Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.237
    Допаѓања:
    330.133
    Мусаката се крчка
    Бебка ја успивам,но не и се спие ми збори нешто по нејзино

После 5-6 год поминав цел ден на 10 см штикла.Добро е не се сопнав пред никого.

На Val-Dim, mareane, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.864
    Да ве поздравам.
    Работа, дома, туш и спиење обавезателно.
    После ручек и досредување.. тоа.
    Читам читам од овие темине на форумот и не можам да се измачудам. Тоа е 300 људи 300 чуди.
    Се си мислам дека во денешно време веќе се станало нормално. Луѓето од ништо немаат страв и срам. Периз на уста и на постапки се нема што би се рекло. А сите благосивљаат и расправаат за 21 век, колку е на арно толку повеќе на лошо..
    Порано се живееше посложно и поспокојно и тоа е фактот.
    Денес се е нормално и ништо не е срамно, се е дозволено.. уште малку и оние од затвор ќе почнат да ги помилуваат..
    Мах.

На mareane, Val-Dim, Lady Phoenix и 16 други им се допаѓа ова.
  3. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Фала за убавите честитки, @JuLleE нека ти е најсреќен и на тебе.:hug::hug::hug:

Јас кај внуците цел ден, нив исто им е роденден, поклон ми се за роденден.:rofl::rofl:
    5 години полнеа, срциња убави на тета се тие, снашката иако преморена од работа им направи најубав роденден, битно деца имаше еден куп, се изнаиграа, мојот лошотилок не дава на никого да дува свеќи се мисли он е најважен(facepalm)па дува ли дува, прв избацен, немој да не го фати камерата.(facepalm)(facepalm)

Мојот роденден е во втор план, добив доручек во кревет од сопругот, поклон преубав од него и децата,,,,,,,и си отиде на работа, сабајле во 6 ќе се видиме.:lol:
    Татко ми ми вика за малку ќе заборавел дека ми е роденден, преокупиран со внуците, ќерката ќе си ја заборавел.:lol:

Морам малку на темата од вчера, секој има право на живот после смрта на партнерот или развод но не да гради среќа врз туѓа несреќа.
    Поради состојбата што ја опиша референтка, која не е баш ретка мајка ми многу беше загрижена после нејзината смрт да не останеме со брат ми на улица, татко ми за да ја смири и да не се грижи за глупости ни ја препиша куќата на мене и на брат ми.
    Татко ми на 45 години остана вдовец, да посакал да се жени сигурно јас и брат ми немаше да го спречиме, имаше една пријателка, не беше лоша жената и еднаш на внук ми поголемиот му рече дојди кај бабичка, брат ми многу се наљути а вака е мек душа, никогаш не сум го видела толку налутен и кажа на жената така да не му се обраќа на син му, си има една баба во Скопје а другата го чува од небото.
    Не може да ти биде сеедно кога некоја друга сака да го завземе местото на мајка ти, да си го слушнеш детето како и се обраќа со баба а не му е, таа што му е ја нема и тешко ти е, не е до себичност, не е до неприфаќање на таа особа, едноставно таа те потсетува дека најважната личност веќе ја нема и те боли од дното на душата.

На kjukli, mareane, Val-Dim и 25 други им се допаѓа ова.
  4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    @JuLleE @bittersweet Среќен да ви е роденденот многу среќа,здравје и почит тоа е најбитното имајте убав ден♥

На mareane, vitamina, Lady Phoenix и 8 други им се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.237
    Допаѓања:
    330.133
    Ве нема!!
    Сите читате во темата Криза во брак :D

На mareane, Peco, vitamina и 12 други им се допаѓа ова.
  6. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Нaјјaкo ќе биде сегa дoтичнaтa дa пише се зезaв трoл сум хaхaхaхa

На mareane, vitamina, Lady Phoenix и 8 други им се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.237
    Допаѓања:
    330.133
    Ах гајле ни е
    Си кажавме совети може на друг ке му се најдат :)

На mareane, vitamina, Lady Phoenix и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.960
    Допаѓања:
    203.326
    Па затоа јас не пишувам... ако испадне трол, џабе не сакам да трошам букви.

Нејсе - @♡BuBaLe♡ немој да користиш од шеќерните табли на SwissLion за бајадерава... земи некоја квалитетна чоколада за готвење, од Европа или од Краш.

На vitamina, Lady Phoenix, JuLleE и 11 други им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.408
    Јас со мама и мадам на прошетка по ливадите и до сред село бевме.

Мераци.
    Зеленило на сите страни. Дрвја, каранфили и стотици други цвеќиња.
    Мерак да го фати човек кога ќе шета покрај куќи со така средени дворови. Ај едно добро плус од свекрва во комшии, ќе се грижи за градината :lol:.

На mareane, Peco, vitamina и 21 други им се допаѓа ова.
  10. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    У прaвo си @Annath бaшкa кирилицaвa пoјќе трoши нa струјa/бaтеријa :rofl:
    By:С.Т

На mareane, Peco, vitamina и 9 други им се допаѓа ова.
  11. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    @JuLleE @bittersweet Sreken Rodenden

Jas si se slikav i si dojdov.
    Za brzo dvojno drzavjanstvo...nekako seedno mi stana vo posledno vreme a dve godini pekav po nego...
    Ete izgleda mnogu raboti mi se smenile vo zivotot za tie dve godini.
    Samo za arno neka e.
    Malku guskanje so sin mi pa na rabota.. :hai:

На mareane, Val-Dim, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.936
    Допаѓања:
    143.113
    Ми помина најтешкиот ден во годината, одвај.

За мајки сте пишувале... додека спие малава набрзинка да пишам... Имам мајка ѕвер. Жена змеј. Ама нема да плачам кога ќе умре. Ќе стиснам заби и ке ја скршам и другата двојка (едната ја скршив од стискање на пораѓај :) ) Одамна има кажано, само еден крст ќе ставите, споменици и глупости не. Скромно живее, никогаш за ништо не се луксузирала. Уште море нема видено. Еднаш Охрид го видела. И тоа навечер. Работи по 22 саати понекогаш. Некогаш и по 48. Не се жали за ладно било, жешко било. АЛишта носи колку да не е гола. Се што имала ни дала, и уште дава колку може. Малку е тоа, ама за неа е премногу. Го ценам тоа. Кога ќе отиде таму некаде, знам дека ќе и биде добро, знае секаде да се снајде, па и таму. Секако и таму има некој што ја чека, а знам дека и фали секој ден. Ама ќе ја има вечноста со него... Ќе бидам среќна оти и она ќе биде среќна што е со него. Истото го мислам и за татко ми.

И она не плачеше мајка и кога замина. Сите солзи и беа потрошени, викаше, кога ќе ја изгубиш главата не плачеш по капата.

Барем првата недела со внука и беше нејзина. Баш сакам и од брат ми да има внуче, па и на тоа да му даде се. Нејзе највеќе и веруваме, за да и дадеме свое дете да држи веднаш по идење дома. Од тоа поголем подарок нема.

Ќерка ми наследи од неа некои работи физички, не да е среќна.... мераци. Белким ќе е жива уште мнооооогу, многу имам за учење од неа.

ПС Не ја тагирам Бубале, само ќе и кажам дека многу ја почитувам :) Јака мајка е :) Браво жено.

На marama, mareane, Val-Dim и 25 други им се допаѓа ова.
  13. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.182
    Допаѓања:
    43.986
    @bittersweet @JuLleE ви посакувам најсреќен роденден :coffee::d::e:

Денес после лекар отидовме да разгледаме материјали. Бајаги скапички ама вреди. Материјалот квалитетен. Мекичок ,убав . 22€ за 90цм материјал. Епа мадам ќе носи скап DIY фустан :inlove:

На mareane, Peco, vitamina и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Ги сефтоса новите? :)
    Со здравје да ги носиш, мажи да искршат врат по тебе! ;)

На vitamina, Lady Phoenix, ph.orhideja и 9 други им се допаѓа ова.
  15. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    22.143
    Здраво жени.
    Да не биде дека само ве читам и ве лајкнувам,еве да напишам два три реда,се надевам примате уште една кафеџика на муабетење.
    Не дека не сум сакала да напишам нешто , или ќе се предомислам или не ми се пишува ама темава ми е полн погодок и освежување наспроти многуте теми каде си муабетат тенејџери и младичи.
    Секој со своите години и маки , јас со моите 32 немам решение на работа па стремежите меѓу другото ми се упатени кон таа тема,како и на други важни и по малку важни делови од животот.
    Ве поздравувам и ви посакувам убав ден.Па повелете освежете се.
    1380513571_Summer-Fresh-Fruit-Salad-11.jpg Top-10-delicious-summer-drinks_01.jpg

На mareane, Val-Dim, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  16. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Зошто бе толку злоба бре кон машкиов род, како бе да искршиме врат. хахахахха

На mareane, Val-Dim, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.237
    Допаѓања:
    330.133
    Haha kitten ма немој така
    Денес 6 жени ме застанаа да ме прашат од кај ми се,а ниеден маж :D

На Petar80, Peco, vitamina и 13 други им се допаѓа ова.
  18. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Од кај да почнам...
    @Viktorijaaa5 и јас се мачев со ушиве пред две недели,неколку пати до сега имав воспаление од грлото.Алергична сум на полен грлото страшно ме болеше ама си велам неможам сега антибиотик ај ништо не ми само со Ринасек бидејќи се убив од кивање и така од ништо се будам едно сабајле со страшна болка целата десна страна од лицево мислев 8 ми растат(facepalm)неможев уста да отворам ама се тоа да ти било од увото.Неколку дена капки Дексазон-Неомицин,после на чистење и ок беше.Сега пред три дена повторно болки ама левата страна,не можев пак по доктори си ставив од капките три пати и ми помина ако продолжи вака често ќе мора нешто да се превземе.
    Со мајка ми не сум блиска и никогаш не сум била не знам зошто.
    Трилече обожавам,а и сите други десерти со шербет посебно баклавата од Маестро да нагласам и во оваа тема,ако доаѓа @joy1 накај Ск може да донесе неколку кутии:)

Во врска со премажување не сум размислувала,а и не сакам.
    Денеска ехо правев животот ми се скрати додека ме гледаше Др.па кога ме фати една тахикардија воздух не можам да земам очите ми се насолзија;( сигурно си помисли нешто не сум добра со паметот уште ништо не кажа човеков јас плачам(facepalm)
    На крај излезе мал полип на жолчка кој ќе треба да се следи и зголемено лачење киселина во желудник поради кое треба гастроскопија која се разбира дека нема да ја правам.Од минатата недела пијам Нолпаза и Гастрогард ми рече уште две недели со терапијата и ако не ми се смири болката ќе мора гастроскопија.Ако имала некој нешто слично ја замолувам да пише.
    @bittersweet @JuLleE Хепи брдеј да сте живи и здрави
    :^::beer::d:

На mareane, Val-Dim, vitamina и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    137.513
    Ставив кокошка да се пече во кесе со зачини. Ми се јавував мм прашува што ке има за ручек, кажувам и вика одлично, утре стек да испржиш, викам договорено. За вечера јајца варени, утре вечер на око. Се замислив :^) И продолжува он, во понделникот копања, вчера пилешки џигер, денес цела кокошка, таман уште стекот и јајцата ти останаа па пердуви и криља да почнат да ни растат. (facepalm) Има срека што утре нема да јадеме дома :lol:

На mareane, Peco, zhap4e и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    @bittersweet @JuLIeE Најсреќен роденден,многу здравје љубов и исполнување на сите желби:hug::party::^:
    Синко мал на гости кај другарче,а ние одмараме дома,се криеме од жешко.
    И јас сакав многу моите да дојдат со нас на море,но нема,мајка ми децидно не одби со...Вие сте млади шо ќе бараме со вас.:^)Таква е таа,ќе каже еднаш и назад нема.
    Ве читам во лет и не можам да се вклопам во муабетот шо го имате,а и имам некој проблем со кога сакам да лајкувам не ми дава,сега гледам целиот пост од вчера ми го нема.
    Закажавме во Калитеа,гледав слики од едни пријатели што беа,ептен ми се допадна,па ќе видеме на лице место :sweat:.
    Сите што ме видоа ме пофалија,многу сум ослабнала:nod:,Фала @referentka
    Убав ден женски,и една честитка до@vitamina Со лесно да си ја износиш бременоста,со добра мисла:hug:
    Убав ви ден

На Mrs.Bass, mareane, zhap4e и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.