Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. joy1

joy1 Форумски идол

Направив фрапе лате,зедов боенката за креативен ден и боиците.
    Децата редат коцки.Ништо од шетањето.Мм го извика во град(бизниси).

Некако сметам дека најтешкиот чекор е човек излезен од колосек да се врати во нормала или да почне од почеток.Незнаеш што со себе си.Баш тој муабет вчера го вртев со мм.Неговата кариера оди по нагорна линија ,мојата стагнира.Неможевме ни временски ни финансиски да вложиме и во двајцата.Мојот живот се сведе на раб,деца и домашни обврски.
    Одбив обука во Истанбул пред година дена.Криво ми е.
    Од друга страна се радуваМ за него.

Зборот ми е толку мн се уходав во мојата рутина што сега незнам да навлезам вп нова.Како заробена се осеќам.Што вели Луничка незнам ни која сум ни што сум на моменти.Освен што сум нечија мама :)

2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^како не опишале ...секоја чест :)

3. vitamina

vitamina Форумски идол

Ја направив тортата. Задоволително вкусна со оглед на тоа дека има во нејзе 800 гр урми и смокви плус 2 милки :lol:.
    Ајде кој е за благце ..
    Да се стегне па ќе ја сликнам секако.
    Направив торта, јадење ..средив и одмарам го чекам маж ми кој во последно време се убива од работа.. а јас така кога го гледам си велам дека сакам, требам и морам да работам за нешто повеќе, за нешто за нас и за нашето се што иде :inlove:.. не знам ама не би можела дома да седам секојдневно во 4 ѕида, се депримирам и цел ден сум поспана со километражни подочници што во меѓу време додека очи не можам да отворам и да станам на нозе.
    Дома, сама ..не е за мене што знам.
    Вака пак и ми е исполнет денот, со хаос, со луѓе, со работа и до своја пара.:emo:
    Не знам кога би требало дома да седам како би издржала со психата.
    Не ви кажав.. во план сме да се селиме во друг град и да си бараме станче за нас :inlove:, сите другарки од тука полека но сигурно се преселија таму каде што планираме да одиме и тоа баш оние кои што ги ценев :( .. се надевам набргу ќе е.. кога отидов пред месец таму и кога го видов маалото и новите згради, прекрасните станови и најсолидни цени а'цнав :D.
    Е те така. Едвај чекам.(fingers)

4. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Имаме бебе кукла . Денес конечно доби име . Се вика Љубчо :wasntme::rofl:
    Мм е кумот :rofl:

ph.orhideja, kjukli, Annath and 17 others like this.
  5. danichap

danichap Moderator Staff Member

Јас ви досаѓам со мама тука често :tmi:.
    Толку долго чекорев низ животов знаејќи дека имам цврст столб зад мене. Кога ми се рушеше светот и го губев тлото под нзоете, иако сама, знаев дека не сум сама. Дека она е секогаш тука за мене.

Можам само да замислам колку патела и ја чуствувала мојата болка, како нејзиниот свет се деформирал кога мојот се уништиваше.

Горда сум да кажам дека конечноi јас сум столбот позади нејзе. Дека сега и јас сум таа што не ја остава да е сама и дека сум секогаш тука.
    Колку само и се радува на малата, колку само е среќна и исполнета гледајќи ја мојата среќа...
    Конечно ја чуствувам онаа фамилијарна хармонија која на жалост ниту како дете не ја имав.

Бевме до земјиштето.
    Утре треба тревата да се коси за потоа да дојдат за премерување на истото. Само што го гледам мус е радувам, ти се чини кузнее кај сум била што сум правела :tmi:

6. ninja35

ninja35 Форумски идол

добар ден друштво....
    да ве поздравам од сончевите грчки плажи...тука сум веќе неколку дена.
    не ми замерувајте што не сум се најавил, обично кога сум на одмор, се исклучувам од главната склопка...:lol:
    па затоа и се губам целосно....
    поздрав... :hai:

ph.orhideja, kala21, kjukli and 27 others like this.
  7. ninja35

ninja35 Форумски идол

добар ден друштво....
    да ве поздравам од сончевите грчки плажи...тука сум веќе неколку дена.
    не ми замерувајте што не сум се најавил, обично кога сум на одмор, се исклучувам од главната склопка...:lol:
    па затоа и се губам целосно....
    поздрав... :hai:

8. zeka

zeka Популарен член

@evangelina.ina , bidi hrabra, ne potkleknuvaj. Cekori so ispravena glava, nema od sto da se sramis.

Momentalno minuvame niz ist/slicen period.

Jas vo komsii imam bliski rodnini na BM. Od bebe gi poznavam, zaedno porasnavme so nivnite deca, izlagam , sedat nadvor - gi pozdravuvam, dobro vecer.
    Propatena so cudni pogledi, nikoj zbor ne kaza. Ne e vazno.

Jas ne zboruvam sto i kako se slucilo, zosto. Ednostavno ne custvuvam odgovornost da se pravdam nikomu. I da, cekoram so ispravena glava. Na razni nastani (familijarni) odam, se doteruvam i ne mislam dali nekoj nesto ke kaze.

Vazno mi e mislenjeto od moite najbiliski. Nivnata podrska.

Na momenti sum daun, ama kratko traat. Ponekogas i se plasam sto moze da ocekuvam uste.

Neznaeme zivotot kade ce ne odnesi, pisuvame romani, cekorime niz patistata... los period koj znam ke pomine, ke naucam da ziveam so toa. Ke se boram za cerka mi.
    Denovive se spremam za moeto najmilo so polna radost, srce veliko, borec na majka.:inlove:

VladeMila, kjukli, Annath and 27 others like this.
  9. menelele

menelele Популарен член

Ај добар ви ден!
    Цел ден пишувам, никако да допишам.
    Прво домашната задача - @♡BuBaLe♡ , шала на страна алал нека ти е. Како постигнуваш, со три деца и плус прекрасните мафини.
    Јас во животот благо не сум направила а и незнам. Ај може понатаму ко ќе ме тераат децата ќе морам.
    Деновиве, лудница е. Мм не е дома, среќа сестра ми ми помага зошто детево не мирува.
    Некако ништо не ми се јаде, ништо не ми е слатко, цело време ко дупка во желудник да имам. Јадам со сила, да не ми се лоши.
    Сончање, јок. Бела сум горам одма, ама и неможам да се сончам, никако. Само под сенка и тоа природна, под дрвце.
    За мајка- да ми е жива и здрава уште стоооооо години.
    Спротивно од на рефка, никогаш ништо не ми забранувала, никогаш да чистам, лелееее немам збор. Поддршка во животот секогаш ми била, оптимист невиден. Само ми викаше ти учи, се ќе биде како што треба. А па сега со дете, незнам што би правела без нејзе. Уште 1000 страни да пишувам малку ќе се.
    За купување облека за мене- со мм гледаме една убаво скромно ама се гледа скапичко облечна и двајцата викаме топ е. И нели жена ко жена викам и јас можам ама немам толку пари. А мм вика ама гледај ти и со малку топ си облечена ептен те бива. Ова нели за да не му се качам на глава после. Додуша он секогаш ми вика купи си некој не ти брани, ама срце мое шпарчко не дава. Сега имам една комбинација - сукња летна 400 ден., маица 600ден. Е сандалите ми се скапи 3000 ден., ама веќе 4 години ги носам. И баш си се свиѓам.
    За чевли не жалам пари, ама и тие ги чекам на попуст, обавезно кожни да се. Лани крај на летото во Пеко имаше попуст, си купив чевли со отворени прсти на ниска штикла од 4000, на 2000 ден., зделка топ. Сега како ми се најдоа за мерак.
    Ме фаќа и мене некоја нервоза, мм вика напната си, а ја му викам навикни се:D

10. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Мајка ми ми пегла, а јас сите 4 во вис (facepalm)

11. referentka

referentka Moderator Staff Member

Pravam trilece pak|(
    Da ne odam so prazni race kaj moite..
    Vaka koga ke naucam nesto,tesko na Refo.Samo toa pravam.Eden period pastrmajki koga go zaakav..preku eden den..trebalo-netrebalo..
    Posle orizot go usovrsuvav..
    Sega triliceto.

kala21, kjukli, Annath and 20 others like this.
  12. kukla21

Дај рецепт.

13. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Убав роденден:)
    Малата- принцеза на тета:inlove:(голема љубов ми се таа и внуката од золвата,најмилите девојчина родени после моите синови).Взаемна ни е љубовта:)..Малиот залепен до мене а големиот си муабети со друштвото на вујко му и вујна му,ептем харизматичен е и го бидува со луѓе:)..Јас си муабетев со мои роднини а дотичната особа не ја испоштовав ни со обично "здраво"..И го осетив погледот неколку пати ама се опоменав да бидам некултурна..:!:
    Фала @zeka за поддршката:hug:..
    За мајка ми :Дури растев ми беше неприкосновена,идеал..Кога се мажив поддршка до граници на неможното..Кога родив деца убедена бев дека нејзиниот идеал и совршенство никогаш нема да го достигнам..Кога се донесов себеси во ситуација на развод прво безрезервно ме прифати а потоа се деси хаос..Избија на површина неколку кавги ,кратки но екстремно болни муабети..Не ја препознав мојата мајка ни во начинот на изразување,ни во тонот..После некој месец добив објаснување дека сето тоа се десило како последица на тешкиот грип што го прележа..Како и да е болеше до срж...Не очекував,не бев припремена..Убедена сум дека дека сама си го изгрешив животот;(;(
    @lunicka не дозволувај сопругот да ти го уништи тоа што си го носиш во душата..Можеби и тебе полазот ти е тежок како и мене..Работите ги добиваме на потешкиот начин..Игнорирај и барај си ја и грабај си ја среќата себично само за себе..
    За шопинг-другпат ќе напишам нешто;)

14. menelele

menelele Популарен член

Си исеков диња. Некако само овошје и зеленчук ми сака душава.
    @lunicka сечам диња и мислам на тебе. Заклучив дека тоа што го пишуваш ко мајка ми да го пишала.
    Мајка ми не работи откако памтам за себе. Татко ми пак работеше, ама мала плата имаше. И мајка ми беше магионичар. Сега не ми е јасно како сме живееле. Татко ми е многу добар, ама некако незаинтересиран, без акција за нешто повеќе во животот да направи. Се сеќавам јас бев средно, мајка ми до 5 сабајле не можеше да заспие. А тоа, што климакс, што проблеми, што пари се немало.....од се се одрекуваше за мене и сестра ми да има. А никогаш не се жалеше, барем не пред нас. Може и за тоа јас учев, се трудев, факултет да завршам да работам.
    И ко ќе размислам се помина, ама со кои последици.....
    Мајка ми и ден денес не купува нешто, вика ајде кој ме гледа мене, битно вие да сте средени.
    Фала му на бога сега и повеќе имаме, ама пак ти останува стравот да не случајно пак се нема.
    И јас мислам колку пари и да имам нема да се опуштам.

VladeMila, kjukli, mal.ecka and 22 others like this.
  15. referentka

referentka Moderator Staff Member

6jajca se matat so 300 gr seker.Se dodava 300 gr brasno,dve vanilki i edno pecivo.
    Se pece vo tavce 38 na hartija za pecenje.
    Otkoga ke se ispece ja vadis hartijata za pecenje i so cackalica ke go izbockas pandispanot za da moze da primi ubavo od tecnosta.
    Vo podlabok sad se mesaat 500 gr hopla i 1litro mleko.Se mesaat so lazica.
    Pola od mlekoto se stava vo tavceto kade se pecel pandispanot pa vrz mlekoto nazad go vrakas izbockaniot pandispan,pa vrz nego ja isturas uste polovinata od mlekoto.
    Za 5 min se ke se vpie.
    Na kraj mackas ozgore so karamel.
    Ova e najbrziot i najednostaven recept za trilece.
    Lesen za jadenje.
    Inace ne e originalen recept.

Bevme na plostad.
    Mnoogu ubava prosetka napravivme.
    Maloto si trcka,nie si muabetime..
    Zadilzitelen krug niz carsija..
    Uzivancija..
    Za nekoj mesec ke mozeme i na kafe da si sedneme..samo da sozree situacijata so maloto

16. danichap

danichap Moderator Staff Member

Јас нели листав по каатлозите од лидл денеска.
    Срце јуначко ен додржа, се пикна внатре.

Скоро се беше раздигано, ама начекав две маички за мама.
    Одма ми рече што се убави, јас си ги носам, не и треба нејзе. Јас сум млада да си се дотерувам:lol:

ph.orhideja, Ariel, Annath and 15 others like this.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Прошетавме и запаа девојките
    Принесов кока колата,чоколадна торта и пуштив шпанска музика

Одлетав јас со мислите

ph.orhideja, kjukli, Annath and 14 others like this.
  18. kukla21

Лесно ми се чини. Голем Лајк! :) фалааааа

19. lunicka

lunicka Форумски идол

@menelele диња и јас, таман комбинација.Изедов четвртина ...навечер не сакам да јадам , ама ете...ми бараше душава благо. ..

20. joy1

joy1 Форумски идол

@referentka се сум мислела дека три лече се прави со 3 вида на млека (facepalm)

Annath, Lady Phoenix, jasna83 and 5 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.