Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ај добар ден.
    Јанѕа ме јаде од сабајле затоа што попладнево ќе се олеснам за 500 евра.:worried:
    Уште едно дете ќе изгледам отколку кола да имам, ама бре луѓе во Скопјево без кола си како без нозе.
    Нејсе од минусот минус налет, а таман си планирав шопинг за да си го кренам расположението, само да не ми текне да се исшишам на кец како мажине па фарба нема да ми треба.:emo:
    Туку морам да барам гинеколог од оној мојон дринкос ништо не бива, а мензисот мислам дека ми трае веќе еден месец.Ај се изнажалив, простете. Повелете од мојот диетален доручек.

humor42.jpg

На tessie, friendy, anina и 4 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.423
    Допаѓања:
    279.654
    Добро утро и бујрум кафенце е утрово е машко е сега од маж ми aма битно е машко кафе.Баш убаво што ни ја потстрижале темава за промена. @Annath прочитав за Олио фарба на Гарниер ако можеш пиши целосно име или постирај слика јас се фарбам со гарниер ама незнам баш каква е
    E тек сега@Anina и јас свaтив зошто не ми се броеле пораките

На tessie, friendy, danichap и 4 други им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас кај машки фризер одам долго време, ама поголема трачарка од него нема.. Се го интересира! А јас не сум ни муабетчија, ама ипак кога ќе почне да се распрашува да ти е непријатно што не му одговараш... Јас сум со мислење дека како што машки оговараат, жени не можат да им бидат конкуренција..
    @Annath и јас сум за на забар. Не ми е до парите - до болката ми е. И никако да е натерам да одам. Мала одев без проблем - после 2, 3 стреса од "заболекари" на стари години престанав да одам..

На tessie, anina, galapce и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Добро утро/Добар ден

Игнорирајте го времето :rain: и уживајте во денот :party:

Апропо муабетот за фризерот и фарбањето-се фарбам одамна дека млада а побелена не оди! Јас си имам фризер - мој човек и уживам кога одам таму..ем наши лаф муабети ем ќе ме среди за кратко...:emo:
    Преферирам да одам таму преку неделата, веднаш после работа дека се нема време..ако си одам дома од моето мало ѕверче нема излегување...Вака ни лук јал ни лук мирисал^_^

Инаку јас моментално си пијам чајче од камилица , јадам o'cake и се трудам да одговорам на сите мејлови посабајлечки..:e:

времето летна , се чудам кога помина една година ...уште десетина дена и ќе му славам 1 година на моето мало ѕверче...А сега неможам да го замислам животот без него..:l:

На Val-Dim, tessie, friendy и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ми текна нешто. Сега ќе одам на пазарче и има една тетка продава гашти онаки домаќински памучни ,епа ќе си го дигнам расположението и со пар гашти, така да знаете.:)

На tessie, tinan, danichap и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.357
    Арно си викаш Далеронке, во Скопје без кола си како без нозе. Не се може без кола тука, градски превоз не го бива, треба цел саат порано да излезеш за да стигнеш на време. Иначе, и гаќите не ти се лоша идеја за подновување. Видиш што фино ме потсети, и мене ми требаат. Од гаќи никад доста :P

@mareane овие се тие фарби

На mareane, tessie, friendy и 6 други им се допаѓа ова.
  7. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.187
    Допаѓања:
    44.008
    Добро утро женски. Кај нас денес се слави маскенбал и децата во градинка сите одат маскирани.
    Е арно ама моево е настинато со растечен нос и решивме денес да си остане дома ...
    ;(
    Требаше да оди маскирана како принцеза ама ете така требало да биде . :doh: нека се опорави па пак ќе си оди во градинка.
    Верувале или не моево многу сака да оди во градинка. Кога е викенд исто прашува дали е отворена :P

Во мојата фамилија свекрвами е фризерка , золвата исто па нема смисла сама да се фарбам
    А овде не е така ефтино средувањето , тоес одење на фризер .

денес и овде времето е за никаде , ќе си дремеме по дома ... за друго место и не сме баш :^)

Убав ден женски

На anina, Val-Dim, friendy и 9 други им се допаѓа ова.
  8. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добро утро девојки

Јас денес касно со кафетo

- (4).jpg

Ех, така е, насмевка има, само што мрза некоја ме фатила, нит ми се работи, нит ми се шета, два дена сум во вакво расположение:(

IMG_278918024318998.jpeg

Имајте убав ден:)

На anina, Val-Dim, tessie и 5 други им се допаѓа ова.
  9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Мм се фатил со бањање на момците, мадам спие а мама на фемина да ѕирне што има.:lol:

Реин не поткастрила, ај за арно и за убаво нека е.:rofl::rofl:

И тука е доста скапо да се оди на фризер само има многу нашинки, србинки, албанки што си работат од дома па се многу поефтини него ли во салон да одиш а и поубаво работат.
    Ја сама се шлакам затоа што ме нервира да седам 3 саата на фризер, губење време ми е, ово и пред децата а не па сега со децата.
    Имам една комшика таа некогаш ќе ме исфарба, некогаш снаа ми, некогаш сама, кога ми е време за шишање тогаш само се фарбам на фризер, вака ќе се исфарбам дома и ќе си завршам и некоја работа по дома, ќе се испеглам, зачистам, изгледам некоја серија.:lol::rofl:
    Инаку си имам четка, ја делам како што опиша Сесилија на четири дела, тоа ја титрам кога имам време, кога немам се нашлакувам, што да правам не и се секирам многу на косата.:emo::makeup:
    Сега баш се мислев како Далерон нуларица да ја ишишам, некогаш ми е многу мака и за неа да водам сметка.:worried::wasntme:

На anina, tessie, friendy и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Убави дами, да ве поздравам.
    Еве ме на пат за кај свекрва, одамна не сме се виделе, се надевам нема да ми биде денес свекрИва :lol:
    Се шалам, се радувам малиот што ќе ги види баба и дедо, а и јас се зажелев да ги видам, после неколку месеци :D
    Се радувам ќе се видиме и со пријателите кои долго немаме видено и така... малку да се социјализираме :lol:

Туку, само јас ли уживам ма фризер? :wasntme: абе цел ден да треба би останала. Не зборувам многу, ама слушам и сешто се наслушам :rofl:
    ама откога имам дете сите овие работи ми стана како психо терапија, опуштање за мозокот. Јес дека претходно треба да се организирам со дете, со обврски, ама кога се организирам, организирано е и не мислам.

Инаку, никогаш се немам сама фарбано, мислам за тоа немам живци, ме имаа фарбано другарките порано, мм се имаа понудено, ама нека фала :lol: , најсигурно кај фризер.

Ај убав ден женски :f:

На anina, tessie, friendy и 9 други им се допаѓа ова.
  11. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Мислев да одам со кола ама ќе ме најдат позитивна на алко тест:emo:8-|
    Готово, уште еден од дечкиве мои ќе рипне во тавче:d:Ја напумпал преко ноќи...
    Оно када радиш охохо после јао шта је то:D Не е за замерација:drunk:(poolparty)
    Само нека е за убаво и за убаво да се стега:d::d: чин чин:drunk::hai:

На anina, Val-Dim, ALISA0000 и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194
    Дека си мор @ozbilnazena 8-|, а и дека ќе сум одела на свадба ^_^

На ozbilnazena му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Куд куд да кренем ту се враќам поново;) Е така мор Горде, биче коло наоколо (poolparty)
    Ја сум си играорка(poolparty) ко ќе поведам коло, чачак, жикино, моравац, пајдушко, оп жица жица дрма ми се цица:rofl: :drunk: Одам мор Маца ќе ме убие, еве sвони гром да је неубије. Ќе да ме псује:worried::hug::hug:

На toogood, friendy, anina и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194

Е ако мор, ќе играме, ќе се кршиме:D знам дека си играорка, видиш и рима правиш :D :rofl: е ај оди, да не те убијат, после шо ќе прајме без тебе :D

На ozbilnazena му/ѝ се допаѓа ова.
  15. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Глеам некои сами се фарбате,... тоа е ОК,... ама пазете со шишањето. Јес да има туториали ама да не биде како во "How I met your mother". Во најгледаниот туториал само-шишачот си го исекол увото у 5-та минута :rofl:
    Значи,... :emo: пушти коси...

Она малоно само ми брои нови бели влакна :?: а она више од мене ги има:D

На ozbilnazena, tessie, friendy и 5 други им се допаѓа ова.
  16. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Dobar den zenski :)dobri ste?
    Me baravte a :D znam znam deka me baravte :D :D

Eve sum i jas,nekako posledno vreme zivotov ni odi so brzoo tempo :| da bre,uste ednoto ne zavrseno se kroi drugo,uste na zaspana a veke den e,tuku zdravje da dade gospod.
    Ovoj mojov resil stan da kupuva :o vika gi vrlam samo parive za kirija a taka ke plajkam kresit a znam stanot e moj :) arna mu e mislata ne de ne e,tuku mene mi se smaci od eden vo drugi,preseluvanje preseuvanje i cistejne onaka od temel sto se vika :|
    Taka zirkame niz okolinava i edno nema drugo a pak drugoto go nema tretoto i sega aj odluci.
    A ovoj stan si ima recisi se,garaza balkon ubavi sobi ubavo kopatilo ama ne ss prodava de stanov i sega pak sme vo potraga vamu tamu,ama se umoruva covek le le leeee.

Toa,rucekot vo plan da se pravi pasta,doma sredeno i malce da citnam niz forumov :)

imajte ubav den dragi :)

На ozbilnazena, Val-Dim, Sky-butterfly и 8 други им се допаѓа ова.
  17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.874
    Допаѓања:
    101.847
    Кога го видов @tinan на темава ми текна на еден дечко на времето.Не приметив дека се фарба,зашто косата му е скроз бела, се дури еден ден не ми дојде со чудна морков боја.Тогаш ми призна дека се фарба и мајка му ја промашила нијансата.:lol:
    Не останавме заедно,зашто фарбаниот сакаше да шета други цуци.И подобро сега ќе ги смешавме фарбите.
    :rofl::rofl::rofl:

На joy1, tinan, ozbilnazena и 9 други им се допаѓа ова.
  18. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.874
    Допаѓања:
    101.847
    Ама сум го напишала постот како неписмена,така е кога типкам од телефон а тој трепка ли трепка.
    Вака мислев да напишам :whew:

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Добар ден жениииии.
    Денов денешен хаос, барем за мене... И јас на диета па се отепав од јадење портокали и двопек(lalala)
    А така ми се јаде лепче, компирчиња пржени или некој ред Милка.... Ма да не двојам, се ми се јаде:drunk:
    Ама па не ме собира ни еден фустан па ќе треба да фрлам уште пари за роденденот на ќерка ми. Ма нема да јадам и ќе заштедам некој денар^_^. Барем буквално ќе се исплати диетата.
    Туку да ви кажам кој лом го доживеав денес. Одам во ресторанот каде го закажавме првиот роденден и испадна дека менито кое јас мислев дека е планирано за 10 госи, газдарицата го планирала за сите 60-70
    Убаво што отидов пак... Што ќе им дадев на луѓето да јадат? Таман ослабната ќе бидам па и мене да ме испечеа, за џабе ќе беше(poolparty). 10 плескавици за 70 гости:rock:. Ќе требаше на коцкички да им ги сечам, како на мали деца. Да им делам, па можеби и да им кажам колку пати да каснат:rofl::rofl::rofl:
    Толку од нашите планови... Заминаа по вода.... Сме се договарале како глувиот и слепиот(facepalm)
    Одиме на ново планирање(poolparty)
    Друго.... Се ми оди надолу и имам милион причини за нервоза а јас сум се расположила како да е се ок. Се смеам како споулавена на се. Треба да плачам а јас паѓам од смеење. Ваљда до стресот е. :party:
    Добро влијае на мене.
    Имајте пријатен ден и да знаете дека на сите ќе ви пратам по една коцка од плескавиците. Ќе има за сите не се секирајте. Барем така ми кажа газдарицата на ресторанот:rofl:

На Val-Dim, Sky-butterfly, ozbilnazena и 12 други им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.290
    Допаѓања:
    111.762
    Ја да ви кажам изглеа сум единствена што иде на гинеколог и искача ко од кај психијатар :tmi:

На tinan, Val-Dim, ozbilnazena и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.