Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.863
    Инаку..
    Да се изјаснам да темава поклони, вниманија и тракатанци.
    Татко ми си е по природа "давлив" човек, таму дека живеевме порано со фамилијата моја тој фамилијарниот доктор секогаш си го дарувавме. Т.е таткоми.
    Ќе му дадеше пинџур, ајвар, кисели краставици, туршија овошје и зеленчук.. и тој беше преблагодарен секогаш.
    Тоа докторот не го сваќаше како "подмитување" туку како внимание и на еден начин почит према него.
    Па колку се радуваше кога ќе му дадеше ајвар и пинџур и се си викаше аха аха салца за паста :rofl:.

Јас од збор до збор се согласувам со @referentka и ја подржувам во нејизниот карактер..
    И јас сум таква, едноставно така сум си научена, давлива сум си на моите и не гледам ништо лошо во тоа да дадеш некому нешто што го почитуваш или си му благодарен од ДУША така кејф ти е зошто да не.
    Под тоа "давање" јас не го сваќам зборот подмитување туку ете едноставно не знам .. кога си живеам со некого и го почитувам за било што и во било која област јас си пружам така сум си научена.

Сума сумарум секој различно си го сваќа тоа давање и нема тука дискусија.

Јас давам и на пријателиве овде што се сами без никого, бидејки и на маж ми порано му давале а и зошто да не. Кога правам благо или ако ми остане нешто од ручек го давам на луѓето секако се мажи и не готват многу.

На Petar80, jasna83, Val-Dim и 11 други им се допаѓа ова.
  2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Оди навади цвекињата.
    Пак ке речеш не сме потсетиле.

Јас ке тркнам да видам што јаделе Сања и Божица.

Малото си зема пауза од јадење,нејадење де.
    Покасно втор обид.:@

На Petar80, jasna83, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.468
    Допаѓања:
    260.546
    Јас сум жената да работи па макар и да не и се исплаќа. Ама секој си го знае дома есапот.
    Види, на некои децата им се пречесто болни, не се адаптираат, работата им е поприлично тешка и неплатена. Па ете не сакаат да ги мачат децата и себеси, си прават есап и испаѓа дека заработката не е некоја голема за да жената престане да работи додека да порасне детето. Па и во право се.
    Ете јас, силум веќе морав да се откажам од работата за да си го оправам детето.
    Парите ги прежалив оддамна, ама здравјето не.
    Значи многу фактори се во прашање, а најчесто е тоа, не е платена којзнае колку работата па човек лесно се одлучува на ваков чекор.

На bittersweet, galapce, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  4. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Мoетo не oди уште вo грaдинкa,нo ќе мoрa еден ден,зaштo немa кoј дa ми гo чувa,a зa женa дoмa дa плaќaм немaм тoлку.Тукa истo е 1500ден.Привaтнa 4000,a вo др кaде штo рaбoти мoјa другaркa е 4000зa 4 сaaти и тoa сaмo децa oд 3гoд нaгoре примaaт.Знaм штo ги нoсaт некoи и пред дa ги нoсaт бoлни си беa пo некoлку пaти вo зимa,a некoј се пooдпoрни.
    Сo мaжевo си ручaме у двoр,мaлoвo се кaпе вo бaзен
    20160712_160650-1.jpg дoaѓa си кaснувa пa пaк вo вoдa

На ♡BuBaLe♡, Petar80, Mrs.Bass и 12 други им се допаѓа ова.
  5. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Кoгa некoгo гo "пoдучувaм" oбичнo сугерирaм дa oднесе нештo вo знaк нa внимaние.
    Мене пa ми е срaм дa дaдaм нештo нa непoзнaт/пoзнaт oд институцијa.
    Пo oперaциите нa МиуМиу, oнa личнo инсистирaше дa купиме цвеќе зa дoктoркaтa. Не ни видoв, нo вo кoтур свиткaлa еден цртеж нејзин и му стaвилa мaшнa.
    Дoктoркaтa сo рaдoст гo прими цртежoт, a кaкo и не би кoгa МиуМиу нa негo нaпишaлa
    "зa мoјaтa нaјдoбрa дoктoркa".
    Тoa беше љубoв нa прв пoглед. Дo ден денес е тaa дoктoркa зa нејзе "мoјaтa дoктoркa"
    Е кoгa дете знaе декa блaгoдaрнoстa се пoкaжувa, штo дa кaжaм нa темaвa другo...

На bittersweet, ♡BuBaLe♡, Petar80 и 21 други им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.213
    Допаѓања:
    329.952
    Gledam pepe pig i pijam koka kola
    Ke se banjam
    Utre odam nokti da stavam

Nema nisto podobro od toa koga osekjate mir vo dushata

На bittersweet, kala21, Petar80 и 20 други им се допаѓа ова.
  7. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Јас ги разбирам тие што сакаат да купат на некого нешто зашто им завршил работа. Еве и јас сакам, од ќејф и преголема благодарност да му однесам нешто на мојот психијатар на подарок зашто лани ми го спаси животот. Ама и да му однесам и да не му однесам, јас ќе имам ист третман, а како мене имаат ист третман и другите. Човекот си има своја ординација, го работи она што најдобро го знае и е човечен. Кога напушти работно место последен пат, без никаков надомест се нафати да дојде на сеанса кај моите. Сам си плати превоз, сам со отиде. И кога и да имам некое прашање за него, слободно можам да му се јавам. Тоа е за почит.

А да ми зависи третман во државна институција од тоа што и дали сум однела... :x По градинки, училишта, болници... На матичните лекари никогаш ништо не сме им однеле, а секогаш се потресуваат и се интересираат кога на некој од нивните пациенти му е нешто. Забарот (сега веќе бивши, отиде у бољи живот кај шеицине) отсекогаш коректно си ја вршел работата, без поклони. Добро, ајде другар му е на татко ми, ама не и на други пациенти кои му оделе. Приватен.

Што знам. За мене е некако прифатливо да му дадеш нешто некому на крај. И тоа не секогаш. Во исклучителни ситуации. А не однапред за да се мотивира да си ја врши работата.

И така, да не го должам веќе. До утре можам да филозофирам. Особено што уште јас кога бев основно имаше поделби на учениците. Чија мајка била банкарка, чиј татко бил лекар, чиј родител бил професор, имал нива, па ќе донесе после нешто од производите... Е така се делеа во основно учениците. Погодувате? Јас на никого не бев омилена (фала Богу, не бев ни омразена), дека дете на обични смртници, речиси социјални случаи. Па испадна после "леле, како тоа убаво црташ, а не знаела наставничката по ликовно? Како те бидувало за не знам што, а не знаел ен знам кој?..." Епа ете така...

Ајде, пак се расприкажав... (facepalm)

На bittersweet, Petar80, jasna83 и 20 други им се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.316
    И спокојно :D
    Не се сречавај од сваќата, пиши си(poolparty)

На Petar80, jasna83, referentka и 6 други им се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.213
    Допаѓања:
    329.952
    Жена во години е,не би да ја вознемирувам вака:D

На Petar80, jasna83, referentka и 5 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.863
    Се откажа бриџит од темава за денес се напна и се одлогира :D.

На Petar80, jasna83, JuLleE и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.920
    Допаѓања:
    142.993
    Абе како е можно, леле знам напнав со градинкиве, наталитетот да паѓа, сите се иселиле, а да нема место по градинки? Како нас порано не собираше? Или тогаш мајките не чуваа или бабите? Сеа нешто се сменило?

А @kukla21 викаше градинка ќе прави, невесто ако е така кај тебе да ја праќам, да не чекам ред за примање? Најсигурна си ми.

Јуле, градинката не е скапа, платата е мала што ја пишуваш. И дете ако е гладно чим јадело во 8 па во 12 и во 16 сака пак да јаде значи е здраво. Не значи дека ако оди во градинка не треба дома да го храните кога ќе го земете.

Подароци и мене ми нуделе, секогаш сум одбивала. Не сакам да рече некој, за едно кафе ќе ти заврши работа. Подарок пред да ти сработи некој е мито, класика. Јас не сакам за едно кафе или сокче да ме зборуваат. На пораѓај не дадов мито, а за после свекрва ми купила благо и виски за доктор и сестри. Докторот што ме породи не беше таму, и не го дадов. Уште стои ме чека мене :) да го испијам.

Еднаш еден ми рече дека животот сум му го спасила, демек затвор ќе лежел да не сум била јас и дека сакал да ме части. Јас комплет сум заборавила што било, ама сум му дала добар совет и се извадил од ситуација. Викаше пола живот ти должам ти кафе нејкеш. И на крај се договоривме пола живот да се моли на Господ да ме чува :) Викам, ајде твојот Бог и мојот дупло заштита :)

На Viktorijaaa5, Lilit, jasna83 и 18 други им се допаѓа ова.
  12. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Ќе оди некој на стадион?

13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ако отворам за тебе без пари :)

На Viktorijaaa5, PUPICA, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.660
    Допаѓања:
    178.484
    Се знае што се прави во темница, се спие :)

@galapce полека со тоа чепатните грешки :D

Добар ден, се вратив од работа, сега ќе одмарам.

На Petar80, jasna83, Val-Dim и 12 други им се допаѓа ова.
  15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    @Cka пa пoлa Мaкедoнијa се пресели вo Скoпје. Кaкo дa имa местo вo грaдинкиве кoгa грaдoв е милиoнски, oд 2 милиoнскa држaвa.

На ♡BuBaLe♡, Petar80, jasna83 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Дa не едитирaм oдкaкo Рефкa ме лaјкнa :)
    Не фaлaт сaмo грaдинки, туку и пaркинзи и целoснa инфрaструктурa.

На Petar80, PUPICA, jasna83 и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.920
    Допаѓања:
    142.993
    I jas mislev taka ama eve @galapce vika i kaj niv e isto... a i za rodniot grad moj e isto...

На ♡BuBaLe♡, PUPICA, galapce и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.423
    Допаѓања:
    262.476
    Сите по слави сте, а?!

На Petar80, sanjaeva, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.468
    Допаѓања:
    260.546
    @Cka реков гладни кога правев есап кога некој пиша дека детето ем најадено и сито, а јас велев дека само појадокот ти е бонус.
    Луѓе уште еднаш не е скапа градинката туку платите се мали и всушност цело време пишувам за споредбава и градинките во странство. Читајте ме де:D.
    А се полни градинките бидејќи жените почнаа почесто да работат и бабите помалку да гледат.
    @Cka мојот град е празен, иселен. Ама полни се градинките. Пишав зошто.

На PUPICA, Eli23, jasna83 и 9 други им се допаѓа ова.
  20. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Fala vi zenski sto ne mislevte. :hug:
    Neka se alal i pari i se sto davame na eksperimentalnite terapii,kaj nas se dosta pozitivni rezultatite,podobri ne pamtam da bile nekogas. ^_^
    Sepak toa se dolzi i na spremni doktori koj specijalizirale za retki bolesti,a ne kako kaj nas eden doktor za se ...

Mene cel pat mi se losese,virus nekoj,sega na itna primam infuzija.
    Edna sestra so diopter 5 pati pogolem od mojot cela me izdupi i koga ne i dadiv veke da mi bara vena dojdi druga sestra koja od prva mi pogodi :o
    Ke prespijam jas dodeka tece infuzijata ,se citame pokasno :hai:

На Dgirlll, bittersweet, mal.ecka и 35 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.