Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Коментари од другите, секогаш ќе има... оти, подобро е да човек се занимава со тебе, место да се занимава со себе. А, никој од тие не е совршен. Ни оние од Викторија сикрет не се. Пуфли низаедни.]:) :D Ко и оние,згодни моми, исподотерани што се слеваа синоќа кУн дискотекине во два саат по полноќ, синоќа:envy: :P
    Јас се враќам од искачање, младиќите тогаш искачаат(facepalm):D
    Блазе им на луѓето што тераат живот на вечна младост. Ја, не моАм.

Се изнасонував синоќа глупости. Сто пати се разбудив, сто пати презаспав и сто различни соништа испосонував.
    Вчера се фативте за all incl. vs готвење..по милионити пат. И јас не би да готвам,ама..не би нити all incl:D Под готвењето на одмор подразбирам, имам фрижидер па, од прв ден го полнам со свеж зеленчук за салати, овошје, јогурти, млекца, мусли, сирење, кашкавал, мачканици... Сурово и вкусно:P Не ми треба шпорет. Не ми е битно што ќе јадам. Битно ми е..што помалку да изедам:$ Нели... #она.кога.сë.ти.се.слева.во.газот.и.полојната :D
    Јутар људи!:hai:

На jasna83, kjukli, Mrs.Bass и 28 други им се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.227
    Допаѓања:
    330.053
    Го прашувам мм што е во план денес,ми вели ке одмараме друго ништо не правиме.
    Завршивме со доручек,кафе ,сега смислувам ручекот.

недела најдосаден ден ми бил од увек

На jasna83, kjukli, kukla21 и 17 други им се допаѓа ова.
  3. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148

Cadorke ne mrci mnogu izgledas na slikite kako 18god devojka
    Toa ti e kompliment od mene,da ne se razbereme pogresno :!:

Sum bila posle bremenost i +25kg
    Prvata god koga se porodiv,ke odime na odmor i jas baram kupaki sto pokrivaat i stomak i gaz :x
    Mm celo vreme mi mrci i stignuvame na plaza i mi vika,gledaj bre zence kakvi gi ima i nikoj ne se zamara a ti si praves nervozi za nisto .
    Vo pravo bese ...
    Doteraj se i uzivaj,znaj deka moze ne si najubava i najzgodna na svet ama vo ocite na toj sto te saka ti si edinstvena :l:

На jasna83, kjukli, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  4. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.179
    Допаѓања:
    43.971
    Да ти кажам дека свеки цело претпладне се шета во дводелни купаќи :wasntme:
    Свекоров и он да преспие ќе се расоблече нагоре ]:)
    Е тоа е самодоверба :rofl:
    Свеки во розе дреч купаќи

Инаку ние стандард кај нив. Мм скара правеше. Јас по децава
    Базенчево спремно . Децава да преспијат ќе се шлапкаат. :sun:
    Јас ќе земам книгава да ја читам
    Германциве имаат чуден ред. Немаш предјадење , мезење со салатичка ракиичка . Одма следува ручекот. Салата си јадеш заедно со ручекот. Иии одма штом се заврши со јадење стануваш и миеш. |(
    Нема оно чек чигарче да запалам , јадењето да спадне :shake::shake:
    Миеш , ја средуваш кујната додека сите после јадење фаќаат кревет. Ем кај нас балканциве нема така.
    Ама ајде . Нивна куќа нивен ред.
    Кај нас е друг ред. :d::smoke:(lalala)

На jasna83, kjukli, Kitten и 21 други им се допаѓа ова.
  5. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.349
    Допаѓања:
    92.326
    Кај мајка сум веќе ,чекам повик за ручек,гостинка сум ми рекоа да не влегувам во кујна :lol:

Јас па да ви кажам никогаш не сум почуствувала некој да ме оговара или да ми се смее за мојот изглед,а далеку сум од совршен изглед и убаво тело.Секогаш сум била со друштво и со разни луѓе. Неможеме сите да сме манекенки и да сме совршени лепотици,на мама и на мм сум им најубава :Dдругите ама баш ич не ме занимаат.
    Никогаш не сум коментирала изглед на некој друг и никогаш не гледам кој како изгледа тоа ич не ми е важно. Но факт е дека има многу луѓе кои пратат се и сакат да ти се исмејат да се почуствуваш неубаво.

На jasna83, bittersweet, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.227
    Допаѓања:
    330.053
    Зашто нема?
    Кај нас (дома кај мене) се принесува во исто време на маса и супа и салата и ручеК.По јадење станувам кревам и садовите во машина.Дома никој не пуши.Двор немам.Јас мразам да гледам храна по масата или садови во умивалник.Одма се собирам и после следува кафе и одмор :)

На jasna83, kjukli, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  7. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Хa хa хa и кaј мене е истиoт редoслед,сaмo кaј мене рaчнo се мијaт сaдoвите...и дa и јa несaкaм нерaскренaтa мaсa и сaдoви вo умивaлник.

На jasna83, Annath, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  8. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.179
    Допаѓања:
    43.971
    Џој да разбирам . И јас дома после ручек раскревам одма , не стои на маса со саати да замириса. Ама они си се такви. И кога имаат гости, сите стануваат одма после ручек. Крпата во рака и помагаат.
    Нема да остане неизимиено ако поседиш некоја минута на маса ... вака само шо си го голтнал последното парче храна стануваш и оп на работа. Остај луѓето на маса нека седат, нека муабетат на раат ... ќе се среди кујната не им бега.

На jasna83, kjukli, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.567
    Око не склопив.
    Една убава вечер ко што треба.
    И ќе те разбудат со вести уште недозаспан.
    Секој си го тера животот, најсилната карика ќе ги реши проблемите.
    Мајка ми притисококот 200.
    На баба ми и се слошило, стар човек со специфична болест.
    Како беше она - тета да си помагате, маж не разбира.
    Епа еве мажот на сестра ти, внука ти и сестра ти во недела по болници.
    Никој друг нема, секој си тера своја работа, нејќе да е у болките.
    Е курац што некад ќе ги помогнам, ни па ќе ги почастам да сум права.

Така се калеа моите случки на дежурни лекари. Имаше мајка со паника дека детето и имало не знам каква болест, дијагноза од интернет.Дијареа имало тоа зелена. И и вика докторот госпоѓа, нема ништо специфично, се е уредно, да не јаде детево зелени сливи? А па да, маж ми донесе, јадеме сите...
    Не, па неам зборови.
    Зад другиот параван се изнасмеав.
    А мајка ми дофрла - дај му густинче ќе му помине... Леле советов...
    Е тоа е кога и родителите блеат на интернет, а не во своите деца што прават, што јадат.

Среќна недела на сите. Јас ќе спијам.
    Мислам дека имам песок во очиве од што сум ненаспана.

Последна измена: 10 јули 2016
    На kjukli, Annath, JuLleE и 9 други им се допаѓа ова.
  10. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Сегa oдмoр, мaлa спие,мм нa кoмпјутер.Се мислaм дaли дa гo пијaм 3 кaпучинo пo ред или дa не претерувaм.Денес мм чистеше,a ние сo ќере пред згрaдa.Се ќе прaви сaмo не му дaвaј сaм дa ги шетa децaтa,кoгa сме двaјцaтa oк му е.Синкo кo пo oбичaј кaј мoите вo двoрче..

Сaмoдoвербa. хм.. и јaс јa немaв пoрaнo,не се бендисувaв,не се сaкaв,дебелa девoјкa бев.
    Еднo време oслaбев,се прoлепшaв и стекнaв дaмoдoвербa.Сегa сум пaк дебелa,сo 2 бременoсти тoa ти е aмa и склoнaкoн дебелеење...е сегa бaш ме бoли увo..си нoдaм штo си сaкaм,меѓутoa тoa е умеренo и културнo.

Денес зa ручек нудли...мм зaпнaл зa тие,јa пa не ни знaев штo се,a тoa шпaгети..
    Алaл дa ти е @referentka штo зa целa неделa ќе си имaш ручек,јa тaкa немoжaм- мнoгу рaбoтa ми се гледa.
    Oд сaбaјле сум нa еднa прaскa и едвaј гo чекaм ручекoт,a вечер слaдoледoт..тaкa ми е редoследoт нa диетaвa..

Убaв ден женцки..

На jasna83, Mrs.Bass, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.227
    Допаѓања:
    330.053
    @referentka како успеваш со малото толку мн да зготвиш?

Јас едвај ставив месо со зеленчук да се испече.Нонстоп ми е околу нозе

На jasna83, kjukli, Peppermint и 9 други им се допаѓа ова.
  12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.703
    Допаѓања:
    153.600
    да се впишам во домаќинките...:P
    ручек денешен се крчка...утрешен скоро готов...пиперки на тераса се печат...машина бр.незнам- кој врти...изрибана еко кожата на гарнитурата...половината ме боли ме кине ама нека ми е кога незнам граница да си ставам...

На jasna83, Annath, JuLleE и 10 други им се допаѓа ова.
  13. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.491
    Јас се чувствувам во кујна како заробеник врзан со подолг синџир:(Не љубам да готвам,не месам,не правам повеќе благо...
    Еве сега малиот стана ја изеде салатата со краставици и одби ручек. (Јадат со брат му повеќе печено,од чорби само грав,компир и леќа..)Си фатив навика овие месеци си купувам риба на скара,стек или плескавица на скара а додатоци и супа дома си правам и ете брз,топол ручек...Секое семејство/домаќинка со свои правила:)
    Ги гланцам работите на големиот од Ск (убаво ја замолив мама да ги пушти 2-3 пати во машината за садови-таа еднаш и одма ми ги врати:@..Сега седам во дворчето се потам и тријам филџани,тенџериња,садови..:sweat::sweat:
    За самодовербата:Не сум дебела,не сум ниска,не сум грда всушност ме есапат за одржана и убава жена а јас сакам да сум невидлива:(Ептем сум падната и уплашена и нервозна ииии имам за набројување ама :xНерви си лечам со гланцање по дома;(Гледам и чувствувам работи што не треба да ги есапам.Незнам како до сега анкс не ме собрал:(
    А да,тука се зачленив за да читам за снаи и свекрви..Се плашев да пишувам...Со разводот пукна нешто во мене и станав зависна од темата наша:)Тука има прекрасни жени со одлични совети:)
    Одам да го станам малиот од мобилен да си доруча:)

На jasna83, kjukli, Mrs.Bass и 22 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.864
    Си купивме кола :party::party::party:

2016-07-10-14-04-34-178292385.jpg images.jpg

На jasna83, kjukli, Kitten и 33 други им се допаѓа ова.
  15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.703
    Допаѓања:
    153.600
    со здравје да си ја возите витаминче..да ја полните со среќни дечиња!

На jasna83, mareane, Peppermint и 6 други им се допаѓа ова.
  16. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    На jasna83, vitamina, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.227
    Допаѓања:
    330.053
    @vitamina со здравје да ја возите :)

Мм ми предлага во недела за Полихроно да одиме 6 дена.Се мислам дали да прифатам или не.

Што се однесува до самодоверба ,на моненти ја имам на моменти не.Кога сум внатрешно исполнета добивам најмногу комплименти дека зрачам и изгледам убаво.
    Немам проблем без шминка да излезам,но косата ако не ми е измиена не се поднесувам ич.

На jasna83, kjukli, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    И ние така. Седнуваме, одма ручаме, со ручекот салата и после миење садови пред да не' здомрзи и тоа. По германски терк. :D Мезење кога одиме кај мајка му, евентуално. Заедно со супи и ракии... :D

@vitamina со здравје да си ја возите и да ве носи каде сакате.

Денес свеки ни дојде на гости после долго време. Вчера на еднодневна беше во Грција на плажа, па мислам дали да одиме следен пат заедно. Не сум патувала откако ми се случи ова последен пат, поминаа некои 3 години. :worried: После отидовме на вожња. Да вежбам. :D Ме прашува дали ми е убаво кога возам. Викам - да. Сум имала среќна фаца кога сум возела. А јас тоа дека ми е интересно. :P

За изгледот, многу се комплексирам за стапалата и никогаш не носам сандали и папучи, дури ни на плажа. Имам гумени "балетанки" со дупчиња и тоа е. Боса никако. |( Имам и целулит и стрии. Не сум веќе толку млада, а со килажава низ годиниве не знам колку пати нагло варирав и нормално - си остави траги. Засега најмногу ме нервираат спојлерите и бутовите (со целулит и вишок), ама се надевам дека ќе ги средам.

И така. Убаво попладне. Ние немаме никаков апетит и само се мачиме што за ручек летово. Утре сме кај свеки на тава со зеленчук, а денес ќе јадеме од онаа Ева туна со зеленчук. Мислам дека Далматина беше. Одлични се. ;)

Поздрав! :sweat:

На jasna83, kjukli, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  19. Evripigi

Evripigi Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    1.143
    Многу сте испишале не ве дочитав.
    Се вратив и изгорена сум:o Ова сонцево блешти ли блешти
    Ај сеа некоја машина да пуштам.(lalala)

На jasna83, Annath, MilaP и 4 други им се допаѓа ова.
  20. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.011
    @vitamina Со здравје да си ја возите,среќа по пат да ве прати.
    @Viktorijaaa5 те чекам по мене со убави вести....има уште некои кои се печени за 2 црти....мило ми е за сите кои се радуваа за мене.
    Не се познаваме а колку поддршка си даваме една на друга:l:
    @lunicka мило ми е за работното место,што конечно го доби,ти посакувам што побрзо да се прилагодиш или уште подобро да си најдеш она што сакаш да го работиш.
    Уште на некој сакав нешто да пишам ама заборавив шо ми беше муабетот:emo:
    Денес ми е ден за кафе со двете најдобри другарки,одам да се нашминкам,средам,самодовербата ми е на највисоко ниво....така сум последниве 10 години.
    После тешкиот период на несакање сама себе,анкс депресија,кога решив да станам од дното,се фарбав плавуша,сменав стил и животот ми се смена.
    Ниска сум и слаба сум ама ете се облекувам верувам дека тоа е тоа....и најбитно убаво се чувствувам а тие околку мене како ме гледаат.........небитно....
    @VladeMila јас не си легнувам без индоми за вечера,зачините му се превкусни.
    Убав ден!!!

На jasna83, kjukli, VladeMila и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.