Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    Дека колку за атер рече де :rofl:

На Annath, Esmeralda-MD, referentka и 2 други им се допаѓа ова.
  2. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Да си кажам тука каква глупа/морбидна покана сум добила.:x

Ми тропа сега пред малку некој на врата, отворам гледам една комшика карши мене на две куќи, ми дава покана за wake, бдеење чинам се вика на мк за кучето.(facepalm)
    Целата подуена во очите, умрел Чико, да сум му одадела последна почит ако сум сакала.(facepalm)

Друга комшика дотрча да ми каже дека женава не е нормална, 40.000 долари ќе ја чинел погребот, комшкива вика со тие пари во Мк куќа на три спрата изградиле.:x

Ок сфаќам дека ете љубимец, како дел од семејството и е (не баш ама ајде) ама онолку потресување, не ми е нормално, па погреби, глупости живи.
    Ете и свекор ми чува кучиња, почина пред 3 години кучето што го чувал 15 години, ем пари правеше од него зошто беше со педигре и за приплод, го закопа таму на имотот и тоа е тоа, сега има ново куче, нит солзи леел ни ништо а нонстоп беа заедно.

На kala21, Peco, ♡BuBaLe♡ и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.936
    Допаѓања:
    81.677
    @bittersweet Иди за сеир
    И стај некоја слика на форумов :lol:

На Ana Marija 1, Emy867, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.544
    Допаѓања:
    289.120
    Еден предмет има различна вредност во сечии очи.
    Она што за еден е луксуз, симбол за некаков престиж можеби...за другиот може да биде секојдневие или незначително.

Се сложувам со она старинското дека рака што дава не се суши.
    Но да даваш треба да имаш, и пред се да не ти е дојдено до тој предмет или некаков вид на материјална зарабитка од истиот.
    И мајка ми кога се вселуваше во станот зеде буквално само алишта и некои ситнурии. Цела куќа, мебел, секое предметче го поклони на најблиски што им беше потребно, а остатокот го продала по некоја симболична цена.
    Рече дека доколку на најблискиет им било потребно ќе им го поклонела и тоа, но на непознати не гледа причина оти, па вака барем некоја симболична сума зеде.
    Не и се мешав, нејзина одлука.

Ако давам, давам со алал, и не сакам никаков вид на надокнада, независно колквава е вредноста. Тоа било најчесто за најблиска фамилија. За останати истотака давам доколку му е потребно, неопходно. Што од жал што од тага поради разни човечки судбини.
    За останати немам проблем да речам не.

На mareane, kukla21, Peppermint и 15 други им се допаѓа ова.
  5. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Уште ли кај фрижидерот сме? Мене ли ме чекате да кажам финална одлука? Ок, еве :D
    Не и го побарале на бакшиш, @referentka има фрижидер за продавање, јатрвата има фрижидер за купување. Фино си кажала жената -да ми го продадеш. Не е убаво да ја оговараме и да претпоставуваме дека сака да и го подарат само затоа што некогаш искоментирала за тоа колку им е добро финансиски. Сите претпоставки се во главата на Референтка, оти блиски, па дали треба да го дадеме така, па дали треба по пола цена, па дали да се преправам дека не ми е за продавање, дали таа очекува да и го поклонам, итн итн. Зошто? Кажи си цена, или понуди на рати. Но прво разговор со сопругот, оти него брат му е. Тебе за јатрвата верувам ноктот на малиот прст те боли, но за брат исто не е.

На mareane, ♡BuBaLe♡, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.752
    Допаѓања:
    126.871
    А што има врска тоа што е брат или сестра? Они гокупиле или го доиле на поклон. Јас подарувам нешто што сум го добила напоклон а не ми треба веќе. Ако сум дала пари не го подарувам. И си кажав. Со роднини и фамилии не. Оглас брате мили и ајт.

На Emy867, Lady Phoenix и referentka им се допаѓа ова.
  7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Замисли има некои кои знаат и да подарат нешто што им е вишок на браќа и сестри, иако дале пари за тоа а не им паднало од небо :o Да се чудиш што има по светов.

На mareane, MilaP, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Цел ден те чекам да ја разрешиш дилемата:rofl:
    Се што кажа од првата буква до последната е така :lol:...посебно последната реченица:lol:.

На mareane, Peco, MilaP и 9 други им се допаѓа ова.
  9. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    Јас и викам: Те Сакам
    -Таа ми вика: Не со зборови, покажи со дела !
    Одма знаев дека е вмровка!
    :rofl::rofl::rofl:

На mareane, Cka, Eli23 и 10 други им се допаѓа ова.
  10. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Не за џабе рекле - чиста сметка, долга љубов.

И за вчерашниот муабет мајки, немајки итн.
    Јас мислам дека се е до искуството и кога ќе осетиш на своја кожа, тогаш можеш да зборуваш и судиш. Лесно ни е од страна на сите да кажеме што и како, особено па ако не сме го искусиле истото.
    Нели сите кога немаме деца и кога некое плаче викаме леле невоспитано, вакво такво. Ама ко ќе се најдеш во истата ситуација ќе си ќутиш ко попче.
    Така пред неколку години патуваме со авион. И мајки со мали деца, децава плачат досадно им е и мм лут, што да ви кажам.
    Сега ми вика абе да одиме со авион. каде бе му викам со дете во авион да плаче ова она, е што де па нормално е.

А сега е нормално, а кога немаше дете не.

Зборувам општо, се додека не осетиме сами лесно е да судиме и даваме совети на другите.
    Досадно ми е. Знам се гледа:D:D:D

дури читав и во она теми секс, дали сум бремена...... и само викам - Господ да чува само. Дете имам па којзнае што се ме чека. :(:(:(

На Lady Phoenix, mareane, Peppermint и 14 други им се допаѓа ова.
  11. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    @Lilit Реков општо во животот, не за фрижидерот на Рефка.:nod:

Секој нека си прави што сака со свои пари и работи.
    Не секој има и душа и срце за помагање и имање чувство дека некому некогаш му е тешко. И најхрабрите и најдобрите и најпаметните некогаш запаѓаат во ситуација кога им е потребна туѓа помош, иако не сакат да признаат и да побараат помош. А пак кога ќе им излезеш во сустрет во очите им светнува чуден сјај. Кој видел знае.
    За жал многу често знаеме да се врземе за материјалните работи повеќе отколку што треба и со неволност се откажуваме од нив.
    Имам толку многу работи вишок што само прашање на време е кога ќе им направам чистка.
    Едно нешто штом не го користиш повеќе од 3пати годишно не ти треба. Добар изговор.
    @bittersweet Таму кај вас животните ги почитуваат многу повеќе отколку што овде ги почитуваат луѓето.
    Како човек кој секогаш во текот на животот одгледувал маче или куче можам да кажам дека тоа животинче и тоа како знае да ти прирасне за срце и да го чувствуваш како член на семејството. Од таму и тагата по него кога ќе го нема.

На Lady Phoenix, Peco, ♡BuBaLe♡ и 4 други им се допаѓа ова.
  12. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @mami blue jas ne zaglavuvam,si ja zavrsiv rabotata,piev kaVe vo treta baraka i veke se vozam nakaj doma:P
    Ne @nena2010 vo drugi baraki idam a vo 16-ka veruvam sekoj na sekogo mu go sobira.Jas kurtuliv,mi izlegoa vo presret.
    Veke stopluva.Tolku bese ubavinata.Sve sto je lepo kratko trae:x
    Za utre prognozata e very hot(facepalm)pak stara pesna...blaze na tie sto se na odmor.Nie celo leto ke skapeme vo Skopjevo...odmor zdravje vo septemvri koga tie sto sega se plaziraat ke pravat ajvar:D

На Lady Phoenix, kukla21, Peco и 9 други им се допаѓа ова.
  13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.752
    Допаѓања:
    126.871
    јас одвај чекам да дојде 4 и 15 да си одам. Некако сум за никаде. Глава ме тишти, желудец ми се бунтува. Те ми е зешко пот ќе ме облее. Дијагноза некој?

На Lady Phoenix, kukla21 и referentka им се допаѓа ова.
  14. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Vremenskive promeni ti deluvaat...ne poznavam nekoj sto ne se zali de od glavobolki de od kicma de od grlo od topli-ladni branovi.
    Kolku i da e klise,vremenskive promeni deluvaat i se ziva bolest,kako za deca taka i za nas mladite;)

На Lady Phoenix, Annath, ph.orhideja и 4 други им се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.752
    Допаѓања:
    126.871
    Метеопат сум, и анксиозност плус. Милина!

На Lady Phoenix и referentka им се допаѓа ова.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Ова -анксиозен сум, е новото -веган сум ??
    Just kidding. Или не.

На andromedae му/ѝ се допаѓа ова.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.752
    Допаѓања:
    126.871
    Искрено ти посакувам да бидеш и ти во мода.

На Emy867, Lady Phoenix и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Па богами си го закачила за себе ко акцесоар да ти е, во смисол дај да си кажам за секој случај немој некој да не примети.
    Едит -мене може само депресија да ме стрефи, анксиозноста ја истерувам низ уста.

На andromedae му/ѝ се допаѓа ова.
  19. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    Дечки @Val-Dim ја нема да се јави :?:

На Val-Dim му/ѝ се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.803
    Допаѓања:
    145.392
    Она во доцните часови ќе даде рапорт.

На Lady Phoenix, Val-Dim, friendy и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.