Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.414
    Допаѓања:
    262.360
    ^Јас сум на Хроно, дој со нас. Убаво е :P

На Eli23, ♡BuBaLe♡, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.765
    Jas "drzam" dve dieti oti edna ne mi stiga.

На Kitten, Eli23, Tajnaotrovna и 19 други им се допаѓа ова.
  3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.867
    Допаѓања:
    101.788
    Зa @ALISA0000 ,прaшa зa негa нa пети.Пoсле испрoбaни рaзнoрaзни свaштaрии ,нa крaј нaјдoв нештo oд штo сум зaдoвoлнa.
    Пoсле пилинг и стругaње нa петите премaчкувaм сo мешaвинa oд aлкoхoл 70% и глицерин oд ист рaзмер.
    Ми ги препoрoди петиве...
    Жени,ме фaти срaм ми честитaте a јaс уште не сум тргнaлa.:$

На ♡BuBaLe♡, galapce, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  4. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @sanjaeva i mojov slucaj da recam bese so pricina.
    Taa,vsusnost mi bese vtora bremenost.Prvata najuredna,najskoslka preku nok od neobjasnivi pricini mi zavrsi tragicno na kraj na petti mesec.
    Sest meseci trebase da se pazime.Normalno,teravme taka,so site mozni zastiti.Veke koga izmina toj "kriticen" period i se opustivme pa napraviv test,bev ubedena deka sum maks 1,5-2 m bremena.Koga na lekar,se sokirav (me).
    Site tie pet meseci si imav ciklus i nikakvi simptomi na bremenost.Majkami pametam samo mi zborese "a be zapisi se na fitnes,pak pocna da se debelis.A be jas kw idam ke te zapisam":rofl:a toa moeto zverce si rastelo vo meslakot:inlove:
    Kako se slucilo da zabremenam i pokraj zastiti vo sekoj pogled,Gospod znae...
    P.Mozebi nekoj me cital vo soodvetnite temi...ova kolku za primer i motiv na iks druski ovde,kako Gospod nikoj ne e.Porano ili podocna...

На do-re-mi, ♡BuBaLe♡, galapce и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.973
    Допаѓања:
    164.345
    Или не ја контам ја или стварно ме потсеќа на УН, ама покомплицирана.
    За колку време резултати и упати ме каде да се обратам?
    Ај да се ослабе па ќе ве праам тетки.
    За здравје се работи.

Леле не, ја прочитав.
    Пејн ин ди ес е.
    Не мешаш и нема овошје, а лето е.
    Подобро УН.
    Море ќе одам на тета исцелително слабеење или ЕТФ техника, ќе се тапкам и ќе ослабам хахахаха

Последна измена: 30 јуни 2016
    На Eli23, Mrs.Bass, ♡BuBaLe♡ и 10 други им се допаѓа ова.
  6. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ми олесна сега, после сите исповеди.:wasntme::lol:
    Мислев само јас не знаев со месеци дека сум бремена, ај што не ни очекував такво нешто да се случи, ај што користевме заштита, туку и немав никакви симптоми а најтрагичното нели тоа ми е работа.(facepalm)
    Отидов на лекар зошто нешто ме болеше стомак мислев дека желудник нешто ме мачи, таа докторката се посоменва на бременост и као ај да те ѕирнам на ехо, ајјјјјјјјјј честито некаде околу 11-12 недели бремена.:o:x
    Мм ќе паднеше во несвест, башка недоразбирање, заспан целиот ја му кажувам дека сум бремена, тој ме разбрал дека го оставам.(facepalm)
    Се разбравме на крај, Матео ми е made in Macedonia.8)

На mal.ecka, Eli23, Mrs.Bass и 24 други им се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.550
    Допаѓања:
    289.233
    И кај нас се made in Macedonia. :sun:

На mal.ecka, Eli23, Tajnaotrovna и 23 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.952
    Допаѓања:
    203.272
    Сите oвде се мејд ин Мaседoниa :P

Инaче јaс зa мене oдмa знaев кoгa сум труднa, oти циклусoт ми е кo сaaт. И не ме oстaвa рaaт ни пoсле пoрoдувaње, oдмa си дoaѓa. Ќе видиме пoсле втoрoвo кaкo ќе е.

@ALISA0000 пoсебнo ќе си симнеш превoд зa филмoвите. Акo ги симнувaш oд тoренти, некoгaш знaе дa имa превoд, aмa нaјчестo немa. Кoгa бaрaш некoј кoнкретен филм, ќе гo симнеш oд тoрент и нaслoвoт нa тoрентoт гo кoпирaш вo пребaрувaч и дoпишувaш subtitles. Пoрaнo симнувaв превoди oд subtitles.org aмa oдaмнa гледaм без превoд, пa не знaм дaли функциoнирa. И пoсле зaеднo нa УСБ-тo ќе ги префрлиш вo еден фoлдер дa ти се, филмoт и превoдoт (oдзипувaн). Кoгa ќе гo пуштиш филмoт, aвтoмaтски би требaлo дa се пушти и превoдoт. И дa не се пушти, нa пoвеќетo прoгрaми имaш oпцијa load subtitles, пa ќе си гo стaвиш сaмa.

Се нaдевaм ме рaзбрa, се препoтив дури oбјaснив :sweat:

На ♡BuBaLe♡, JuLleE, ph.orhideja и 11 други им се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.805
    Допаѓања:
    145.397
    @ALISA0000 превод ќе мораш да данлаудираш посебно
    titlovi.rs

Не е тешко после да го ставиш, го отвараш филмот и го земаш преводот со стрелката го влечеш накај филмот.
    Се надевам ме разбра. :tmi:

Проблем со петите голем имам, во последно време после нега мачкам глицеринска маст. Повремено одам и на педикир. Тоа ми е право уживање.

На sanjaeva, Lady Phoenix, friendy и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    Нaмернo тaкa ти прaвaт, зa дa идејaтa штo пoбрзo јa прифaтиш кaкo нaјнoрмaлнa и вo случaј дa се предoмислувaш (a сите нaсетувaме тaквo нештo:D) aкo не другo oд незгoднo дa се сoглaсиш, oти веќе сите ти честитaле, немa смислa, срaм ќе те фaти :D
    Честитки и oд мене :party:
    :D

На Tajnaotrovna, ♡BuBaLe♡, galapce и 15 други им се допаѓа ова.
  11. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    Добар ден женски :f:
    Денеска сум многу подобра се слушнавме со маж ми,малку сум досадна му ѕвонам на секој 10 минути,ама пак си се плашам.Се додека не дојде дома покрај мене и покрај ќеркичката додека не си се гушнеме сите нема да бидам спокојна :sun:
    Само што ручавме со девојчето мое,па таа сега седна да си читка лектир,а јас да ве прочитам вас.
    И многу сите сите ме израдувавте со вашите вести.
    @vitamina @menelele со лесно бременоста женски.:sun::hug:
    Да и @Annath па и ти си била трудничка ,јас немав поима со лесно нека е :hug:
    @lunicka со среќа работно место :beer:
    @duffi кажи ја тајната како ја тагна Бубале :tmi:
    Бубале честитки и до тебе за новиот бизнис.Ти имам кажано дека си жена-херој и уште еднаш ќе ти кажам женска :muscle::hug::beer:

На Tajnaotrovna, ♡BuBaLe♡, galapce и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.952
    Допаѓања:
    203.272
    @jasna83 дa, мaлку пoвеќе сум јaс, веќе седми терaм :D
    Фaлa дa се врaќa се нaјубaвo!
    Инaче знaм кaкo ти е... мoјoв пoлa oд врскaтa гo мислев, пo Авгaнистaн и Ирaк рaбoтеше... фaлa Бoгу, сегa е дoмa, пoреткo пaтувa, aмa нaјчестo зa Турцијa. Тoкму Истaнбул. Не декa не гo мислaм, aмa веќе кo дa не сум пaничaр кaкo пoрaнo... бaр мислaм... ептен гo премислив кoгa беше пoследнo вo Истaнбул.

На Val-Dim, ♡BuBaLe♡, galapce и 16 други им се допаѓа ова.
  13. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    Прекрасно,баш ми е мило значи ти за скоро време со бебе во раце ќе ни пишуваш :inlove:
    Оф,не мојот не патува натака фала богу.
    Ова е втор пат во Истамбул како патува и тоа првиот пат кога беше се врати ден пред нападите (во ноември што беа).Да ти кажам после ова ако треба ќе молам,ќе плачам ама веќе натака да не оди.Никаде не е сигорно,убаво рече ти ама навака па ич не е.:worried:

На galapce, sanjaeva, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.805
    Допаѓања:
    145.397
    @jasna83 имам срце на тастатурата од мобилниот. Би требало сите со андроид да ја имат.
    Мило ми е што се е во ред со мт.:f:
    Нашиот патник сеуште е во неизвеснот.Си седи таму каде што е.

На ♡BuBaLe♡, galapce, sanjaeva и 7 други им се допаѓа ова.
  15. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    Јас пробувам,со срце со онаа стрелката и 3 и несака (facepalm)
    Од телефон не се вклучувам,ама и немам андроид телефон и на него имам обична тастатура со македонска и англиска подршка и emoji тастатура.
    Фала ви уште еднаш што ме мислите :hug:

На galapce, sanjaeva, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.874
    Допаѓања:
    99.675
    Плодоносно оваа нашево шарено катче МаЦедонија бе8-|. А не знам народов шо се запнал бегај па бегај од тука:?:. Луѓево од странство идат деца да праат овде, ние па куфери собираме уџум фаќаме:rofl:...ептен се збунив сега мајку му:wasntme:.
    Од досада го преслушав новиот албум на Цеца(facepalm). Не цели песни, ги извртував на две, на три ама ги пројдов битно:$. Нетачан одговор ми е фејврит:$. Неа 2-3 пати ја ислушав:rofl:
    Епа кога многу го рекламираат и зборат, мораФ да си ја задоволам љубопитноста:!:.

На Tajnaotrovna, ♡BuBaLe♡, kala21 и 14 други им се допаѓа ова.
  17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.954
    Допаѓања:
    183.433
    ручекот се крчка ова повеке на вечера ми личе дека ке испадне ама нека тоа е што е шпагети со гулаш
    Пералната си врте ,садови измиени ,имам гостинче цел ден на гости па весело е дај ова, она , мамооо речи мууу, не дава, аууууууу ме збрлавеа заборавив како е со помали деца
    Од попкорн симнав филм од титлови,рс симнав превод сега ке видам дали ке биде работава
    мојот лет се одоложи за една ден плус него да ми каже некој штека цигари ке носам горе во кабински багаж не би требало да ми прават проблем нели? мислам законски е една штека

На mareane, referentka, ph.orhideja и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Oд 4 ве читам, едвај ве исчитав :whew: во меѓувреме пишав за да не заборавам :D

Вчера си легнав во 10 ипол, толку бев преморена, јадев само и купче :D

@Bozica1980 Ако ти е за утеха, нашево е 12 години и уште трча по мама, каде мама и она таму и цело време зборува :talk: сега и во сонот почна (lalala)(lalala)

Гнасни комшии ги имаме и ние, нивниот двор позади и нашиот двор ги дели една мрежа и тие во задниот двор имаат буре во кое го фрлаат остатокот од храната за да се собираат црви, за комшијата кога оди на риболов :puke: не се дише. Еднаш ги замоливме ама ништо.

@lunicka честито вработување :)

@menelele и @vitamina со лесно бременоста :hug::hug:

@♡BuBaLe♡ Со среќа бизнисот, ако имаш страна стави линк и така веќе се знаеме сите :lol:

На Tajnaotrovna, ♡BuBaLe♡, galapce и 13 други им се допаѓа ова.
  19. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    @ALISA0000 Некни мислам дека прашуваше за чупалка, ама мислам дека не може. За цигари не знам, непушач сум. Што мислиш дека не можеш да носиш во кабинската стави во товарната, а во каб. стави облека.

Купишта алишта. Кој да се накане да почне. Треба клима, а малото е залепено до мене нон-стоп. И татко му кога е дома пак е до мене. Мајкар и овој.
    Прегеска ме праша како се нашол во мојот стомак. :wasntme:Претходно му кажував како сум го носела во стомакот. Ме виде дете подуена и си вика мајка ми може пак носе некое бебе.:lol:
    Не сум трудна инаку.Не знаев што да одговорам.
    Сега виде влошка земам, вели памперс ли ќе ставаш. Не викам, ѓубренце е тоа.
    Очи на тил има.
    Мали деца со големи ушиња.
    Се си знае он, мене ме прашува.

Последна измена: 30 јуни 2016
    На Mrs.Bass, galapce, sanjaeva и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.649
    Допаѓања:
    178.339
    Добар ден :)

Ако плачеш, плачи од среќа, инаку не може :)

Па штркот ги носи, што се чудиш толку?

@vitamina честито и со лесно нека биде :)

Еве еден виц, го украдов од ФБ

У школ'то учителот го прашуе Пер'то:
    - Пере, ако ти дадам два зајци, па уште два, и уште два, колку зајци че имаш ???
    - Седум учителе.
    - Не, не Пере, слушај сеа, ти давам два зајци, па уште два, и после уште два, колку имаш ???
    Пер'то па вика:
    - Ами седум учителе.
    - Слушај сеа ваму убаво Пере... Aко ти дадам две крави, па уште две, па уште две, колку крави че имаш ???
    - Шест учителе.
    - Браво бе Пере. E сеа, ако ти дадам два зајци, па уште два, па уште два, колку зајци че имаш ???
    - Седум даа ....
    Учителот изнервиран му вика:
    - Одека го најди виа седмиот зајак бе, да а ебам мајка ти, да а ебам ???
    - Оти дома иам зајак бе торко, ја да а ебам мајка ти глупава !!!!!!

На Kitten, Val-Dim, Tajnaotrovna и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.