Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Што убаво ми почна денот со сонце надвор, мала прошетка до пекара и крофна со чоколадо, па кафенце во кафе ли и сега си се излежавам, а мм ми прави ручек. Мераци...

На bucimir му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.392
    Допаѓања:
    142.909
    И јас сум денес на некоја мала свадба, а после се надевам на излегување. Ќе го носам фустанот што го носев за магистерската, со шминка и фризура не се замарам многу, ќе се стокмам сама.

Излегувањето за викенди ми е посебен проблем. Во кубански често одиме, лабаво е некако, ама па досадно е само таму. Неколку пати и во интермецо сме биле, ама не ми се допаѓа, многу на техно мава. Ми се оди негде кај што има убава музика и кај што ќе се изнаиграм, ама во последно време така е само по домашни или затворени журки. Дај кажете некое убаво место.

Најубаво ми е мене преку недела, ем не се заглавува до касно, ем на некоја свирка на Деј Оф најубаво ми е. Особено понеделнички.

3. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    На исти места искачаме...или кубански или интермецо, трето нема. Колку пати ќе тргнеме со другарки на друго место и ќе стигнеме до там, а не се враќаме, не е за нас. не знам други места за искачање, ама сега па и во 9ти месец не сум била никаде, освен по ресторани и дома кај нас или пријатели.

4. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    @lunicka домќинката е на свадба. Нека се изнарипа и за нас. Ај добра вечер мили феминки.Како сте!?
    10440735_726561860761117_7977699599678204796_n.jpg

На bittersweet, Annath, Teodora* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.359
    Dobra vi vecher dami. Jas pripagam da vi kazham. Hotelska televizija, nekoj kanal fativ so mislam deka e Ungarija ima talent, ke si priumram kolku e komedii, a nishto ne razbiram :D

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Помина и куќната слава.Сабота навечер, а јас дома за прв пат оваа година.Се надевам дека кратко ќе трае мојата невработеност и ако денес е тешко за работа.Не сакам ни да мислам веќе на тоа.Слушам редица вести и се шушка дека фирмата во која работев и онака ќе пропадне за некое време.
    Ми се шета по роднини, пријатели и овој месец здравје ќе си го пружам тоа задоволство.
    ММ како и обично си е безгрижен и утре ќе се издува на лов.
    Никако , ама никако не го разбирам ловот .Мислам дека не е ни спорт.
    Што задоволство наоѓаат во убивањето на невино диво животно?
    Мислам повеќе ги исполнува носењето на пушката, собирањето околку огнот , подавањето на шишенцето ракија.Мажите не си ни свесни дека поседуваат добар дел од човечкиот привитимизам, за разлика од нас жените кои се обидуваме да сме во чекор со времето и понекогаш тоа се граничи со лудило.
    Добро е човек да има хоби кое ѓи исполнува и другите да го почитуваат.
    Кога ќе ги погледнам во таа облека, со ранци, реденици ,ловечки пушки:ninja: :bandit: кучиња :toivo:смешни ми се навистина:lol:но сепак го почитувам нивниот избор.Подобро на лов денски ,отколку во некоја задимена кафана до доцна во ноќта, во кој знае какво друштво.
    Се прашувам како ќе ги преживеам овие зимски ноќи кои за прв пат ми се слободни и ми изгледаат како цела вечност.Не ми преостанува ништо друго освен да чекам, како мојот ловџија до трнче.:lol:
    Од каде им толку трпениее само ?:wasntme:

На bittersweet, poenta, lunicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.238
    Допаѓања:
    277.464
    јас како по обичај навечер се јавувам напорна недела на работа(психички не физички) а и викендов исто по дома па пак со обврски за на работа и се се вртиме во круг слушам излегувате за викенд а ние многу ретко некако во помалите гратчиња тоа им го оставаме на помладите а за нас се се нема пари и време и желба и и ...

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bucimir

bucimir Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    65
    @vinozito1 татко ми цел живот е вљубеник во ловот, и ете никој од нас не го сваќа тоа нивноѕо ловџиско дружење, ама мајка ми секогаш го зеза, тие повеќе на шетање отколку што уловиле нешто :) пушка - двоцевка, дури беше претплатен на списание "Ловрц*" во времето на бивша ЈУ .... а бе тоа ти е. Мене секогаш ме влечешре то тоа продавниците за куршуми, реденици, ова, она ... сега веќе продавничето го нема ама спомените се тука. Ееееј па ќути сега барем не одат во вежба ....мајка ми секогаш кажува -- " ќе заминеше недела дена на вежба, кога послр доаѓа забрадосан, неизмиен, неисчистен... во машина да го фрлиш за алиста на 90 ка степени :)
    мажи бе!!!!

На vinozito1 и lunicka им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Добро утро неделно утро.
    Еве ме мене,помина и свадбата ,сега ќе собираме железни парички за да купиме леб и јогурт.Абе ,те исцедат финансиски.И сите роднини на маж му се во Скопје,така да секоја свадба патешествија.
    Помина и тоа.Видување со роднини два три ред муабет,мажите плеткаат со јазиците,боси жени во оро...веќе добро позната слика.
    Треба да се смисли нешто околу ручекот ,ама што.
    Да го допијам кафево и бегам.:hai:

10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.238
    Допаѓања:
    277.464
    Добро утро и од мене!Го пијам и јас утринското кафе и да ве зирнам малку и после неделно работно по дома туку барем овие 15 ина минути на раат.А за свадбите lunicka навистина те изморуваат и финансиски и психички и физички посебно што и на маж ми роднините му се по цела Македонија ама тоа ти е „македонска работа“.

11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Добар ден жени.
    Разбудена сум одамна и 2 кафиња испив. Надвор сонце пука, а јас цело утро се врткам како прдеж во гаќи и не знам од каде да почнам.
    Туку може и ќе одмаглам нанекаде, затоа што од по дома ринтање фајде немааа. Убав ден ви посакувам.:sun:

На Teodora* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    @vinozito1 заборавив да напишам.Има начин да си го пополниш времето.На пример зачлени се во библиотека,гледај филмови,направи нешто што одамна го мислиш а чекаш да дојде некое погодно време,можеш да шиеш,плетеш ,готви нови јадења...мене секогаш ми фали време.
    Туку како се справувате со оние комшивка кои баш често ви доаѓа на кафе?Да кажеме секој втор ден и приморана си со нив да гледаш турски серии.Ако не друго се изнагледав турски серии периодов,принудно...Да не ме сфатите погрешно ама мислам дека седење по 3-4 саата е премногу и сам да си дома на едно место!!!

На Teodora*, vinozito1 и tessie им се допаѓа ова.
  13. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    lunicke за плетењето нама да ми веруваш.Бев страсна плетачка пред да се вработам.Ги научив сите можни плетки и регалот ми е полн со плетени работив.Џемпери, елечиња, шалови,блузи...Навистина ме исполнуваше.Гледам сега по тезгите има толку многу убави работи а ефтини.Не се исплатува да купувам волница и да плетам, а на милињата одамна и помина модата.За шиењето имаш право.Машина имам но не се најде мајстор да ја поправи.Само нова ми е спасот.
    За комшивките кои ви идат често на кафе и се досадни, само едно е чаре.Телефонот.:mp:Биди културна и почни да се најавуваш, кога ти ќе одиш на кафе, па секако ќе им текне која ти е намерата.:call::coffee:

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    1.769
    Луничка не можам да разберам како може секој втор ден да ти доаѓа некој на гости и да ти седи три саати на кафе. Па јас бре кај брат ми не седам на гости толку,а одам еднаш на две- три недели. Инаку кога ми почина сопругот доаѓаа првиот месец постојано секој ден што негови роднини,што комшики за да не бидам сама ''нели''. Ама тие бре бетер ќе ме мрднеа.Си прават муабет кој што зготвил,кој што замесил ,какво благо направил ..... А јас ми се повраќа и од јадење и од пиење,цел живот ми се урнал тие глупости зборуваат.Јас почни муабет за тоа што се случи како се случи,чувствувам тие не сакат да зборуваат ги вознемирува. Ајт у пизду материну,ставив клуч на врата кој и да звони гости ненајавени не примам. Имате :mp: па ќе ми се јавите и ќе ме прашате дали ќе ве примам и дали сум расположена да ве слушам. А у целава ситуација додека они ми дремат у дневна детево за греота во спална седи само и тажно и си гледа телевизија :@ .Капак на се беше кога дојде една и јас културно ја канам да седне на трпезарска маса и ја прашувам дали ќе пие кафе(а дететево во истиот момент гледа некој филм во дневна), а тогаш таа се врти накај малата и и вика АЈ ПУШТИ КАНАЛ 5 ЌЕ МИ ПОЧНЕ ????? турска серија. Е тогаш :@ ама пак се воздржав и само културно и кажав ВО ОВАА КУЌА НЕ СЕ ГЛЕДААТ ТУРСКИ СЕРИИ !!!! Поседе го испи кафето си направивме муабет и за пола саат си замина. Ама од тогаш не дојде. Јас доаѓам од работа во 18,30,а тогаш веќе почнуваат тие сериите па нема кога да дојде :D. Јас не одам никаде не најавена,а и кога ќе отидам одам да се видам со пријателката и да си направам муабет. Да си кажеме што си имаме и убаво и лошо. Кога планирам бре нешто да гледам си седам дома не одам по комшии.
    Самото тоа што доаѓаат седат по 3 саати, гледаат турски серии и нема што да правимемуабет значи дека не сме на иста фреквенција :mm: . Од тие причини мене комшилук ме гледа само кога одам и се враќам од работа :) а во слободно време се дружам со оние со кои ми оди муабетот:)

На bittersweet, green.eyes, bucimir и 5 други им се допаѓа ова.
  15. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.746
    Ако пак да ви се утрапам на тема? :) :$

Лунич, на таквите само вицов да им се каже, онака уз муабет на телефон.

Не им дозволувајте на луѓето да развиваат навики кои ви рушат комоција. Многу тешко се одвикнуваат луѓе научени нон стоп да ти доаѓаат по дома, но ништо не е невозможно. Oд пуста желба да бидеме фини со другите, им дозволуваме да се навикнат на однесување кое нам не ни` е комотно. Такви сме во менталитетот.

Последна измена: 23 ноември 2014
    На bucimir, Teodora*, lunicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Во право си Теси.Значи немам против да ми дојде комшивка и ненајавена (нема потреба да користи телефон,јас не патам од тоа дека ќе ми се скрати комодитетот)па и да гледаме серија,оговараме...ама кога доаѓа пречесто,се чувствувам збунето.А и што муабет да правам а од вчера не сме се виделе.А плус ме тера да ја измасирам,она е во принцип вечно болна.И така изигрувам масерка и гледачка на турски серии.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    Кај мене врв ми беше кога се доселив во зградата и ајд после некое време ги запознав комшивките на мојот спрат.
    Кога после некое кратко време се стаписав кога сфатив дека едната влегла без чукање или недај Боже да поѕвонила на врата :x може мислила струја да не ми троши :rofl:
    Останав без текстот. Тоа во животот немам доживеано.

Ама јас си кажував па тие сигурно ме оговараа меѓусебе, ко што патем правеле и една за друга пред мене :rofl:
    Ама тоа ми беше само почетнички ентузијазам за дружење со комшии, додека не сфатив да е попаметно да се изолираш и си гледаш својата работа, мада тие највероватно ја гледат и мојата работа ама тоа не ме интересира. 8)

Добра ви вечер женски.
    После ручекот чекам машина за перење да заврши, сушарата да вклучам, и се така во круг.
    Право неделно попладне, со ефтина струја де. :emo:

На bittersweet, artemidis, danichap и 3 други им се допаѓа ова.
  18. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.746
    Со такви само искреност. „Не ми замерувај мила, ама изморена сум/имам работа/ друг ден поубаво ќе се видиме ако немаш ништо против“. Љубезниот почеток на реченицата многу менува. А никој не сака да седи со саати секој ден кај некого којшто на суптилен начин го потсетува дека претерува. На некои им е доволно суптилно потсетување да се освестат, а некои за инает и покрај тоа се прават на три и пол. Е сега, гостинот колку е повеќе без осет, толку подиректен пристап треба да има домаќинот и би требало да куртулиш.

На Teodora* и lunicka им се допаѓа ова.
  19. bucimir

bucimir Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    65
    Нсјдобар лек за таквите е да почеш да им се тупосуваш :) ошло дошло - тупни се! Зошто човек додека не осети на свој грб, не го боли. Оди спружи им се два три саати па да видат и они како е.
    Овде па се собираат зс жими Тhanksgivingot или по македонски "на ти го - дај ми го" и за christmasot :) хихихи и кога ќе ми речат дека се препердашиле од готвење ми пука сместачки жилата на онаквото. Пита од замрзнато тесто со полнење од конзерва, торта со се направено и додаваш млеко мешаш и толку. И печат мисирка ... и никогаш не ја прават убаво. Ама многу готвеле .... а бе кромид млад не знаат да лупат. На салата марула ставаат сланина и им викам " америчка рАбота, и тоа што е здраво го правите да не е".
    Еееее морам ова....му викам на маж ми " излупими ги и исецксај го младиот кромид" ..и типов зел, сецка сецка ..кога одам што ќе видам?!?? Ги фрла белите делчина каде што е главицата а ги сецка перцата. Ку ку леле викам ...што правиш бре!?! Сецкам! Е така! Да му речев пиперка да сецка сигурно дршката ќе останеше

На green.eyes, Lella, Sky-butterfly и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Жени ајде лека ноќ, убаво да спиете.

10262183_10204098114547713_1643646036090988437_n.jpg

На ozbilnazena, NoellePage, ALISA0000 и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.