Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.755
    Допаѓања:
    126.889
    Еве со душа би ти го дала мојот акцесоар да го поносиш малку!

2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.955
    Допаѓања:
    164.223
    Така почнав вчера јас :(

3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.755
    Допаѓања:
    126.889
    Епа на здравје нека ми е ако е тоа.

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.539
    И јас мислам ко Лилит и ти со стоачниот со заглавила :(

Туку денов бомбона, не дека на снајка и е роденден, па свекрва и слави овде, туку дечково мој си го преспа цел ден, прозори отцорени, влага свеж воздух, ќе си легнам и јас сега до него.

На Lady Phoenix, Peco, friendy и 4 други им се допаѓа ова.
  5. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    @AngelOfArh какво спиење женска ајде спремајте се со дечкото се качуваме во авион и кај @danichap на роденден :party:

На Lady Phoenix, Peco, friendy и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    @referentka Референтче мила немој да мислеш ако и го дадеш бакшиш ќе престане да зборува и Оти нешто ќе смениш,тие луѓе се скроени такви,да гледат по туѓото и да се незаситни.
    Зборувај со Референтот и тој нека пресече,нели Оти му е брат,фамилија.
    Ова од искуство го зборувам,колку и да даваш на некој што не цени и не е задоволен со ништо,на крај си пак лош,не чиниш.
    Уживам на тераса со кафе во рака и Фемина,ветарче дувка од милина
    Во сабота на свадба ќе треба да се оди,па и гаНдероба некоја да се најде,ептен сум на мака,треба да се купува да се троши:lol:.
    Вие шУ праите?

На Lady Phoenix, mareane, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.755
    Допаѓања:
    126.889
    Ќе покаже денот.

8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Уживаш ли ?!
    За мене доде денот Д колку што ми се оди толку и не ми се оди а највеќе мразам да се пакувам. Еве ме стојам до куферот и само одолговлекувам|(.
    Да можев уште 2 недели да поседам ... па и пријателиве да си ги дочекам па одморче со нив.. мхм ..маштам само :(

На Lady Phoenix, mareane, jasna83 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Esmeralda-MD

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Си ги полнам батериите,душата ми е сита,ги гледам моите среќни а јас уште посреќна.Децата секоја желба и се исполнува,и угодуваат,убавите на баба и дедо.
    Истата ќе бидам и јас Витаминче,те разбирам што сакаш да кажеш.Броени денови бргу минат,ајде здравје пак ќе дојдеш.Лесен нека ти е патот,секое добро

На Lady Phoenix, mareane, kukla21 и 11 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Фала срцка. Убав помин и на тебе искористи до максимум секој благодед што го имаш до себе.

На Annath, Bozica1980, jasna83 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Esmeralda-MD

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    :*hug:

На vitamina и jasna83 им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.539
    Ако е така да спакувам куферот. Малиша нема пасош ама ќе го скријам у куферот, ако го најдат ќе им речам иде на роденден кај идната жена, остајте го не го закачајте. Таман има човекот и кошулче и машна и тип топ спремен.
    Јас и спиење, како па да не, треба да паѓам од умор за да спијам со малото на пладне. Идам ја да пумпам дур не сме тргнале :D

На Lady Phoenix, mareane, kukla21 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    @danichap среќен нека е роденденот здрава,жива, весела и вечно насмеана, гордост на мама и тато.

На Lady Phoenix, jasna83, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Се е тоа во ред, чуваш животно, се грижиш долго време за него и нормално е да си тажна кога веќе ќе го нема ама не до тој степен да му правиш погреби, да му го кремираат телото за да го носиш околу врат пепелот, еве не знам за мене е тоа лудост.

Истата жена кога ќе ме види дека ги бакнувам децата прави фаца како да ќе повраќа а во истиот момент нејзе ја лижи кучето по лицето и тоа е нормално а моето ненормално.
    Што знам мене не ми е нормално толку приврзување за животно, може дека не сум чувала, не сум сакала па така размислувам.

На Lady Phoenix, zeka, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  15. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Добар ден :hai:.

Заборавив и пост да почнам веќе, пет минути гледам во екранот како теле (facepalm).

Ај од означувањата да почнам.

@Espadrila, не грижи се за килограмите, како ги изгубив, така пак ќе си ги најдам, само да почнам нормално да јадам :(.
    Миа Костова не ми е рамна, јадела 20 пати во 5 години, или 5 пати во 20 години, како беше, пффф :^).

@sanjaeva, з'шо :$ :angel: ? :*

@ALISA0000, фала за убавите зборови и поддршката, не е дека сум во депресија, само поминав низ еден глуп период, ама фала Богу поминува.

Инаку јас се помирив дека ќе е така од моментот кога решивме да тргнеме по тој пат и добро се држев два месеци, ама таа моја диета (нејадење по 24 саати и држење овошен ден 10 дена по ред...) си го зема своето. Плус црвчето ме буди на жешкото на секој саат и сето тоа си имаше влијание и на моето расположение.
    Далеку дека цело време сум нерасположена или тажна, едноставно бев со намалена позитивност, ама еве почнав да јадам два дена и се приметува разлика :).
    На крајот вредеше сета таа омалаксеност и мрзоволност за сите убави комплименти кои ги добив од другарките, комшиите, фризерката, а најмногу од мм и моите кои не ме беа виделе тие два месеци и беа као :o :inlove: :l:.

@galapce, полна си финти еј :P, јас важно си добив лајкче (ЈЕС (y)) (poolparty) :*.

@danichap, нека и' е среќен роденденот на мадам, да е здрава и среќна цел живот :^: :party:.

Црвчето нане, малку на тишина и јас :D.
    Ти и' викаш мочкај на нокширчето, она ме фаќа со двете раце за лицето и ми вика, ти не се сеќири :^).
    Три недели не сме мрднале од мртва точка, она ми вика, не се сеќири :@.
    Па навечер ќе легне и, мамо јас тебе те сакам нааајного на свето :inlove:. И јас викам, и јас те сакам најного на свето мами... И она, затава ми пискаш :o. (оти и пискам да нане кога претерува :lol:).
    А муабетите и' одат нешто као: И Џери ВИКА, не оди Том там ВИКА, да не се удраш ВИКА, од креБето ВИКА, и Том ВИКА, добро ВИКА...ВИКА, ВИКА, ВИКА :rofl: :l:.

За вчерашната тема за носење дете на дежурен исто се сложувам со @Peppermint од А до Ш.
    Само ќе кажам дека иако на оние кои не се мајки многу тешко им паѓа кога ќе им кажат "Кога ќе бидеш мајка ќе видиш", сепак има вистина во тоа, многу вистина.
    И не е дека немајките (малку глуп збор ама ај) немаат чувства или памет, ама верувајте не е исто за свое или туѓо дете (па дури и внуче да е).
    Тоа не се опишува и објаснува, тоа едноставно се чувствува и доживува (и не сите мајки сме исти, има и паничарки и прибрани).
    Ама еве јас не верувам дека некој за обична брадавица ќе оди на дежурна служба, па и да сака прва да влезе, па колку и да била паничарка или лигава мајка.
    На крај краишта си има доктори кои треба да одлучат кој е итен случај, кој не.
    Јас сум ја носела ќерка ми на дежурно само еднаш на 9 месеци кога ми качи во сабота вечер 39.4.
    Фала Богу не сме имале многу работа по болници.

За денешната тема, ФРИЖИДЕРОТ, и јас мислам дека штом јатрвата сама прашала за цена, треба да и' се каже цена што ќе одговара и за двете страни и готово. Ако не, не го продавам и завршено.
    Ама @referentka си ја знае јатрвата каква е и зошто нештото е кажано, па со договор со сопругот ќе си донесат одлука, нема зошто нервози и толку размислување.

Еве јас ќе си признаам пред некој ден на мм на прв братучед дојде ќеркичката да си играат со црвчето.
    Девојчето е 5 години и има две помали сестри. Татко и' зема плата 500 евра (барем така се фали) плус работат земјоделие. Девојчето како да не видело луѓе, куќата ни ја преврте, не можеше да се изнарадува на играчките и низ муабет ми рече дека дома немале ниедна кукла и само едно мече.
    Му кажувам на мм и он веднаш, дај и некоја кукла од нашата и така не си игра, греота е.
    Викам, молим?!?? Нема шанси. Татко и' нема грев за неа, јас пак ич.
    Знам дека е дете и знам дека сум себична, ама да знам дека немаат ќе и' дадам пет, а вака нема шанси некој будала да ме прави.
    Татко и' на секој муабет вика, мене едно отварање очи ме чини 250 ден (2 кутии цигари и 3 пива од сабајле). Епа братче ако имаш за твој ќеф, имаш и во 5 години по една кукла да им купиш на ќеркичките.
    Плус ни должат пари и сега кога најмногу ни требаат, знаеме дека имаат и не ни ги враќаат.
    Епа не сум ни јас Дедо Мраз да ги жалам другите, а мене никој не ме прашал како ми е и дали моето дете има или нема.
    За никој немам жал веќе, еве си признавам, само за моите и за нас.
    Само Господ нека не' чува и здравје, другото ќе се среди, важно видовме кој ќе ти се најде и во арно и во лошо.

За љубовта спрема мајка, многу пати сум пишала дека и старата и новата фамилија ми се Ахилова пета, ги сакам безусловно, не би можела да живеам без ниеден од нив :l:.

И така, почнав да влегувам во форма со долгите постови.
    Црвчето уште нане, јас жртвував еден филм за вас, ама ај заслужено :D.

Од вчера го слушам новиот албум на Цеца, малку имаше и (poolparty) :music: (hollest) (толку држи депресијата кај мене :rofl:), па поздрав и убав ден со Треп, треп, трепни:

:hai: :hai:

Последна измена: 28 јуни 2016
    На Emy867, Espadrila, Lady Phoenix и 18 други им се допаѓа ова.
  16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.906
    Допаѓања:
    183.212
    Толку од ладново ете го пак се појави сончко силно пече ли пече па се активира климата
    Денес не направив ручек имам од вчера и онака јас јадев само еднаш децата не пробаа е денеска ке си го јадат од вчера
    Поручек сакам да посетам козметичар да ми ги среди ноктите и веѓите имам и уште една тура за пеглање и со тоа мислам дека сум завршена останува уште да се спакува куферот
    Чупкалката е метална ке ми прават ли проблем ако си ја земам со мене горе у авион?

На Lady Phoenix, mareane, jasna83 и 10 други им се допаѓа ова.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Дани, среќен роденден на малото:$ Живо и здраво да ви е!

Како за посебен ден...:inlove:

На Lady Phoenix, mareane, jasna83 и 11 други им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Куфер на сред соба, шкафови во хаос пред пагање од алишта, јас седам на тераса и чекам не знам што (facepalm)

На kala21, Lady Phoenix, Mrs.Bass и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.315
    Допаѓања:
    92.179
    Иста иста сум кога треба да се пакувам ... :tmi: не си единствена :D
    Некогаш и 2 дена стои куфер во соба да спремам со време и секогаш се средувам во последен момент :lol:

На Lady Phoenix, jasna83, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    Дојдете другарчиња кај @danichap во кулата.Хепи брдејјј:party:

На Lady Phoenix, jasna83, sanjaeva и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.