Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. duffi

duffi Форумски идол

@MilaP како е кај вас на граница во недела? Преку Гвг ретко одиме, а вторникот грците ја отупеа, 5 коли пред нас чекавме половина час.
    Можно е утре да тркнаме на една бајна од Дојран, па вреди ли да се враќаме од кај вашата страна?

Едит: Со среќа новото работно место,успеси да нижиш. :l:

2. vitamina

vitamina Форумски идол

Да токму тој "пријателот" на маж ми.
    Ако почнам да ви расправам ехеее..

Не, не ми е јасно како зборува за илјадници евра, градил базени и вили и не знам уште што не а уствари нема ништо и сето тоа му е само извор во главата на бујна фантазија.

Многу пати со маж ми сме му простиле за икс вакви работи а поготово частење 24/7 додека сме таму .. да не зборувам за работите што ни ги правел посебно.. и накрај маж ми ќе посегне пак и пак и пак со него и на крај ќе дојде со реченицата "никогаш повеќе" .. до кога сега ќе трае не знам!

3. MilaP

MilaP Форумски идол

I posle ke kazat zenite bile komplicirani |(

Vitamince imalo sekakvi znaci (facepalm)
    Do sega seuste nikoj mi nema receno da mu go platam odmorot ama tetka mu na mm mu poraca minatiot pat mob za sin i da i donese i uste ni gi dava parite,a sega poracala i mob za drugiot sin pa koga ke mu go platele grozjeto togas ke mu gi platele dvata mobilni...
    Aha sekako...moze mm tamu parite na drvo gi beri ..

@duffi Na rabota sum bas sega i do 10h imase rabota i mala guzva se napravi.Skoro 1h sega odi normalno bez nikakvi guzvi,dobro moze 10-20min da se poceka ama granicarite ne smetaat deka toa e guzva :)
    Fala da si docekas i ti se sto sakas :)

4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Денес и го посветувам постов на милата @monik55 :party: Ми беше меѓу првите другарки лани, една од најпозитивните личности кои сум ги запознала:*
    Мила моја, имај прекрасни мигови во овој ден, и секој нареден љубов, здравје, среќа! Нека ти се остварат мислите кои ќе ги имаш кога ќе ја згаснеш роденденската свеќа! Нека ти се множат, годините се само бројка, а наредото славење ти посакувам да ти биде во најмилата, семејна тројка!!! :hug:

Сепак, користам прилика да честитам и на @Sesil и на @Peppermint :hug::*

Да дополнам, и на @MilaP честито за новата позиција!!!

Last edited: Jul 9, 2016
    jasna83, kala21, DVAANGELA and 13 others like this.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

@MilaP тетка ли е стринка ли е не знам за нивниот памет исто така не дискутирам ама ќе кажам за вас, можете да речете дека во моментот немате шанси за мобилен да земете туку имате други трошкови или пак да кажете дека немало такви и било тешко изводливо.. уште од сам старт се подразбира кој што сака да направи. Јас разбирам да дојде да рече еве ви пари ако можете сваќаш?! Ама вака..
    Не би купила во никој случај..
    Крај краева па на мене нешто некој ми купил така, ми дал.

Инаку ситуацијава со другаров сакав да ја искоментирам уште тогаш. Но ми беше срам навистина :tmi:. Еве сега ја кажав и сакам да ве прашам дали познавате вакви луѓе и зошто овие луѓе се такви и имаат такви фантазии? Дали е нормално ова?!

Се гледа дека немам работа.. едвај доседувам (facepalm)

jasna83, Peco, DVAANGELA and 10 others like this.
  6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Може, не викам не, до сега не сум ги имала па да знам :)

Lady Phoenix likes this.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

@Peppermint пријатно ме изненади со честиката.
    Од срце ти благодарам.
    Честит нека е и на своето се, здрави, живи и највесели да сте.:f:

8. MilaP

MilaP Форумски идол

Toa bese prv i posleden pat.Mm ne se somnevase deka nema da mu gi plate odma i zgresi.
    Ednas se izgori vtor pat nema.

Vitamina takvi luge kako vasiot drugar do tolkava mera ne znam :)
    Ama znam luge koj bez problem ke jadat i piat na tuga smetka i istite tie se falat kolku pari imat (facepalm)

9. referentka

referentka Moderator Staff Member

Za vecer vo najava koftinja od tikvici.
    Koj saka ,neka poveli..soS mazle..
    Nie za pivkanje r,u i v.
    Ako von ova si piete -da si donesete..drugo se ima.

jasna83, Peco, DVAANGELA and 15 others like this.
  10. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Благодарам на сите на честитките.

@Umbrella22 дечко ти е за ќотек, не девојката. Кој како си има така си тера. Или на кој како му е кејф. Некој е спремен да се тутка и на под у соба со 20души ама цел ден на плажа да се луксузира со пици, коктели, се што му душа сака. Додека друг па ке плати поскап смештај ама на плажа ке си седи така. Се е индивидуално, зависи кој по што е, затоа нема љутиш. И да одете сите заедно нека си се смести кој кај сака, кој што сака нека си праи, неколку саати во текот на денот ке утепате заедно и на крај сите срекни и задоволни. Од вакви причини години уназад одиме сами со мм на одмор. Имаме 2-3 пари кои се ист ,,калибар,, ко нас па одмор у друштво иде у предвид само со некој од нив. Викенд или еднодневен излет можам да истрпам со било кој ама повеке од 2 дена не.

@vitamina Познавам такви, неколку. Фалби, фалби и само фалби, а ти се ценка за ситна сума или бара 1000ка да сврзи крај со крај. Другар на мм, секогаш се фали дека нон стоп праи скара и дека сите кај него се собираат у двор, а он не жали пари да почести со скара блиски луѓе. Еден ден се јаував ај дојте на скара, ај океј, и вика земете нешто уз пат да не дојде кусо ова дома,јас ке ви платам. Земавме, ај што не плати и онака не мислевме да земеме демек нешто од него нешто од нас, ама и од дома ништо не изнесе. Ние будали па мислевме дека многу сме зеле па не извади човекот ништо да не се фрли нешто ако остане. Нему практика му било така да се јавува и да си порачува скара :D Ова ми е најсвеж пример, да не ги редам сите...

@duffi ти спомна Дорјан?? Морам да се испожалам од Дојран. Сите го фалеа како е многу убаво, одлично местенце, исто ко да си у Паралија,|( а јас немав отидено таму 12-13 години од времето коа у основно не носеа на екскурзија и запнав да одиме не дека јас научена на кој знае каков луксуз па сеа изведувам ама од викенд повеке не би издржала таму. Ништо не нуди местото, никаква атракцја, ништо нема да посетиш. Па не можеш цел ден да се бањаш само. Па едни сељаци до нас на бели гаќи се бањаа, па урлање, викање. Срека имаше тезги па лечев нервоза таму :D На еден ден само можда би отишла пак ама ништо повеке.

kjukli, Peco, DVAANGELA and 18 others like this.
  11. duffi

duffi Форумски идол

@Sesil далеку е од Паралија. :D
    Ама па и сами го правиме таков. Никој ништо не пази, ѓубре на сите страни.
    Имаме каде да одиме па затоа. Татко ми само се лути дека едвај еднаш годишно одиме, а и тој оди толку.
    Колку за промена не е лош, само да го гледаш езерото од далеку.
    Да треба да одам и да платам смештај, би се помислила.
    Плус се тоа што го издаваат е крш, не е нешто поразлично од Охрид.

Има сега некој нови згради само за издавање, они изгледаат по солидно.

jasna83, kjukli, DVAANGELA and 10 others like this.
  12. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Затоа и јас преметкав очи коа некој ми правеше споредба. А во тие новите згради цена на смештајот иста ко у Грчка. Добро сеа подобри се условите за разлика од куќите ама Дорјан е... ]:)

Ме нервира некој коа ке ми рече дека и кај нас има убави место и ми го посочуваат Дорјан или Крани. Шо убавина у Крани па виде некој не знам... Ма да коа ке размислам подобро коа ние бевме мали се нудеа кампови и бунгалови у Крани по багателни цени. И сеа на нашите генерации им е врежана у главаа таа дружба, а не местото, и онака на тие години никој не се замарал кај е и какво е, битно имало деца и лулашки, плус бањање цело време, си поминале убаво тогаш и им останало у сечање дека е убаво.

kjukli, Peco, DVAANGELA and 11 others like this.
  13. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Цела ден сум во кујна :sweat: и до пола сум стигната со работата :| утре ќе одам кај мајка па да направам ручек за денес,за утре и нешто за задутре ,за да не остане мм гладен (facepalm)ама па поарно да направам да знам дека ќе јаде нешто што треба отколку паштети на жешково да купува :lol:

Јас мислам имам кажано на темата за одмор и друштво.Лани бевме и кажав никогаш повеќе, абе со сестра ми не ми се оди заедно а не пак со некој друг :rofl:
    Секој има свои потреби мене тоа што ми е океј на друг му е скапо или ефтино а неможе некој мене да ми одредува каде да бидам и колку да трошам .
    На одмор не готвам и јас да стојан на шпорет со саати и да спремам и доручек и ручек и вечера ама се случува да се приготви макарони,некоја салата,помфрит... нешто набрзина. Пак ќе кажам зависи и од местото и од цените и од тоа колку имаш во џеб.Човек кога има повеќе пари се повеќе и си бара.

@Umbrella22 многу се замараш за глупости абе уживај чекај денот кога ќе треба да бидете сами со дечко ти 2-3 дена друго нека биде како што сака. Девојката сигурно не мислела дека ти ќе треба да служиш или некој друг да чисти по неа.А за 2-3 дена пак што треба да се чисти и средува незнам :lol: И јас да зимам 22.000 плата ќе ми биде ефтино за 250 денари,какво и да е сигурно нешто недостига.
    А за толку краток период нема потреба да си стварате нервози и да се карате кога тоа е најмалку битно.

@Sesil @monik55 нека ви е среќен роденденот да сте живи и здрави :hug::hug::hug:

jasna83, kjukli, Peco and 16 others like this.
  14. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ола лејдис ендџентлемен.:hai::hai::hai:

Гаража, кафе, цигара и фемина.:lol:

Децата заспани, мажот на работа го испратив да печали, инаку како вака гага ќе си жеивеам.:lol::lol::lol:

Денес бевме во музеј имаше мултимедијски експонат на Џурасик Парк светот, истите диносауруси од филмот ги имаше на изложбата, прво као те носат со траект на островот, па таму диносаурусите како во зоолошка, на крај као тревога избегал некој диносаурус и така, дечките уживаа, Конта пресреќен, мадам малку исплашена, Матео онака среќен ама не пресреќен како малиот.:lol:

После продолживме низ музејот и како сум се извадила од памет, срцето ми застана, ме здоболеа нозете, мадам заспа и мм ги однесе дечките да гледаат како настанал светот а јас си фатив еден двосед и мадам со количката пред мене сум задремала, отварам очи, мадам ми ја нема, срцето ми застана, готово си викам некој ми ја украде, додека да станам да ја барам ете ги со мм отишол сок да им купи, му било жал да ме буди.:x

@monik55 @Sesil Среќен роденден, се најубаво.:party:
    :^:
    @Peppermint Среќен роденден на синот.:party:
    @lunicka се заборавам, честито работно место.:hug:
    @danichap честитки за уште една мадам, може сега со@Annath да се посватите, со време.:lol:

jasna83, kala21, Emy867 and 22 others like this.
  15. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

@Peppermint среќен роденден на синко.
    Исто и на @monik55 и @Sesil се најубаво:f:.

Јас мислам дека Амбрела зборуваше за компромис кога оди цело друштво на одмор.Доколку се договориле заедно,прифаќаат нешто кое на сите им одговара.Млади се и најбитна им е дружбата.

За себе кога зборувам, најубаво сами на одмор.Секој си има свој ред и начин на функционирање,посебно кога си со деца.Сме оделе во друштво,се е супер,ама секој прво своите потреби си ги гледа.
    Една година бевме со еден пар без деца,нашите мали,треба да јадат,да преспијат,да не се на најсилното сонце на плажа...Јас си терав мој ред,ич не ми беше гајле дали ќе им смета тоа или не.Иако имаше коментари дека многу им се припотресувам на децата и нивните потреби,на одмор сме биле,не морало баш во толку часот да ги легнувам.
    Им реков дека ниту им се мешам,ниту им кажувам како да си функционираат.Без тензија и без тешки зборови.

Мене никој не ми треба,ама децава многу сакаат друштво и правиме компромиси посебно кога одиме на зимски одмори.

Дома ми е празно. Едната половина од срцето супер си се забавува,тоа е најбитно.Мене само таму ми е паметот,а камперчето ужива.
    Другата со другарчиња си игра.
    Ми полетаа децава.Едвај чекам да се прибереме и заедно да одиме на одмор.

jasna83, Emy867, kjukli and 23 others like this.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Токму од овие причини (комодитет,различни финансии)сега ретко да видиш поголеми друштва заедно на одмор.Како млади без деца можев да се прилагодувам на другите а сега ние четворицата не може да ги прилагодиме на нашите потреби а не и други.
    Се сеќавам како деца на одмор одевме по три четири фамилии и без никави проблеми,опуштено.Ама горе долу сите исти финансии,исти условите за смештај и пред се многу потрпеливи и подруштвени луѓе...

jasna83, Peco, DVAANGELA and 11 others like this.
  17. menelele

menelele Популарен член

@Umbrella22 во целава ситуација можам да ја пофалам девојката што барем си кажала што сака и како сака да прави. Исто како што и ти. Но секој на свој начин. А замисли да отидете заедно, она да си ќути и да се прави наудрена а ти се да правиш, па да се нервираш. Е тоа мене една година ме снајде.
    А за другите за одмор - лани бевме три пара и супер си поминавме. Ама секој свој ред си тераше.
    Аууууу 2 саати спиев сега. Лелееее ова трудночава само на спиење, лежење ме тера. Мрзлива и незаинтересирана сум. На мм само незнам му викам. :lol:

kjukli, Annath, Peco and 13 others like this.
  18. zeka

zeka Популарен член

@MilaP , знаеме грозјето како се исплатува. - одложено плакање. После договорениот датум си тече камата. :tmi:

Ништо злонамерно, да не бидам сватена дека си играм мајтап со тие луѓе, туку се надоврзувам со муабетот на Мила. :makeup:

Годинава роднина ме викаше да одеме на одмор заедно. Таа со маж и ,и бебенцето од 5-6 месеци и јас.
    Кроење планови дека јас неможам на жешко да испаѓам, ќе го причувувам за тоа време малиот.
    Се осетив како бебиситерка. Не се согласив нормално.
    Годинава не одам на одмор.
    Додека не се стабилизирам и да поминат некои лични работи одморот ќе биде одложен. Здравје догодина.

Тогаш би се согласила, јас со дете ,таа со дете. Секоја за свое се грижи.
    А да кројам планови утре некоја да ми го чува бебето а јас слободна да уживам, - не.

Тоа е мој став, кој како ќе свати, негово.

jasna83, kjukli, Annath and 19 others like this.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Мареане и јас на тоа мислев,ама си велам,може нам ни се чинело дека е опуштено оти бевме деца.
    Обично на децата им одговара со друштво ама теретоте врз родителите.

Херметички сме затворени и се мотаме низ дома како змии. Дури и малото бега кај што му е поладно,по плочки,гол паркет.:D

На одмор сами бре,да не види никој дека сјајот го носам од дома.:D Годинава го заборавив.

jasna83, JuLleE, Annath and 14 others like this.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Охриѓанки, шо значи фемка?

Ја мислам пак да го вратам да се прошета... Нејасен човек.

Би прашала, ама... Нешто не ми се прави муабет со него.

Thread Status:
Not open for further replies.