Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Annath

Annath Форумски идол

Добро утро!

Наминав само да ве поздравам.
    Далеронке, ако може како било да се помогне, кажи. Некогаш помошта може да дојде оттаму од каде што најмалку очекуваш.

Убав денов жени, сонцево пече, мами на прошетки... а јас на работа... е тоа ти е. Во вакви денови жалам што не сум повеќе дете... сакам да ми се врати безгрижноста и деновите без обврски.

Уживајте! :f::f::f:

2. anel

anel Популарен член

Добро утро девојки

кафето го испивме @tessie , ти благодарам, ама еве да ви посакам убав ден

morning picture.jpg

зима е уште, променливо време, вируси, настинки, ама сонцево денес ме инспирираше да забегам некаде во топлите краишта:).Ми се бега некаде, море, плажа,време е да се почне со размислување каде на одмор.Еве еден линк со најубавите плажи за 2015, па кој нема работа нека ужива малку во фотографиите.

http://www.tripadvisor.com/TravelersChoice

Teodora*, ozbilnazena, anina and 5 others like this.
  3. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Dobar den dami!
    Me interesira dali ve ima nekoi kako mene da ne recam ama 'ocajni' domakinki?
    Sto pravite po cel den?
    Jas eve po doma so decata, ne deka nema rabota, ima nonstop. Ama nema socijalizacija. Da ne bevte vie ke se poremetev skros. Pa i ova vremeto barem okolu 10 syepeni da bese da moze da se podizleze nekade.
    Uf ne mi e lesno, ama ke se izdrzi.
    Aj pozdrav ke si pravam vtoro kafe. Ako saka nekoja kazete

Mrs.Bass, MacenceEna, mareane and 3 others like this.
  4. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Добро утро / Добар ден и од мене

Јас кафето го испив и чајот плус..Ранобудецот мој ме стана уште од 6,30:wasntme: а јас на работа од 8,00:drunk:...
    Да се облечиме да се средиме и помина времето..Денот ми почнува многу рано ама пак затоа и рано завршува:lol: Ѕверот мој си легнува кај 20,30 а и јас со него ..кога ќе станам да посредам кога не--си продолжувам и јас и оп во 3,00:bandit: вампир....мама преспана...

Тоа е со деца...покрај ѕверчето и јас одмарам ...

Чао мои дами ... Денес сум во одлично расположение

5. Daleron

Daleron Истакнат член

Девојки иако расчистив пред 15 години и мислев дека се тоа е позади мене, ама некако минатото се врати таму кае што најмалку очекуваш. Единствено што ми преостанува е да го упукам, до тој степен сум дојдена.
    Ви благодарам на понудената помош, ама само јас тоа можам да го решам. После дождот доаѓа сонце.

6. anina

anina Популарен член

Ако пукаш, ќе одговараш како за човек.... Затоа немој;) Никој не вреди толку(y)

ozbilnazena, mareane, anel and 3 others like this.
  7. tessie

tessie Форумски идол

Здраво. :) Прво, добредојде на темава, па и на форумов, нема ни една недела уште. :) Жене, а где је вишњовача за добредојде? A бе мене коа ме нема, ништо не се спрема на време. :rofl:

Второ, една од најголемите лаги коишто ќе ги слушнеш од луѓе со коишто си бил близок, а сте се виделе по сто години е „ќе се слушнеме/видиме.“ Верувај, не е до тебе или до тоа што си домаќинка, а во никој случај не си очајна, да се разбереме. Работата е што веќе не се мери дружењето денес со дружењето некогаш. Едноставно нешто преку коешто тешко се поминува и сами сме немоќни да го пребродиме. Зависи, некогаш и другата страна мисли како тебе и очекува иницијатива, некогаш пак едноставно колку и да даваш иницијатива веќе непријатно е и нема што да ти е глупо или криво. Ќе ти речев да се запишеш на некоја активност, да започнеш со некое хоби, ама не знам колку време ти останува за тоа од децата...

@Daleron , aрно ти рече Анина. Ко за човек ќе одговараш. Батали таму, гледај што помалку да се нервираш, знам дека е тешко, ама па кога со нервирање сме поправиле нешто... :hug:

Teodora*, galapce, sanjaeva and 12 others like this.
  8. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Дека си мор @tessie 8-| , добра ли си? 8-|

Daleron and tessie like this.
  9. tessie

tessie Форумски идол

Eве ме Горде, тук и там. Добра сум, фала на прашање, ти како си ? Ептен си ми интересна со смајлињана со наочарчиња. :lol:

Last edited: Feb 19, 2015
    Daleron and Gordana10 like this.
  10. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Е арна, се топлам на сонцево, додека го има, покрај ладново :D а окалките, ми се специјални :emo:

11. Annath

Annath Форумски идол

@anel кај отворив кај ме запусти со плаживе... уф... и сега почнав да гледам за одмор... пак.
    Летоска бевме на една од најубавите плажи во Грција (според tripadvisor за 2012 година) и пак би отишла, ама само заради плажата и заради тоа што таму нема наши. Рај за очи, богами и за уши :D

И сега стрв ме фати за некоја убава плажа... ги меркам овие во Египет... а понудиве на booking се да не веруваш. Најдов супер хотелче со пет ѕвезди, алл ин варијанта за двајца возрасни и едно дете, околу 550 евра. Милина од цена, ама сами да организираме превоз, ќе не чини ѓавол и пол |( е па нема совршено. А радо би се вратила пак во Египет.
    Море да си ќутам, Петре да не ме чуе, ќе вика дека Македонците само по одмори и по кафиња оделе, а ич не работеле :P

@Cuci81 само да најдеш работа му е чарето. Јас бев како тебе еден период. Се омажив, родив, пркна малиот, барав работа. Ни за лек немаше... ама си дојдов и јас на своето. Социјализација нема кога си по цел ден дома. Јас побудалував. Ај да се шета, ќе шеташ ден-два, после? И сама шетање не бива. Па и со деца секој ден да излезеш треба да ги фати воздух, макар и половина час, ама тоа не е тоа. Ако можеш, ако знаеш некој да те пикне некаде колку да излезеш од дома, почни. Ќе видиш дека е подобро.

12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ааа @Cuci81 нема тука очајни домаќинки, сите сме саде лепотици.:makeup:(hollest):rofl:

Моите деца се мали така да немам време да бидам очајна домаќинка, време има за се ако се сака, секако не може секој ден да се шета со другарки а искрено и немам ни желба за социјализација толку многу.
    Сега во овој момент од животот децата ми се најбитни, многу брзо растат и не сакам ништо да пропуштам, дружењето со другарките ни е најчесто повторно фамилијарно, понекогаш ќе излеземе и сами на кафе муабет, на концерт или нешто такво ама тоа е само повремено, не може да биде секојдневно.
    Секојдневно се дружам само со снаа ми, децата си играт, ние можеме да тераме кафе-муабет си помагаме на која што и треба и тоа е тоа, ќе шетаме кога ќе ни потпораснат децата.

Тоа малку слободно време што го имам гледам да си го поминам со сопругот, не сакам утре да се свртам, децата пораснати а со сопругот да бидеме странци затоа што цело време комуникацијата ни се сведувала за и околу децата, така да секогаш гледам да имаме време за дружење само ние двајцата и муабетот да не ни се врти само околу децата, правило ни е тоа, да збориме првите 15 минути за децата и после нема веќе муабет за децата тука само тоа што не интересира нас двајцата.

Се на се социјализацијата ми се сведува на луѓе што ќе ги видам на пракса каде што одам за факултетот, сега треба повторно да почнам за две недели, бош муабети со комшики и мајките/татковците во парк или на плажа, па и не е толку лошо кога ќе размислам.:wasntme::lol:

За плажите онаа во Whitehaven е рај на земјината топка, не сум била на поубава плажа во животот.:inlove::sun:

13. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Vo celost si me razbrala sto mi e problemot. Ma mi se ide i diploma da iskinam i nekade djenem da fatam, pa makar i wc-inja da cistam (ne deka potcenuvam). Se si se nadevam deka ke najdam rabota. Ama aj neka mi se zivi i zdravi decata, se nadevam deka ke bide podobro.
    Tessie fala za vishnjovacata, alsamo po jednu. Da ne treba sami da se cuvaat decata. :d:

14. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Ne ni ocekuvam sekoj den kako maalarka nekoja da se kafesuvam, ama mene mi se slucuva i po 2 nedeli osven maz mi i decata drug covek da ne vidam. Pa ke zaboravam da zboram veke.

Annath likes this.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Знам како ти е Цуци. Имаше периоди кога единствено излегување ми беше неделното пазарување во маркет. А најблискиот голем маркет кај мене е на 4 км од дома. Па сега ти види. Нема да заборавиш да зборуваш, ама може да затупиш. Јас барем ептен затупена се чувствував. Како од главата да ми се губеше сè што знаев, не можев реченици саглам да склопам за да се изразам како што треба, како да сум заборавила сè што сум научила. Конверзација со луѓе - Боже пази, како да ми се губеа зборовите од уста, знам што сакам да кажам, ама не можам, не знам како. Лудило! За среќа, подруго е сега.

Битер, не ми спомнувај плажи, болна точка ми се... па сите најубави плажи се далеку од тука (со мали исклучоци). А јас да стигнам до нив, малку потешко... не знам дали би се решила на лет со авион подолг од саат време. Не можам, бре, не можам, уплав, страв, паники ме фаќаат.... не знам до Египет како издржав... уф....

ozbilnazena, girl-miri, anina and 5 others like this.
  16. Daleron

Daleron Истакнат член

17. lunicka

lunicka Форумски идол

[​IMG] Имаме нова другарка ,добредојде за неа. @Cuci81 послужи се :d:.
    За очај не ми зборувај,ама ако дозволиш да те потфати ќе те уништи.И јас не работам ама искрено и немам многу слободно време да не знам што да правам.Некогаш буквално освем со домашниве со никого не прозборувам,некогаш ми паѓа тешко,ме мава депресија,плачам,се колнам...и повторно нов ден пред мене.Надежда не сакам да поверувам дека умира иако ме убедуваат дека умира.Ми пречи што не работам,што немам свој денар прво за себе па и да помогнам во семејниот буџет,ми пречи што не контактирам со луѓе ама тоа е .Да се надеваме дека е фаза и ќе помине ,јас веќе 8 години сум без работа.
    Најди нешто ,читај ,цртај ,оди да вежбаш во теретана,во парк со други мамички...прави се она што сакаш да го работиш а си немала време.Ќе си најдеш работа,ќе видиш.(y)
    А вие другите какви сте,сте се расфрлале со плажи ова она...сакате да ми течат лиги:worried::worried:.
    Еден убав ден и јас ќе одам на таква плажа ...или сепак не...
    @Daleron ти си цврста жена,направи се што можеш да се заштитите а да не си ги извалкаш рацете.]:)

Last edited: Feb 19, 2015
    Teodora*, tinan, ozbilnazena and 9 others like this.
  18. anel

anel Популарен член

@Annath, немам ни страв, ни паники ме фаќаат, ама од возбуда не можам да спијам два дена претходно, нити во авион и затоа долгите релации ми се многу напорни, ќе треба одморот да ми помине во приспособување на временската разлика и да се одморам од летот. Може, ама помалку од месец не:rofl:, да видам и јас нешто од плажите:). Инаку Малдиви ми е сон, се надевам некој убав ден ;), или само се надевам:rofl:. Ама затоа има убави плажи и во близина, јас оваа година ја меркам Кефалонија, здравје . А со Петре сеуште сум немала чест да се запознаам, па нема да ме кара:rofl:

@Cuci81 добредојде, иако имаш подолг стаж на форумов од мене

19. mareane

mareane Форумски идол

@Cuci81 добредојде ,Горе доли сите често сме„ очајни“ домаќинки без разлика дали сме вработени невработени со мали големи или без деца а особено тие кои сме останале во нашава ни мила земја.Еве јас одам на работа ама понесоцијализирана никогаш не су била.Дружење со колегите незначително а тогаш кога треба само недоразбирања и нетрпеливост се јавува како резултат на стресната ,несигурна и.т.н.работаСе социјализирам со комшивката сакала или не која постојано иде и се поретко со стари другарки оти секоај се помалку време има.Е кога би имала повеќе пари би се социјализирала и јас на некоја плажа или патување до Банско на викенд (можеби некогаш )
    @Daleron јас сум те проценила како една од најсилните и најхрабрите жени овде така да сигурна сум дека и овај проблем ќе го решиш на најдобар начин.

Annath, anina, Cuci81 and 3 others like this.
  20. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Здраво убавици од околу и преку 40... [​IMG]
    @Cuci81 добредојде на најдобрата тема на Фемина [​IMG]
    Поздрав до девојките што решиле да трчаат [​IMG]
    Поздрав до девојките што малку се „развеселиле“ [​IMG]
    Поздрав до девојките што се „разубавеле“ [​IMG]...................................
    Страшно лоша седмица :(... Грип, грип и само грип :punch:... Еден ќе се подизлечи, друг ќе залегне... И уште ако Ви кажам дека тоа се се машки ликови... Ужас...

Teodora*, Annath, ozbilnazena and 8 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.