Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Опааааа!!!

2. vitamina

vitamina Форумски идол

Добро утро.
    Силно светнал ден таман за викенд.
    Јас работно и во сабота, да завршам па ќе одиме в град со пријателиве што ни доаѓаат денес.
    Конечно малку дружба :party:

@monik55 најсреќен нека е, здравје, среќа и успеси да те пратат низ животот. Твојата најголема желба од денес реалност.
    :f:
    @Sesil среќен и на тебе, здрава жива и секогаш весела.
    @menelele слатки чекорчиња на малото да биде живо и здраво.

Се читаме :hai:

3. MilaP

MilaP Форумски идол

Denes sum malku tazna..posledna rabotna den mi e ovde..trebase utre nokna da bidam no me sakale vo ponedelnik na novoto rabotno mesto.
    Tolku vreme,sila i nervi potrosiv da go dobiam i sega mi e tesko sto ke se razdeluvam od granica i so kolegite.

Pauza i kafe :coffee:

jasna83, DVAANGELA, Peco and 23 others like this.
  4. danichap

danichap Moderator Staff Member

@monik55 @Sesil среќен роденден девојки. Само убавини да ве следат.

Арен беше филмот, само ние стари за ноќни проекции:tmi:.
    Мажево пукна од досада, де замижуваше за да не гледа, де задремуваше...дури и броеше посетители во салата. Рече само тинејџерки и ние(односно он маж:rofl:).
    Важно сфатил за што се работи во филмот па дури и коментираше за крајот како нелогичен избор и постапка на главниот глумец.
    Едно добро од рекламите кои одеа пола саат, сега знам кои се наредни кино премиери. Имам неколку добри филмови во видик.

Муабетиве од вчера/синоќа.
    Мислам дека во моментот кога некој ќе види позитивен тест не мисли на пол. Измешани емоции на среќа, возбуда, страв и нетрпение го преплавуваат нашето тело.
    Во моментот кога ќе се чуе тоа мало срценце се само молбите/надежта да биде се во ред. Ниту пол ниту некои поранешни замисли и претпоставки се важни.
    А кога за прв пат кога се држи во раце тоа мало човече....нема посовршено нешто. Дел од себе и од најсаканиот.
    Точно е дека многу имале најразлични желби(за девојче па добиле машко и обратно), но во моментот кога го зеле во свои раце тоа мало човече станало незаменливо.

Господ нека дава секаде каде треба, кој што сака и она што не знаел дека сака :lol:.
    Мене вчера ми беше најважен резултатот од проверката на хромозоните за Даун синдром и уште неколку др. болести. На пол најискрено воопшто не помислив, не ни сакав да се опуштам се додека не чујам од др. дека се е во ред.
    Долг е патот до крајот, само да се одвива се како што треба.
    Мојата принцеза ќе има не само сестра туку и најдобра другарка. Никогаш нема да биде сама.
    Само да си бидам живи здрави и цел живот да си се пазат и помагаат.

Во однос на балканките мажени во странство.
    Мислам дека секој си бара сличен, независно дали е странец или балканец.
    Годините и искуството си го прават своето кај сите.

jasna83, kala21, Emy867 and 33 others like this.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

@Feminka22 само нов телефон му е мајката.
    @monik55 среќен роденден!!

6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Добро утро
    @monik55, @Sesil најсреќен нека ви е девојки, сите желби нека ви се исполнувaат :hug::hug:

Јас станав со главоболка :^) да одам кафе да шмркнам едно, ваљда ќе ми помине.

Имајте убав ден, се читкаме покасно :hai:

Last edited: Jul 9, 2016
    jasna83, Peco, WORRIED.BT and 16 others like this.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Со вениш пробај. Друго не ми ни текнува. Знам дека не сé ми има спасено за жал, венишот.. уште имам едни шарени панталони со портокалов елемент на нив, од портокалова маичка...кој не совпаѓа со другите бои и шари.:D Домаќинкиве што почесто се занимаваат со тоа, може ќе кажат нешто.

Добро утро народе. Легнав кај 2 и нешто, станав во 4, легнав па кај 6, сега станав и мозок ко пифтија.:|

Кој бил во кино, кој филм го гледал:$ да не оној, жалопојката... Me before you:wasntme::rofl: Дента кога го гледав, цела сала плачеше. Јас им се смеев... :rofl: ќе се угушев од смеење. Кога гледам, партнерО за филм гледање.. уплакан, уплакан :o :rofl: Машко требаше да се родам, мајке ми.:D:D

едит: Моник, Сесил... само убавини за двете. Што си посакате да ви се исполни. Среќен!

jasna83, DVAANGELA, Peco and 20 others like this.
  8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Me before you го гледав. И јас се изнаплакав ама прво се изнаплакав кога ја читав книгата.

jasna83, Doozy, Peppermint and 6 others like this.
  9. Evripigi

Evripigi Истакнат член

Кукле да даде Господ се по ред да си исчекаш.
    Ќе даде, трпение-спасение.

10. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Лелее кој е овој на Сител преправен во Елвис Присли :o :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: леле песната (смајлиштосипукауглава)

Lady Phoenix likes this.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Знам јас дека не треба рано да станувам,еве сега сум со вртоглавица дури и гадење:( Ни кафе ни цедевита ништо не ми помогна.
    Денеска цел ден ќе го прележам,за ручек јајца ,колбаси,шпагети,така нешто набрзински...А за утре е во план скара да се прави,ако не искрсне нешто друго....

12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Што се однесува за нашите мажени за странци. Не сакам генерализирање. Едноставно со некој се пронаоѓаш. Без разлика на тоа кој е и од каде доаѓа.

jasna83, Annath, vitamina and 11 others like this.
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

@monik55 @Sesil Srekjen rodenden devojki se najubavo vi posakuvam.
    :hug::hug:

jasna83, Sesil, kukla21 and 1 other person like this.
  14. duffi

duffi Форумски идол

Добро утро.

Станав, легнав и така во круг.
    Мм сака да одиме поручек за Дојран, па се до понеделник. И ми се оди и не. Сакав малку да си бидеме дома. Се немаме асално приберено овој месец. Од друга страна пак таму на раат , он ќе одмори. Ќе прошетаме покрај езеро, ќе апнеме пастрмка. Ќе поуживаме малку.

Мислам дека и кај нас има многу мажи за почит. Полека , но сигурно се искоренува балканскиот маж и типичната македонска свекрва. Барем јас имам таков впечаток од околината околу мене. Можеби грешам оти јас немам уште проблеми, незнам.

Да се доизјаснам за полот , да најбитно е да е живо и здраво. Тоа и најпрво се мисли , а се друго после. Секое дете се сака исто, како прстите на раката. За мене е себично да оставам дете само , освен ако се има некој здравствен проблем.
    Нека бидат и 10 мажи, само да не е едно. Кога мене и мм ќе не нема , тоа би било практично без никој.

@monik55 и @Sesil
    Среќен Роденден дами! :f:

Last edited: Jul 9, 2016
    jasna83, kala21, kjukli and 24 others like this.
  15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

добро утро и од мене..

малиша испратен кај баба ,допивам кафе и излегувам...треба да добијам па искрено се пишманам дали е добар период за купување купачи...стомак подуен и гради истотака ..да не го утнам бројот?! што ми велите?!

jasna83, DVAANGELA, VladeMila and 9 others like this.
  16. Peppermint

Peppermint Популарен член

@monik55, @Sesil среќен роденденден и сите желби да ви се исполнуваат.
    Во изминатиов период прочитав убави работи и настани на темава, но немав време да пишувам многу. Особено се израдував за @vitamina -со среќа и лесна бременост . @lunicka со среќа на работното место.Секоја работа има добри и лоши страни. Секое утро кога ќе отвориш очи помисли на добрите, па и да се неколку.

@danichap баш синоќа кога прочитав дека одите на me before you, помислив за тоа дека на сопругот нема баш да му се допадне филмот. Јас изминатава недела го гледав филмот, ја читав книгата, па повторно го гледав филмот. И морам да признаам, тектонски ме измести. Јас не можам да го доживеам само како филм, туку како човечка судбина. Маж ми почна да го гледа, и после кога сфати за што се работи почна да протестира дека сум мазохист што гледам такви филмови. Не го сметам за бесчуствителен, единствено не сака да гледа такви филмови, мислам дека е повеќе страв од болести и потреба од изолација од вакви прикази на тажни човечки судбини. Јас еве не можам да го гледам филмот поинаку освен од човечки, хуман аспект, особено што сум запознала и сум разговарала со неколку момчиња со квадриплегија и нивните семејства и нивниот живот е сурова реалност до незамисливост...но, доста пишувам и онака навлег, ов во несоодветна тема.

Неделава ми помина со многу плачки, не само за тажни работи-плачев и на одбрана на докторска дисертација на пријателка, зошто знаев кое делче од мозаикот уште и недостасува, и дека за него би ги дала сите титули и дипломи. Си плачам онака во себе, со кнедла во грло и замаглен поглед.

И еве и денес во ова утро, со солзи во очи се потсетувам како пред 18 години во ова време се прашував трудови се или не...и после неколку часа се роди моето се' . Ме нарави подобар човек и бескрајно среќна и горда.

jasna83, kala21, DVAANGELA and 27 others like this.
  17. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Добро утро и од мене!

Ако не не' совлада мрза, може ќе пофатиме денес да подзачистиме по дома. Тоа што е топло низ цел стан мислам дека не' утепива и дотолчува до толку што немаме сила да мрднеме од кревет.

Синоќа направивме една фина прошетка. Низ центар, до парк, па по кеј до дома. Времето беше свежо и пријатно, таман да не се препотиш и да ти преседне шетањето. Одамна немавме истегнато нозе вака. Убаво ни дојде.

@monik55 ти посакувам да ти се исполни најголемата желба оваа година. @Sesil најсреќна да си. @Peppermint среќен роденден на твоето се'. Многу се радувам на туѓи родендени, не знам зошто. :) Едвај чекам пригода некоја за да давам подароци на луѓе. :clap:

И така. Имајте убав ден. :sweat:

jasna83, kala21, DVAANGELA and 18 others like this.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Станата од 8, чистев до сега и пак не ми е како кај бабето :envy:
    Ете кој филм ќе го гледам денес, ме заинтересиравте. Инаку што се однесува плачење на филмови, кога ми е таков денот знам и на патетики да плачам, и си велам во себе -глупава, ниту е за плачење сцената, ниту добро глумат, што ти е? :D Така да, плачењето и не ми е баш репер за тоа дали филмот бил добар или не.
    Ќе го гледам во секој случај.

19. danichap

danichap Moderator Staff Member

Топло го препорачувам Intouchables.
    Филм со слична тематика и човекова судбина како предхоно споменатиот но сепак попозитивен.
    Единствен француски филм, па и со елемнти на драма што воопшто до сега ме има воодушевено.

Ако не сте го гледале дајте му шанса. Нема да зажалите.

20. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Колку се изнервирав сега :devil:
    синоќа биле собрани друштво кај дм да бараат сместување во Ох..
    Нашле некое од 250 ден од вечер, со стварно добри услови, една заедничка кујна а во секоја соба купатило и тараса и на сите освен им одговарало освен на една кокона во друштвото.. какво било тоа сместување,нејзе и било понижување да спие во такви ефтини собчиња.
    Си кажала дека не планира да готви и чисти, тоа го оставала на другите девојки од друштвото :^)
    она била таму за да ужива |(
    Му реков на дм, ако сака и има пари слободно нека си најде нешто поскапо, башка не планирам да и изигравам слугинка а она да си ја сунча на плажа, штом не планира да ги поделиме обврските, тогаш јас ќе си готвам замо за нас и нашето ќе го чистам, и мене ми е одмор ]:)
    Ќе нашла поубаво сместување, некое какво што и доликувало па ќе им јавела да каже :^)
    Јас му кажав на дм, пари за луксуз немам :tmi: треба да се снаоѓам и за тие 3-4 дена, ако госпоѓицата има, слободно нека си оди ]:)

jasna83, kjukli, Peco and 12 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.