Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.491
    Кирилицата ја опрајв☺благодарност до @Роберт 7 и малиот мој а големиот си се мајтапи со нервата на мама:^)
    Ке си пишев маката ама не ми кажавте како се прави спојлер;(Ете и ќе тагнам@zhap4e да ми кажи последна имаше спојлер, please:)..
    Љубов како на @Doozy :l::l:ми ја исполнува душата со некое вонземско чувство..Единствена,исполнителна,прекрасна:inlove:..
    @referentka не се измачувај себеси,никој не е совршен а потребата новиот живот да биде као из снова навлекува непотребен стрес.За нашите години мало детенце е доста одлучен и сериозен чекор..Секоја ти чест на енергијата и вољата се да биде под контрола и во најдобар ред.Морам да ги спомнам и твоите поголеми деца сигурна сум дека и во нив вложуваш максимално .Тргнувам од себе и правам споредба со најдобрата другарка која има сега мало детенце..Ти го имаш сето ова во пакет плус одговорно раб.место и успешно менаџираш со СЕ:)
    Ги читав и @MilaP i @WORRIED.BT @JuLleE секоја чест и на вас мајки:hug::hug:..
    Честитки за @vitamina и@menelele со лесс:)..
    Одам да си сварам турско и да проверам што се стишија дечките..Големиот е голем и несолен вистинско чепкало..Понекогаш озбилно мислам дека си ги сменале годините(facepalm)

На Mrs.Bass, bittersweet, Роберт 7 и 17 други им се допаѓа ова.
  2. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    Добар ден девојчици :hug:
    Прекрасен почеток на денот касно легнав ама станав уште во 7 со ќерка ми,се напив едно кафе каснавме нешто и право на аеродром да го пречекаме маж ми.Пресреќна сум конечно си дојде здрав жив фала му на господ.Едвај го пуштив од прегратки и јас и ѓаволчето цел ден можеме да се гушкаме,но беше уморен па легна да преспиее и еве го уште спие и ѓаволчето легнаа до него,Прекрасна глетка,нема ништо поубаво од тоа :inlove:
    Направив ручек и сега се мислам дали да почнам да пеглам и да се спремаме полека за пат.
    Инаку за темата сите трошиме но најмалку маж ми не е циција него секогаш гледа прво за мене и за малата да има.Некогаш знам и јас некоја блуза,панталони,фармерки да му купам и носи воопшто не е манџија :)

На bittersweet, VladeMila, ♡BuBaLe♡ и 15 други им се допаѓа ова.
  3. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Ви се случува ли кога сакате да читате други теми на форумов прстето пак да ве врати овде на темава!?
    Стареам ли или нешто друго, не знам!?

@galapce Топла ли е водата за малите?

Мм сакаше да одиме викендов, ама не ми се оди. Продолжен викенд, па не ми се оди. Од денес за утре некако никако.

На ♡BuBaLe♡, vitamina, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.426
    Допаѓања:
    262.483
    На Eli23, VladeMila, ♡BuBaLe♡ и 12 други им се допаѓа ова.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.696
    Допаѓања:
    153.551
    назад во цивилизација...јеее имаме вода...

луѓе јас сум ненормална изгледа...осд може вода да ми носат....цела куќа ја пречистив,ми се чини се се изгнаси од вчера до денес...еве си седнав тазе бањата пред компјутер и се кандисувам кафе да си направам..сама сум со синко дома,сестра му замина кај мајка ми после дооолго време не отишла кај баба и...а не беше замината од таму...може има надеж дека ќе ми се смени на подобро детево...

ја подновивме баба со теелвизор сабајлево..мм замина да го намести и други нешта кои фалат за да може конечно да се пресели...

дајте ми некој рецепт за сос за тортелини....сакам да го изненадам мм вечер за што е несебичен и има широка душа ко небо

На Mrs.Bass, vitamina, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  6. evangelina.ina

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.491
    Мислам дека се снајдов со спојлерот:handshake:
    Ми треба ваше мислење:
    Младата,разведена жена што живее привремено во главната куќа воедно им е внука и финансиски ептен ги помага,кажа за мене голема лага..Наводно ме видела како се враќам во 1 часот по полноќ и плус со тврдење дека сигурно се гледам со некој штом сум поминала покрај неа со брзање а таа пушела надвор цигара..Оваа лага повлече лавина прашања од моите и ме избезуми до небеса од нервоза...И предложив на снашката да не соочи двете што беше категорички одбиено со објаснување:Ај да не се прави големата,таа сепак доста финансиски им помага на моите.
    Ок,нивна работа ама кај сум јас???Бев извадена од колосек од нервоза,плус ставена во ситуација да се правдам и да одговарам на унакрсни прашања од брат ми/ова најмногу ме погоди/..
    Во фаза на развод сум со големи синови и ептем пазам на СЕ..Вакви глупости најмалку ми се потребни..;(;(Водам осаменички живот и многу сум подложна на рекла-казала стресс.
    Што би направиле вие ,како би постапиле во однос на дотичната особа и во однос на брат/мајка/снаа??
    Е значи ексик со СПОЈЛЕРОТ пак нешто утнав..Па ете цел текст на изволте..
    Успешно...

Последна измена: 2 јули 2016
    На VladeMila, Bozica1980, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  7. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Чекај, а што воопшто она се интересира ти каде одиш во 1 час по полноќ!?

На JuLleE, Bozica1980, ph.orhideja и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.998
    Допаѓања:
    164.533
    Оди сама да ја соочиш.
    На крајот, брат ти и снаа ти се чудаците што ги занима твојот пост брачен морал.
    А таа со која храброст тоа го кажала...а може па и се причинило дека си ти, може друга била.

На JuLleE, VladeMila, Bozica1980 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    @evangelina.ina Mislam deka ne treba da te zasegaat tolku vakvi mislenja,znam ne e lesno ni so tekot na vremeto ke moras da gi ignoriras,sigurno ne samo taa tuku i drugi ke pocnat da zborat pa ako za sekoj eden zbor pocnes da se nerviras ke poludes.

I jas kako friendy mislam sto ima taa da komentira ti kade odes i sto praves,no najcesto lugeto gi ukrivuvaat drugite za spopstvenite grevovi..

Jas ne bi ja reckala mnogu snaati sto zbore,dali treba ili ne treba ti da se soocis so nea.
    Koga veke tolku ti prece jas bi otisla i bi ja prasala pred site ma i cela kuka bi ja smetila so nea samo prasanje e kolku vrede...

На bittersweet, VladeMila, Bozica1980 и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Да се јавам јас само :hai::hai:
    Заглавив со оние боенките за возрасни :lol: по цел ден бојам.

Дм ми спремал изненадување
    сабајле ми вика - спреми се утре идам да те земам, одиме на едно место, еднодневна прошетка :D:D
    Не можам мирна да седам па цел ден одоколку го распрашувам, ама не пушта ни глас ]:)
    а мене не ми се чека до утре :angel:

Пак дувна силно ветре, кај и да е ќе плусне дожд.. Ако мене ми годи :rain:

На kjukli, JuLleE, mal.ecka и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.957
    Допаѓања:
    203.304
    Се спремaме зa нa свaдбa, не знaм кaкo ќе биде нa oтвoренo aкo е вaквo времетo :?:
    Белки ќе се oпрaи. Се утепaв oд пеглaње денес. Демек рекoв сaмo aлиштaтa зa свaдбa ќе ги пеглaм, јaс зaглaвив сo цел куп (facepalm) и пaк не дoвршив. Сегa стoмaк ме стегa, aкo ми е, кoгa не слушaм никoгo.
    Ќе бидaм сaмa свoј фризер, виш ми лaк дa успеaм дa се средaм без дa се изнервирaм oд жешкo.

Бoшке, ти гo лaјкнaв пoстoт зa дoбaр фудбaл, aмa aкo си зa Гермaнијa, ќе се кaрaме ]:)

На bittersweet, MacenceEna, JuLleE и 13 други им се допаѓа ова.
  12. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Jas ke odam na rabota a nadvor grmi,vrne,duva i grad mava .. strasno e ic ne sakam nevreme pogotovo ne koga odam nekade :worried:
    Nenormalno vreme :@

На JuLleE, vitamina, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 6 други им се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.218
    Допаѓања:
    329.996
    @WORRIED.BT и јас ко тебе ,денес цел стан го пречистив.Уште да усисам и под туш

Тука истура дожд

На vitamina, mareane, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  14. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Ова го барав, но неможев да го најдам подолго време.
    @evangelina.ina
    "Од тоа какви се помислите на некој човек, се гледа неговата духовна состојба. Луѓето донесуваат заклучоци за нешто во зависност од тоа, каква содржина имаат нивните помисли. Ако нивните помисли немаат духовна содржина, донесуваат погрешни заклучоци и им нанесуваат неправда на другите.
    Ако на пр. човек кој дели милостиња ноќе за никој да не го види, види (сретне) некој доцна навечер на улица, никогаш нема да помисли нешто лошо за него. Но, ако тој човек го види некој, кој ги поминува ноќите во грев, ќе рече: "Гледај го, којзнае каде ја поминал ноќта", бидејќи самиот има такви искуства."
    Старец Пајсиј Светогорец
    Човекот чија книга ми го даде духовниот мир што го барав. Толку мудри и едноставни совети, чисто да ти олесне на душичката, кога некогаш ќе запне.

На Mrs.Bass, bittersweet, JuLleE и 11 други им се допаѓа ова.
  15. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Ako na nekoj mu se banja neka dojde kaj mene, dvorot mi se pretvori vo bazen, auuuu vakvo nevreme u zivot nemav videno

На VladeMila, Bozica1980, vitamina и 7 други им се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.910
    Допаѓања:
    127.469
    Која ја зема?? Јас ја бојам моментално Боенка за креативен ум .

На Umbrella22, Lady Phoenix и Annath им се допаѓа ова.
  17. evangelina.ina

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.491
    Теоретска шанса нема да и се причинила друга (таков е дворот)..И син ми да бил ќе и речел добро вечер од чиста култура(го прашав и него дали ја видел тетка ...и не ја поздравил-категорично одрече и цел е со ???)Носи наочари ама и тие не се оправдување за нејзината постапка..Таа им е роднина јас сум подстанар:(..Целта и е да ме оцрни во очите на брат ми,снаата и нејзините што ме примиле под нивен покрив..Штета баш се радував на нејзиното присуство..Млада,пријатна за комуникација,убава и современа со скоро ист проблем како мојот но,црна во душата..
    Ќе морам да отрпнам и да ја игнорирам злобата на луѓето..Благодарам за издвоеното време..
    @friendy прекрасен цитат-есенцијална вистина..

Последна измена: 2 јули 2016
    На JuLleE, Bozica1980, vitamina и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Нена јас од интернет симнав и ги испринтав неколку листови, ама изгледа ќе морам повеќе :lol:

На nena2010, Bozica1980, jasna83 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    @friendy citatot e na mesto.
    Ednaska imam pisano takvo nesto ama so drugi zborovi..
    @evangelina.ina mislam deka treba pred site otvoreno da zboris.Nacekaj situacija da e i TAA sednata so brat ti i snaa ti i sprotistavi i se.Pa ako treba i skaraj se.Ako denes rekla takvo nesto utre i pogolema ujdurma moze da smisli.Zadolzitelno pred site da spomnes deka NEMAS STO DA KRIES i deka ako vlezes vo vrska prvo niv site ke gi prasas (ironicno).

Velis finansira..
    Pa ako gi finansira tvoite ne znaci deka treba i spletki vo familijata da vi pravi.

На ♡BuBaLe♡, Annath, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.113
    На ♡BuBaLe♡, Annath, JuLleE и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.