Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Потсмевање :^)
    Не врне дожд јас кога сум со крпа во раце затоа тебе ти велам :D
    Кога веќе се пофали сама дека е така :lol:

Комшиите ма разбудија рано денес,изгледа сабота им е ден за генералка :|
    Лута на маж и јас,муабети нема :D

Околку трошењето порано трошев многу,во последно време гледам да си купам тоа што навистина ми треба и што ќе имам корист,за да не давам пари за глупости :lol:

VladeMila, Peco, ph.orhideja and 17 others like this.
  2. MilaP

MilaP Форумски идол

Mu tekna na gospodinot moj da stava ploca na spratot nad nas koga ke si dojde..ima tamu 3 tavanski sobi i wc..Ne gi koristime imam sprat od 130kv i se cudam zosto bi mi bile tie sobi sega da se sreduvaat.
    A jas da ne bidam pokuso si pazariv majstori mi tekna ke smenuvam boja i akril zidovi sakam so dodatoci po zidovite... do prvo treba da vidam tocno sto sakam,t.e. cekam da mi donesi prespekti i za toa i za boite :?:
    Sakam i nova garnitura za vo dnevna,ovaa ke i ja sitnam na svekrva mi...
    Abe se sakam,zeni :rofl:
    Koga mu kazav na mm ke poludese ama gajle mi e jas plakam..
    Mi vika od koj pari ti ke go plates seto toa i mu vikam od zaednickata karticka :rofl:
    I mi "naredi" da ne luduvam mnogu i da go pocekam uste 10 dena.
    Ako me ostavi eden den ke bide samo od moite ludi idei ]:)

Jas trosam najmnogu za sin mi koga se raboti za obleka no i za sebe,sepak spored moznostite.Sigurno nema da gi dadam poslednite pari za nesto sto ne mi e potrebno vo momentot.
    Trebase da ispagam ama nisto..majstorot mi dojde pokasno pa dodeka pojdam ke treba da si dojdam da se spremam za na rabota i taka si ostanav da si uzivam vo dvor .
    Dve turski ispiv i eve sega ness i site tri sama si gi piev,najubavo mi e taka :angel: 13567255_916031151841132_871028072177375697_n.jpg

Mrs.Bass, VladeMila, kala21 and 22 others like this.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Дојдоа и нашите мајстори конечно.Им напраив кафе сега работат.

Со големата правевме од сабајле капи од хартија,а малото голо трча низ стан цело утро.Купивме и лектирИ но несака да ги чита :worried:

Мм кога купува ,купува исклучително скапи ствари.
    Јакни од 8000
    Чизми зимски од 9000 има итн.Затоа ретко купува :D
    Јас не умеам никогаш ништо да му изберам :?:

4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Hahaha.....
    Ludje moi....
    Mi stigna izvestuvanje deka luduvaat po mene....
    I takvi stasusi imalo...?
    Lele,Lele,abe ovie ne se tokmu...LUDUVAAT PO TEBE.
    HAHAHA....
    izvinete....gotova sum....hahaha.

Evripigi, Peco, ph.orhideja and 13 others like this.
  5. Doozy

Doozy Форумски идол

Може кај вас малце по палома? :bandit:

Главата не знам кај ми е, морам малце да се испразнам некаде „за озбилно“. :worried:

Ноќеска спиење раат, што беше тоа? Да е жив и здрав тој што ги измислил страните за следење летови и тој што ставил вифи по аеродромите. Па секојпат како потсвесно се разбудував баш кога требаше да слета и оп, по 5-10 минути, ете го, ќе пише. Па пак ќе заспиев и така во круг.

Ебате временските зони, ебате.

Седам во маицата што му ја џапнав, а околу мене, поетски кажано, околината изгледа токму така како што се чувствувам јас. :devil: Жешко, препотена од спиење, а на гаќи спиев. Се ускладувам по странЦките временски зони, ајде трета смена работење. Собава, во која асално се прибирам по месец и пол мислам, е како да паднала бомба. Во секој ќош по еден куфер. врз нив алишта, наоколу ќесиња, де празни, де полни, козметика наредена врз сите можни површини... Апчиња, пенкалца, ситнурии, денарчиња и други валутички расфрлани насекаде. Постелнина џитната на една страна, фротирка од откривање плесната на земја... Да кажам дека имам обврски по институции, банки и слични ми ти местенца е само дополнителна нервоза, а работата и курсот за сертификатот што ми треба се башка приказна.

Ми вика - How do you eat an elephant? One bite at a time.

Сфативте дека се испративме, а?

Минатата недела си најдов едно купче пари заборавени на сметка. Купче салам, ко за 2 одмора, кој може да заборави толку пари, не знам. И тоа не ги ни најдов сама, глупача. (facepalm)

Знаете колку многу ме сака човекот? Не знаете, не знаев ни јас. Ќутенката кога те сака некој, најмногу те сака, е тоа сфатив. За роѓендан добив ол-инкл. одмор, а за малце ќе добиев и виза и карта за преку барата, да не се разубедевме дека е неразумно да трошиме пари и да си правиме екскурзии околу светот за неколку недели. А најмногу ми значеше тоа што со пари не се купува - љубовта, вниманието и почитта што ја добивам во огромни количини. Сакал да ме запознае со неговите... па ајде компромис, онлајн-запознавање. Прва девојка со која ги запознавал. :$

Будуќата мадр ин лоу, барем ако останат работите вака, прва работа што ми рече е - кај ви е паметот бе деца, што си правите со врскава? Дали сте свесни дека можеби нема да ви успее, дали со отворени очи се впуштивте? Се' е капиџик отворено мисис, ама оди затвори го срцето. Е, ајде, оди па остави го, или ајде, нека ме остави. Не можам, не сакам, си го најдов моето човече и не го пуштам. Иако критички настроена го почна муабетот, знам дека ме бендиса по некое време... Ја сетив по промената на расположението. Саат и нешто се муабетевме, да не речам, скоро два. Барем знам дека е искрена и за доброто и за лошото што го кажа. Ми вика, животот е поубав кога има да го поделиш со некој, ќе ми биде многу мило ако вие двајца сфатите дека сакате заедно да минете низ него... Се плашев дека син ми сам ќе мине низ животот, ама еве, мило ми е што гледам дека може и нема да биде така. Ми вика, има убави и неубави моменти и да знаете, ќе дојде време кога ќе има само неубави, е, тогаш најмногу ќе ви треба некој до вас.

Да ви кажам дека бомбата ја испуштивме за неколку саати или ќе ме мислите после на секое акање? 8-| Ма, не дека ќе не' фатеше нас, мада што никогаш не се знае... ама ќе не' заглавеше таму и ќе ни земеше драгоцено време, обврски не' чекаа тука. Господ не' чувал и тој ден и денот кога одбиравме кога да се враќаме.

И сега си седам и чат-пат си поплакувам. Ако замижам, во глава го гледам како ми се смее, како ме гушка, како спие до мене, можам да го помирисам, почувствувам... И страв ми е, што кога тоа ќе избледе? Не можеш да допреш некој на камера. И ми фали, моето добро утро веќе не е исто со неговото, моето добра ноќ е негово добар ден, Боже мој, навистина ама навистина во што се впуштивме... (facepalm) Свесно бре, свесно, не дека немавме друг избор. А колку луѓе слични на тебе можеш да најдеш во еден живот? Колку исти будали создал дедо Боже, не многу, нели? Му викам, ти си ми космичкиот близнак и се смее. Нешто ми вели дека ако навистина останеме заедно и ако навистина има повторно средба, дека нема да ме пушти повеќе. Искрено, нема да го пуштам ни јас.

Ми вика, ако поминеме и издржиме низ ова, тогаш, ќе поминеме и издржиме се'. Ама пак боли во душичката, многу, многу ме боли.

Не е лошо лека-полека да му седнам на слонот, што викате, а?

Mrs.Bass, do-re-mi, Oxymoron and 41 others like this.
  6. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Kоgа спомна возење ме потсети на моите неуспешни обиди да станам шоферица.
    Изрази желба мм да ме учи, добро ми одеше, научив и да свртувам (ова си го рачунам за гооолем успех), а и тој со челични живци па не му пречеше една иста работа да ми ја покажува 100 пати. Е ама знае да претера коа се шегува. Возам јас по празна улица, нема ни кола да помине, ни човек, ништо... И во еден момент ми вика: пази, пази, децата на патот шо беа ги забра под кола. Јас испуштање се, и толку беше зад волан више никад не седав. У прв момент не ни размислуваш дека немало деца и дека се шегува. Ама толку се потресов, пребледнев, ако не почнеше да се смее мислам ке се онесвестев.

Што се однесува до трошењето, јас грижа на совест осекам ако потрошам нешто над некоја си моја граница. Пример ако сум зацртала да си најдам фармерки до 1000ка, а ги најдам за 1200 тогаш за тие 200ден ме боли душичката. Ама па ако ги најдам поефтини, макар и 950 да се, тие 50 ден ке ги потрошам на нешто, некое лакче од маркет или шо и да е, ама ке ги потрошам.

Mrs.Bass, VladeMila, Peco and 13 others like this.
  7. referentka

referentka Moderator Staff Member

Narednoto sretnuvanje ke Vi bide forever.
    taka mi se cini

8. mariatim

mariatim Популарен член

@Doozy нaвистинa нaреднaтa средбa ќе биде зaсекoгaш.Сегa знaм кaкo се чувствувaш.Пoминувaв низ oвa и јaс,мoже не вo истa ситуaцијa,нo рaзделбaтa е рaзделбa.Ние сo мм др знaевме сaмo некoлку месеци,мн мaлку нo нели кaкo штo кaжa кoгa ќе гo нaјдеш вистинскиoт еднoстaвнo знaеш и не сaкaш дa гo пуштиш.Тoј истиoт месец требaше нa седум месеци зa Авгaнистaн,јaс зaпишaнa нa фaкултет вo другa држaвa сo цел дa oстaнaм тaму и држaвјaнствo дa земaм,нo нејќе срце не ти дaвa нештo вo душaтa.Не зaминувaм решив дa oстaнaм дa гo чекaм дa се врaти,седев нa кoмпјутер тoгaш,мирц и мсн се нaoѓaвме,си дoјде и еве прекрaсни 10гoд сме зaеднo.:inlove:

9. referentka

@Doozy da ne mudruvam...ama vakov "test" Vi e potreben..kolku da vidite sto znacat momentite pominati zaedno.
    Negovata maica i rasturot doma i vo tvojata dusa dovolen pokazatel e kako treba da postapite.
    I...nemojte da se dvoumite.
    Samo zaedno ke bidete podobri.

10. joy1

joy1 Форумски идол

Се заврши работата..
    Сеа ми останува чистење и тоа мн чистење...
    Средувам денес и наредните 3 дена не мрдам,ке се посветам на себе си и децата

11. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

22?
    QuickMemo+_2016-07-02-13-12-31~2.jpg

12. danichap

danichap Moderator Staff Member

13. mareane

mareane Форумски идол

Да не бев во средина циклус ќе помислев да не сум трудно.Олку плачка сум била смо тогаш.За два дена по втор трет пат се расплакувам од нечиј пост овде и за убаво и за лошо. Сега милата @Doozy ме расплака ама од милост и заљубеност.Е тоа е љубов мила и вреди да се бориш за тоа.
    И јас имам голема грижа на совест кога трошам пари за себе а тоа е најмногу резултат на оваа несредена држава каде немаме стабилна и сигурна работа и сигурна иднина па на раат да си ја пуштам душава...

14. referentka

Ako moze slikava da mi se pozajmi...imase mala "ljubovna raspravija"..pa rado bi fatila USVET

15. friendy

friendy Форумски идол

Кај нас прават свадби со над 300 гости, во најмала рака. Последната на која бев им дошле повеќе од 650 гости. Овие беа во долгогодишна врска и си се почитуваат, посебно момчето невестата.
    Другите, запросувања како на филм. Секој детал со претеризам. Тоа да било право, друго на криво, трето криво-право, меден месец во Акапулко и што ли не знам уште.
    После кога гледаш не дочекале годишнина.:?:
    @referentka Што ти би!?
    @Doozy Доколку сте заљубени и двајцата, тогаш не ви треба ништо друго да започнете заеднички живот.
    @mareane Јас за друг ќе заплачам, ама за мене не. Не знам што се случи со мене, ама јас не заплачувам многу лесно. Од емотивец, станав камен.

Last edited: Jul 2, 2016
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Кој беше крив ти или г.Рефо?

17. referentka

Mi e sTram da kazam:$.
    PMS:$
    Mi se ide glavata u zid da ja "opnam"(facepalm)

18. danichap

Пикни се у кујничето, принаправи нешто вкусно...и после ќутејќи, ќе јадете и ќе ја управате работата:P

19. referentka

Ohhh Dani..
    Bezgresen e prema mene,veruvajte mi..
    Jas si dobivam na 5-ti...
    Nekolku dena pred,neznam sto mi e..
    I pak salatka napravil i ceka da sednam.
    Abe dojdete soberete me i natepajte me,usluga ke napravite.

20. danichap

Вади узото и одлогирај се од тука.(poolparty)

♡BuBaLe♡, Peco, jasna83 and 7 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.