Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Епа кога приметуваме кој што купил и како го држи, нормално дека ќе се срами човекот. :D

Добро утро жени.

Само ве читам вчера и денес, имам ментална и емотивна блокада. |-)

mareane, ph.orhideja, Peco and 15 others like this.
  2. danichap

danichap Moderator Staff Member

Добар ден и од мене.
    Празник, делник...за мене е свеедно.
    Појадокот бидна, пивнавме и кафе со мама, сега одмарам. Ставив месо во експресниот да се вари. Дали ќе биде чорба или некоја турлитава уште не сум решила.
    Свекор ми и мм се на земјиштето, да го досредат пред да додје тој за мерење, а кај да е околу 14.00 би требало да стаса и свеки. Па ќе се собереме полна куќа народ.
    А мадам во центарот на вниманието стандард. Ќе се шаштиса од толку внимание :lol:.

mareane, kuc, ph.orhideja and 22 others like this.
  3. galapce

galapce Форумски идол

Наспиени,најадени тече Мали Медо лаку ноч а ние се возиме низ дома. Малку прошетаа со Тарзано надвор од сабајле дур јас јадам на раат.
    Денес ручек нема правење. И онака стопанО не е дома ке нема кој да го јаде. Му спремив нешто за по пат.
    Се мислам дали да одам до кај моите ама некако дома ми е најубаво.
    Вчера почнав да чистам ако се " смилува" малото да се заигра денес да довршам.
    Стандарден ден на повидок.

mareane, ph.orhideja, Peco and 17 others like this.
  4. MilaP

MilaP Форумски идол

Zdravo drustvo kako ste jas rabotno. :hai:
    Prva pauza za denes i prvo kafe :clap:
    Posle neraboten den bilo..za koj kako |(

Cestit Bajram na site sto go slavat.

Last edited: Jul 5, 2016
    mareane, ph.orhideja, Peco and 16 others like this.
  5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Здраво друштво
    Уште не сум се напила кафе, а од 7 сум станата. Наранав деца и уште нерасоната испазарив и в кујна, правам колачи. На каса во маркет вработениот ми бара совети кој пакет да го земел, му минале две години од договорот, ме мислел уште таму работам.
    Честит Бајрам на сите кои го празнуваат!:f:
    @Umbrella22 и јас ти ги препорачувам книгите на Лујза Хеј(y) и незаменливата Моќта на потсвеста(y)
    Сега скоро начекав една книга од мајка ми, на српски е се вика Аутогени тренинг, ги објаснува психосоматските заболувања, и всушност голем процент на болестите се на психичка база, точно е тоа! Баш за астмата прочитав дека била болест последица на недостаток,губиток на мајка... за мене тука нема лек:(
    Убав ден друштво:sun:

6. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Богами за кој како - и јас стандард на работа
    чекам второ кафе :coffee:
    Денес полајт е ама нели си на работа - ексик

mareane, ph.orhideja, Peco and 14 others like this.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Jas vozam kon Skopje
    Da zemam parite pa na shoping malce
    Tiganicite ne gi napraiv :?:

8. PUPICA

PUPICA Форумски идол

А парите за шопинг ли ти беа толку итни;)(highfive)
    Ооо па ти си шофер,па кажи си;)
    Ја те мислев како мене,совозач цел живот:doh:
    П.С.Завршив 25 отсто од работата што ме очекува:worried:Имам уште да веслам...

mareane, Peco, ♡BuBaLe♡ and 4 others like this.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Јок не возам ,ме возат .Страв имам од вожња многу.
    Парите за купување уес.Но за една битна личност се наменети,за исполнување желба :)

mareane, ph.orhideja, Peco and 10 others like this.
  10. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Јас ги направив. Елај си. Топ ми излегоа!

11. galapce

galapce Форумски идол

Да не има некоја за пеглање,дур сум загреана..]:)

ph.orhideja, Val-Dim, Peco and 11 others like this.
  12. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се загледав емисија за меси (хаотични) луѓе кои живеат во тотален хаос. Пренатрупани дома од ствари :^)
    Одма ме фатија живциве да земам да расчистам низ дома :P иако е средено. Ама да усисам :wasntme:
    Ова ви било добра работа за мене да помогнам да го средат хаосот освен делот.да разговарам и да правам компромис со луѓето. Нема компромис што да остане што не. Се ќе се фрла(lalala)

mareane, ph.orhideja, Peco and 11 others like this.
  13. MilaP

MilaP Форумски идол

Eh jas odvaj cekam da si dojde mm da me voze :$
    Ke se iznauzivam togas..a imam i navika sekogas po pat da si gi lakiram noktite.
    Na mm toa mu ode na nervi i mi prefrla ama pak jas recka ne mu udiram :D
    Ako me saka ke me trpi :!:

@Sesil gledam dobra tema si pocnala..
    Sin mi mozam da kazam deka do pred 6m bese najmirno dete,sega pocnuva da izveduva,3 ipol god e i znae da napravi nekoja belja no samo doma.
    Na gosti znae da ne se pomrdni od mene,dokolku mu se ponudi igracka prvo gleda vo mene dali jas ke mu dozvolam da ja zeme.Koga saka gricki ili blago bara od mene,sam ne dofaka nisto od masa ni doma ni nagosti.
    Doma toj si ima posebni tanjircinja i za nego posebno stavam,posebno za gosti ako imame.
    Malku e "cincija :lol:" kako sekoe dete na taa vozrast pa najcesto ne dava od negovoto tanjirce da jade drugo dete i stavam za sekoj posebno.Ne mi e tesko,se za mirot :)
    Po fioki nikogas ni doma ne mi otvaral ne pak na gosti koga odeme.
    Ukrasi ne smee da cepka,naucen e od mal sto e negovo i so sto smee da si igra.
    Nekogas znae da pretera na gosti dokolku e opusten vo taa kuka i mu odat po "gaz" , najcesto toa e kaj majka mi,svekrva mi,vujko mi i kaj edna drugarka no jas sekogas sum tuka da kazam ne.
    Na edna prijatelka deteto koga ke i dojde pravam cistka,nema kade ne faka.
    Na mm prva bratuceda isto,ima dve golemi deca,ednoto e 10,drugoto 7god i znaat da rasturat se a majkata si sede muva ne ja lazi.
    Posledno na sin mi mu skrsija igracki i toa namerno.
    So drugi deca do sega sum nemala problem,dokolku pocnat majkite odma im vikaat.Moze da se kaze deka tie trite mi se problematicni.
    Toleriram dodeka mozam,a se minat granicite kazuvam pa koj saka neka se lute ic ne mi e gajle.

14. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Ручев во релна се пече ,мусака денеска на мени.
    Што убаво ми е мм кога е 1ва смена цел ден ми е организиран што и како.
    Вечерва кафе средба па утре здравје кај свеки ќе одиме на една ден ,не сме биле 3-4 недели. И иако е прва смена мм и уживам овојпат пак едвај чекам да помине неделава т.е кон крај на недела ќе одам кај мајка ^_^ да и помогнам за името на тато да спремиме се што треба :lol: и така цело време си чекам и сум со некој план :D

Една пријателка ја нема подолг период никаде и прееска и пишам на фб да видам каде е што ја нема,недостапна,не пишува и ми вика : па сега мажена си по друго е (facepalm) :o да да сега мажена сум и дома сум врзана со синџири и од врата не излегувам да не ме украде некој |(
    Абее да не ти се верува еј млади луѓе со такви долни размислувања :|

mareane, kuc, ph.orhideja and 24 others like this.
  15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

(highfive)
    На тема родители....би пишувала до утре и малку би ми било...
    Јас се разболев после смртта на дедо ми,од жал,со баба ми ги сакам до бескрај,а исто толку многу и родителите.
    Дедо ми почина,од стрес се онесвести татко ми по некое време и настапи тешка депресија и анкс кај мене.
    Претежок период поминав луѓе,секој ден се плашев дека ќе умри,од кревет неможев да станам..........прекинувам оти се солзи ми течат како река а ме чека 2 смена.
    Со тек на време сваќам колку ми значи мајка ми а секогаш сум била татино галениче,
    Како старееме или созреваме така повеќе ги сакаме и цениме.
    Без да ги исгушкам сите по ред од внука ми,снаата,бато,мама,тато и баба не поминува ден.Секогаш сум му благодарна на Господ за прекрасната фамилија,криво ми е за сите што имаат безчуствителни родители.
    @lunicka Ти си една од првите тука која ми остави најголем впечаток,секогаш кога те читав длабоко ја чувствував твојата тага,се радував на секој убав пост,незнам зошто,допре до мене.
    Од срце сакам да си најдеш најубава работа.Ајде смени нешто кај себе,почни да мислиш позитивно,работи на мислите:hug:
    Во врска со тортите,не сакам благо,не ни правам,трилече еднаш пробав прејако ми е не го сакам.
    @Viktorijaaa5 Јас одржувам контакт со сите другарки се уште сме блиски,можеби не се гледаме како порано ама тука се секогаш за мене:hug:
    .......Чекам новост(poolparty)

ph.orhideja, Val-Dim, Peco and 15 others like this.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

празнично се јавувам на рецепција...

јас ко глупачка некоја се разработив од сабајле...бришев прозори,пердињата ги исправ и испеглав и цркнав од жешко...ама од пред велигден не беа испрани,морав...

за ручекот мм се погрижи-скара, салата и некоја пиперка залучена

време е за кафе во миризливата дневна соба...повелете !

попладне до кај мајка со децата...последни припреми за нејзината селидба,која искрено се плашам како ќе ја поднесе

17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Уште ли си загреана Галабе?:wasntme:Јас имам:|.
    И треба да бувнам некој партал во торбето, ама ко сум расплесната на спална...блеј во еден ѕид, ај попосле во друг, па ај после пак сврти се накај првиот(facepalm).
    И како лежам, само си додавам што да земам, мислиш 300дена ќе сум а не 3|(.
    А да не пеглам?:wasntme: И така ќе се истуткаат моШ по пат:D.
    Ами пиши во апартманО оти има и пегла и масиче за пеглање па таму на две, на три да замазнувам по потреба:rofl:.
    Вие како практикувате во вакви случаи?

mareane, galapce, ph.orhideja and 9 others like this.
  18. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Jas od doma nosam peglano. Ako se izguzva po pat gajle mi e. Tamu domakinskite raboti na minimum gi sveduvam.

galapce, Annath, kukla21 and 5 others like this.
  19. Doozy

Doozy Форумски идол

Абе оди уживај и шетај, ќе пеглала за три дена. :D:D Четири пара гаќи, две прслучиња, фармерки и блузиче на тебе по пат, балетанчиња/еспадрилчиња исто на тебе, два фустана, едно кошулче и воала, ништо за пеглање. ^_^

JuLleE, mareane, galapce and 18 others like this.
  20. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Во шеќерна кома се наоѓам.:sweat:
    И баклава јадев и тулумби јадев и трилече јадев и шеќер паре и сеееееееее јадев, од една куќа во друга куќа и сега шеќерна кома.:lol:
    Ширам добрососедски односи.8)

Кај мене се забранети солариумите, предивикуваат рак на кожа.

На плажа одам само наутро или попладне, не паметам некогаш да сум изгорела, секогаш се мачкам со крема за заштита од сонцето а сепак си темнеам, имам бел тен ама не онаков бледуникав а сепак убаво боја си фаќам, претпоставувам ако легнам на најјакото сонце и јас ќе изгорам, си се пазам.:lol:

Ово ми се чини да го изедам не шеќерна кома директо дијабетис тип 1 ќе добијам.:sweat::sweat::sweat:

Јас избегавам многу по гости да одам, не ми се немирни децата во смисол да чачкаат по фиоки, да фаќаат по маси ама се многу бучни, викаат, пејат, такви си се и затоа не сакам многу по гости да ги носам, повеќе сакам да ми доаѓаат, не можат да се буни некој за децата дома кога си се.:lol:

Честит Бајрам на сите што го славаат.:)

JuLleE, mareane, galapce and 22 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.