Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Епа циган да се правам и да речам -дај 1000-ка (колку да земам некој денар) небива.
    Со 1000-ка нема да се збогатам, ама некако дома цел муабет ни беше - нека си стои се, за кратко туто-комплето ќе го огласиме.

Имам и компјутер статичен НОВ...е само тој ќе го подарам накаде.Морално абење има кај него.

На Jean-Baptiste, jasna83, DVAANGELA и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.293
    Баш си ја одбрала жабава |(]:)
    Ваква е Жабата наша

На kukla21, Peco, Jean-Baptiste и 15 други им се допаѓа ова.
  3. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

@danichap Среќен роденден на мадам, само среќа да ја прати цел живот.:party:
    :party:
    0c9752638356f37f659ea6c49beda93d.jpg

Почнав од сабајле да ве читам, сега со попланевното кафе конечно ве дочитав.:)

Не се согласувам дека платата е причина за лошото однесувањето на докторите, си знале додека студирале дека платата отприлика толку ќе им биде, да не си мислеле додека да завршат ќе земаат илјадници евра плата.
    Платите па и не им се баш мали во однос на просечната македонска плата да им го верификува однесувањето и безволноста.

На темата за посета на дежурна болница, кај мене се оди преку хитна служба, одиш на матичен, тој се сомнева пример дека имаш воспаление на слепо црево, те упатува во хитната служба, од таму после те упатуваат каде треба, само со закажана операција не мора да поминеш преку хитната.

До сега Матео двапати сум го однела, првиот пат си го удри лактот, ништо не му беше после саат време му отече лактот и право во хитната го однесовме, на приемно те прима сестра, кажуваш симптоми, те прегледува, ти дава нешто за болки и си чекаш.
    Нема работам во болницата па ме примаат преку ред, си чекам ред како и сите други, поприоритетните влегуваат и последни да дошле. тогаш чекавме 4 саата за преглед.
    Преглед, снимки преглед, гипс, се вкупно поминавме 9 саати во болница и да и мене ми е детето се на свет ама си го знам редот и си чекам.
    Вториот пат исто Матео го однесовме во хитната, всушност родителите на мм го однесоа, качи 40 т, е му се симнуваше и правец болница, исто на приемно го прегледа сестра, му измери темп и со таа темп веднаш го примија на преглед, испадна воспаление на увото, го задржаа вечерта, му дадоа инфузија и лекарстав за симнување темп, утре дента не пуштија дома со антибиотици.

Брза помош доаѓа за било што да е повикана, нема стар е, ништо не му е, само ако не си плаќаш годишно по 110 долари по семејство тогаш секое доаѓање на брзата помош ќе те чини 800 долари, па оди јави се за глупост некоја, троши им го времето.

На темата боледување, кај мене ти следуваат 15 работни денови боледување, почнуваш со 7 и секоја година се зголемуваат деновите, ако не ги искористиш ти пропаѓаат, јас не сум доволно голем работник да не си ги искористам. Порано се исплатуваа на крај година, се префрлуваа од година во година, сега ако не ти се искористени готово, никому ништо и да не сум болна си ги искористував максимум, зошто да одам на работа кога можам дома да си седам и да ми биде платено.:?:

@referentka и јас би си ги продала апаратите, зошто да му даваш на некој нешто за џабе.:)

Леле колкав пост сум испишала, ај добро утро на сите.:lol:

На Emy867, kukla21, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  4. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    @referentka малку дипломатија и нема утка. или...или
    “Г-жа јатрва, мене ми е непријатно да ви земам пари, па еве вие земете ги овие апарати, а за возврат купете го фрижидеров, нас тоа ни треба“ (спремна со флаер да одиш) :lol:

На kukla21, Peco, Jean-Baptiste и 15 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Богами скапо ќе ја чинат :rofl::rofl::rofl:
    Или да се направам будала и да и речам ,,еве ви ги, пари не бараме, ама за на стан ОВОЈ фриз купете ни го, рачунаме на вас,,:rofl::rofl:

Ете..гледате ли зошто секогаш пред секоја средба со нив сум напната.
    Од секогаш форсираат ,,Вие имате, Вие сте на две плати,,
    Е тие на што се ами ??????
    И сега ако сме на две плати да фатиме да ги делиме платите :!::!:
    Мерак во туѓ џеб да се бркне, бреј !!!!

На Emy867, kukla21, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  6. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    ^
    Па тоа секогаш било најслатко,некој да ти даде:D

На jasna83, DVAANGELA, Esmeralda-MD и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    @danichap Среќен роденден на малецкото, големо да расте.

Јас сум катастрофа. Со греалка цела ноќ се топлев, еве и сега.
    Менаџерката почна да се издерава, мора да дојдеш, нема слободен ден. Не отидов, нека смее отказ нека ми даде, имам куп докази и за мобинг што прави и договорот ме штити, плус имам крвна слика како доказ. Ама издерувањето беше...па не останав покуса.
    Се ме боли...и така.

На Bozica1980, mareane, JuLleE и 11 други им се допаѓа ова.
  8. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Кога се породив со првата ќерка, мм за роденден ми купи орбитрек,демек да слабеам:), и слабо го користевме
    Золва ми,имаа орбитрек малку постар, и еден ден ни рече ако не го користиме да и го продадеме, пошто се селеше и во нов стан па сакаше поарен,не дека нејзиниот не чинеше ама малку шкрипеше, нели требаше да се подмачка:D
    И му викам на мм ок ако сака нека го купи,и жената си извади пари ни плати и плус ни го даде нејзиниот,абе ќар до гуша:?:

На kukla21, jasna83, menelele и 14 други им се допаѓа ова.
  9. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Мене богами не ми е слатко ако е добиено со кукање, лигавење и плачење.
    До душа не ги разбирам таквите луѓе и не ги сакам во моја околина.
    немам, немам, ...и? ако каже ќе има?

Ми се има случено со 500 ден. да шетам цела недела, а никаде да не се пожалам.
    Моите се ситуирани. Никогаш, ама никогаш им немам побарано пари.
    За мене тоа е личен пораз.

На kukla21, Peco, jasna83 и 15 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Ако нема слободен ден, има БОЛЕДУВАЊЕ.
    Што фајде од тебе на работа ако едвај се движиш.

Оти не и рече дека си болна од нешто заразно ??:lol::lol:

На kukla21, JuLleE, DVAANGELA и 4 други им се допаѓа ова.
  11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.740
    Допаѓања:
    126.841
    Со таа дијагноза можеш комотно боледување да земеш и ич уво да не ти чуе. А за издеравање секаде се исти. Некои викаат некои онака со тивко ќе ти речат ама она подмолното. Да се немало емпатија бреее.

А ако матичнот не ти дава и ти се прави на три и пол речи му дека ќе го смениш. Да видиш како одма ќе даде боловање.

На kukla21, Bozica1980, jasna83 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.293
    И јас сакав ова да го напишам ко Сањаева, јас од моите не би земала а не од некој друг. Мислам не би ми ни нуделе, не знам не сум била во ситуација таква.
    Рефи ако ти се дава дај ги, ако не кажи таксани ми се ги продадов не се подигнати само. Ич, ама ич не сакам кога некој се пика по туѓи џебови.

На kukla21, JuLleE, menelele и 8 други им се допаѓа ова.
  13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.740
    Допаѓања:
    126.841
    @referentka од искуство. Само на оглас на некој што не го знаеш ни познаваш и мирна глава. Немој после им се расипе за кратко па низ нос ќе ти го вадат и живци ќе губиш. Со фамилии и роднини пазар не се прави. А инаку што продаваш?

На kukla21, Peco, PUPICA и 9 други им се допаѓа ова.
  14. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Мене ми треба мало шпоретче за во приколка :lol:

На kukla21, jasna83, menelele и 8 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Фрижидер и два мини шпорети сега за сега.
    Да не ги сакаш ?:lol:

На kukla21, Peco, jasna83 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.740
    Допаѓања:
    126.841
    И јас се ослободив од еден мини шпорет пред некое време :D

На Esmeralda-MD, Annath, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Добро утро!

Се утепа врнејќи утринава. Мераци, свежина. Ама за жал не спиев убаво.

И ноќеска сонував некои чудни работи. Изгледа поголем труп бев на жештините.

И така сега ме боли глава и не ми се пишува баш на темиве. Само ќе кажам дека мајка ми максимално избегнувала цел живот да не' носи на дежурен. Најголемите грешки се прават таму.

Дури и пред 3 години кога ми беше катастрофално лошо од анксот и паниката, дехидрирана цела, никако не се сложив да одам на дежурен.

И тоа.

@danichap нека и' е среќен на малата. За следниот и друштво ќе си има. :)

@Lilit побрзо оздравување.

Имајте убав ден!

На kala21, kukla21, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.866
    Допаѓања:
    142.591
    Dobro utro. Skoro nisto ne ste pisale nokeska ama ako. Bebevo od ladnovo spiese cela nok. I jas so nego. Odam po kafe.

Sreken rodenden Dani na malata.

На kala21, kukla21, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    @referentka, направи нејзе да и’ е незгодно. Не знам цена да одредам... ти колку планираше за фрижидер, колку даваш? :D Па ќе се натега и таа, кажи ти ова она, отвори Пазар 3 пред неа, види колку се движат цените и кажи - еве, толку нека биде. Не го давај за џабе штом се такви луѓето и можат да си платат.

На Doozy, kala21, kukla21 и 13 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Добро утро девојки
    Фала на сите за пишаните зборови и честитките. Се чуствувам како на нашата мини роденденска забава да сме барем 50 луѓе, а не 5 :lol:.

Животе...
    Толку сум среќна и благодарна за ова мало човече кое ми дава љубов и прегратки секој ден последнава година. Да може да експлодирам од среќа и љубов.
    Колку само ме промени мајчинството, колку само ме поттикнува да бидам подобра личност, подобра ќерка, подобра сопруга.
    Се поради нејзе.

Најубавите 25 месеци со мм, најубавиот период од мојот живот. Љубов, хармонија, внатрешен баланс и среќа.

Не ни сакам да мислам што ќе беше да не влеташе он во мојот живот. Се радувам за нас, се радувам за малата, се радувам за ова срценце кое чука во мене.

Толку години изгубив со факултети, стресна работа, некаква кариера и надоградувања...за да сватам дека не сум среќна. Дека најдоброто допрва треба да дојде.
    Го сакам него, сакам полна куќа деца:inlove:.

Денес е псоебен ден за мене, за мојата принцеза.
    Фала уште еднаш на убавите зборови.

Плеховите со тиквињата се печат во релна, потоа се црните на дневен ред. Ќе ги спремам со лукче и лимот. Салата од авокадо, рокула, шер домати и семки од сончоглед е во план. А за ручек по еден бифтек и пржени компирчиња.
    И крем супа решив во последен момент. Тиква, компир и морков.

Тортето ќе стаса во 14.00. свекрва ми ќе го зеде на пат накај нас.
    Мм на жалост дури 15.00 ќе си дојде од работа. Подготовки за големиот проект. Крајот на летото он ќе заминува на терен а јас со малата кај мама. Барем неколку месеци додека е безбедно за летање да поседам кај нејзе оти он секако нема дома да биде.

Последна измена: 28 јуни 2016
    На Emy867, Doozy, kala21 и 32 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.