Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    А, @LivingGlam си го знам редот. Дете од домаќинска куќа. Не само што не идам со празни раце, туку и подаркот е персонализиран за домаќинот.

Туку вистина, многу убава гарнитуирата. Обожавам кога DIY проекти изгледаат како излезени од каталог, а сепак имаа душа и се one of a kind. :inlove:

На Peco, Lady Phoenix, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Бриџит дај адреса, дома ќе ти пратиме и депилатор-ка и масажер-ка (и еден црнец со лист што пафка):lol:

На PUPICA, ALISA0000, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Диеталки, неколку пати на ден кореографијава и топ сте

На Lady Phoenix, Sky-butterfly, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Интересни сте нема што едвај ве дочитав многу страници се собрале :D.
    @Bridget веќе имаше кажано дека не е од скопје ;) :D.
    Само кој запаметил..
    А дека е идена во македонија не е не верувам тек треба да оди сега дека кажа оти и кажала на бабата дека ќе оди тек на одмор за да и полева цвеќиња :rofl:.
    Бриџи те откривме.
    Само не знам вака зошто правиш и зошто не сакаш да ја дружиш готварската тема веќе а баш беше интересно со тебе.
    Полека но сигурно ја откриваме и @Ordinary која што многу ме потсетува на нашата @Abrakadabra која за жал повеќе не е присутна на форумот :(.
    @Ordinary како и да е гооо женче/девојче интересна си ни :lol: :makeup:.

Туку.. вчера на гости во 10 часот.. им велам на маж ми на другарот луѓе касно е деца утре се а школо тие и ние на работа какви гости, се испосрамив и и се извинив за машката немарност :D, ама, ама убаво си поминавме.. на тераса бевме не знам колку време на тераса не сум седела овде е бонус лотарија да најдеш стан со тераса.. па да така поседовме и правац леднување во длабок сон. Денес пак понеделник (waiting) пак обврски пак иста шема..

На jasna83, PUPICA, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Шо ви е убаво и вкусно во хроно, особено за доручек. :mm:
    Кај вас почнав да јадам.

На Lady Phoenix, green.eyes, JuLleE и 12 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Навистина, @Abrakadabra каде е?
    Знае ли некој зошто не пишува повеќе ?

На Lady Phoenix, Annath, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    За појадок хроно, за ручек ун диета, за вечера диетата на ирена :D

На Lady Phoenix, green.eyes, JuLleE и 12 други им се допаѓа ова.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Слабо слики ставаат во другиве. Се надевам ќе се инспирираат од хрони-чариве.:D Па ќе почнам и таму да јадам.:D:D По, по... ми се од инстаграм веќе.:$

На Peco, Lady Phoenix, JuLleE и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Отидов еднаш и не можев од прва да им фатам ред, некако измешана ми се виде и напуштив.

На Lady Phoenix, Ordinary, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Јас пошто сум со фотографска меморија...слики нека има. Друго и не е битно.:D

На Lady Phoenix, green.eyes, Ordinary и 5 други им се допаѓа ова.
  11. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    @zhap4e тогаш држи ја под око темата за безглутенски рецепти.;) Ќе ја појачам со слики (knock on wood) кога ќе стигне новиот апарат. ^_^

На Peco, Lady Phoenix, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Менер Ун ми е најдобра, си имаш ден за тестенини, благичко, месо, салати, овошје, буквално од ништо не се одрекуваш. па си се радуваш -ееееј утре цел ден тестенини ќе јадам :D Ова ми се виде како повеќето, само протеини, салати, секој ден месо не е за мене. Башка за вечера -риба? Јас двапати во месец риба јадам, тука некако те обврзува заедно со пилешкото. Но ме густа.

На PUPICA, Lady Phoenix, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Јса неможам диети да држам, неможам да бидам принципиелна до крај.
    На себе имам испробано да не јадам леП и благо.И да не се лажеме, дебелината е од јаглехидрати.
    Од друга страна мозокот фунлционира на база на јаглехидратите, па не ретко во тек на сторги диети жените стануваат рассеани, слаба концентрација, забораваат...
    Да се отстрани лебот и благото една недела (или повеќе..кој-како може) и после постепено да си водеуваш залче по залче и да дојдеш до едно парче леб на седнување.
    Плус мене диетите ми се многу општи.
    Мислам дека за да почнеш диета а да не ти се влоши здравје, мора лекар да те прегледа.
    Секој организам различно делува.

На PUPICA, Peco, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  14. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Јас леб не јадев 5-6 год., а по благото не сум...но понекогаш каснував тук и тамо по нешто.
    По добро психички и физички не сум се чуствувала никогаш.
    Ама многу ослабев.
    Мајка ми плачеше, душебрижници по улица ме прашуваа да не сум болна ... и тоа почна на психа да ми удира.
    Посакав да се здебелам и претерав.
    До душа не беше се од храната. Генерално кога не ми е убаво, организмот ми се успива.

На Peco, Lady Phoenix, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Јас уживам во убави слики, макар биле од риба, ко онаа на Сањаева со скушата и лимунот ли беше.. риба..еднаш во годината јадам. На посна слава, земам едно тркалце испржен ослич го голтам и нејќе да се спушти од гркланов. Секоја година и давам шанса на рибата,се си викам,сега ќе те засакам,ама...:doh: Месо јас јадам пар пати месечно:D Онаа 8 дневната со компирите ја држев и оно, се затерав секој ден компири јадев(facepalm) немаше смисла да пишувам мени..секој ден варен компир - водлесто пире и после три четири дена..водлест ден имав.:D од УН така ќе направам со тестенините:worried: боље не.:D Благо.. последен пат јадев во февруари можда,не ми текнува. Еден ред црно чоколадо..најлепше жеље. Уште го чувствувам шеќерот :D :D Сладолед ќе јадев оној ден.:| Само дур го гледам сладоледот тешко ми станува. Не знам што ми е. Телово и желудникот ми се во депресија. Инспирација немаме за ништо.:D:D
    Ајде,безглутенските да видам...чекам. Тоа може и да зготвам.:)

На Lady Phoenix, mareane, green.eyes и 15 други им се допаѓа ова.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    @referentka
    Ако е урамнотежена нема зошто да ти се влоши здравје. На почеток ќе има нормално "нус појави" ама со тек на време ќе се навикне организамот на таа количина и нема ни да бара повеќе. Освен ако малку по малку пак се вратиш на стариот начин на јадење. Таа количина треба да се држи отприлика секогаш, оти кога ќе ослабнеш пример 10тина килограми помалку калории ти се потребни и со храната што порано ти била за стагнирање, сега ќе се дебелееш, и со таа количина што ти била на почеток за слабеење отпосле ќе стагнираш.

На Lady Phoenix, mareane, JuLleE и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Знаете ли колку плата зема правник во Алкалоид?
    Чисто онака ме интересира ако некој има инфо, расправаме овде со колегите дека биле исто ко нас платени.

Каде да го видам тоа од Ливинг чудото убаво?

На Lady Phoenix, mareane, green.eyes и 4 други им се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.384
    Пак диети а ?

Мм на периоди кога сака да ослабе некое кило, најчесто се 5-6 во прашање, го исфрлува лебот и благото.
    Ама баш си е по нив. Е сега не дека ептен не апнува леб оти он не може без него,но максимум кришка само со ручекот.
    Кај него е ефикасно,ама он стално варира горе- долу.

За на плажа најосновното, крпа, млеко за сончање, очила за сонце, книга некоја ,шеширот, нешто за коса. Мм знае да си ја фати и крпата под рака, очилата на глава и не му треба друго.
    Јас имам фустани и наметки за плажа, на одење се спаструвам, ама на враќање ако се уште мокри купачите станувам од лежалка и си одам, не се токмам многу.

Туку пред 10 години,може и повеќе, имавме обид за одење во Албанија со моите, ни го испофалија екстра било. Што беше толку убаво незнам, ама нас не ни се допадна. Татко ми цел одмор го поминува во купачи. Влегол во дуќан и продавачот му се развикал да се облече оти ги провоцирал жените. (facepalm)(facepalm)
    Кога му спискал татко ми, кој црни жени, овде една добра жена нема да видиш.
    И така после 3 ноќи мачење, пут под ноге и си отидовме.

На bittersweet, ALISA0000, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.312
    Допаѓања:
    92.146
    Сте почнале муабети за диети па јас да се пофалам дека од денес почнав пак со Ун се мотивирав деновиве,а само кога ќе сум мотивирана издржувам подолго :D
    Друга диета неможам а Хроно ми е мн комплицирано а и има премногу месо а јас ич не сум љубител на месо во Ун за протеински ден најчесто јајца јадам и понекогаш стек друго месо нема шанси. Мајка ми често ја држи меснатата диета ама таа е за луѓе кои обожаваат да јадат месо и се слабее ама забрането е и овошје и млечни производи а благо пак никако ама резултати има.
    Времето колку е убаво :inlove: синоќа неможев до 4 и нешто да заспијам незнам што ми е периодов никогаш сум немала проблем со спиење.

Одам да платам некоја сметка и да купам овојше и зеленчук :)

На Peco, Lady Phoenix, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Дечки...не не рецка Бриџит.
    Незнае што пропушта.
    Нејзе страв и е да не и се ,,доклафкаме,, на гости :lol::lol:

Еве обеЧаме дека нема да ти дојдеме...само на едно кафе :lol:

На Peco, Lady Phoenix, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.