Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Искрено благодарам што се радувавте заедно со мене:l:
    @monik55 тебе прва те влечам за нос,да ја доживееш оваа среќа од срце ти посакувам!!! и да,морав да редактирам,најјјјјреќен роденден......
    Секаде Господ нека дава се што треба.....

Last edited: Jul 9, 2016
  2. MilaP

MilaP Форумски идол

Si dojdov se srediv i kafe so majka mi, mi kazuva denes sin mi napravil isto kako i vcera..a ke vidi prskalki pusteni se soblekuva gol i odi pod niv.
    Nikogas ne pravel takvo nesto ama sega kako pocna da izveduva tesko mene (facepalm)

@mal.ecka so lesno :hug:

jasna83, kjukli, bittersweet and 16 others like this.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Женски кажете добар филм онлајн да го гледам

@ninja35 уште се сонча? :D

4. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Честитки малечка :)
    И јас мислам дека се извади од контекст муабетот на Умбрела. Секој нек си пружи нозете колку му е чергата. Никој никого нема право да го суди за тоа како замислува да одмара. Повеќето коментари беа во оваа насока. Незнам зошто излезе дека некој треба да ср правда ако може да си приушти полуксузен одмор?!

5. danichap

danichap Moderator Staff Member

Честито @mal.ecka со лесно да си ја истераш цела бременост
    @Peppermint среќен роденден за синот. Секогаш здрав и среќен а ти горда на него.

Во село мое има парти. Се тегневме до сега на тераса а музика во живо ечи. :music:
    И мене ми додје да се размрдам и поденсам.

Ние конечно одбравме ресторан за свадба, а и фотограф. Наредната недела ќе се договориме за детали, но важнос е резервира.
    Гајле помалку.
    Уште да најдам некаде за косата да ме средат и горе доле спремни сме.:inlove:

jasna83, kjukli, Kitten and 26 others like this.
  6. referentka

referentka Moderator Staff Member

@mal.ecka cestito i so lesno
    @Peppermint cestito polnoletstvo..milsev mali deca imas.

Tivka sabotna vecer.
    Najmnogu gi sakam vakvite veceri.
    Ne vikaa prijateli ama nikade ne mi se odi.Si sakam doma.Tivka muzika i nie trojca.Maloto spie,nie si mezime i si diskutirame.

Mirot ni go narusuvaat komsii od okolnite kukji..bratska kukja,pa izgleda se "potkacija" brakjata.
    Kako e se otvoreno i se slusa,kako doma da mi se.
    Neubavi raboti.

jasna83, kjukli, kala21 and 23 others like this.
  7. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Рефи слика сте ми за идеално семејство :angel: баш такво какво што посакувам да имам еден ден :wasntme:

8. zeka

zeka Популарен член

Малечка, честитки. Со лесно да си ја истераш бременоста.

Јас одсега ја прашувам сестра ми дали ќе си дојде од странство кога ќе се роди бебето.
    Кога има поважни настани обично си доаѓа петок околу полноќ и во недела си оди. Малку, ама доволно да ја гушнам. Без разлика како изгледа, неможам без неа. Еве, 3 полни годни сме далеку една од друга, и 30 да сме, исто ќе се осекаме, правиме. Со сигурност. Едно срце поделено во две тела неможе поинаку да функционира.

И таа сака да ме изненади, си кажа. Јас неможам да дочекам, па на време да се осигурам. До утре една недела како си замина, беа 3 недели на одмор, ми помина како 3 часа. :wasntme:

После породување решив да си купам кола. Потребна ми е, дома имаат моите, едната на брат ми му треба, другата на моите. Неможам по таксиња да се шалтам. Барам такси, ми викаат одма пуштаме, чекам цели 20 минути! Времето во чекање ми поминува. Одсега гледам што има, како, до колку. Па боја.
    Лудило.:lol:

9. vitamina

vitamina Форумски идол

Добра вечер.
    Кај нас сеуште сонце пука, чиниш 6 саат е.
    Денес бевме низ центар, се извидовме со луѓе што се поштуваме а заминаа во друг град каде што и ние планираме да се селиме уште некој месец. Најискрено и едвај чекам бидејки тие ќе ми бидат блиску и за дружба и за муабет а богами и за помош и подршка ..и за се.
    Човек доаѓа, се запознава, разговара и муабети на крај секогаш си избира и прилагодува на луѓе според заеднички вклопувања што е и нормално.
    Овде таков вид на пријатели имам - една фамилија па цела среќа што и тие ќе заминуваат со нас во тој град да така ќе бидеме на купче. Останатите нека си седат овде:lol:.
    Требаше и на роденден да одиме но, не отидовме и баш ми е мака, веќе бев измалтретирана цел ден, на работа, дома ручек, в град .. не ме држеа нозе па не отидовме а требаше.. беше и касно.
    Во моментот сме во приговори за сопствена кола за прошетки, едвај чекам.. бидејки знам дека низ викенд ќе шетаме и ќе се развозуваме од заменитости до градови.. за почеток едвај чекам да одам кај камењата (како ли се викаа не ми текнува :^)) .
    Здравје треба да се пофалам.
    Потреба од кола имаме само за викенди кога би сакале да шетнеме некаде инаку маж ми секојдневно зема службени коли од нови понови но тие се само за до в град.
    Ќе одмарам :makeup:.

@mal.ecka прекрасна вест. Добредојде во блажениот свет.. се надевам ќе се дружиме :l:.
    Со лесно само нека е..

jasna83, kjukli, bittersweet and 17 others like this.
  10. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Stonehenge :)

11. referentka

referentka Moderator Staff Member

Gleda li nekoj Zvezde Granda na Kanal5?
    Pevaljkive site silikonski,vestacki,kako bugarkite isti..
    Ne mi se dopaga.
    Sakam Me before y da go gledam..go ima na POPCORN.RS?

jasna83, Annath, mareane and 3 others like this.
  12. MilaP

MilaP Форумски идол

Jas od zamunda go simnav ama sin mi mi go zema laptopot a samo toj e kaj majka mi pa ke cekam da se uspie da gledam :D .
    Inaku sega od dosada i jas gledam Zvezde Granda i pevaljkite i Jelena se sekoja epizoda se pogolem uzas :x
    Pogotovo za Jelena se cudam dali doma ima ogledalo da vide deka poveke otkriva otkolku sto pokriva na sebe

@Peppermint Sreken rodenden na sinko tvoj :party:

13. galapce

galapce Форумски идол

Јас читам низ темите и чекам да стигне тарзан да :smoke:

jasna83, ♡BuBaLe♡, Annath and 6 others like this.
  14. marama

marama Форумски идол

Либето вежбало и му крцнало нешто кај десната града и еве две недели го боли, не може убаво да ја мрда раката. Не му се оди на лекар, што да мачка?

Lady Phoenix likes this.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Да оди на лекар!

kjukli, ♡BuBaLe♡, Annath and 7 others like this.
  16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Деке сте лИпотици?:hai: Не плачете аман заман:P. Фрлајте паломи, бришете мрсули, јас се вратив:rofl:.
    Со празни раце нАли:|. ЗгодноЧата на своја страна, јас на моја и ај до следечи пут дреми ЕмЧе:doh:.
    Значи секогаш кога одам некаде и се враќам назад во шарена МаЦедонија-мизери|( ми се плаче и лута сум му на штркот оти баш тука и оти баш мене:(:D.
    Него, во Софија врие од попусти, 50-70%:o. Тука не дерат бе:@, исти панталони јас од Ск 900ден, таму 450:headbang:. Летајте која е за подновување.

Немам што да кажам друго, ми фали:|. Не сум у тек што се дешава во катчево, пробав прееска да се уходам ама не бива, многу страни се насобрале.

Ајде ЕмЧе, уелкм ту д рутин:yawn:.

jasna83, kjukli, bittersweet and 17 others like this.
  17. lunicka

lunicka Форумски идол

Само да ве поздравам на кратко,не можам се да исчитам.
    @monik55 и @Sesil среќен роденден.Среќен роденден и на синот на @Peppermint .
    @mal.ecka ме израдува,со лесно...:l:
    И то..
    За тоа дали постои нешто после смртта,коаг ја родив ќерка ми татко ми на сон ми кажа да сум му ја покажала.После 40 ден,бевме нагробишта ,запаливме свеќа и постојавме пред гробот.
    Вечерта пак го сонувам,ми кажа дека срцето му било полно...:worried:

jasna83, kjukli, Kitten and 18 others like this.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

@lunicka како е на работа?

19. lunicka

lunicka Форумски идол

Мислам дека само на рударите им е можеби потешко.
    Така е тоа,кога ќе те направиш некоја година повеќе ,немаш факултет или некое посебно знаење,па и немаш можност за нешто повеќе.Немојте да мислите дека сум разгалена,ама да немаш 15 минути пауза за 8 часа работно време,да седнеш и да одмориш е претерано.
    Единствено добро ќе биде ако ослабнам,зашто за овие 4 дена доручкувам и ручам само чаша јогурт.
    И, бидејки со мм одиме заедно,не успеав да го одвикнам од пиење пиво.Ама затоа јас му се придружив.Душава ми сака пиво па тоа е.
    Ах, да и утре сум на работа.

jasna83, kjukli, mal.ecka and 16 others like this.
  20. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Денов го преседов дома.И ништо не направив.Ни до продавница не отидов,ни ручек не направив,свекрва ми направи и за нас.Само некој партал запеглав.Не сум научена ништо да не правам и некако неисполнето се осеќам.
    Сега маж ми бара некој филм да гледаме,а јас книга сакам да читам.Разумен компромис е решението.

Едит:Ќе гледам филм-почна Meet Jo Black.Сто пати сум го гледала и пак сега ќе го гледам.

Last edited: Jul 9, 2016
    jasna83, kjukli, bittersweet and 12 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.