Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Lesni masazi i rakieni krpi. Jas gi imav dolgo vreme od zelezo i vitaniski inekcii za vreme na bremenosta.
    Uste nosam posledici od bremenosta.

2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Fala majce..toa i praktikuvam ama pri promena na vreme strasni bolki imam.
    @ALISA0000 fala ti i tebe.

Nadvor David li e uste ili brat mu,neznam,ama strasno tropa po prozorite i varatata.

3. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Epa toa ti e @galapce. Jas od taa bremenost se ras*urcav i po 16 god. nemozam da se opravam.
    Ke te boli i edno vreme ke te preboli, oti ke ima drugi raboti sto ke bolat.:rofl:
    Davit i brat mu se kaj mene. Zivra nadvor (-21C).Uste denes utre ke bilo 3C.

На Annath и galapce им се допаѓа ова.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    @galapce ракијни крпи се добар предлог, држење термафор(мислам така се вика)било што топло на местото.
    Тие ти се од прогесторон инекции?

Преска додека форумов беше во аут:lol: си најдов нова куќа, 5 спални, 3 купатила, гаража за три коли, базен, двор огромен, тука во истата населба,и најбитната работа пак само 3-4 минути одалечена од моите;).

Инаку за уредување со сопругот и двајцата претпочитуваме минималистички стил, плус сега со децава, што помалку работи тоа подобро.
    Добра работа е тука што сите куќи имаат вградени плакари во сите соби, плус во ходникот имам уште два па немам потреба од многу мебел за чување на ствари.

@danichap ве читам со Ангел во другата тема, кај мене деверот кога ги црташе собите на децата, само едниот ѕид го црташе, шаренило во собите им е од покривките, кај мене плус целите соби се со отпечатоци од раце на внуците и децава.

Тема имаме или немаме.............ја вредна од сабајле, ручекот направен, машини 2 пуштени и исушени на времево топло уште да има кој да ми ги испегла би била многу среќна ама нема;(, сега кафенце и фемина на свеж воздух додека дечкиве се бркаат низ двор.

На Serafima, Sky-butterfly, AngelOfArh и 9 други им се допаѓа ова.
  5. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Spiete a? :|
    Sekogas koga ke zaspiese malata zaspivava i jas vednas.
    Eve me so sati nesto me maci dusava :( neubavi misli se vrtat, a bre mi se place ;( dusava mi bara da se olesni ;(

На lunicka и tessie им се допаѓа ова.
  6. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    @galapce јас не сфатив за што бараш лек? На какви чворови мислиш?:wasntme:
    @girl-miri кажи си што те мачи. Секоја солза една мака помалку на душата:sun:

Мене денес за прв пат на работа ми дадоја некоја посериозна задача. Па веќе 20 дена сум на работното место и редно беше. Фино завршив се што ми беше кажано, без грешки. Тоа е најбитно, нели? Сепак побавно од другите ама важно се снајдов со задачата. Браво за мене:clap:

На Serafima, Bozica1980, Sky-butterfly и 7 други им се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.440
    @bittersweet

Нема тема денес.
    Јас се дружам и советувам во другоно катче. Слатки маки кои ми преставуваат задоволство.

Ех колку ти љубморам на куќата...нетрпелива сум и не можам да ги дочекам тие слатки маки:rofl:. На глава ќе му се качам на мојов гарант додека ја уредиме цела.

Сигурна сум дека собите на малите се прекрасни, поsебно делот со отпечатоци:inlove:.

Туку ние пиевме чај. Баш ме освежи.

На Serafima, Sky-butterfly, lunicka и 5 други им се допаѓа ова.
  8. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Sekoe placenje e edno mokrenje pomalku.:rofl: Pa sega ti vidi sto ti e polesno.(fingers)

На Sky-butterfly, lunicka, galapce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.874
    Допаѓања:
    101.847
    Добро утро девојчиња,кај мене повторно главоболка во најава.:(
    Денес треба психички да се спремам,вечер сум на родителски .Јас не знам што се случува со децава ,толку се млитави и ништо не ги интересира.Па јас сум гледала секој ден да ми се случи нешто,а тие како амеби преживуваат.Баш вчера комшивката ми се пофали дека нејзината ќерка добила стипендија,а после на само прокоментирав зошто и таа не се потруди повеќе зашто знам дека може.Луѓе еден таков поглед ми упати и коментар ,не сакала да учи за стипендија за да јас не и ги земам парите.
    :o
    Не знам кај погрешив со децава,не знам...;(
    @girl-miri некогаш треба да се изплачеш а и да си кажеш за маката,барем ќе излезе од тебе.

На Teodora*, bittersweet, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  10. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.803
    Здраво на сите. :) :hai:

И ти и таа си знаете дека ова е само стратегија за завршување на, за нејзе, непожелен разговор. Не го мисли тоа, сигурно. Не им е првпат така да те пресечат со коментар. Веќе финта им е. :lol:

Мила, не губи толку надеж. Еее камо школото пресудно да беше за сè. Камо чарето толку лесно да беше.
    Секој со својот пат во животот. Ќе си најдат и тие начин да успеат, не со бубање, но со снаодливост, истрајност итн.
    Сега ми текнува на две личности коишто во средно буквално туркаа, а на факултет беа капацитети. Секој си ги има своите пет минути.

На Teodora*, toogood, bittersweet и 9 други им се допаѓа ова.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.874
    Допаѓања:
    101.847
    Не можам да замислам како може такво нешто да и падне на памет.И покрај технологијава мислам дека се заостанати емотивно .Греота е така да кажам,ама се нешто што не треба знаат и практикуваат а тоа што треба го заобиколкуваат.Емотивна сум и тешко ми паѓаат такви коментари.Не верувам дека постои родител кое лошо му мисли на своето дете.
    И во право си нема правила во животов за ништо.

На Teodora*, toogood, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  12. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.491
    Не знам кај погрешив со децава,не знам...;( Луничка,некогаш не е се во воспитувањето што ние се трудиме да им го всадиме на децата,некогаш и гените што ги влечат го прават своето..Едноставно е посилно од нас,но сепак мора да сватиме дека децата сеуште ни се во пубертет па нормални се некои вакви изјави што ни ја корнат душата..Надеж секогаш постои кога се во прашање нашите деца:)

На Teodora*, Annath, Serafima и 5 други им се допаѓа ова.
  13. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.803
    Нема да ти помогне ако си емотивна. И една моја роднина иста беше (со острите коментари) и мајка ѝ некогаш знае да каже „Да ѝ се потресував тогаш за сите фикс-идеи коишто ѝ паѓаа на памет, немаше денес тука да бидам.“ Боли, секако, но ти ја научиле емотивната страна и затоа и така зборуваат. А дури не поминат лудите години, иако као мажите важат за поизбувливи, повеќе такви коментари очекувај од ќерка ти отколку од син ти.

Треба малку построг пристап, авторитет малку да се наметне. И мајка ми беше емотивна за некои наши фикс идеи, ама кога ќе речеше „вака ќе биде и точка“, така стануваше. И ние не сме ја слушале секогаш, но тоа било ситница и исклучок во споредба со тоа како нејзиниот авторитет имаше моќ врз нашето однесување.

А пази, никогаш не се служеше со казни од типот „нема излегување“, туку тие мали ограничувања за излегување на пример, си постоеја отсекогаш („до толку саат“, „тие и тие денови никако“ итн.) и ни петка ни пофалба ни бутур не ги менуваше правилата. Џабе ѝ плачеш, ѝ збориш глупости, не се поколебува. :D Денес се зафркаваме на сметка на тие изјави што сме ги давале и ги користиме ко реплика на зафрканција. На моментот ја здоболеле и нè засрамиле, но се знае дека ни тогаш ни сега вистински не сме мислеле за некои работи.

И ова, ќе заборавев. За некоја година ќе се смеете на муабетиве, ќе збориме пак. :)

Последна измена: 11 февруари 2015
    На Teodora*, toogood, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Вакво нешто и мене ми с случи пред извесно време! Еднаш никој немаше да ме прими - се чистеше, па уште сестрите ме посоветуваа, батали мој термин што пишува, дојди си сабајле! Ама јас упорна бев и го најдоа докторот. Втрориот пат д-рот ме откачи демек кој ми закажал кај него, демек абдоменално ехо се правело само сабајле?? Па што работиш ти попладне?? Дремеш??
    Прво го пријавив кај директотот на поликлиниката и после дома кога си дојдов на страната на министерство за здравство имаш линк за пријави неправилности на доктори и со име и презиме го пријавив. Беше касно инаку има и телефон на страната на минстерствово, и на телефон ќе го пријавев. Доктори без никаква етика!

Добро утро девојчиња!

На ALISA0000 и Annath им се допаѓа ова.
  15. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добро утро на сите

Да се надоврзам на темава, ние сега се соочуваме до тој проблем. Син ми влегува во пубертет и не можам да поверувам колку детето се смени, мислам преку ноќ. Од едно дете кое беше толку мило, со кое можеш дс се гушнеш и заедно да си изгледаш некој филм,да ти каже се што се случило, кој во кого е заљубен, стана некој кој само се дере, се му смета, тотално е незаинтересиран за ништо друго освен компјутер, попушти и на училиште. Сите мерки кои ги превземам разговор, советување, принцип на награди и казни, се со краткоткаен ефект. Едноставно ништо не допира до него. @lunicka немој да се прашуваш каде си погрешила во воспитувањето, каков пример и да им даваш од дома, тие сакаат да се однесуваат како својата генерација, што е и природно нели, но стравот кај родителот е тоа што многу деца од овие генерации се многу слободни, неконтролирани, па другите се огледуваат на нив. Имаат свој жаргон, исти интереси, дури мислам и движења исти имаат, мислиш се копираат еден со друг. Незнам што друго може да помогне освен разговор, разговор, разговор и да се надеваш дека нешто од тоа што си кажал ќе влезе во нивните глави. Барем јас така си се тешам:(

Имајте убав ден

На Teodora*, bittersweet, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.469
    Допаѓања:
    144.080
    Добро утро девојчиња!

@bittersweet, а како ќе ја пополните 5-тата спална соба? :)

Леле бе ми се раѓа уште едно, ама страв ми е. Не од чување, од болести и заебанции ми е страв. Овие двете се погодија болежливи, особено кога беа помали. Пневмонии, ангини, операции, физикални терапии, не знам, страв ми е. Од ништо не ми е страв повеќе отколку од болести.

А пубертетот на ќерка ми ме утепува. Секое утро почнува со расправии. Почнува со брат и затоа што таа е напната да не доцни, иако до сега не и се случило, а тој се влече и ја нервира. Завршува со плачка, дерење кон нас. Сабајле и рековме дека ако ни се дере не сакаме да разговараме со неа, ќе разговараме кога ќе се смири, а таа почна да плаче, да му вика на брат и дека нема родители и дека сака да умре. На крај се смиривме, ама секој ден ми почнува со некоја таква сцена, кога подраматична, кога помалку.

Што е за право, и без бебе ми е доста забавно по дома :D

На artemidis, bittersweet, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.874
    Допаѓања:
    101.847
    Знаете што приметувам?Од една страна се трудат да покажат дека се знаат,не им треба совет,не сакаат совети нели они се големи и се разбираат,а од друга страна толку им е ограничен видокругот и можностите да се чудиш.Минатиот пат син ми требал да уплати некои пари на уплатница од училиште и бидејки му е прв пат не знае.Му објаснив што и каде се пишува дури и урнек му направив,е не можел да се снајде па имало гужва не му се чекало ,јас да уплатам.Е нема синко мој јас да ти ги завршувам обврските.Му велам ако не знаеш да пополниш плати таму на чичковците кои пополнуваат,па плати услуга,и тоа од твоите пари кои ти се за оброк и готова работа.Ме гледа и трепка со очите и прашува -ама јас со што ќе купам сендвич.Е па твој проблем бе синко ако ти е толку тешко да пополниш една уплатница ,ќе си платиш.И ене ги стојат парите не сакам да му ја завршам работата.
    А тепачките знаете кога завршија кај нас.Кога купивме посебен компјутер за син ми и ќерка ми лап топ.Порано беше неподносливо секој ден војна дома.Се разбира сегашниов мир има цена,имам кредит уште една година да го исплаќам.Од петто одделение се во спротивни смени така да и тука не се среќаваат многу,па нема гужви.

На Teodora*, anel, MacenceEna и 11 други им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.292
    Допаѓања:
    111.765
    Во склоп со темава ;)

10993432_782925548429123_1485052041045830061_n.jpg

Мада не целосно се слагам, мора да признаам, децата во последно време се премногу самоуверени па кога ќе треснат од земја ги боли, јас на мојата самодоверба сум работела и сеуште работам, ама сама сум ја градела, за разлика од повеќето тинејџери сега кои самодовербата ја конзумираат на дневно ниво од своите родители. Моето дете нај, нај, најпренајмногу е паметно, знае, сака, убаво.... Е од тоа си патат децата, но мислам дека сеуште не е дојдено меѓу нас тоа, тоа сеуште се само деца на богати родители ;)

На Teodora*, anel, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobro utro zenicki..

@bittersweet stotina se samo amatex,drugite progesteron,sega po nekoja ohb12 i tie za sozrevanje na plodot..

Koga go procitav postot na @lunicka i se zaprepastiv i ne.Se prisetuvam na brat mi dur bese vo pubertet.Toj "udirase"so takvi zaborovi vrz majka mi uste togas,a i den denes znae da gi upotrebuva.
    I jas bogami se cudam kade se zgresilo koga i dvajcata sme izrasnale vo edna ista familija,so isti padovi i usponi.Ne deka jas sum bila ili suim cveke,i jas znam da se zakacam za se nesto so majka mi no ne do toj stepen.
    Se soglasuvam so Tessie deka toa go iskoristila kako nacin za da se zavrsi eda tema koja i nejze i smeta za razgovaranje(ne za drugo,svesna deka e vinovna,i napadot najdobra odbrana).
    Vo koza da ne vi e covek vo takvi situacii.
    Rabotava isaga,tesko so decava a uste potesko na tie sto gi nemame.
    Ne deka ne gi razbiram vasite maki,ne tolku kolku vas,no ete dadov primer samo eden,deka sum svesna sto treba da ocekuvam vo zivotot.Samo da mi dade gospod da si go fatam vo race i da e zivo i zdravo,drugoto se ke se nadmine.
    Uste malku pa koga ke vi gi zemat snaite i zetovcite..(hollest) (zilmer)
    :D
    @anina ti si bildala :muscle: iskustvo,te zapnale malku po sereiozno,zatoa te nemalo.Ako ako,ti samo dokazuvaj se,toa e dobro i za tvoja licna satisvakcija,nie sme tuka ne begame.Samo potpisi se cat pat e.ago.

Lele vo sobava ni e toplo kako za sipanici isfrlanje.:drunk:
    Mene barem mi e,pocnav na kratki rakavi da setam i pak mi e mnogu toplo.Na drugata i e taman ama sedi po dolgi i otkriena,a tretata so duplo kebe pres glava.:bandit:
    E aj odi najdi ni NZS i NZD.:lol:

На toogood, ALISA0000, anel и 5 други им се допаѓа ова.
  20. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.803

Го гледав видеово и да ви кажам не ми се допадна концептот.
    Добро, толку ли е невозможно да се избегне едностраноста во кампањите за промовирање на семејни вредности? Само жената ли треба да се труди и да се бори да му докаже на мажот дека треба да си дадат уште една шанса? Зарем ваквите сфаќања не создаваат фрустрации коишто уште повеќе придонесуваат за раздор? Не-еднаквоста не е изговор.

Последна измена: 11 февруари 2015
    На Teodora*, anel, Ariel и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.