Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Мене па дом не ми личи на дом без завеси. Откако ги ставив се’ си дојде на свое место. Одбрав тешки драпери, се перат во машина и не се пеглаат па никаква мака не ми задаваат. А си даваат топлина на домот. :)

На mal.ecka, MacenceEna, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.396
    Допаѓања:
    262.147
    Ливинг маж ми ко тебе. Ние кров немавме он за корнизи и завеси ми правеше муабет. Јас не ги сакам ич, плус не ми беа по ќеиф конкретните. Лани стратешки едниот корниз го извадив, останаа уште два ]:) само на еден има завеса, во спална. Таа ме бендисува :lol:

На kukla21, Lady Phoenix, Bridget и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.301
    Допаѓања:
    92.061
    Метев и џогирав тераси,ручек при крај и да се истуширам пред да дојде мм од работа па да одиме до маркет да купиме нешто за дома :)

Најубаво ми е кога си праам список од дома што ми треба и си рачунам колку пари ќе ми требат за да си знам а така и се контролирам да не купувам глупости :$
    Мајка ме пофали пред некој ден ептен домаќинка сум станала :rofl:

И јас несакам соби без завеси :tmi: некако ми се ладни таквите места како да ми фали нешто. Имаме завеси но не од крај до крај туку само на прозорот кај што е и многу убаво ми изгледа без нив дневната ич не би ми била убава :) Не верувам дека некогаш ќе ми се промени оваа мислење колку и да е обврска плус :$:D

На mal.ecka, Peco, Lady Phoenix и 19 други им се допаѓа ова.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Јас дете успав,па фаќам малку хоризонрала и јас.

Мојата машина има повеќевод 15 гидини. Си ја купив уште дур живеев во Ск. Нема опција завеси.
    Ги исправ со центрифуга.
    Не ми било тешко досега ни на рака да ги перам. Тогаш барем штипки не вадам.
    Тоа ми е ептен пипаво и потешко.
    Дали на рака или во машина,едната одма закачувам,а таа од кујната мора пеглање оти има свила низ неа.

На Lady Phoenix, ninja35, VladeMila и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.396
    Допаѓања:
    262.147
    ^Буржуазија :!:

На Lady Phoenix, duffi, galapce и 6 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.858
    @Lilit се сложувам комплетно со нејзе за се што кажа за форумот и темава.
    Драга, петиција метиција сакаш на рамења качи и се темава не ја кријат, логичното објаснување дадено 2 3 пати па и не ми е баш логично како што рече ти.. но во никој случај темава нема да пропадне ако влезе во скриено катче а ниту форумот општо ама ајде колку за муабет не бидувало.
    А всушност оваа тема се издвојува па зошто да не се направи нешто за членовите кој што ја одржуваат и да се даде малку интимност всушност на тие што ја прават темава и катчево посебно и повеќе квалитетно. Сметам дека заслужува шанса, пред се за нас за членовите бидејки и ние како и администраторите си имаме барања и желби, а лошо е кога само нивните правила ви требало да се почитуваат а нашите НЕ.
    Јас мислам дека темава да е во скриено катче многу повеќе би била читана и квалитетна .. вака многу од нас пред да пишат размислуваат што да пишат првен а најважно дека и да сакаат да пишат некогаш не можат бидејки претпочитаат анонимност и тоа ви требало да се почитува бидејки да сум сакала да ме знаат ќе сум пишувала на фб наместо тука.
    И така има илјадници членови кој што можат да не читат, бројката покажува енормност да така.. некој цел век да не чита а да не е зачленет тешко.
    Ај да не ја тупам, сакам и јас и сите други ама нема :( а да ни дозволат многу поубаво ќе е.. ама се нервирам ве кога нема демократија, јас да ти исполнувам услови а ти на мене не.
    И да, зошто нема модератори?
    Човек што сака и му треба не може да си праша ништо.
    Порано кога беше тимот беше навистина многу по попријатно. Лутете се не сте се тоа е вистината. Најкреативниот женски форум каде што доаѓаш да се дружиш а не да бараш нешто не дава никакви услови а бара премногу!:doh:

На mal.ecka, Lady Phoenix, menelele и 9 други им се допаѓа ова.
  7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.681
    Допаѓања:
    126.582
    За мене стан/куќа без завеси е како жена без ц**ки. Да ми извините ама не можам без завеси. Ко кнцеларија. Топлина бе му дава на домот. Идам кај другарка кај што нема завесии се се мислам на кој шалтер да застанам во фирмава ?

На mal.ecka, MacenceEna, Peco и 8 други им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.203
    Допаѓања:
    111.386
    Бев и без завеси и без теписи, ама љубам топлес или по гаќи да шетам низ дома и ко попче си наредив и во дневна и во кујна, а во спална ролетни до доле спуштив. И теписи немав ама мајка ми понуди да ми ги купи и си ги прибрав и нив. Без завеси ми беше штуро некако, за таков тип простор си сака и таков ентериер, такви прозори, а не нашите прозори од пред 30 години и плафони ниски. Без теписони секој ден бришев пребришував и пак беше полно прашина, сега мирна ми е главата. Не сум супердомаќинка, чистам еднаш неделно, секој ден прибирам, генерално чистам еднаш месечно. Сосем ми е доволно. Сакам чисто купатило, средена дневна и спална, ништо друго не ми е битно. Имам уште две соби, едната е на мм канцеларија а другата гардеробер изиграва, двете во иднина ќе бидат спални, ама сега се општ хаос.

На Dust, Lady Phoenix, Bridget и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.169
    Допаѓања:
    137.317
    За колеги - секаде кај што имав, и на факултет и на некои места кај што работев, со колегите имав многу покоректен однос него со колешките. На факултет повеке комуницирав со колеги, ама со тие колешки што бев блиска си останав блиска, со колегите комуникацијата заврши со завршувањето на факултетот.
    На тие места кај што имав работено колегите беа пофини, поопуштени, жените некако беа превише искомплесирани, се нешто им сметаше. Со една баба, пред пензионирање, цел живот имала надредени што ваљда ужасно ја погодувало, па сега беше ставена шеф у канцеларија, секој ден имав проблеми од неа. Се ми тупеше дека јас ко најмлада треба да идам пред сите на работа и да ги пречекам постарите колеги со кафе |( Еднаш и реков нели домакините пречекуваат со кафе не гостите, пошто она ,,староседелец,, таму, јас на замена. За љубомора мм нема покажано, имало нешто плеснато на зафрканција ама ништо страшно. Тој на работа нема никаква колешка, така да нема место за љубомора

Што се однесуа до завеси јас моите у када ги перам, не ги стискам ги оставам сами да се исцедат, и коа ке прекине вода да капи од нив ги закачувам и така немам потреба од пеглање.

А тоа за темата да оди у скриено катче, и јас мислам дека треба. Вака секој може да чита, и што е член и што не е на форумов.

На Peco, Lady Phoenix, menelele и 8 други им се допаѓа ова.
  10. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Хaхaхa ме нaсмеa,свекoрми тaкa викaше зa кaј нaс.Се oсеќaм кo вo oрдинaцијa:D

На Lady Phoenix, Sesil, menelele и 6 други им се допаѓа ова.
  11. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Е да, и мене ме нервираше прашината додека бев во Скопје, ама затоа овде можам слободно без теписи и завеси од таа гледна точка :) Таа прашина во Скопје што се собираше за еден ден, овде за минимум една недела се ствара. Многу, многу, многу е чиста средината. А за завесите.............прво, далеку се зградите една од друга, не можеш да си подадеш кафе со комшија преку прозор, така да не се гледа нешто многу :) А ако случајно загледа некој, нема ништо ново да види, ако се зафати со гледање по прозори, на минимум уште 10 места ќе види тетки по прслук или топлес :D

Што знам, стерилноста може со многу други детали да се ублажи.

И јас сметам дека треба во скриено катче да се преселиме 8-| Ако ништо друго, заради последниве муабети, скоро сите се произнесовме кој шета гол по дома, кој по гаќи и прслук :D

На Dust, mal.ecka, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.858
    И јас сум љубител на завеси..
    Таа топлина, па си бираш креација, па боја па шара па должина .. абе перверзии:D
    Здравје в иднина си сакам секаде завеси со драпери плус а многу љубам темно црвена боја ко за завеси, имав таква порано дека живеев и многу ја сакав :mm:..
    Вензијанки не сакам некако не се по мој вкус, ролетни може ама тука нема ама не бели туку дрвени сакам :D
    Многу сакам знам :rofl:
    И теписи сакам обавезно, на голо не можам да газам и ми студи шубе ми е:D

На Peco, Lady Phoenix, menelele и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.396
    Допаѓања:
    262.147
    Жени јас со години читам па никоја не сум ја препознала случајно...општи ни се муабетите за да некој не пронајде и извлече заклучок за нас.
    Знам многу жени кои само читаат, знам и зачленети кои не пишуваат ама ете интересно им е ѕирнат. Сепак секој си знае што и колку пишува.
    Ако е скриена темава што повеќе ќе пишуваме од ова сега...?

На Dust, kuc, kukla21 и 20 други им се допаѓа ова.
  14. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Ништо повеќе Бошке.
    Некогаш свесно пишуваме повеќе отколку што треба, па после калав ни е газот.

И јас во одредени моменти сум споделува лични проблеми, за кои потоа сум се покајала.
    Ама од толку кревање врева ќе помислат другиве гости или домашни феминки дека којзнае што криеме.

На Dust, MacenceEna, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Освен што улетуваат чат пат тролови,кои очигледно и не секогаш ни сметаат,другото ми е сеедно во врска со темата.
    За стратегијата на форумот не ме интересира се додека не утича на мене.
    И директните навреди ми сметаат,воопшто во животот не само овде. Но тоа си е карактеристика на ликот кој се служи со такви работи,оној за кој се упатени ке го истрае моментот но првиот до сопствениот нарав ке си живее цел живот.

За другото да не Верглам пак.8)

Кај сака нека си биде темата,и кој сака нека си има во неа. Селекцијата си останува на нас. Кога нешто не ми се допага ке си каже човек,ке му олесни а дали ке се промени или не,караванот пак си врви. Така е барем одкако постои темата.

На PUPICA, Peco, Lady Phoenix и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.396
    Допаѓања:
    262.147
    Толку многу пишуваме што заборавам вчера што сме праеле муабет. Мене ми е супер за релаксација и забава, не го доживувам трагично и ако некој ме препознае.
    Темана за свекрви тогаш со катанци треба да се скрие, или за вештачко оплодување на пример.

На PUPICA, Dust, Lady Phoenix и 12 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    За темава...

Јас минимизирам во пишување.
    Никогаш не сум пишала кога ни доаѓале гости или ние кога одиме некаде (т.е. многу ретко), а постојано сме со луѓе.
    Не пишувам ни викенд каде сме.
    Не пишувам случки од секојдневие, освен општи сознанија каде никој неможе да се препознае
    Не ставам слика во модни критики
    Не ставам што си купувам
    Не ставам како се шминкам
    Коса никако

...
    И сето тоа е поради тоа што околу мене има ,,читачки,, кои не се зачленети и сеир фаќаат...дури и се коментираат расправии и дешавки од форумов.

П.С. Плус криво ми е @Ordinary се држи таинствено...неможеме да ја откриеме

На PUPICA, mal.ecka, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  18. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    И скриенoтп кaтче нее нaјбезбеднo,слики имaме oд децaтa,oд нaс.И тaму мoже дa читaaт.Нaше е штo ќе пишувaме,и кoлку ќе oткриеме.

На Peco, Lady Phoenix, green.eyes и 6 други им се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.681
    Допаѓања:
    126.582
    мене ме провалија на работа која сум. Ме заболе.

На PUPICA, mal.ecka, kukla21 и 10 други им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.858
    Да, крај краева и вие сте во право. Правилата се такви на кој му чини арно на кој не пак арно.
    Нема што да се дискутира иако би сакала да биде повеќе во скриеното но правилата си се правила.

На Lady Phoenix, MilaP, green.eyes и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.