Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    43.920
    110 големина е за деца од 4 години . ;)
    смени го најдобро .

На DVAANGELA, ♡BuBaLe♡, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Три пати и купувам гардероба, три пати мало и е (facepalm)
    немаше помали, тоа беше најмало :(

На DVAANGELA, ♡BuBaLe♡, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.863
    Кај сте :^)

На DVAANGELA, Lady Phoenix, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Во хоризонтала :)

На DVAANGELA, Lady Phoenix, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.863
    Јас вертикала :P

На DVAANGELA, Lady Phoenix, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.207
    Допаѓања:
    329.915
    Јас бебето го успивам ]:)
    Не сака никако да се успие

На DVAANGELA, ♡BuBaLe♡, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Evripigi

Evripigi Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    1.143
    Јас се запив.:tmi:

На ♡BuBaLe♡, Lady Phoenix, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  8. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Јaс сaмo штo легнaв,мaлoвo нејќеше дa зaспие никaкo,незнaм енергијaвa oд кaј му е.
    Oтвoрени прoзoриве дa се зaспие некaкo,нз зaштo мo денес некaкo дo сегa нaјтoплo ми беше,уште кaј oсум сaбaјле нaдвoр кaфе пиевме сo мм,и не беше бaш пријaтнo сoнцетo.

На ♡BuBaLe♡, Lady Phoenix, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    279.451
    Јас пред малку се прибрав.Цел ден наваму натаму ми помина.Од сабајле до црква па на кафе ,па малку шопинг нешто за мене нешто за подароци и на крај на име.Се провидовме со поблиска фамилија еден куп дечиња и така.
    Денеска со пролистување ве следев ама и темиве ептен комплицирани сте ги фатиле.
    Само ќе речам дека не е страшно ако некого почастиш кафе,благо па и виски ама да те вика во седум навечер д-р а ти си од друг град за да ти кажува како многу тешко е да се убрза операцијата за да ти стане јасно дека малу му се претходните пари е ептен не страшно туку жално.
    И кај нас се преполни градинките не зашто нема простор, пола празни се просторно, туку зашто нема доволно вработен кадар, а на завод стотици.Тие пари што ги даваат за трето дете пола да се даваа за вравотување на кадар по градинките мислам поголем ефект ќе имаше врз наталитетот на македонците.
    И навистина незнам како ќе се спие ептен е жешко.

На bittersweet, DVAANGELA, ♡BuBaLe♡ и 11 други им се допаѓа ова.
  10. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добра вечер дружино

Да ве поздравам само. Не сум во тек, не знам ништо што се случува на темава. Разбрав само дека кај @vitamina има нешто ново. Лесна бременост Витаминче:hug:
    Останатите ќе ми простите, сигурно има уште нешто за честитање.

Скоро месец дена не сум се прибрала дома. Што реки, планини, езера, море, бари изшетав:D.
    Одморов-умор, активен, авантуристички. Ама убаво им дојде на стариве коски, многу сум се улежала:D . Ма убаво ни дојде на сите, толку време заедно.
    Го однесовме син ми на камп денес, сега двајцата сами со мм ќе се шетаме. За 10 дена го земаме и продолжуваме маршутата:lol:. Уште еден месец:tmi:.

Се читаме во наредна прилика:hai:

На bittersweet, julie77, DVAANGELA и 20 други им се допаѓа ова.
  11. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Зa грaдинкиве вo тетoвo истo е гужвa.Јaс кoгa прaшувaв зa хрaнaтa ме интересирaше кoнкретнo,не ми се дoпaѓa штo им дaвaaт мaргaрин и леб,или пудинзи,мaнџите сигурнo се сo зaпршкa незнaм тoчнo.Истo дoручек сaмo штo ќе стигнaт,ручек вo 12.Амa тoa е,кoгa немaш избoр ќе се прилaгидиш,секaкo немa дa биде кaкo дoмa,и сo мaјкa.

На DVAANGELA, ♡BuBaLe♡, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    И јас во Хоризонтала.
    Заспав Тарзаните, ве исчитав уште да видам во која тема има срамни вошки па да спијам и јас.

Значи да не кажувам дека сум невработена.

На DVAANGELA, ♡BuBaLe♡, vitamina и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.423
    Допаѓања:
    262.473
    Јас овој пат сум на ум да лажам...а реално ако детево не оди во градинка јас немам на кого да ја оставам за да работам.
    Минатите пати им се случуваа коментари, не работиш можеш да дојдеш да ја земеш порано итн..

Сега се прибрав, детево за рекордни десет секунди заспа...да фаќам и јас перница!

На bittersweet, DVAANGELA, ♡BuBaLe♡ и 14 други им се допаѓа ова.
  14. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    За темава на која што сте дискутирале денес прочитав нешто и за наставнци.
    Ќерката на една моја блиска за осми март или за сведителства незнам точно наставничката им рекла да не и купуваат цвекиња или секој посебно него да и купаат обетки или ланче така сакала :x

Ние се прибравме дома маж ми легна веќе,ѓаволчето уште седи не и се спиело (facepalm)

На DVAANGELA, ♡BuBaLe♡, ph.orhideja и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    137.491
    Цел ден ве читам ,,на рати,, и никако да најдам време да напишам нешто
    Нека е срекен именденот и славата на сите кои слават.

Околу градинките ... тоа дали ке се социјализира детето, разболува, стекне некакви навики мислам дека не зависи од таму. Од примерите околу мене, а ги има доста гледам дека нема некое посебно значење врз децата, некоја разлика меѓу дете што оди и што не оди во градинка. Пример мои двајца први братучеди, постариот не отиде ни ден во градинка, помалиот од скоро година беше тргнат. Постариот немаше никаков проблем коа тргна у школо, ни за станување, ни за седење таму, овој помалиот ко прв пат од дома да излегуваше, ако веке 5 години секој ден одеше у градинка. За јадење и разболување исто, тие што се болежливи и дома се такви, тоа шо е проблематично со јадење и таму не јади. Децата шо по не се комуникативни, и во градинка не комуницираат многу со другарчиња, оние што се покомуникативни и во парк коа ке го однесеш одма си наоѓа друштво. Да нема кој да ми чува дете би го однела, условите како за сите така и за него, ако има ке размислам 2 пати. Тоа дека со баба и оно ке стани ко бабиче од детето зависи. На пријателка моја керкичката оди од најмала возраст у градинка (8-9м колку шо е минималната) и пак е бабиче, со учителките си седи наместо со децата, се шо правеле муабет дома кажува, доста муабети за свекрвите на воспитачките се изнаслушаа од неа :lol:(facepalm)

Околу бакшиш ... океј ми е да оставам ако некој убаво ми заврши работа, ама пред време да дадам за да ми заврши нема шанси, плата се зема на крај на месец не на почеток. Нему тоа работа, ако доктор не ме лечи кој друг треба, ако е професионален ке ме лечи и со и без пакетче кафе. Ако се продава па за пакетче кафе кусо да е. Дадов на матичната сега скоро мала пажња ама стварно се ангажира жената, се јави кај докторката кај што ме пракаше, и објасна за случајот, се шо беше во нејзина можност, а можеше само да ми издаде упат и никому ништо.

Не е успешна таа терапија џабе ке се мачиш. Свашта имам пробувано, и со пресметано отприлика точно пари колку што ке ми требаат да земам, оставање картички дома, ама пикирам и следно одење пак купувам. Посебно сум слаба на акции и попусти. Пред некој викенд бевме на Велешкото езеро, потоа шетавме низ градот. И дека недела се беше затворено, освен некои маркети, од пуста желба нешто да се купи, влегов у Жито Маркет и тањири си купив, нес кафе и тоалетна дека на акција беше :D мм после ме умре од зафркавање коа снемувавме тоалетна, се ми викаше у Велес да одам да купам.

На bittersweet, Peco, DVAANGELA и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    62.102
    Здраво девојки :f:
    Да се пријавам, не ми ставајте минуссссс :)
    Малку читнав на темава, моооогу пишувате бре :clap:... Не можам да фатам „чекор“ со дешавките на +/- 40.

Поделби мегу луѓето...Ова го имало одсекогаш!!! И јас кога бев во основно беше исто, а тоа беше многу оддамна :tmi:. За жал, и ке остане така... уште 100 години!!! Не може да се промени ништо, таков е балканскиот менталитет. До воздухот е :@
    Но, за среќа и не е се така „црно“... Има луѓе кои што знаат да ја ценат добрината и интелектот на другиот, па не гледајки чиј е и од каде доаѓа, се дружат, разговараат, влегуваат во врски и брак заради ЧОВЕКОТ!!!
    Тука ке се надоврзам и на муабетот за „мито“ во облик на кафе, виски, бонбониери... пари... во некои институции во државава. Исто како што постојат луѓе што не прават поделби меѓу луѓето, постојат и лекари, административци, професори кои што за „ништо“ ке ни излезат во пресрет и ке ни помогнат затоа што ЗНААТ дека тоа е нивна работа!!! Не се сите „митаџии“ и не сите гледаат што држиме во рацете!!! Ова од лично искуство го тврдам...
    За градинките... Прочитав што сте напишале и заклучив дека се е исто како пред 15 - 20 години. И тогаш воспитувачките се лутеа ако „задоцниш“ и дојдеш во 16 часот да си го земеш детето, и тогаш имаше „манџи“ за ручек кои децата не сакаа да ги јадат... Но, со тие пари што располагаат градинките, толку!!!
    Знаете ли колку малку се платени „тетките“ што се грижат за нашите најмили?12000 денари! И тоа со стаж!!!
    Уффф... Многу тешки теми сте ми задале за во 1:30 :)
    @MilaP многу се радувам за резултатите на синчето... Остани силна, како што беше и до сега :hug:

На Peco, DVAANGELA, ♡BuBaLe♡ и 14 други им се допаѓа ова.
  17. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    @Bozica1980 те нема за ЧЕТВРТА СМЕНА :!:
    Ајде гасам светло |-)

На Peco, DVAANGELA, ♡BuBaLe♡ и 10 други им се допаѓа ова.
  18. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Добро утро, прва да се пријавам :)

Палам ламби, ставјтееееееееее :emo:

На Peco, Viktorijaaa5, jasna83 и 19 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.423
    Допаѓања:
    262.473
    Рефи, Кукла..можда глувци неам ама џивџи ве поздрави од сабајле.
    Во кујна го најдов :)
    IMAG0152.jpg

На Dgirlll, bittersweet, Val-Dim и 29 други им се допаѓа ова.
  20. eutixismena

eutixismena Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    1.415
    Добро утро!!1
    Јас еве се расонувам, кафето се вари.
    Ние прилепчани почнавме со подготовки за Пиво фест, конечно најдов работа на штанд. Повелете сите на штандот од скопско има попуст за феминки, ќе ме препознаете најстара сум таму нема промашај.

На mal.ecka, WORRIED.BT, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.