Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Eve ne i nas,fala vi na site sto ne mislevte :hug:
    Pred da pocnam @vitamina so sreka,da imas lesna bremenost :)

Si dojdovme,sin mi cel pat na odenje go prespa na vrakanje bese buden do Leskovac pa se uspa i jas so nego..barem se odmoriv tia 3h po pat..
    Sega go izbanjav vo krevet i odma zaspa.
    1000km se mnogu i za vozrasen a ne pak za dete.
    Vo vakvi momenti najmnogu mi nedostiga mm.
    Si go vrakam filmot nanazad i svakam deka toj sekogas e otsuten za site losi raboti sto ni se slucile i sama sekogas se nosam so site problemi i odluki i mnogu sum luta zaradi toa i toa sto ne e pokraj nas iako znam deka toj e najmalku kriv za site ovie raboti.
    Nego mozebi mu e potesko tamu sam,razdelen od site i poveke od jasno mi e deka sto i da pravi pravi samo za nas,nas da ni e podobro.
    No vo ovie momenti mi treba poveke od bilo koga,da me islusa,ne mora da mi kaze nisto....
    Rezultatite nepromeneti od minatiot pat,nema podobruvanje no nie i vo toa gledame pozitivnost,mozea da bidat polosi.
    Na 12 juli povtorno ni zakazaa .. dali da se raduvam,dali da placam ne znam ni jas..
    Odvaj cekav da si zaminat site,nikogas ne sum sakala da pokazuvam emocii pred drugi..da ostanam sama i da se iznaplacam.
    Sega mi e polesno,so dupla kafe sedam na terasa i razmisluvam,a nema sto da se razmisluva.
    Nikogas ni vo najteskite momenti ne sum dozvolila da me sovlada depresija ni pak da se samosozaluvam..
    Go pravam sekogas ona sto najdobro znam,ja krevam glavata visoko,se nasmevnuvam i znam deka postojat luge na koj im e 10 pati potesko od mene vo ovoj moment.
    Nadezta nikogas nema da ja izgubam,ne poradi mene tuku zaradi najubavite mamini ocinja :l:

На LivingGlam, Ninichka, artemidis и 46 други им се допаѓа ова.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.807
    Допаѓања:
    145.398
    @MilaP ти си мајка борец. Ти се восхитувам.
    :bow::bow:

На Ana Marija 1, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Lady Phoenix и 17 други им се допаѓа ова.
  3. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    И немој да заплачеш зошто ти си жена,ти си мајка,ти се херој,ти си борец ти си она од кое твоето дете ќе учи.Животот на сите нам ни носи некави препреки во животот,но мора да станеме и да продолжиме со него.Мисли позитивно еден ден ќе биде многу подобро мила :hug:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Lady Phoenix, vitamina и 18 други им се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.844
    Допаѓања:
    127.170
    @MilaP ме расплака. Оди гушни си го малиот херој. Душа мила.

На Lady Phoenix, vitamina, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  5. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    :hug::hug::hug::hug::hug::hug: Срце ми плаче:hug::hug::hug:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Lady Phoenix, vitamina и 11 други им се допаѓа ова.
  6. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Овде на темата има толку прекрасни, добри, млади мајки, што порано кога ги имам читано сум мислела дека се многу повозрасни од мене - по размислување, изразување и сл. Една од нив е @MilaP. Знаат си и другите да не набројувам, зошто некого сигурно ќе скокнам.
    Мила, како мајка на две деца, те разбирам и сакам да ти посакам тоа што го минувате да остане само минато и да заборавите се што било. Биди силна како за себе, така и за малото. :hug:
    Секогаш по дождот иде сонце.:sun:

На Lady Phoenix, vitamina, ph.orhideja и 16 други им се допаѓа ова.
  7. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Честитки за сите нови мамички :hug:
    Ако случајно некоја се мисли за подарок:rofl: 13501825_1138424159548906_2649648309993286072_n.jpg
    Ај сега за сите по едно локумче и на спиење:yawn: 13537554_1325326297495338_5517730482555463242_n.jpg

На DVAANGELA, Lady Phoenix, vitamina и 14 други им се допаѓа ова.
  8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.959
    Допаѓања:
    183.492
    @MilaP :hug::hug::hug:
    Е сега да ти напоменам да си плачеш ,и да си викаш и да си рикаш на глас кога ти идат вакви тешки моменти немој значи немој од срце те молам немој да збираш во себе Збирав јас ,стискав со забите крцкав ама солза не пуштав кога сама пред клинички чекав да заврше операцијата на син ми на мои 20 години без никој без маж,без мајка .брат ,свекрва никој ама баш никој
    Сега како последица на тие 3-4 години секојдневно минати со стрес си ја влечам анкциозноста со мене кога повеке кога помалце ама ја осекам дека е покрај мене и чека момент да ме нападне иако 3 год сум ок
    Тешко му е н амаж тимногу потешко од тебе верувај ти иаш тука многу луѓе покрај тебе тука ке се потпреш на мајка свекрва а он е таму сам скроз сам
    Се ке биде во ред ке видиш ајде сега гушнете се со синко и наните

На Ana Marija 1, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Lady Phoenix и 22 други им се допаѓа ова.
  9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.959
    Допаѓања:
    183.492
    Незнаев каде да го сместам проблемот ,прашањето,случката незнам ни сама како да го дефиирам
    Имаме едни пријатели многу добри се знаеме повеке години и сме ептен блиски викенди ,одмори,шетања,испаѓање по ресторани дискотеки ,дај ми на ти за било што и да ни потреба и на еднте и на другите
    Жената ја сакам поштвам ценам до бескрај и мажот исто ама до пред некој ден
    Сега го одбегавам луѓе он индирекно почна да ми се пушта ,збрлавена сум незнам што да правам ако кажам на маж ми незнам ни дали ке ми верува и незнам ни како ке се изпонаша како сето ова би влијаело за понатака Маж ми го цени и сака и муверува милјарда посто ,за ден два јас заминувам на страна барем нема да го гледам и да имам контакти со него никакви после тоа и маж ми ке биде тука

На Lady Phoenix и Winter Lady им се допаѓа ова.
  10. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Честитки зa идните мaмички:inlove:
    @kala21 лoкумoв е ствaрнo преубaв,штипски тaкa?
    Јaс денес сo мaлoвo нa вaкцинa,пa жешкo немa кaј дa се пaркирaш,кoлaтa нa тoплo a гужвa чекaaт нa ред ужaс.Нaдвoр пoд еднo дрвo сенкa фaтил некoј тaткo,пaркирaн ги чекa женa му и дететo,oн вo кoлa пенџерoт oтвoрен и дo крaј пуштенo Миле Китич,крaлицa трoтoaрa,a внaтрре вo чекaлнa плaче еднo детенце и мaјкaму туп oд прслук му јa вaѓА цуцлaтa(facepalm)нa тaaa жештинa,нити вo кутивче нити нз директ oд прслук:x
    @MilaP :hug:
    И пoздрaв дo тие штo се мoментaлнo нa oдмoр,убaвo дa си пoминaт,едвaј чекaм и ние дa oтидеме дa се oдмoрaм и пoуживaм(poolparty)

На Lady Phoenix, vitamina, kala21 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Што прави што мислиш дека е пуштање? @ALISA0000

12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.452
    Допаѓања:
    260.345
    @MilaP :hug::hug::hug:
    За дете ќе се распарчеш на милион делчиња. Само мајка така сака. Боли кога се болни, пече. Но ти си мајка, а мајката е семоќна и ќе ја излечи секоја болест.
    Ќе биде подобро. Има прекрасна мама која го чува и пази.
    :hug::hug::hug:

На mareane, DVAANGELA, Lady Phoenix и 14 други им се допаѓа ова.
  13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.959
    Допаѓања:
    183.492
    ми прави некој муабет одоколу не дирекно али целта му ја осетувам таа е

14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.674
    Допаѓања:
    153.301
    добровечер во ситниве саати!

почнав да пишам пред 3-4 часа ама измена во планот ..спремање и излеговме комплет сите 4-ца после незнам колку време,сигурно повеќеод 2 недели...се прибравме пред пола саат...сите заспаа а јас да примам дневна доза фб и фемина и фаќам кревет...

@vitamina честитки за бременоста !..со лесно да ја поминеш и уште полесно да се породиш..уживај во најубавата и најпривилегираната состојба во животот на една жена.

@menelele честитам со лесно и убаво...

ги гушкам храбрите мајки@MilaP i @Julie иако знам дека ги има многу повеќе...

@PUPICA знам што значи стрес од промени и отпуштање...го поминав тоа пред неполн месец кај нас во фирмата...и се уште не е стабилизирано....секој миг во исчекување го минуваме...

кај мене ништо значајно и ново нема...ме радува фактот што утре е петок а и не чека пократка работна недела...

На mareane, DVAANGELA, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    62.100
    Здраво девојки :f:
    Се муабетите без кафе и додатоци :!:... Неможе така!!! Понекогаш треба да и се угоди на душичката 8)

images (9).jpg
    Ги читам последниве мислења... Мајчиното срце е најсилно на светот!!! Како што мајка може да се бори за своето дете неможе никој... Нека ми простат татковците, но ние, жените сме појаки, поборбени и поиздржливи од нив кога се во прашање нашите деца... Тоа се докажува и од муабетите на +/- 40 каде што навистина има многу жени-херои :bow:
    @MilaP да беше до мене ке те гушнев силно :hug:... Пушти ги солзите, исплачи се, не собирај се во себе... И секогаш надевај се на подобро!!! Ти посакувам еден ден, близок ден, резултатите ке ти донесат широка насмевка на лицето...

@vitamina @menelele прекрасни вести Ви шепнало штркчето!!! И двете имајте лесна и убава бременост... За мене тоа беа два прекрасни периоди од животот... Ви го посакувам истото :f:

@lunicka конечнооо честитки за работното место :f:. Се радувам за тебе, знам колку е тешко да се седи без работа, деновите се години... А и финаансиите, посебно со пораснати деца, значат многу!!!

@♡ BuBaLe♡ домакинке :clap:... Со среќа бизнисот... Мафините се прекрасни, ама не се сомневав во твоите способности... Значи, да си запишам... Ако одам летово во Охрид да влезам во секоја слаткара... Сигурно најзгодната девојка ке биде Бубале :hug:

На mareane, DVAANGELA, Lady Phoenix и 18 други им се допаѓа ова.
  16. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Прекини секаков контакт. @ALISA0000
    Си пробува среќата човекот. Јас на мм веднаш би му рекла, не во смисол да ме брани. Чисто да си знае какви пријатели има.
    Последно бевме на една забава и мм беше надвор со пријатели кои пушат. Еден, прв пат го гледам во животот, ниту муабет, ниту запознаени. Со висина на половина од мене ми намигнува и замавнува со глава као ај да играме.
    Леле кога ме наду едно смеење.:rofl: Знаеш кога се смееш и во себе си велиш престании, а неможеш.:rofl:
    Доаѓа мм и му велам. Ми се случи најлошото удварање во животот. Баткава сакаше да игра со мене.
    После го научивме како се вика.

Последна измена: 1 јули 2016
    На mareane, Lady Phoenix, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.959
    Допаѓања:
    183.492
    јас ке прекинам контакт да е до мене маж ми нема шанси повеке него му верува одколку на мене и на одмор имаме заедно уплатено ако кажам ме страв да не рече дека лажам незнам стварно не сум паметна

18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.674
    Допаѓања:
    153.301
    уфф што одмор ќе ти биде ако се чувствуваш нелагодно и се стегаш?!

јас би разговарала со мм....да посматра малку од друг агол и повнимателно...

На mareane, DVAANGELA, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  19. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Во одсуство на МТ, ти немораш да имаш контакт со него.

Ние со комшииве што си живееме си имаме муабет од те сакам, до лепото, љубави...па и да мисли некој нешто повеќе, ќе мислам дека се шали.

СДК можеби само те чуствува блиска па кажал 2,3 збора повеќе кои ти погрешно ги дефинираш.

Мислам дека се додека е сомнеж, немаш потребa да му кажуваш на МТ.

Ухххх сакам да ми се спие :)
    А еве Јанко јаде бурек, а јас на диета.
    Незнам што е пожално.

@MilaP :hug:

На mareane, DVAANGELA, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  20. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Мм знае се му кажувам. Мислам дека ми верува. Откако сме заедно никогаш немам направено нешто што би поттикнало недоверба.
    Тоа си е лично за мене.
    А и тоа лесно може да се провери.

Може е тестирање. Знаеш мажите се многу подобри другари од жените. Внимавај да не е намештаљка. Сама жена, мажот во странство... Многу прашања поттикнува. Може и да те следи некој. @ALISA0000
    Некни кога рече дека си излегла сама, он беше тој што дојде и што те подзамисли со муабетите, нели!?

На mareane, Lady Phoenix, duffi и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.