Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    голд мак радовиш во златарска уличка во ГТЦ имаа продавница

На mareane, Lady Phoenix, ph.orhideja и 6 други им се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.408
    Голдмак Радовиш?

На Lady Phoenix, Bozica1980, referentka и 3 други им се допаѓа ова.
  3. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    Форумов е навистина жива зараза.
    Чим јас 20тина дена сум тука па без да го посетам не ми е интересен денот па камоли вие членки кои што сте тука веќе неколку години.
    Форумов е баш прекрасно место за да се насмееме,да се исплачеме,да се дружиме еве и овие стикериве овде тоа го покажуваат :hug::rofl:;(:^::beer:
    Кога нема кој да ме дружи по дома да ми прави муабет веднаш тука се вклучувам и се наоѓа кандидат за дружба.Мило ми е за тоа :hug:

На Peco, eutixismena, Lady Phoenix и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    да, точно!
    моите бурми се од таму..е сега тоа беше далечната 2011..дали сега работат и како - е тоа незнам!
    може и да се затворени- провери џои пак!

На mareane, Lady Phoenix, ph.orhideja и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.960
    Допаѓања:
    203.317
    :hai:
    Hello!
    Арни, освежени?

Честито и вечно име на сите што слават денес, мене ми е убаво име, ќе му го ставев на второво дете да не му го сонив името уште пред да останам трудна, така што, ако биде трето, ќе биде Иван. Здравје Боже.

Се дишеше ноќеска малку, ама внатре е загушливо, колку и да е отворено по дома или било каде, воздухот како да не се менува, или можеби мене така ми се чини.

Дома немам интернет, снема изгледа од грмежите, пошто и телефонската линија е расипана, нема сигнал... којзнае што биднало, сега ќе се начекаме додека ја средат работава. Откако се споија Вип и One не ги бива (ние на One си бевме, арни беа).

Корисничкото име ми беше друго кога се зачленив... ама тогаш уште можеше да се менува од админите имавме дозвола и си го сменив... да ме отепаш, зошто го ставив ова не знам, ама има врска и со моето име.

И така... уште нешто сакав да пишам, ама ми летна мислата... се читаме!

На Val-Dim, Peco, Nane2356 и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Same here. :tmi:
    Денес одма пуштена косата.

И да, и водолија беше зафатено. ]:)

На V.odolija, mareane, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  7. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.811
    Допаѓања:
    145.432
    Изгледа сите станавме зависни од темата.
    Тоа и птиците на гранките го знаат. Мене ми е добро утро и добра ноќ.
    Синоќа изгледа само кај нас немаше асален дожд. Само што излеговме почнаа грмотевици, па некоја капка и на крај ништо.
    Тоа е нашиот југ.

Ако добро се сеќавам никот е настанат од пеачката Duffy - Mercy. Најверојатно сум ја слушала тој период. Не се сеќавам точно, оддамна беше.
    Пораснав на форумот, ама никогаш не сум била толку активна како сега.
    Главно бев пасивен читач на периоди.

Последна измена: 7 јули 2016
    На VladeMila, Val-Dim, mal.ecka и 24 други им се допаѓа ова.
  8. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Ne znam kako ke te svati,nekogas e podobro da si molcime.
    Jas na bliska licnost, prva bratucedka i posociv deka deteto e 7 god a peltaci koga zbori,tesko da mozes da go razberes i treba da posetuva logoped.
    Koga mi se krena :x
    Takvi navredi mi kaza sto nikogas nema da gi zaboravam.
    Mene deteto ako mi bilo bolno ne moralo da znaci deka site se takvi.
    Ni i go narekov deteto bolno,nisto...
    100 pati posle se pismaniv sto voopsto i rekov,zatoa sega si molcam i koj sto saka neka pravi,site se roditeli i treba da gledaat za dobroto na decata.
    Inaku deteto na bratucedka mi e sega skoro 9god i seuste peltaci ama barem od skolo go prakaat na logoped.

На VladeMila, marama, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.231
    Допаѓања:
    330.113
    zatvorile 2015
    maz mi prasa :)

На VladeMila, Lady Phoenix, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Evripigi

Evripigi Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    1.143
    Само што сакав да напишам дека Голдмак пропадна.:)

На Lady Phoenix, Annath, Bozica1980 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    @joy1 јас редовно (на четири месеци еднашка отприлика) купувам злато (пари што даваат бабите и блиските на малото ги собирм па купувам Наполеонки)
    Во Рубин Кармин има, ама нема баш нешто избор.
    Во златарксата ,,уличка,, во ГТЦ има доста златари кои со секој купен накит (билокаков) даваат сертификат (исто како и Рубин што дава), пишуваат колку карати е златото (чистота)и колку грама е и гарантираат за тоа.Неколку од тие златари се со долгогодишна традиција и СЕ за верба.

На VladeMila, mal.ecka, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  12. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Некогаш си викам добро бе Пупи како можеше ваков ник да смислиш, па уште па, сите букви големи(facepalm)
    Сакав веднаш да си го сменам,ама прошо воз...
    Се сеќавате на една хрватска серија на А1 мислам идеше пред сто години?
    Имаше едни меѓу себе што се викаа Пупи,не дека во реалноста со некоја така се именуваме...И така,момент беше во прашање.
    Форумов ме фати неспремна, а ми влезе под кожа...темава сосема случајно ја отворив.
    Ако добро се сеќавам, се зачленив неколку месеци после спонтаниот. Барав „сродни души“,оти мислам дека ретко кој околу мене ме разбираше. Сите ми викаа „ајде,глава горе“, ама не можев или не сакав да ги (по)слушам...
    И то.
    Инаку,ни прва ни псоледна овде сум што често има „караници“ заради темава со мм:rofl:
    Кој го дели истиот проблем;):lol:
    Повеќе сум се дружела со вас отколку во реалниот свет...

На VladeMila, Val-Dim, mal.ecka и 21 други им се допаѓа ова.
  13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Луѓе како ви се чува злато дома? Кај нас пред 5 години, во станот само татко ми и сестра ми, сред зимо,зграда полупразна, некој си набљудувал одреден период, научил кој како кога каде и влезе не' опљачка, цело злато оставено од мама го зеде. Баш во тој момент дур си роварел сестра ми си доаѓала дома, а тој избеган робијаш со пиштол в рака:worried: Среќа го фатија а таа го виде и го идентификуваше. :(:worried:

На VladeMila, Peco, jasna83 и 12 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Епа не е дома ;).
    Дома ако ни влезе некој може само да се изрезилиме - да нема што да земе, празен да излезе...па буричкајќи ако му падне нешто негово и зијан ќе биде :rofl::rofl:

На Peco, Petar80, MacenceEna и 15 други им се допаѓа ова.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.231
    Допаѓања:
    330.113
    Мм запнал за златно ланче.
    Нема никакво а со години пека да купи
    Бевме во вторник во гтц но затворено беше.

На jasna83, Petar80, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  16. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    Уште на почеток на темава, ми се чини, го имам објаснето историјалот околу ников. Но, бидејќи составот е доста променет од почетците, еве ја приказната, во детали.:D

И не, нема никаква врска со (анти)талентот за музика.

Почнав да го следам форумот некаде пред четири години. Читав исклучиво во Свадба. Ми требаа практични совети, информации и искуства од прва рака, затоа што организацијата е отежната кога си во друга држава. При тоа, не сакав да наметнувам обврски на други но, истовремено сакав да имам некаква контрола над работите. (Ама не бев Брајдзила, I think ). Си читав околу пола годнина ко гостин и немав никаква намера да се зачленам. Пишувањето на форум го сметав за губење драгоцено време. (Кај да се скријам сега?!).
    :$
    Но, here's the twist. Закажавме ресторан, музика и следно беше фотограф. Знаев дека ја сакам @ljubam. Не постоеше друга опција. Но, ко за беља, кога пробав да ја контактирам (ко што гледате под аватарот, ова се случува во очи Стара Нова година) преку ФБ, баш тогаш профилот ѝ беше деактивиран. Не можете да ја замислите паниката на моето лице. Неполни пет минути се чудев што да правам и решив - ќе мора профил да се прави. Неволно почнав со процедурата. 4-5 неуспешни обиди за ник, сѐ зафатено. Се изнервирав, ко да некој пред нос ќе ми ја резервира љубам. И тогаш, од нигде ми исплива далечно сеќавање од детството за една серија. Се викаше До Ре Ми. (А, толку сакав да бидам Rouge):makeup:

Го напишав и беше слободно. Си реков, ми е гајле, не мислам да правам форумска кариера, колку да воспоставам контакт со девојката.

И би do-re-mi.

(Една девојка мислеше дека сум некаква музичка група што се рекламира на форум. Ќе се познае);)

Но, навиката (да ѕиркам овде) од претходните 6 месеци ми остана и постепено почнав да читам и други категории и теми. Брзо открив луѓе кои ми прираснаа на срце и кои уживав да ги читам. Да не именувам сега.

И така, свадба дојде и пројде но, јас останав. И не ми е жал за времето поминато овде.
    :D

:D

.:D

На VladeMila, marama, Sky-butterfly и 27 други им се допаѓа ова.
  17. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Ај добар ви ден!
    Детето ноќеска не спиеше па гроги сум. А таман јадев сега и кревет сакамммммммммммм. Значи колку ме мрзи, не знаете, само ми се лежи.

А мојов ник - уфффффф ме враќа во неубаво време, ама тогаш таков беше периодот. Исто ко @PUPICA , спонтан, па плачки, депресиии и така никна Ников мој. У смисла тешко мене:D:D:D ова да го ставев апла депресија ќе истакнував.:D:D:D
    Ах се смеам сега ма каква бев;(:worried: чукната.
    Мислам дека сите имаме падови во животот, кога мислиш дека се се руши, немаш желба за ништо. И мислам дека оние што се прават многуууууу силни и викаат абе што ви е на вас дрн дрн - имале такви периоди ама не кажуваат. Мое ммислење.
    Ама не за џабе викаат - трпение спасение. Се ќе биде, ама за некои работи треба да почекаме.
    Ај само да сме здрави и живи, и среќни нормално.

На VladeMila, Val-Dim, mal.ecka и 21 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.502
    Кога ќе прочитам вака стрв за накит ме фаќа. Се вие сте криви :D (ко со пандората :rofl: 8-|)

Уште да го носев...ми прати една братучетка изработува накит, фин модерен...баш ми се допадна. Дур смислам кога да го носам ќе му помине и мерак и мода (facepalm).

На VladeMila, jasna83, Petar80 и 13 други им се допаѓа ова.
  19. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    @joy1 Златарна Целје.Не е македонска,ама можеш да провериш.

На jasna83, Lady Phoenix, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  20. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    добар ден и од мене:hai::hai::hai:
    Посебно нешто ново и интересно нема:?:.Среќен именден на сите што си го празнуваат денов за многу години :hug:и вечно име.Се си мислам денес петок зашто незнам? дали дека пола се по одмори, се е мирно.Убав ден друшки:*

На VladeMila, Peco, jasna83 и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.