Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Море начитана Рефке браво

На Peco, mareane, Bozica1980 и 11 други им се допаѓа ова.
  2. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Добар ден :hai:

Црвчето одбива да стане, а време за филм нема, па да шкртнам нешто тука :).

Ве читам, не ве лајкувам оти телефонот ми е "многу паметен", ама во тек сум колку толку 8).

Толку сум во тек што после два дена ќе им честитам роденден на @bittersweet и @JuLleE (среќен роденден женски и секоја желба да ви стане стварност :)) и официјално нова работа на @lunicka со убава работна атмосфера и уште поубава плата :).

Темата е гледам за никот и зошто пишуваме на форумот.
    Веќе имам пишувано дека никот ми е баш оти се чувствувам променета, мислам карактерно.
    Почнав конечно да се замарам само за тие што најмногу ги сакам и ме сакаат, на сите други гледам со резерва.
    Неколку теми од форумот ги читав уште пред да се зачленам, но отсекогаш мислев дека прв пост ќе напишам кога црвчето ќе прооди :inlove: :l:.
    Но, прв пат почнав да пишувам откако на црвчето му излезе халазион на окото, а јас испаничив што е, како е и морав да ги прашам поискусните мајкички. Важно пак беше за црвчето :!: :D.

А зошто почнав да пишувам на темата?
    Пред да почнам да пишувам на темата живеев во страв дека не дај Боже имам рак на дојката :(.
    Читав по разни форуми и наидов на еден српски форум каде пишуваше една жена за нејзината борба со ракот. Имаше детенце од 3 и пол години и секојдневно пишуваше за нејзините стравови и желби.
    Имаше тоолку многу волја и оптимизам што во еден период дури и докторите биле запрепастени од нејзините добри резултати. Почна да прашува и како би било да има и второ детенце, беше случај кој им влеваше надеж на другите членки кои се соочуваа со истото.
    И наеднаш ја снема.
    Сите се прашуваа каде исчезна, зошто не пишува веќе...
    После некое време друга членка напиша дека починала на 5тиот роденден на синчето ;(;(.
    Луѓе толку ми беше мака што се отепав плачејќи и тогаш, а и сега ;(.
    И тогаш сфатив дека иако е форум, жената допре до мене како да ја познавам.
    Иако постовите беа напишани во 2009, јас уште ја помислувам иако не ја ни знам, ни познавам.
    Затоа почнав да пишувам тука и да си го споделувам моето секојдневие.
    Сакам еден ден здравје Боже, и црвчето да прочита колку сме го сакале (иако тоа го осеќа секој Божји ден), како ни минувале деновите, кога ни било тешко, убаво, како сме се радувале на секој нејзин напредок, дури и најнеприметливиот (како овие денови што почна да пие од цевка :rock: :party:)...:inlove: :l:.
    Затоа си пишувам искрено, без многу филозофии, не влегувам многу во расправа со ликови кои реално не ги ни знам (иако многу пати некој ќе ме повлече за јазик ]:))...

Пред некое време темата беше и за готвење надвор.
    Во Ср летно време сме готвеле надвор, ама маалото ни е такво како да сме една голема фамилија сите и се мешаат разни мириси, разни муабети, па никој на никој не пречи.
    Еднаш и голи цици успеавме да видиме :o :clap: (комшиката најверојатно си ја заборавила бањарката, а купатилото им е спроти нашиот прозорец, па претрча само со крпа на половината :rofl:).
    Комшиите и лето и зима си готват надвор, терасата им е како дневна соба, таму седат, таму јадат, таму пречекуваат гости, дури и телевизор имаат, па кога гледаат серии и мајка ми си ги гледаше на терасата (дури и се лутеше кога ќе го исклучат телевизорот на сред серија :rofl:).
    Тука сите се доволно оддалечени и ни слушам, ни мирисам нешто :|.

@sanjaeva што мораше да го чекаш Петрето за гифот, требаше да го ставиш на муабетот за "харизматичниот" Нино :rofl:.
    Не, озбилно, ако не беше темата немаше да знам дека не една, туку две женски, го симпатизираат (а на мене ми е како теткица, не ми ни личи на маж, ама тоа си е вкус, нели?).
    Понекогаш мислам и дека Џој и Пупица се заебаваат, за инает на Кукла :!: :wasntme:.
    Се зезам женски, за вкусови не се расправа, а и јас сум малку терсене од таа страна :drunk:.

За прашањето на @Petar80, мајка ми ме чита :$, иначе...:devil: :rofl:.

Инаку Енџела е во фаза Папагал, па ако некој нешто каже, имаме плоча до нас што го повторува истото :lol:.
    Исто омилени прашања и' се, Зашо, Од шо...?
    А омилена активност, освен редењето се' и сешто под милиметар точност, сега и' е и криењето работи.
    Кога бевме за Ср, таман да тргнуваме да си одиме ми го нема новчаникот.
    Барај во ташна, низ ќесиња, торба, по соби, никаде го нема.
    И стојам како утка на сред соба и сама се прашувам гласно, е аман дека е саа тај новчаник, тука беше?
    И Енџела, у фиоката :^).
    Викам, во која фиока, и ме носи во плакарот каде стојат ќебињата, го бутнала новчаникот меѓу нив (facepalm).
    Другпат, оставив апчиња на масата да се напијам (дојдено ми беше) пред да излеземе и таман да ги земам, ги нема.
    Ама сега знам каде да се обратам на помош и ја прашувам, дека се апчињата мами, вика под кафената перничка :clap: :inlove:.

И така, денес за ручек ориз со копани (за мене без копани), диеталец у крви :(.

За крај, have a бРуЈифул day (според јазикот на Енџела :lol:).

Убав викенд на сите :hai: :hai:.

Последна измена: 8 јули 2016
    На jasna83, Emy867, lunicka и 27 други им се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.810
    Допаѓања:
    145.422
    Шо ти значи искуство.

:rofl::rofl:

На Peco, kala21, Bozica1980 и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    33.897
    Dobar den
    Otkako se vrati mm se osekam ko da sum na zasluzen odmor^_^ ama ne za dolgo...naskoro so zapocnuvanje na renoviranjeto pak istite obvrski ke si bidat samo na mene, a zgora na se na nedela dena (se nadevam na pomalku samo da ne izleze poveke) ke mora prinudno da se iselime od doma, samo BIK ke me razbere kolku tesko mi paga da go napushtam svojot dom prinudno i da sedam privremeno na drugo mesto, poradi toa poveke se tufkam otkolku za renoviranjeto i se shto sleduva so nego. Ke se prezivee nekako:sweat:
    Imate mnogu temi razvrzano, ve citam redovno, vo tek sum so se.
    Na forumov odamna zacleneta ama neprisutna. Koga bev trudna samo citav, so pishuvanje pocnav otkako se porodiv, a tuka mi e najprijatno, si se osekam kako doma.
    Nikot mi e po edna omilena pesna od Vlado Janevski - Tajnaotrovna. Tuka vo igrite nekoj me opisha spored nikot kako zena polna so gnev i spremna za odmazda:rofl:, pu pu skraja da e, daleku sum od toa svetlosni godini. Moz pa sum ostanata nekomu kako Tajnaotrovna od site shto ja kriel8) koj da mi kaze.
    @lunicka so sreka rabotno mesto, samo uspesi ponatamu.
    @bittersweet
    @JuLleE sreken rodenden se najdobro.
    @zeka dobredojde i :bow:za silata koja shto ja imash i ke ja imash ushte poveke otakako ke go zemesh tvoeto :l: vo race, toa ke to dade sila za se ponatamu.

На jasna83, lunicka, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.931
    Допаѓања:
    143.067
    Не знам, не сум била у кафана со него :) Само состаноци.

У претходниот стан тој над над ја тепаше жена му. По скали ја фрлаше. Врескаше помош помош, и кршеше шишиња од глава, и она по 1 год му роди син. Да се чудиш кој е поглуп, он или она. Мило ми е што сум подалеку сеа од нив, јас ја плачев оти толку ја тепаше, не спиев со ноќи. Мислев ќе ја убие секоја вечер.

Симка? Јас па се мислев Сијка е :) Повеќе инфо од внатре јок. :)

На jasna83, Peco, Kitten и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Појма немам како е правилно, нон стоп Симка ко да сум ја слушала, ама верувај дека некој спомна еднас Сијка дека е. Небитно. :) Одам Рефа да ја читнам нешто интересно пишала гарант.

На jasna83, Peco, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.959
    Допаѓања:
    203.317
    Сијкa е ;)
    @Cka мoже веќе и oтишлa јaбaнa женaтa... јaс не мoжaм дa рaзберaм кaкo сaкaaт децa дa им рaѓaaт нa тaкви мaжи. Тoј и дететo ќе гo тепa, не и е жaл? Ај тaa веќе гo oдбрaлa, и си гo прaвдa, декa јa сaкa зaтoa јa тепa (facepalm) aмa дететo? :worried:

На jasna83, Peco, Kitten и 16 други им се допаѓа ова.
  8. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Еве јас како БИК те разбирам за преселбата, моментално сум кај моите ,10 дена,и едвај чекам да поминат да си одам дома

На jasna83, Peco, Bozica1980 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Се шалам за постот за сексО .
    Сакав да се насмееме малку, мормално на моја сметка.
    Го сакам сексот, ама дека сум виртузона нешто-не сум.
    Чат -пат знам да изненадам.
    Од наведеното се е пробано, и не верувам дека постои пар кој не го поминал бар 2/3 од горниве точки.
    Дури би додала и нови, ама ај....

На jasna83, Peco, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  10. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    додади,нема ништо лошо во тоа, може ке ни ги пробудиш фантазиите па и ние да пробаме ако не сме;)

На jasna83, Peco, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Бреее растур сте напрајле од муабети, не можам да ве дочитам. Ај после, ќе пробам.
    Од рано со тројцата излезени, прво на крвна слика па бебуш прими вакцина.
    Направив и трилече @mareane :*фала за рецептот, прв пат правам и успешно8)
    Да си ја поздравам и @Winter Lady ми ја нема нешто на темава, ама за шо и да прашам на тема рецепти ми одговара одма:hug:
    Срцке, ти спремна си за мажење;)
    Всушност, сакам да ве :hug: сите, да не ве @ една по една...

На jasna83, Peco, kala21 и 21 други им се допаѓа ова.
  12. Tajnaotrovna

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    33.897
    Okolu ministrive i mene Ivo mi beshe naj naj.
    A ovoj Nikola za nadvoreshni raboti shto e ne mi e nekoj ubavec, ama ima neshto privlecno vo nego, si ima neshto covekot me vlece da go slusham, gledam.
    Bash mi e minister na mesto, najpretstavitelen mi e od site, zatoa e bash na toa mesto.

На jasna83, Peco, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Имавме и ние такви комшии, мажот алкохоличар па преку еден ден беше пијан и ја тепаше, фрлаше ствари од тераса, еднаш и тој се фрли :x беше неколку месеци у болница и ко се врати пак истото.
    После жената се научи па на секој негов удар она му враќаше. Еднаш ја удри шамар и ко го фати за гуша, си викам е сеа ќе го читне од тераса и ќе го убие.
    Си имам трауми од мала и кога и да го слушнев пијан ми се пресекуваа раце и нозе, срцето мислам ми излетуваше од градите и бегав од дома за да не слушам :sweat:
    Сега се преселени на село :whew:и не ме интересира што прават.

За ручек летна манџа, најлесно е тоа :D

Туку нашава мома почна да гледа видеа за шминкање (facepalm)фатила ги подредила шминките, па пробува да се нашминка (facepalm)

На jasna83, Peco, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  14. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    За Ниночка ни гиф не давам :)

Сум приметила дека колегата кога ќе види дека ми е розев екранот се забајува зад мене. :lol:

На Peco, mareane, Bozica1980 и 16 други им се допаѓа ова.
  15. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Mi tekna denes deka i kebinjata ke gi peram,premnogu se golemi,dupli i ne mi gi sobira vo peralna pa resiv vo tus kabinata.
    Ja zatvoriv go staviv kebeto i ja pustiv vodata.
    Si svariv tursko si ispadnav na terasa mm na viber i si zboreme i zaedno kafe si pieme,abe meraci :$.
    I naednas mi tekna za kebeto i za vodata,trcenje od tarasa direk vo wc i sto ke vidam..poplava....si tecelo,si tecelo :worried:
    Pa izbrisav se i normalno mm e kriv,da ne me zamuabetese nemase jas da zaboravam :wasntme:

Na prasanjeto od Petre : 2,4,5,6,7,8,9 .... porano mozese da se zemi i 1 vo obzir ama sega do tolku vreme nemame :rofl:

На jasna83, marama, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Овој за надворешни, а го видам, а на Никола Димитров ми текнува. :D
    Димитров, I like. Во секој поглед :inlove::inlove:

Од листата на Петар... сé е минато. Се си мислам дека ретко кој не минал добар дел од точките,дури и може да се додадат точки, ко шо вика Рефи.
    Фино што сте пишале за еспадрили. Тоа треба да гледам деновиве.

На jasna83, Peco, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  17. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.810
    Допаѓања:
    145.422
    На jasna83, mareane, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Tajnaotrovna

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    33.897
    I toj si beshe na mesto.:$
    Od listata 3,5,6,7,8,9,10:$

На jasna83, Peco, mareane и 6 други им се допаѓа ова.
  20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Која е таа листа женски??? 200 постови имам за листање а ме мрзи

На jasna83, Peco, Bozica1980 и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.