Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Спијте си мони ве чува:*
    Мајка ми овие два дена ич нее добра и многу ме плаши и сега ја сонив како и билажолта устата и надустата,како ѓавол се разбудив и одма се јавив,татко ми ми кажа мајка ти е добра спијси и сега ми се врти во глава што ако ме лаже.Полудувам мислам од грижи и пак почна цело времр да ми се гади се плашам дрка Анксиозноста ми чука на врата.
    Сега ќе чекам 6 саат да дојде и ќе стснам за на работа и ќе одам кај мама да се уверам дека е добро.
    @zeka Ми е срцка и она ќе биде најдобра Мајка:*
    @danichap Добри се резлутатите што ги чекаше?

Последна измена: 8 јули 2016
    На jasna83, mal.ecka, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 19 други им се допаѓа ова.
  2. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе пауза во двор, конечно еден ден без дожд.
    Сите три во гумени чизми шлапаат низ езероно од двор, како мали прасенца се направиле, ќе ги оставам уште 5 минути додека ве дочитам па да ги приберам на рибање дома.:lol:

Секогаш кога ќе добијам добра вест обавезно и лошата вест не е далеку зад добрата.

Станав тетка пак, се породи снашката на тетка ми од најмалиот син, си добија преубава кукличка, ме разбудија во 4 саат сабајле, убав начин да се почне денот.:inlove:

Додека вртев по телфони да честитам на сите гледам на фб починал првиот дечко што ми беше.;(
    Баш го мислев кога бев во Мк особено од кога ја сретнав мајка му додека пазарев, не дека е непреболен или нешто туку онака баш сакав да го видам да се потсетиме на старите добри времиња.

Многу ме сакаше ама мајка му воопшто не ме поднесуваше, прво мислев дека е поради тоа што сум од тука па ако се земиме дека синот далеку ќе и биде, единец на мајка ама после во очи ми кажа дека не ме сакала зошто сум немала мајка, којзнае каква ороспија сум била, демек немало кој да ме воспита.:o(facepalm)
    Многу се налутив, сакав да и ја влепам една којзнае како сум се воздржала, само и реков дека ИМАМ мајка, не е жива има голема разлика а ако тоа ме прави ороспија тогаш син и е копиле зошто нема татко, исто и тој починат беше и си излегов, којзнае таа што му кажала на синот веќе од тогаш не се видовме.

Ниедна изгледа не беше доволна добра за мамица па си останал неженет колку што видов на фб, сега си остана и без син мајка му и без внуци ради својата посесивност, сакајќи да управува со животот на синот остана со ништо.:x

На kjukli, jasna83, Emy867 и 30 други им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    (facepalm)

8-|

Не си го видела во живо. @PUPICA ти доловила дел :)

@Bozica1980 ќе ги оставиш 2 мин да одмориш и види што ќе најдеш после :x
    @joy1 да му купам уште една петарда да прославиме унапреѓење :devil:

Ај лепи некако, ама овој не ви го праштам! :)

На kjukli, Peco, ph.orhideja и 14 други им се допаѓа ова.
  4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Добро утро!
    Да не ме мислите уверена дека сее во ред и сега мирно си се возам во автобус.
    Утре ќе има частење,роденден ми е,полека но сигурно се приближувам до 308)
    Убав ден и све најубаво.
    И додека го пишував ова една жена во автобус карши мене се онесвести,на искачање друга падна од автобус:x

На jasna83, Peco, MilaP и 11 други им се допаѓа ова.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.943
    Допаѓања:
    127.588

На Peco, MilaP, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.502
    Де бре пуштете душа пишете нешто...пет пати отворив пост да се немало. |(

Јас кафе пијам, петочки мрза ме фатила па и мрзлив ручек ќе биде-грав ]:) Детски родендени во најава, деца на улица по цел ден а јас не сум во тој филм нешто...Ми треба ристарт, сакам да седам на плажа и да блеам во една точка.

На jasna83, Peco, JuLleE и 19 други им се допаѓа ова.
  7. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Добро утро!

Што е работава никој нема!„

еј каде сте ме замисливте, ми фали кафе, муабет, читкање........

ехеееееее каде сте?

Бе ејјјјјјј?

П.С. вака му пишувам на мм на вибер, и нормално не ме чита. Само му досаѓам не дека нешто паметно му пишувам.

На jasna83, Peco, ph.orhideja и 14 други им се допаѓа ова.
  8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.943
    Допаѓања:
    127.588
    Јас петочки на работа одвај некако да го тргнам денов. Ќе биде доолг ден. Одвај чекам да помине да дојде викенд. А ме плашат температуриве следната недела пак до 40 .

На jasna83, Peco, ph.orhideja и 14 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Добро утро
    Што да пишеме Бошке...викендов пеколни жештини ќе имало, моралот ми падна :sweat:

Пред некој месец го учев татко ми СМС пораки да пишува.
    Не да неможе да научи, туку несака...пружа ментален отпор према современата техника и технологија.
    За него на мобилниот постојат само Јес и Ноу и толку.
    Ама кога одиме ,,надвор,, сакал порака да му пишувам :rofl:

И уште една работа ми е смешна...знаете она, кога мажот ќе стане Министер, ннекои автоматски се понашаат како Живка министарка:rofl:..малтене таа раководи со нешто :rofl:

На jasna83, marama, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.227
    Допаѓања:
    330.089
    Јас на раб дремам нема пациенти
    Утре ке одам за Штип на гробишта а и стрина ми од Германија е дојдена да ја видам.Ке иде и свеки со мене

Петочки гравче и чистење на дневен ред :)

На jasna83, Kitten, ph.orhideja и 19 други им се допаѓа ова.
  11. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Полека,со кејф си пијам кафе,убаво се чувствувам денес, не дека е петок,ами дека сум наспана..конечно ноќеска спиевме
    Од денес почнуваат жештините повторно?? утрово што убаво беше, свежичко, да ти е кејф да прошеташ
    Што планирате за викендов? Утре мм ќе дојде на кратко да се видиме,па конечно се враќа во среда, ми фали домата,ми фали дворчето, кај моите сум без комодитет, тесно ми е ,сум се одвикнала од стан
    Ај да ве почастам кафе

2.jpg

На jasna83, Peco, ph.orhideja и 21 други им се допаѓа ова.
  12. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Добро утро!|-)

Денес нема да биде поразличен ден од вчера. Додуша, вчера со моите купивме лименки мрсна боја, со што почнаа подготовките за фарбање на бараката. :nod:

Ништо друго не се случува. Свеки утре оди на еднодневно бањање кај соседиве долу, па не' викаше и нас. Ама јас, нели, морам да имам добиено. ]:)

Форумов ептен е зараза. Кога се отвори, се зачленив под друго име. Пишував во разни теми. Ама бев во неубав период дома, па решив да се откажам од пишување. Не сакав мислењата да ми бидат само негативни, тажни, а и имав доста обврски, а форумот ми одземаше премногу време. Ама никогаш не престанав да го читам.

Сега не поминува ден без да ја отворам темава. Ми беше глупаво и незгодно да се сместам тука, дека и анкета има, а и свој концепт за повозрасните, ама некако се пронаоѓав во темиве што се отвараат. Порано се разбирав само со врсници, сега подобро се сложувам со врсници и повозрасни од мене. Многу ретко наоѓам помлади со кои имам заеднички јазик.

И така. Имајте убав ден, петочен. :) Јас ќе уживам во продолжен викенд со либето. :smirk:

На jasna83, marama, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.502
    А моите Рефи па обратно, мислам уште само твитер им фали, а може имаат а не кажуваат.
    Па 3G, па ако снема нет дома 30секунди у несвест паѓаат ко цел живот со него да живееле :D

На jasna83, Emy867, marama и 26 други им се допаѓа ова.
  14. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    хахаха и татко ми е бог да чува, сакал поубав мобилен,демек тач, па сакал и интернет,не дека му треба, со брат ми на скајп да се гледале,а се слушаат еднаш месечно
    мајка ми само го кара ,дека бил досаден,кога и да одиме он го замара мм,демек абе зетко како ова како она,па да земеле бар таблет]:)
    а кога ќе ме види мене како сум на интернет , со мобилниот одма почнува,ете заразени сте со тоа,наместо деца да гледаш по цел ден сте со мобилните:@

На jasna83, marama, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  15. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Бошке ај да не плачеш,еве и јас да се шкртнам:)
    Не сум во 23че,на биро сум;)
    Утринава со 5ка дојдов и повторно не работеше климата :devil:а свесно реков ај со државен оти некако пеколно ми беше...
    Да ви кажам уште еден момент кој ме подзамисли дали ми е време за билобил или нешто друго:tmi:

Сабајлево да излеземе од дома за во градинка,нигде го нема шишенцето за вода.
    Викам,гарант малиов го затурил негде по соби.Мм вика „а бе ти си го заборавила во парк“.
    На враќање од градинка,шишето на клупа кај лулашките(facepalm)
    И така со него по улицата,до автобуска,во автобус,до работа:rofl:
    Кој со „кофи ту го“,кој со смуТи во тегла,кој со шише вода јас со бебешко/детско шише во рака,дреч зелено со желка огромна...кој знае луѓево што си помислиле:rofl::rofl::rofl:

П.С.Можеби ми треба билобил, ама знам дека сигурно ми треба одмор,море,мир,тишина и :!: по можност ден-два макар скроз сама и без детето...како тргнав со паметов,ништо чудно некој ден да го заборавам во парк|((facepalm):worried:

На jasna83, marama, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  16. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Добро утро :)

Недела време како ги пијам новите хормони и мислам дека одново сум родена :whew:
    отоци никакви, гушењето навечер исчезна :party::party:
    посмирена сум малку, инаку касав цело време ]:)

За моите и двајцата имаат фб ама не се толку опседнати, еднш дневно ќе ѕирнат на кратко и тоа е.

Уште овој викенд ќе го поминам дома, следниот сум кај дм, па во Охрид и тоа.
    Требаше само на концерт да одиме сами ама се собрале друштвото на дм, парови и сакале да останеме некој ден плус, што ќе излезе појма неам, нека планираат они. Јас ќе си одам на готово :P

И така.. имајте убав ден :hai:

На marama, Peco, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Да не збориш за мајка ми?

На jasna83, JuLleE, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  18. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529

На jasna83, Peco, MilaP и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Ево мени.
    Пиев кафе, ама ќе треба второ изгледа, појако.
    Ноќеска пак будна, од 3 до 5, незнам дали се обидував јас неа да ја заспијам, или она мене да ме разбуди.
    Едната секако беше поупорна, па другата сега зева. Едвај гледам пред себе. Нејсе, ќе пројде.
    Во моментот и те како знае да ме изнервира, ама само во недостатокот на сон и премор успевам да ја искарам. Инаку ми поминува за 5 мин.

Друга тема на ред - за Бучковски и Стефчо, морам да признаам дека се харизматични, вистина, иако не ги сакам. Од министриве мислев Спасов е симпа, ама дознав олош бил, нејќу да го смислам хах.
    Мн мила фаца ми е Милошевски, оти неколку пати сум го сретнала, ми застанувал на пешачки да поминам, поготово трудна ко бев. Ете ради тој гест само...
    Инаку никого нејќам.

Јас се зачленив да читнам нешто по темиве таму и не бев активна долго време. Почнав да пишувам во труднички. Анонимно не сум читала. Не очекував дека ќе останам волку долго тука.

Каде да најдам убави еспадрили, а ефтини?

Барам и бела блуска, одозгора чипка, широчко, да не е проѕирна?

Викендов ќе се оди кај мајка на поседок. Се надевам на одмор.

На jasna83, marama, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Ефтини и убави еспадрили (по 300 денари) има во Ексес на Стара рампа.Има бели, црни и цврени мислам.
    Многу меки и удобни.
    А блуски какви што опишуваш има во скоро секој дуќан, ама ти препорачувам на некој пазар да видиш.Има и избор и до 300 денари ќе најдеш.

На jasna83, Lady Phoenix, ph.orhideja и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.