Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.365
    Ма како и да е , готови сме од овие.
    Кај нас скришно се готви месо.

На Peco, Lady Phoenix, referentka и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.937
    Допаѓања:
    164.018
    Штом се поделивте кој што, јас ќе донесам еден калаш, да се придржуваме кон модата.

На JuLleE, Peco, kukla21 и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.386
    Допаѓања:
    262.039
    ^За невестата, идел со фустанот (facepalm)

На JuLleE, Peco, kukla21 и 9 други им се допаѓа ова.
  4. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Кaндидaтки зa гaтaчки
    Вежбaјте крaткoрoчнo гaтaње, не ќе ве тестирaaт зa 2107.

На DVAANGELA, Lady Phoenix, Tajnaotrovna и 7 други им се допаѓа ова.
  5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Лелеее... пак свадба. Пак на фустани пари да даваме? :^)

Може во фармерки да дојдат гостите? :worried:

На JuLleE, kukla21, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.298
    Допаѓања:
    92.028
    Абе немора нов носи го тој последно што го купи :lol: Нема смисла со фармерки ептен наши сме:rofl:

На kukla21, Lady Phoenix, Tajnaotrovna и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.288
    Допаѓања:
    81.862
    Јас пак мислам дека тоа со бременоста ти е потсвесно, особено ако навечер често (како мене) залутуваш по трудничките теми за да видиш што има ново. :wasntme::wasntme:
    Моја претпоставка е дека ти следува некое ослободување и исполнетост од претходен лош период низ кој си минувала и сето тоа пута два.
    Или пак 2 (можни) патишта кои постојано ти се вкрстуваат и ти прават дилема што да одбереш во некоја ситуација во која се наоѓаш.
    Крстот означува син, па штом биле двe ланчиња во прашање може и да се однесува на двете момчиња кои веќе ги имаш, има многу толкувања.
    Не те познавам толку добро, затоа вака гаѓам натаму-наваму. Поинтересно е со некој чие секојдневие и карактер ми се попознати, ама нема врска, битно е да се забавуваме.
    Убав сон во секој случај, Бубале.

Одам да си ги досредам папките и да кинисам накај дома, доста беше мешање во штипки кај големите дади.
    Барем за денес. :D

Последна измена: 21 јули 2016
    На Mrs.Bass, JuLleE, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.935
    Допаѓања:
    203.218
    Нaјплoден бизнис нa денешницaвa... oсoбенo aкo сте вo службa нa некoј "влaдaр" кo нaшиoв :D

@joy1 ме нaежи. Уште пoвеќе ме увери вo тoa декa децaтa гледaaт нештa штo ние вoзрaсните не мoжеме дa ги видиме.

Се спремaте зa свaдбa? Дa си зaкупиме сo време еднo aвиoнче дo Имaчкa, реизoт мaл ќе е 8)

На promeneta, MacenceEna, JuLleE и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.937
    Допаѓања:
    164.018
    Бубале, присети се какви ти биле бременостите со децата, ќе ти стане појасно што ти предвидува сонот.
    А и ти беше со мафинчињата така?
    Се шириш професионално, растеш нов аспект од твојот живот, можеби и си подзагрижена како ќе оди. Ти фали верба малку повеќе дека исходот ќе ти е одличен.
    Поврзано ти е со бизнисот.

Какво гадно смути направив.
    Грејпфрут, блитва и нане... бљак. Ама ќе го испијам!

На JuLleE, Lady Phoenix, Tajnaotrovna и 6 други им се допаѓа ова.
  10. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    @Lilit, што бидна со тие картите, мор?

На Lady Phoenix, Tajnaotrovna, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.242
    A sto znaci na son po skali da pagjas?

12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    ма за сите по еден

да бе они толку да ги сакале животните немало да им ја пасат тревата :D

kaкви фармерки, ами нАли најближните најелегантни треба да бидат, има сите у иста боја фустани да се облечеме, да се знае кои сме
    тие што имате керкички, со се нив

На MacenceEna, Peco, Eli23 и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.937
    Допаѓања:
    164.018
    Па не се јавувате да отвориме. :)
    Сакав да ги отворам, ама немам време некако.
    И индиго платно набавив.
    Ај вечер ќе ги отворам ќе ви кажам што се случува.
    Не е магиско, циганско и гатачко, можда и не се така интересни.
    Ја листав книгата што ја имам со нив, прилично се психолошки, јунгови, ама читаат потсвест.
    Ко што гледам не е нешто типа - чекаш неке документи, црна магија некој ти фрлил, он те сака, ама и друга воли.
    Имаат егзо и езо моменти, ама баш баш баш оние поголеми теми.

Намалена самодоверба.
    Или брзаш во остварување на нешто, со сила го правиш, а не треба да биде или не е во ред да се случи или не го сакаш да се случи.
    Или ти треба време нешто да легне. Брзаш напред, не дозволуваш да надминеш нешто, а на потсвеста и треба повеќе време.

На JuLleE, Lady Phoenix, Tajnaotrovna и 7 други им се допаѓа ова.
  14. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Добар ден...

А ја што да донесам поклон,да не се копираме,дуплираме,...Јас перничиња рачна изработка бај ми:)..Имам вакви на претек,мајка ми ме тераше како дете да везам и хеклам,ене ги дома складирани,..

Ручек од вчера за мм,ја си сварив компир за мене,салатка шопска и обавезно кромид:$

Два дена одам во сукња на работа,ми рекоа дека сум станала многу сексиљава( читај ослабена)..знам ми мачкаат очи..си се гледам ја во огледало,уште колку треба да се слабее..ехеее..Ми беше кејф во сукља да одам,редно беше,5години нови во кеса,завчера отпакувани..

Малку сум штракната во тој поглед,ги делам алиштата...овие за на работа,овие за во град,овие за прошетка,овие за по гости..и така некој остануваат неизносени,некој со етикета,некој омалени и то..

Муабетот ми е,дали вие правите како мене,ги двоите алиштата,или максимално ги носите(душата им вадите)...

Поздрав друштво,отидов да правам шопска...

558539_552940731430623_4073446_n.jpg heklani sareni jastuci.jpg

На Mrs.Bass, promeneta, Val-Dim и 15 други им се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Леле,
    цела забава ќе сум ја испуштела за малку. Па да се попишманите поклоните да не ги пратите :whew:

На jasna83, Val-Dim, MacenceEna и 17 други им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.937
    Допаѓања:
    164.018
    Доколку сакате да ве следи добра карма, направете го ова веднаш

Простувањето е уште еден доказ за тоа колку човекот може да биде силен. За да почувствувате слобода и хармонија, пред сè мора да им простите на сите кои ви нанеле некаква болка, па дури и ако тоа сега ви се чини невозможно. Простете им, не затоа што тие го заслужуваат тоа, туку затоа што вие повеќе не треба да патите и да чувствувате болка секогаш кога ќе се сетите како одредени луѓе постапувале кон вас. Простувањето е неопходно за вашето душевно излекување. Запомнете, секогаш кога простувате, вие правите добро за себе, односно на тој начин си изразувате љубов.

За еден пример можеме да земеме жена, која минала низ развод. Замислете си дека десет години била во брак, а потоа дошла до судир со својот сопруг поради некоја негова непростлива постапка. Се развела поради тоа и сега искрено го мрази својот сопруг. И самото споменување на неговото име предизвикува грчеви во нејзиниот стомак и мачнина. Емоционалниот отров е толку силен, поради што таа повеќе не може да издржи. Жената ќе одлучи да побара стручна помош и ќе се обрати кај психотерапевт. Таму вели: „Ме боли. Сè во мене е обземено со бес, љубомора, огорченост. Тоа не може да се прости. Го мразам тој човек!“ . Тогаш терапевтот ќе ѝ рече: „Треба да ги исфрлите емоциите, да го отпуштите својот бес. Дајте ѝ оддишка на својата лутина. Земете перница и гризете ја, удирајте ја! Дозволете бесот да излезе надвор!“.

Потоа жената оди и сама создава настап на бес, создава свесна експлозија на емоции и ќе почувствува подобрување. Повторно доаѓа кај својот терапевт и му се заблагодарува. На нејзиното лице по долго време се појавува широка насмевка. Насмеана излегува од ординацијата и погодете кој минува покрај неа? Нејзиниот поранешен сопруг. Кога ќе го здогледа нејзиниот бес повторно извира, како никогаш претходно. Повторно се враќа кај терапевтот и спроведува уште едно „исфрлање на бесот“.

Експлозијата на емоции во одредени случаи може да доведе само до привремено олеснување. Да, таа помага човекот да се ослободи од дел од отровите кои го загадуваат неговото тело, но овој метод не ја лекува раната во целост. Единствениот начин е да се најде патот до простувањето. Жената целосно ќе се ослободи од бесот кога ќе му прости на својот поранешен сопруг, но тоа не е секогаш лесно и едноставно.

Како можете да знаете дали навистина сте простиле некому?
    Кога средбата со личноста која некогаш ве повредила и ви нанела голема болка, повеќе не ги буди старите чувства. Името на тој или на таа повеќе не предизвикува бурни емотивни реакции. Со други зборови – допирот на порано нанесената рана, повеќе не предизвикува болка. Тогаш значи дека навистина сте простиле. Секако, лузната останува, исто како на кожата, така и на емоциите. Лошите случки остануваат во сеќавањата, но местото повеќе не ве боли.

Можеби сега си помислувате: „Лесно е да се каже! Јас би сакал/а, но не успевам“. Но, причината секако лежи во вас. Човек може да најде стотици причини и оправдувања да не прости. Вистината лежи во тоа дека, не можеме да простиме затоа што сме се навикнале на непростување. Поголемиот дел од луѓето ја совладале техниката на непростување, додека простувањето им е послаба страна. Сетете се на детството. Кога сте биле деца простувањето ви било во вашата крв. Пред да се заразите со општата душевна неволја, сте простувале без никаков напор, тоа едноставно се случувало само од себе. Погледнете ги децата кои си играат. Тие ќе се искараат, понекогаш и ќе се истепаат. Децата се жалат на своите мајки кои набрзо навлегуваат во расправија, а децата за тоа време повторно се враќаат на игралиштето и продолжуваат со играта како ништо да не се случило. А нивните мајки? Тие можеби ќе се мразат до крајот на животот.

Не е работата во тоа да се научи простувањето, затоа што ние ја имаме вродено таа способност. Но, што се случува? Со текот на времето, како созреваме, се одвикнуваме од простување. Суштината на проблемот е во гордоста. Таа само долева масло на огнот предизвикан од нанесената навреда. Многу луѓе кои се одлучуваат да ја држат лутината, всушност сакаат да го свртат вниманието кон себе.

Како да простите?
    Најпрвин направете листа со имиња на сите оние, кои според вас, треба да ви простат, односно вие треба да побарате прошка од нив. Побарајте ги и видете се со тие луѓе. Потоа направете листа на луѓе кои ве повредиле, оние на кои вие треба да им простите. Соберете сила и отпуштете го бесот во вас. Простете им на сите, без оглед колкава неправда и болка ви нанеле. По простувањето ќе почувствувате големо олеснување. Настапува една хармонија во вас и се зајакнува сопствената љубов. Почнувате повеќе да си се почитувате и сакате, затоа што ќе имате време да се посветите на себе, времето повеќе нема да го трошите размислувајќи на другите. Си создавате своја нова карма, а лошата, која ве гушела со месеци и години сте ја ослободиле од вас. Од моментот кога ќе се ослободите од негативните емоции, кои долго време се собирале во вас, ќе имате чувство дека животот ви почнува одново.

Опомена - не е за луѓе со срце лешник и ум како дудинка.
    И не е навреда! :!:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, JuLleE, referentka и 6 други им се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.242
    Kolku samo si vo pravo so ova

На referentka, Tajnaotrovna и Lilit им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.363
    Допаѓања:
    278.898
    Od mene pletena garnitura za toj regalot od Danka sto ne go bendisuvase.
    Tuku daj kazete modeli i boi na fustanite kako deverusi barem da licime

На Peco, DVAANGELA, referentka и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.937
    Допаѓања:
    164.018
    Абе ти си во право, не јас. :)
    Послушај си ја потсвеста, уствари сега ми текна во твојот контекст што значи.

На referentka, Lady Phoenix, ♡BuBaLe♡ и 3 други им се допаѓа ова.
  20. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Aма баш затоа и ме заинтересира. Кога ќе имаш време ај да правиме сеанса на темава.

А и @lunicka сакав да ми гледа на кафе... а ја нема во последно време. Не ми е за кафето, туку фалиш ептен. Плус домаќин си на темава, не е културно вака. :(

На JuLleE, Peco, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.