Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Што би рекле некои!!
    Не е се до бастумчето, пред се во лижењето е техниката (си се тешат).

На tinan, Val-Dim, ozbilnazena и 6 други им се допаѓа ова.
  2. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добро утро и од мене

Да ве поздравам само, денес маж ми "готви" па може да се шетне некаде, а и сонце гледам ѕирка.
    Искрено сакам да фатам кривина на темава со хранава^_^;) IMG_834324733518820.jpeg

Отидов јас да се спремам:makeup:(hollest)

На tinan, Val-Dim, ozbilnazena и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.359
    Hey, hey... како сте?
    Сори Скај (и останатите труднички), јас ве заборавив :$ дефинитивно слика не ставам, ама повелете дури има уште. И не зборам веќе што правам, оти денес си сум вредна посабајлечки, ручекот е веќе готов, допрва ме чека останатото.

Што слушам, нè оговараат по другите теми? Тогаш ми иде на ум изреката „зад добар коњ прашина се крева“ :D

Have a nice day ladies!

На tinan, Val-Dim, lunicka и 14 други им се допаѓа ова.
  4. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Добар ден и од мене дами!
    Да не мислите дека сум ве заборавила? Никако. Ве читкам од мобилен три-четири дена бидејќи ONE одлучил да ми ја раскине врската со Фемина. Паѓа интернетот на големо ама ете денес се „дигнал„ и јас сум цела хепи што можам да ве поздравам^_^
    Денес ми е еден од тие денови кога се ми е рамно. Од овде до Австралија, нема ни брдо ни планина ни океан ни море. Чинии за миење, алишта и играчки на сите страни а јас си кулирам:smoke:. Интересни ми се ваквите денови а не знам на што се должат. Кога би знаела би била ваква постојано.
    Мм заминал на хајка за лов на штетен дивеч т.е. лисици. Обично тоа ме нервира ама денес не. Ги паковам сега децата и јас тргнувам во хајка на чист воздух.(hollest)
    Можеби па ми пуштил нешто во воздухот дома за да не му звонам постојано на телефон:^). Како и да е ич не ми е гајле:angel:
    Испуштив важни теми ама и тоа не е важно. Би рекла само дека врти - сучи парите македонски не стигнуваат за ништо. Од мојата плата ќе давам по 3000 за градинка,1000 за превоз и 1000 за јадење на работа па ќе ми останат мизерни 5000 за да го платам кредитот за колата. Толку. Нема ништо повеќе. Сметки и храна пак останува на мм. Среќа што работи на две места па ете можеби на лето ќе си дозволиме еден одмор.
    Важно е што цигарите се ефтини тука па можам да си купам. Ако ги плаќам по 25 долари, ќе треба да се откажам од нив:tmi:. А добри се за друштво]:)
    А при првата прилика заминувам и јас, па можеби за брзо ќе ви пишам од некоја европска држава. Се зависи од бугарската влада:wasntme:.
    @friendy среќен нека ти е роденденот. Да ти се множат годините до 101 и да бидат проследени со здравје, среќа и мнооогу љубов.
    Имајте пријатен ден дами!

На tinan, girl-miri, toogood и 13 други им се допаѓа ова.
  5. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.803
    @Teodora* , арно викаш мила, реков јас, гарант нешто во шифри се праело муабет. :rofl:

@danichap , немој да заборавиш во меѓувреме да фрлиш по некој убав збор за мт и за свекрва ти. Не мора во живо, на темава, тука е работата да се докажеш, да импресионираш со твојот домаќинлук и добродушност, не во реалниот живот па ти, пих. :rofl:

@friendy се надевам супер си помина за роденденот и дека те очекуваат уште многу години на среќа и исполнетост.

Предупредена беше. Сега коа ќе се извадат муабети, нема љутиш. :rofl:

Нејсе, за мрчаторите, се надевам дека претпоставките за нашата младоликост, навики и тежина прават барем за миг да се чувствуваат подобро во врска со самите себеси. Белким не е за џабе труењето со толку негативност.

Последна измена: 8 февруари 2015
    На tinan, anel, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobar den,majki,tetki,stini,vujni,pa i dadicki..
    Edna od rabotite sto me zadrzana forumcevo e tokmu ovaa tema..bas zaradi separiranjeto na odredena vozrasna granica i raznorazite muabeti..
    Kolku sto uspeav ovde da ve zpoznaam site,niz cel forum sigurno nemase tolku brgu..
    Mi se dopaga i koga cat pat ke ni uleta pomladok koj itekako ne osvezuva...
    Ke a narecam "grupa"onaa na nekolkumina clenovi koi sekogas nivnoto prisustvo e ovde zajadlivost koe ubavo se sekavam deka go zaprimetiv uste na samite pocetoci..
    Duri eden period si mislev,da ne e do mene stom drugite ne reagiraat?
    No podocna svativ deka najverojatno ste otrpnale so tek na vreme i zatoa ne im obruvate vnimanie..Definitivno taka i trebalo..ama koj da znae..:drunk:
    Podocna ispadna deka probuvaat da se "fatat"za poedinci,za sega da stignat do stepen da ja napagaat celata tema..
    Se mi e jasno,no nivnata satisvakcija i ispolnuvanje od seto ova ne mi e jasno..

Fala bogu zivotot me naucil na doza pretpazlivost,doza umerena percepcija na nestata i toa ne samo povrsno.
    Zivotot me naucil da za se imam najprvo potkovana osnova za da se usudam da nosam zaklucoci(ama ne konecni,rezerva sekogas da postoi).
    Neka si prodolzi sekoj da si uziva na svoj nacin pa makar i onie na koi im smeta mnozinstvoto.
    Sekoj ima pravo da se somneva,da bide nezadovolen,da se cuvstvuva obespraven,edinstven,napaten,silen,vulgaren...i da ne nabrouvam,no pokraj se,zosto se cuvstvuva kako zrtva?
    Samo od nas zavisi,kako ke si postelime,taka ke si legneme.
    Kako sto mozam da primetam,ima dosta clenovi koi se itekako popustlivi i sekoga raspolozeni sekomu da dadat i vtora,i treta pa i stota sansa..ako mozam taka dase izrazam..
    Da ne zaboravime deka napisanoto ne sekogas e pravilno protumaceno..Drugo e koga vo edna komunilacija e prisutno i verbalnoto i ocite.Drugo e samo pisan zbor.

Bidete mi vara relax raspolozeni i so socuvan mladeski duh koj e poln so iskustvo i zrelost.

На toogood, anel, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    добар ви ден од мене. Едвај смогнав сили од кревет да станам.. нозе ме болат. Добро пројдов на свадба, а сега ќе се тркалам од еден на друг кревет :)
    Тука прочитав колач од вишни и стрв ме фати :) на цела мака сматив на брзинка :) ама од брзање шеќер заборавив да ставам :) хахахаха

На Cuci81, anel, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  8. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.361
    Edvaj se osvestiv sabajle. :bandit:Trk vo kafeancheto da se najadam mrsno, kolbasi, slanina, jajca, kako mi legna ubavo, pa udriv edna proshetka na chist vozduh da izluftiram pajazhinata vo glavata. Chisto da se javam, da ne me mislat deka sum priritala.:bug:|(

Kupiv pegla onoj den, pa ke odam da ja menam za druga boja. Mazh mi vika ovaa shto sum ja zemala bila Man City boja, ne deka on ke pegla, ama dodusha ni jas ne peglam pa ne mozham na toa da se vadam da ne komentira, pa aj ke baram nekoja potemno sina. Uzuren narod kako se zakacha. More da ne mi treba hartija za printanje ne izlevam od doma, ama aj uzpat ke mu napravam kef.

На tinan, anina, anel и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    @Annath не се грижи, јас и да не сум бремена пак ќе ме настрвиш. :lol:
    И ако, ставај ти слики, немам проблем со гледање, штета што не можам во монитор да влезам. :?:

Е па женски добар ден, времето ми е преку глава, аман сакам сонце веќе :sun:
    Сега ќе си легнам и јас, за друго не сум. Да спијам и јас додека спие бебето, мое поголемо :lol:

Ко што напиша битер пред некој ден (еј поарно скратено свит да те викам, или свити, битер не ти одговара :mm:), ќе легнела додека бебето спиело, а баш после на фб прочитав: сите ми викаат спиј кога бебето спие, е добро тогаш ќе готвам кога бебето ќе готви, и ќе средувам кога бебето ќе средува :D. Баш!

Убав ден :f:

На anina, anel, Teodora* и 11 други им се допаѓа ова.
  10. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ја разбрав бе Галапче само што заборавив да напоменам дека клинот беше за сабајле кога ќе стане.:lol:

@Sky-butterfly ама ме изнасмеа со тоа ќе готвам бебето кога ќе готви, бебињава кај мене не готват ама најголемиот знае да се мота со мама, тато или дедо во кујна, да ме ми биде ку(р)вар.:P
    :rofl::rofl:

Туку и јас да си кажам за темава оговарање нешто, не знам стварно колку треба да бидеш ограничен/а за да се замараш виртуелно со некого, каков ли живот живеат во реалниот свет?
    Баш тие највеќе што напаѓаат, највеќе и се замарат со тоа за што тема се прави муабети, па мудрување за диети, социјални животи|(..............абе глејте си го вашиот живот и не се замарајте со другите, така можеби ќе имате некаква шанса за среќа во реалниот живот, мислам ако покажувате толку огорченост на форум, што останува за во реалниот живот.

Да не беше темава веќе се помалку го посетував форумот, мислам дека баш темата го оживеа малку форумот, тука се сите оние кои ми се омилени за читање, со исклучок на неколку од младиве момичиња, па не ми е јасно стварно што толку се намерачиле поединци да провоцираат и да им боде во очи темава, мој совет..........get a life, just sayin!8):wasntme:

Инаку ние прекрасно си поминавме на циркус, дечкиве беа воодушевени, цело време пратеа се со окорени очи, дури и малава гледаше и беше интересно целото тоа шаренило, музиката, 2,5 саата магична атмосфера,а ние како да не бевме со три деца, толку без мирни.:*
    Еве мал дел од магијата, не можам мое видео да прикачам, ово од јутуб.:clap::lol:

На anina, anel, MacenceEna и 17 други им се допаѓа ова.
  11. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Сезаме отвори се да влезе Озбилнавааа[​IMG]
    Кај е Битер да ја искарам ]:) што не лаже дека кај вас е рајот на земјава[​IMG]
    Вчера бев во кафана со гостин од кај Битер. Ми донесе генгурче:D
    Нека, сувенир успомен е.

Не знам дали е пуста да остане Америка, ама овој ми ги пукна ушниве тапанчиња со пуста да остане Австралија:^) Свири мајсторе. Е свири де(poolparty)

Ај еднаш два пати, третиот пат ми падна жал и му викам.Брате!
    Еве јас добродушна јунак ќе се сторам и ќе те спасам од маката.[​IMG]
    Ќе тргнам место тебе во таа пуста Австралија брате само ради климата:sun:
    Пара како дошла така пошла, нека ти свири мајсторов на увце
    ако треба и трила тапани ќе викнам брата да спасам:!:
    Стринава од мм ме соштипа под маса и очи изврти демек не му збори:^):D
    Иди бегај, живеев во Германија, Македонија, лошо арно не запеав пусти да останете:?:

На мм му викам утре ќе и кажам на Битер убаво:^)
    Која ти е таа битер ми вика (facepalm) една од кај страдалников:D

Е така, јадевме пиевме се повеселивме некоја солза пуштивме, за грутка богата една е Македонија:sun:
    Луничке торта има :^::party: нека е среќен, здрав и жив само радост да ти носи :d:
    Од тетка Озбилна 101:hug: Бог нека му даде повеќе.
    Жени добар ден:hai: денес ништо работа немам фатено, со страдалников стегавме греана ракија, мезевме и се зезавме:drunk:

Чекам превозов да ми дојде, ал ноќ ал ден ќе стинам Битер и до тебе да спасам страдалников:D
    Сум ви кажала дека за шетање сум прва:makeup::emo:(hollest)

На sanjaeva, Cuci81, anina и 16 други им се допаѓа ова.
  12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    @ozbilnazena остај го тој нека кукјумавка, ти качи му се напред на кенгурот, во торбулето и правец кај мене, жими тате:wasntme:нема да те терам да ја слушаш проклета е Австралија.:rofl::rofl:

А на тој што се жали од тука, кажи му нека си седи во Македонија ама не со пари од тука, таму да се запосли и да си седи со таа плата, бре незадоволен народ.
    Туку тој како и сите од постарата генерација, да не се плаши да му отидеш на гости, вака ако се жалат сите ќе ги жалат нема никој ништо да им побара, скржавци бе.]:):devil::devil:

На Cuci81, anina, anel и 8 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    279.671
    А бре што да пишеш во недела а да не е поврзано со јадење па после не оговарале ке не оговараат ама тие се грижат за нас не нешто друго А ја сега ќе ги оговара нашиве тв а бре да не беа поплавиве што ќе даваа меѓу приказниве леле глава ми ја пукнаа Ова стварно не затупеја ред приказни ред вести ред звезде гранда да ти е мерак тв да го продадеш

На anina, Annath, Teodora* и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Џабе веземе изгледа кога иглите и конците ни ги земаат.

На Annath, Teodora*, lunicka и 2 други им се допаѓа ова.
  15. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Tоа ми беше зборот:)
    Се знае до каде е државава наша и какви се државите како Дојчландија и твојата.
    Судбина или пат кон подобро утре,заминал на времето...
    Ама немој бре да не јебеш на здрав мозок:)
    Не побаравме никој ништо, дури и се што се јадеше и пиеше го плативме ние.
    Ете гостин од страна на мм не бил толку години.
    А за на гости, ако решам јас да тргнам негде кукај ти колку сакаш, ќе ти дојдам и на сол и леб за душа ќе ми се фати:D Му викам, бате ,Американцине ме викнаа прошетаа, најдоа напија чест до земја, да сум жива и здрава викал невикал на свадба ќе ти дојдам внукон на врата.
    Едно два три месеци поседок не ми бега:D
    Од секогаш сум била скромна:angel: Може затоа се распеа човекот:D
    Тој нее бог тука, ми рече сестро за тебе збор нема:smirk:
    Само да го кандисам мм, оти и тој ко братучедов само кука:D
    Отиде и неделава навака натака. Убав ден каде и да сте :hug::hug::hug:

Последна измена: 8 февруари 2015
    На toogood, anina, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.112

[​IMG] Гооооооооолем поздрав до тие што не „оговараат“ од најзгодните „тетки“ од околу и преку 40... Изгледа сите од форумов „шпионски“ не читаат :clap:...
    Ако сакаат нешто вакво [​IMG]од пештерата на Али Баба нека ни се придружат... 8)
    А бидејки се мноооогу гладни во трета смена - жени да им подготвиме нешто за вечер [​IMG]
    :rofl: :rofl: :rofl:

На Bozica1980, kukla21, anina и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    @Val-Dim ќе те карам. Не ми го раздавај богатството од пештерата.
    Ами немаат што да прават кога работат трета смена освен да оговараат.
    Девојчиња, денес сум тотално неполезна. Море и штеточник сум, 1 кубик дрва изгорев и пак не можам да се стоплам.Само тоа рипот да не ме фати.:worried:

@ozbilnazena Неозбилна оној твојон гостин ме потсети на еден вујко што после 25 години се прибра навака.
    Отседна кај нас дома, нема врска тоа ај го гостевме и човекот како благодарност ме однесе во Словенија спорт тогаш, да ми купел тренерки. Нормално јас се фатив за едни, ама човекот се пеплоса кога ја виде цената и падна договор, половина тој да ги плати, половина мајка ми.
    Не знам зошто ама гастербајтерите ми изгледаат многу скржави, без навреди не е генерално.

На bittersweet, anina, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.440
    Оти се навикнати на цени далеку пониски од оние во македонија. На многу повисоки примања око пусто се навикнало на попуст тука, таму, на роба која во македонија е далеку поскапа. Па во македонија и скапо ќе им се виде:rofl:

А за скржавтилок...карактерна особина како и многу други присутна кај многумина, која со текот на времето се заострува.

На toogood, bittersweet, anina и 7 други им се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.874
    Допаѓања:
    101.847
    @ozbilnazena повели на торта.Фина е и кремаста.И благодарам...:party::party::party:
    10984951_997902036905511_592244021_n.jpg
    Се преморив денес,а студено е дури и снег провеа...

На tessie, Bozica1980, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Е вака ги замислувам сите гастарбајтери.:D

Едит: Се откопав барајќи го видеово и се пресмеав, посебно за 10-те долари.

На mareane, ozbilnazena, anina и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.