Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    137.513
    Конечно седнав салам пред компјутер...

Ептен бев напната денес, од сабајле ко тргна нешто безвезе, дали јас превише очекувања имав или ПМС-от си го напраи своето не знам ...
    Не можеш да отидеш во државна установа а да не се изнервираш. Се изначекавме 2 саати на болница. Упат за во 10.40 ние едвај во 1 поминавме на ред. Додека објаснав потоа на мм што ми рекле, што значи тоа.. ми скисна. Се напна да си одиме, а јас спремна за шетња|( дури и ниски сандали си земав за да можам да шетам на раат. Ај му реков да ручаме па ке видиме дали ке шетаме, гостите отпаднаа секако. После јадење некако ни помина лутината и ај рековме шетаме. Ама Марфи решил цел ден друштво да ни праи. На излегување ете ти ги луѓето што мислевме да им ѕвониме за да се видиме, па зошто не се кажавте дека сте тука, што се креиете, сеа ке дојдете на кафе. Ајде кафе таму. После пак натегање за шетња, ама јас упорна, не одустајем, па и се лакирав дури нема шанси да ми пропадне денот (facepalm) Ама се договоривме само Рамстор и Веро Центар ништо повеке. Од се шо ми беше планирано едвај купаќи купив, и една блуза непланирана и тоа на долги, ама ептен ми беше убава бојата, многу убава нијанса на жолта. Е во Џамбо купив повеке ствари ама речиси ништо за мене, на еден куп места месецов сме поканети кај на роденден, кај на именден, па за секаде купив по нешто. Да не биде дека само за мене нема ништо калапи за сладолед си купив, а до сеа сладолед не сум изматила никогаш, ај може ке ме инспирираат калапите коа веке ги имам па ке изматам :D и обавезно миризливи стапчиња, без нив не излегувам од таму.
    Коа си дојдов више скренав од кафиња, сите денес решиле баш кај мене да пијат кафе, не се криви луѓето, јас сум напната, ама мислам дека добро глумам финоќа, никој не си замина на брзина :D

Околу темите што сте ги вртеле
    Мојот ник е од времето на студентските денови, цимерките ради некоја си комбинација на букви од името многу сакаа Сиси да ми викаат, ама мене ми звучеше ко лик од порнич па не им дозволував, и ај Сесил па ме завикаа. Ми се бендиса па и на други форуми го користев.
    Дека е зараза форумов, поконкретно темава, зараза е. 2 минути луфта да најдам у тек на ден тогаш директно идам тука и читам кој што кажал.
    @bittersweet јас не би предложила ништо. Луѓето го прифаќаат само она што сакаат да го слушнат. Така да и да и спомнеш на мајката нешто ке стекнеш само непријател ништо друго. Нејзино дете си е, секоја мајка минува доволно време со своето дете за да може да согледа дали е се ко што треба. Штом ти си го приметила тоа сигурно и таа го приметила, само ваљда не сака да си го признае тоа и да се соочи со проблемот.
    @zeka подршка и од мене. Заслужуваш многу, многу срека.

На kjukli, jasna83, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  2. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.108
    Девојки :f:
    Секој ден сте интересни за читање... Имате илјадници теми на кои спонтано почнувате разговор...
    Ете затоа Ве сакам :hug:
    Форумов го приметив барајки некои имформации... Имаше таква тема, па прочитав :tmi:. Потоа долго време не ни приметував дека постои, иако ја читав Фемина... Некако, не се доживував самата себе како форумџика 8)Не сум била член на ниеден друг форум, а и не сум читала по други форуми :tmi:... Мислев не е тоа за мене!!! Но, едно попладне, во недостаток на книга за читање, а ТВ не гледам, решив да се зачленам. Првата година отварав и пишував претежно во темата ЛИТЕРАТУРА... Имав малку напишани мислења, не ми беше предизвик да седам со часови на Фемина форум... Но, еден ден случајно во „нови теми“ прочитав „Ние околу и преку 40...“ Отворив и се „заразив“... Темава постои повеќе од 1,5 година, а јас сум „тука“ присутна од самиот почеток, од првата страница... Од 3792 страници можеби само 200 не ми се прочитани :tmi:
    Скоро сите ликови што напишаа нешто на темава ги чувствувам за блиски пријателки... За многу од Вас знам повеќе лични работи, отколку што знам за некои луѓе со кои што сум секојдневно... Вашата искреност, спонтаност и разговорливост ми ги исполнува слободните моменти... Пред некој ден темата беше хоби... Можам да речам дека мене +/- 40 ми е едно убаво хоби!!!
    Иии... да, сеуште има теми на форумов кои што не сум ги отворила... Премногу млади деца има на некои теми, па ако јас како повозрасна пишам сигурно ке се разминеме во милењата и ке се „зајадеме“... Затоа „мирно“ си седам на +/- 40... Тука ми се пријателките со кои си пијам кафе :coffee:

Галаче седи си мирна тука во +/- 40... Ке им пишеш нешто по другите теми и одма ке искоментираат „што и е на теткава“ :rofl:... Нели така не викаа пред некој месец ]:)
    Ма... баш Ве брига... царици можат само да царуваат... И тоа секаде (poolparty)
    Ама да Ви кажам право малку сум „увреџена“ од одделни членки на форумов по моето „коментирање“ на сладоледите во готвачката тема!!! Ем не читаат рецепти, ем само слики „поштуваат“, ем коментари и кампањи осудуваат!!! Искрено се почувствував како СВЕКРВА мегу куп снаи :D... А мислев дека „форум“ е место каде што секој си го кажува своето мислење!!! Ке размислам дали во иднина ке коментирам нешто...

@zeka :hug:... Млада женичке, секоја чест за карактерот... Ти се восхитувам на решителноста :hug:

На kjukli, jasna83, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.227
    Допаѓања:
    330.089
    Да му се избациме :D
    Договори средба -и идам

Кукла ти ова не го читај :D

На jasna83, duffi, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @Val-Dim ич да не се грижиш,не е проблемот во тебе.
    Ти сепак прулагодувајсе на терминот свекрва :D, нараму одиме сите и дај боже да дочекаме.
    Ако не се лажам,твоите веќе големки се.

Добра ноќ друштво.
    Денес беше убав и исполнет ден.
    Да се разбудиме и утре за таков.(fingers)

На kjukli, jasna83, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    137.513
    Јас па се чудев пред малце зошто човекот за избори збори, знам во други области беше стручен :D

На jasna83, Lady Phoenix, Petar80 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.227
    Допаѓања:
    330.089
    Нино е сВестран човек
    Затоа си го љубам

На jasna83, Cka, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  7. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Poarno na nedogovoreno.Vo sprotivno nema da bide spontan:rofl:Nema da zaboravam pred edno 3-4 god,jas uste nemazena,vo "vrska" so mm,zensko drustvo u Cabrio.Oni standard so kumasinot Lepi i kompanija.Site fino raspolozeni(zapieni) malku mi trebase da go legnam na podium:rofl:Srekja imase edna prisebna so nas pa ne se izblamirav(facepalm)
    Znam deka mnogumina ovde na celo so Kukleto ke zaogjaat od smeenje,ama mene strasno me privlekuva.Ima nesto vo nego sto mene me prai:drunk::drunk::drunk:

На kjukli, jasna83, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.502
    Пупице фаќај креветот!

На kjukli, jasna83, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  9. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Od preeska sme fateni ama zaludno...a ti da go fatese?
    Neli utre pak ke setas na Rekord;)

На jasna83, ph.orhideja, duffi и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    137.513
    да го изненадите ;)

На jasna83, Lady Phoenix, Petar80 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.502
    Уживам во тишината дома.
    Утре може некоја станица понатака, кој да знае...мафтај ако ме видиш. ;)

На jasna83, Peco, duffi и 9 други им се допаѓа ова.
  12. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    ^Bogami i jas nemam nasitka na tisinava,taka sekoja vecer zaglavuvam...
    A vikendov glavava ke mi se zbuci od deca,guzvi,kalabalak...
    Ke ideme so malisa na gosti vo Bt kaj rodnini.Majkami e tamu veke nekolku dena.I roDJaci od SveCka se stasani...luda kukja.Ama bas se raduvam na takvi sredbi.

На ph.orhideja, duffi, Mrs.Bass и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Свежичко надвор, до сеа седев во дворот мезев шопска :D

До денес, никогаш претходно не сум се видела со дм на месанџер, немаме таква навика, се слушаме два-три пати дневно по телефон и толку, кога е слободен дремиме на фб и тоа е.
    Денес што ми текна му се запнав и ајде ми се јави, попраивме некоја минута муабет и пред да се расплачам му исклучив, му реков дека нешто кочи.
    Колку ми беше тешко, мислев од ко ќе го видам нема да ми фали толку, ама уште поголема мака си отворив, од пред очи не ми излегува :(
    Го гледав а не можев да го гушнам :doh:
    Ај уште 8 дена ^_^

Се одјавувам јас за денес, ќе пробам да заспијам.
    Добра ноќ друштво :hai:

На jasna83, Peco, Kitten и 11 други им се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.227
    Допаѓања:
    330.089
    На цела планета само ние 2 го симпатизираме :D
    Ако бар немаме конкуренција

На duffi, Lady Phoenix, Petar80 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    137.513
    мене Иво Ивановски ми е најсипматичен, штета не е веке министер (така мислам :^))
    ко глумец од шпанска серија ми е :D

На jasna83, MilaP, galapce и 5 други им се допаѓа ова.
  16. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Lele go imas videno vo zivo?
    Divogradba.Nizok,nabien,zdepast,beter od bure...mene ne mi se veruvase na ocive(facepalm):wasntme:
    Dzabe facata blagoprijatna.
    @joy1 bidi sigurna deka i tuka nekoi druski bi go stavile vo onaa temana ama ne priznavaat:rofl:

Kako i da e.Planiraj vo skoro vreme deca ostavame na cuvanje kaj Boska a nie vo pohod :lol:

На kjukli, jasna83, Kitten и 13 други им се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.227
    Допаѓања:
    330.089
    Aaa па и овој не бил лош :D

На Lady Phoenix, Petar80 и Sesil им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    137.513
    ништо тогаш одустајем од него .. ми го руши цел филм сеа :lol::lol::lol:

На Lady Phoenix, Petar80, Bozica1980 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Dzabe i faca i telo i pamet ako nema covek harizma.
    Karolina Goceva mi pagja prva na pamet...(facepalm)
    Isto i onaa srbinkana Jelena Tomasevic...(facepalm)
    Sklop na okolnosti sum komunicirala so iks lugje od vlasta i opozicijata de;)
    Veruvajte eden Pesevski i Stevco Jakimovski imaat neverojatna harizma,kolku i da zvuci smesno za nekogo mozebi i tragicno...:D
    Isto i Buckovski.
    Za B.C. mislam izlisno e da zboram;)
    P.S.Prozivajte me so usul:D
    No,ova pogore sto go kazav e fakt:!:

На kjukli, jasna83, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.350
    Допаѓања:
    92.328
    Ајде и јас во касни саати како и обично да си кажам што имам.
    Се зачленив на форумот од досада и од тогаш ми станам секојдневие, се чуствувам како сите лично да ве знам,сите ве имам замислено некако според тоа што и како пишувате за себе,мислам дека ова е најискрената тема од цел форум и ги има најквалитетните муабети.
    Порано ми беше срам да пишувам затоа што и проближно не сум со годините што се во анкетата но кога ме 'примивте' овде и на некој начин влегов во друштвото е од тогаш нема ни еден ден а да не исчитам како и што се случувало. Темата беше за никот ама јас се префрлив на форумот и темата буквално -ако сакав да си кажам :tmi: утре друг ден и да се видам со некоја од вас ќе се чуствувам како да ја знам со години.

Денеска кај свеки супер ручек спремавме па шетнавме со мм да се видиме со пријатели,другари,неколку кафиња,малку шопинг и назад ,толку од слободниот ден :) Многу ги ценам пријателите и роднините од негова страна,сите ми се прекрасни луѓе и премногу чест ми прават :$ мм ми се смее вика откако те донесов овде и се запозна со сите јас сум во втор план секогаш :lol: Таква сум,зборлеста,лесно се зближувам со луѓе уште полесно и препознавам кој се за во моја близина. Постарите важно им е да ги поздравиш и да им направиш една мала чест е тогаш се најсреќни ,а јас тоа не го правам за да се наметнувам туку едноставно сум таква :)

@duffi јас сепак мислам дека мажето ти е виновно што си се поправила + ти годи заедничкиот живот и некое килце плус уште поубаво ќе ти стои :lol:
    Јас цел живот мака со килограми,откако знам за себе ,на моменти се поставувам на строг режим,на моменти правам милиони грешки.Уште што не сум пробала шејкови,капсули,чаеви,теретани,начин на исхрана,ма не беее трајно решение не сум нашла. Личам на татко ми :tmi: а и слаб карактер и тоа е тоа.
    На мм сум му најубава :rofl: ама кило доле шо пее Китич никогаш не е лошо. :|

@zeka ми е жената со најсилен карактер овде на форумот, со тоа што драстично се промени и ја постигнал целта со килограмите,па сега и муабетот за разводот.
    Јас искрено досега не сум запознала толку млада личност да се справи со такви работи во животот и баш да донесе толку важни одлуки.
    Секоја ти чест на се,криво ми е само што си го уништи здравјето од нервози и што си ја искомплицира бременоста на моменти,затоа што те следам и во темата за трудници иако не припаѓам таму :lol:
    Сигурна сум дека твојата среќа е назад и ќе ја најдеш,ќе најдеш некој кој безусловно ќе ве сака и тебе и ќерка ти и ќе бидеш најсреќна а ќе ни се фалиш и на нас овде како уживаш :)
    Силна си многу и остани таква :hug: :*

Се израдував кога видов дека и @Sky-butterfly се вратила :hug:
    @lunicka со среќа да ти е новото работно место :*

Леле сум се заборавила со пишување,ауу колкав пост ај баш ќе видам колку сте ме прочитале :rofl: секој лајк ќе значи дека сте ме исчитале до крај :lol:

Добра ви ноќ :hug:

На kjukli, jasna83, lunicka и 25 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.