Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    @friendy Среќен Роденден, нека ти се множат годините.:hug:

Легни, стани со малава, плус топло, мм фурна, с`клет невиден ме фатил...................се нешто не ми чини, жена во најлошото издание.]:):devil:

Бевме на крштевка вчера, многу убаво си поминавме, маливе се изнаиграа со други деца, мадмоазеле:lol: и покрај гужвата и бучавата си се изнаспа, пола луѓе сигурно си помислиле дека ја дрогирам]:)не претна детево првите неколку часа.:lol::lol:

Денес ќе одиме на циркус, само се мислам дали да и му ја оставам малава на татко ми или да ја носиме, тоа време обично е будна па може ќе и бие интересно целото тоа шаренило.:)

Темата вчера малку ја киднапирав, немав намера да се фалам (добив неколку пп кои го тврдеа тоа|() само многу ме нервираат оние кои тврдаат дека по странство нема живот, само рмбаме и слични такви тврдења.:@

Животот секаде е онаков како сам ќе си го направиш, не тврдам дека во Мк нема живот, има и такви одлично што живеат, има и тука такви што живеат мизерно (наркомани, пијаници, неработници) само тука е многу порелаксиран затоа што никогаш не се секираш за тоа дали утре ќе имаш за леб, тоа е тоа што ги прави сите тука насмеани и весели.

На ozbilnazena, friendy, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  2. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    @bittersweet камо да има сите за по нешто да се фалиме :)
    Јас не го гледав твоето излагање како фалба, напротив. Кога човек има некое мислење за некого може и да процени дали се фали или ја пресликува реалноста на своето живеење.
    Знаеш што? Нај опасни се оние кои доаѓаат во родната им земја со позајмени куфери, изнајмени коли, со слики од стритот, хаусот, ливинг румот со китеници триста... и продаваат муда за бубрези, небаре ние ќе сечеме вени.
    Друго, еве што мене ме фасцинира кај тебе. Твоето одлично зборување (пишување) на мак.јазик. Реално мислев дека тука си се школувала, но вчера разбрав дека си родена таму ... па сега уште по восхитено гледам на тоа.

На ozbilnazena, Annath, tessie и 10 други им се допаѓа ова.
  3. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Bitterke se sto bese prasana si odgovori...
    Ne site isto gi percepirame odredeni raboti isto..
    Ama kako sto napisa nekoja clenka uste vcera,nekoj apla namerno na crvenoto veli deka gleda zeleno..
    Da prodolzis da ni pisuvas kako i do sega,oti i samite ti davame do znaenje deka sakame da te citame..
    I priznaj dekase falis veke ednas..]:) :D

Ne ziveeme nie loso ovde.Ne do tolku.Ama ni priblizno kako odredeni od vas sto ve ima niz svetot.
    Nikoj ne osporuva deka sme srekni i ovde,mozebi i posrekni od polata iselenici,pecalbari..Toa e individualna rabota i zavisi od samiot poediec.
    Poentata na onie sto pisuvavme deka nekoi raboti ovde ne cinat,kako sto mozev da svatam jas,e deka ednostavno vi zablaznuvame na site vas,i uslovite sto vi se pruzat.
    Nie uste se racuname za mlada drzava,se nadevame deka barem nasite idni pokolenija ke
    imaat zivot kolku tolku posreden i pokomoten od ona
    sto imame nie sega.

Mene licno mi se dopadna sto napisa odredeni brojki koi za mene pretstavuvaat samo informacija plus a ne necija falba.
    Kraj kraeva site si pisuvame svoi postovi i nikoj nikogo so sila ne tera da se veruva vo niv.
    Ako ima nekoj argumenti za nesto sto se tvrdi deka se laze neka prilozi,dodusa i nemora.Vaka stanuva banalno.

Deneska ni se rodija cetiri bebinja.Tri carski i eden prirodno.:inlove:
    Sestrite i doktorot cel den se nervozni..:worried:

@friendy sreken rodenden..Da si ni ziva i zdrava..

На Annath, danichap, Val-Dim и 6 други им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.874
    Допаѓања:
    101.847
    @friendy среќен роденден,да ти се множат годините во здравје радост и само убавини.
    Освем оваа тема друго не можам да отворам,до сајтот е или до мојот компјутер.:?:

На friendy, Annath, Teodora* и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    До сајтот е покажува дека има вирус.:(

На Annath, Pepelaska25, imelda и 4 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    279.671
    да изгледа е тоа денес дури милслам пиша таква порака и се јавуваше на некој број ама ја се нервирам оти веќе 2 месеци не реагираше ама тоа ти е
    јас и оваа тема едвај ја отворив

Последна измена: 7 февруари 2015
  7. bittersweet

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ако одам на нотификациите тогаш ми покажува дека има вирус а ако стискам нормално на последни мислења ми ги отвара страниците.

На anina му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    На Val-Dim, Teodora* и bittersweet им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    279.671
    да баш и јас тека отворуив поѓутуре стисни овде стисни онде ама битно функционира убаво онбјаснила@ccca

10. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.087
    Допаѓања:
    184.316
    И што има денес на репертоар?
    Кај мене тапа перод обврски 0 илијас си правам да ми бидат на нула работа има ама желба за работа да се немало мрзлива жена ,оставив за утре една генералка ,си бев на роденден денес на една пријателка и беше па си се почастив торта едно тенко мало парче морам да се пазам зашто ова со тироидната проблемот ке ем направи 100 кг ако не пазам
    Абе што му е на луѓето сите на секира зарнети мислиш мајак му си ја ебал ан некој
    ова само да се олеснам :D

На Annath, Teodora*, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
  12. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.112
    @friendy среќен роденден, многу здравје, среќа, пари... А, за тоа колку години полниш во право си - тоа е само број, најважно е како се чувствуваш... 8)
    Пред некој ден една колешка кажа една голема вистина... Нејзиниот дедо кој деновиве наполнил 90 години рекол „Човек никогаш не е стар, се додека е жив за себе мисли дека е млад. Волјата за живот не оддржува вечно млади!!!“
    (y) за дедото!!!

На ozbilnazena, friendy, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  13. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Ами ако ми умрат пријателите млади на пример да не дај госпот ,што ке правам јас?затоа сопругот според мене треба да ти биде како што рекле брачен другар ,маж пријател ,љубен.Е сега љубовта поминувала ,па поминува страста ама љубовта е сосема друго нешто ,многу стари парови сеуште се поштоваат и сакаат и другаруваат до крај.

На Auditor му/ѝ се допаѓа ова.
  14. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Vi blagodaram na site za ubavite i iskreni zborovi. :inlove:

На imelda и mareane им се допаѓа ова.
  15. bittersweet

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Нема никоја за дружба?:doh:
    Нема тема?;(
    Сите спиете или сте поинаку зафатени (кхм, кхм :P)

Ме напушти сопругот, однесе децата во парк и на перење на колата, као ќе отспиев малку ама ништо, не ми се спие, не ми се чисти, ништо не ми се прави.:sweat:
    Направив само полнети бабури, нешто мора да се јаде а ово ми е мене една од најомилените јадења, ме мрзи дури и до кај моите да одам на кафе, додуша татко ми многу, многу не ме сака кога му одам без децата ]:), не знам дали да бидам навредена.:?:

Ништо посебно не кажав, чудо како и тука не ме мрзи да типкам.:drunk:(wtf)

Oткога прочитав се што сум напишала дојдов до заклучок дека изгледа ќе ми дојде првиот циклус после породувањето;(, звучам како жена во ПМС.:devil::devil::devil:

@galapce еве признавам дека се фалев, кој признае пола му се додава.:rofl::rofl:

На ozbilnazena, MacenceEna, anina и 10 други им се допаѓа ова.
  16. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.361
    Vino pijam em raaa kiiiija. Ustvari rakija ne pijam ich, ama za pesnata neka ide.
    Reshiv da se opushtam, viknavme druga dvojka, se sretnavme vo restoran, se poduevme od jadenje. Pienjeto e samoobjasnuvachko. Bakshizot od dvaesetka im go svitkav vo origami. Kineski restoran, mi se vide kako dobra i humoristichna ideja. Ako ne znaat kako da go odvitkat brotcheto koe im go napraviv, ke go skinat, nema bakshizh.
    Otidov da spijam i trezneam. Voda i kafe sabajle molim lepo. Nekoj paracetamol zaskitan po fioki, izvadete i toa, ke mi treba.

На ozbilnazena, MacenceEna, anina и 8 други им се допаѓа ова.
  17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.440
    @bittersweet Јас сум тука.

Многу бев најадена:tmi:.
    Не само што не бев во состојба да зборувам или да се движам, туку ни да пишувам:rofl:.
    Бевме во еден наш ресторан, тоа лесковачката така добро ми легна...ама ич не ни стана. Едвај на себе да си дојдам. 2кг вода испив и сеуште сум жедна.

Инаку и јас уживав во информативниот дел за стандардот на живеење на другиот континент. На жалост добивам впечаток дека западна европа не е така добро уредено како таму, односно за широките маси нема така добар стандард, (во соодветните теми имам пишано многу повеќе), но во секој случај убаво е да се споредат искуства и информации за сите делчиња од светов.

Инаку ја нарачав и количката јас, атер за ваучерот да го фанам вчера се шибнав во дуќанот, што ќе чекам си викам...вака само добивам со време ако си ја фанам работата. Фала за советот и споделеното искуство:hug:

На ozbilnazena, MacenceEna, anina и 7 други им се допаѓа ова.
  18. bittersweet

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Наздравје нека ти е Дани јадењето, ја не сум многу мераклија на месото, јадам ама не сум какo мм кој не признава јадење без месо, дечкиве се на него и тие месождерчиња.
    Ја парче месо колку дланката а салата еден тон, било каква салата, битно без неа не седнувам месо да јадам.

@imelda клин со клин се избива.:devil::devil:

На anina, Annath, lunicka и 5 други им се допаѓа ова.
  19. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.361
    Cheaj nevesto, jas ushte go nabivam klinot :rofl:

На ozbilnazena, anina, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.440
    И јас божем умерено си јадам, малку мевце, малку салата...плус дома подготвено е лесно за желудник.

Ама стрвна ем измешав ем многу изедов, плус на полн стомак повеќе од саат вожња до дома.
    Ама вредеше]:)

На imelda, anina, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.