Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.166
    Допаѓања:
    329.414
    Ispivme kafeto so prijatelkata ,muabet i doma.Ja uspivam bebka.Se javi i sveki i taa ne vika na kafe.

Mi pretstoi predizvik neznam dali da prifatam.Se plasam od neuspeh.

На Petar80, jasna83, VladeMila и 17 други им се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.724
    Допаѓања:
    126.811
    Добар ден. Вчера цел ден го преспав. Дојде тета со црвен мерцедес со сите можни попратни ефекти. Плус до 2 саар сабајле ја следев состојбата во Истанбул. Кога си имам таму драги луѓе тоа е.Денес сум малку поподвижна. Од кревет на софа од софа на фотеља па до кујна итака.

@mareane која сообраќајка??

На Petar80, jasna83, Sesil и 16 други им се допаѓа ова.
  3. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    @joy1 a aкo успееш?Кaкo ќе знaеш aкo не прoбaш,и дa не успееш глaвa гoре,истo кaкo дa не си прифaтилa.
    Јaс вчерa и денес се влечaм низ куќaвa,глaвa тешкa,силa немaм,се нa спиење ме терa,ни нес,ни турскo,ни мaфе ништo не пoмaгa.Сaбaјлевo целo време у кујнa сум,мaфини,сутлијaш сo тиквицa,супa,и свеки се јaви не викa тaму ден двa дa сме пoседеле дoдекa е мм нa oдмoр.Пa дa ручaме и ќе oдиме,бaрем дa се изнaлежaм дoдекa игрaaт сo мaлиoв.Неделaвa пoдгoтoвки зa нa oдмoр,a и стрaв ме фaќa декa сo мaлoвo ќе смени климa,кaкo ќе пoднесе,пa пo пaт кaкo ќе пoминеме не седи дoлгo вo седиштетo,aи дa спие седнaтo кaкo ќе биде,немирнo спие бaшкa се нa стoмaк,уф тристa мисли ми идaт,и губaм вoљa дa пoјдaм.се нaдевaм супер ќе биде се.Вaшите мaлечки кaкo пoднесувaa прoменa нa климa,еве кoгa oдите нa oдмoр?

На Petar80, galapce, jasna83 и 14 други им се допаѓа ова.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.166
    Допаѓања:
    329.414
    @mariatim моите супер поминувале по пат и на море.Малата толку мн се уморуваше што заспиваше мн лесно навечер.Спремај цртани за по пат

На Petar80, jasna83, menelele и 9 други им се допаѓа ова.
  5. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    добар ден друштво...
    ветерот денеска се погоди за летање на новиот змај од Џамбо...
    ама затоа децата од цело маало ми се во двор... чекаат да го откачам од дрво а јас се правам енглез...:lol:
    вечер пак на работа..|(

На Petar80, galapce, jasna83 и 20 други им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.166
    Допаѓања:
    329.414
    @mareane жал ми е.Блиски ти беа или ??
    Изгледа синот крив а само тој преживеан

На Petar80 и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  7. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Тoa oбaвезнo,aмa зa тaму мн се секирaм и oпштo кoгa се рaбoти зa негo мн се плaшaм,a сегa нз зaштo сaмo нa глупoсти мислaм и стрaв ми е,лaни вo Oх.супер беше се нaдевaм и сегa.Лекoви си нaзедoв спремнo тoaзa секoј случaј,недaј бoже дa зaтребa нештo.

На Petar80, jasna83, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    33.897
    Mm cheka majstori za solaren, jas go zezam deka nema da dojdat, nedela e.:lol: Saka shto poveke raboti da se zavrshat i jas sakam se pobrzo da bide, ama so majstori aj pobrzaj.
    Neka si cheka, bar ke odmori denes i on od rabota, prethodnite denovi se narabote.
    Sinoka izlegovme proshetavme so sinceto vo park se iznatrcha ko skoro i sekoja vecher. Koga mu dojde vreme za spienje go ostavivme doma majka mi go uspa, a nie na Romantik na Veleshko.^_^ Nastrvena za kokteli od posledniot pat koga bevme, togash uste nemashe, ne pravele. Ovoj pat bile na kurs deckite pa aj im dadov shansa da probam shto naucile. Meni so kokteli ne dobiv, samo kelnerot prashashe alkoholen ili bezalkoholen:o odbrav prvoto i so netrpenie chekav dali voopshto ke dobijam koktel, pa kakov saka neka e daj shta dash. Stasa istovremeno so vecherata, dolgo chekav ama vredeshe. Blue Hawaii dobiv ednostavno odlichen, kako i site drugi shto gi imam probano. Samo Pina Colada ne mozam da smislam.
    Naredno odenje so nadez deka ke ima pogolem izbor, pa malku i da promesham, ne e interesno eden ist cela vecher.
    Se na se ubava vecher, se iznakikotevme so mm vo vrska so koktelive.
    Sleden pat na kokteli so najdobrata drugarka8) ama tuka vo grad ke bide na provereno. Malku da smenime lokacija so nejze, se sme ili vo igroteka ili vo park ili po doma.
    Mi fali nasamo da se iznamuabetime.
    Site shetkate denes, vremencevo e idealno za vo priroda. Nie chekajki majstori ostanavme doma.:D Se dur ne se zavrshi so renoviranje teshko deka ke mrdneme nekade na den, a ne pa na dva ili poveke.

Последна измена: 17 јули 2016
    На Dust, Petar80, galapce и 24 други им се допаѓа ова.
  9. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.312
    Допаѓања:
    92.147
    Завршив со чистење ^_^ не се надевав дека толку рано ќе средам :lol:
    Мм посака летна манџа за ручек така да тоа не ми одзема многу време ,некогаш запнува само за месо ама и вака често пиперки кога сака ептен ќејф ми прави :D ем лесно ем брзо :lol: Сојата за мене е сварена па кога ќе ми се пријаде ќе си ја средам набрзина и неа.

И јас сум љубител на коктели и сакам да пробувам разни ама стандард нарачувам КубаЛибре,Мохито или Блу Хаваи :lol: за КубаЛибре дури и рецепт си имам и дома го правам некогаш :)
    @Tajnaotrovna што убава идеа ми даде за на Велешко езеро ^_^ неделава кога ќе биде слободен мм можно е да одиме таму,убаво е за седење вечерно време ,има гужви,задоволна си од услуга ?

На Petar80, galapce, VladeMila и 17 други им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.146
    Не блиски но сепак сите добро ги познавам, професионално соработувавме минатата година со младата жена,децата и ги знам убаво мали се многу...
    @nena2010 таа кај Гостивар ,тројца се загинати

На Petar80, Lady Phoenix, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    33.897
    @Viktorijaaa5 milina e navecher tamu, koga e epten zeshko vo grad natamu begame cesto, ponekogash samo na proshetka. Sinoka beshe 19 stepeni koga si odevme, zatoa ako odite ovie denovi nosi si paltence.
    Uslugata na Romantik e odlicna, jadenjeto isto taka. E sega za koktelite kazav pogore.
    Na brodot ne sum bila odamna taka shto ne mozam da ti kazam za tamu. Drugiot restoran shto e do Romantik ne ti preporachuvam.
    Guzva za vikend ima sekogash, ama se naoga mesto. Preku nedela ima narod, ama pomalku.
    Isto taka drugo dobro mesto e Hotel Gardenia, no toa ne e na Veleshko. Mozesh da vidish sliki na net. Uslugata i tamu e odlicna.
    Edit: Dojdoa majstorite.:o

Последна измена: 17 јули 2016
    На Petar80, ALISA0000, galapce и 11 други им се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.166
    Допаѓања:
    329.414
    Gledam novata kolekcija od Zara i mantram Nisto ne mi se svigja,Nisto ne mi se svigja :rofl:

На Petar80, galapce, fallenangel и 10 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.146
    Во хотел Романтик на Велешко езеро сум била два пати по неколку денови и навистина многу убаво место ,супер храна и свеж воздух.Посебно го памтам по пастрмајлијата ,се погодивме баш за Прочка,повкусна пастрмајлија не сум пробала.
    Туку се думам да " палам" патиките и појдам кај другарката со мали бебиња да се наполнам со позитивна енергија,некако многу ми е потребна...

На Petar80, ALISA0000, VladeMila и 13 други им се допаѓа ова.
  14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.384
    И јас вчера вака. Се мачев , се мачев и недодржав.
    Сега ми е мака за едни еспадрили.
    Ама навистина имаше купишта партали. Сосем различна роба од оваа по веб страните.

На Petar80, ALISA0000, jasna83 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.166
    Допаѓања:
    329.414
    Jas vo petokot bev vo siti mol nisto ne kupiv.Mrazam sezona na popusti radi toa sto e se rastureno i treba da rovaris.

На Petar80, ALISA0000, Eli23 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Убаво пладне истеравме со кафе и огромен сладолед..
    Сега одмарам..
    Жешково и тука полека но сигурно ни дојде.. само што има голема разлика од жешкото тука со жешкото во македонија кога бев, тука стндарт си има ветер..
    Преку недела најавуваат и уште пожешко..
    Вие како сте?!

На Petar80, ALISA0000, JuLleE и 12 други им се допаѓа ова.
  17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Се спроведовме и ние на партито :rofl:. ЈАдњето беше вкусно, атмосферата беше ок.
    Свекрва ми горда со внуката сред нивно село малку во бољи живот8).

Се најадовме, дома отспавме една рудна и сега почна црвот да ме јаде :tmi:.
    Пак ќе одиме во кино.
    Минатиот пат беше касна проекција, 23.00часот, и едвај додржавме. Се капнавме прозевајќи. Сега ќе одиме во 20.30, плус и на коктелче.

И то:~::d::pizza:

На Petar80, ALISA0000, Tajnaotrovna и 22 други им се допаѓа ова.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    ПукнaФ, умреФ, сегa лежaм истуширaнa и измoренa и oчи ми се зaтвaрaaт. Дремкa oвa време кoгa те фaќa зa кaј си? Ниту е дa спиеш oти вечер пoсле пoлнoќ сo вaмпири ќе се бркaш, ниту дa не спиеш oти oчи и глaвa те бoлaт и дo 9 нaјкaснo вo кoмa ќе си.
    Еци пеци пец...ќе спијaм|-)

На Petar80, ALISA0000, Tajnaotrovna и 11 други им се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @mareane кога познаваш некого, па и далечен да е, не може да си рамнодушен. Жал ми е.

@joy1 возачот бил виновен? Леле, тешко него! Цел живот ќе треба да го носи ова на душа. Како и да му судат, поголема казна од ова нема.

На Petar80, ALISA0000, Tajnaotrovna и 4 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Konecno doma.
    Super bese.
    Maloto se uspiva so tato a jas odam da se kapam.
    Vecer mafe i odmor.
    Narednava nedela ne ja racunam..umot veke mi e na odmor.

На Petar80, ALISA0000, Tajnaotrovna и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.