Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    ако е предадено на звршител, не значи дека тој ќе постапи на тој начин, односно мже да ја почне наплатата и со блокирање на сметки...така најлесно му е и одма ќе си го наплати неговиот дел.
    најдобро е сопственикот веднаш да го контактира извршителот и одма да почне со плаќање. колата нема да ја земе, освен ако не постои друг начин за наплата а и да ја земе, ќе ја дадат на лицитација

На menelele, kukla21 и Petar80 им се допаѓа ова.
  2. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    @Bridget Те фати пмс.Ваква лоша те немам читано сигурно 2-3 месеци или грешка сум ?
    Луѓе кнедла на грло ми зстана, се наежив од еден пост во подршка за забременување ;(, не се рчкјте за глупости.
    @Lilit честито со здравје да си ја возиш, ама какв гледачка си ти штом не си предвидела дека кола ти следува :rofl:
    Добра е стварно типска си ја викам јас, спортска (y)
    Дај пак частовка :tmi:

На ALISA0000, ♡BuBaLe♡, sanjaeva и 6 други им се допаѓа ова.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Чекај малце сакаш да кажеш еве утре ако отиде и им го плати целокупниот долг нема да може да ја земе?

На kukla21 и Petar80 им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.930
    Допаѓања:
    163.977
    Сигурен си за ова?
    Зошто јас имав случај во фирма каде што извршителот само ги наплати ратите, а колата на крајот беше одземена зошто во тоа е поентата на лизингот.
    За лизинг е сосема поразлично од кредит. Ова е постапка за кредит која ја опиша.
    Не знам, може грешам. (а и подобро да грешам)
    Треба договорот да се погледне со автокуќата каква е постапката.

Тоа е прав маж бе!
    Знае да се скрие!

Ќе пишам утре од работа шо се деси со картите. Денот ќе ми биде клати врата земај плата.

На ♡BuBaLe♡, Lady Phoenix, menelele и 6 други им се допаѓа ова.
  5. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    значи, лизинг компанијата нема да го одземе возилото ако кај извршителот е даден налог за целокупниот долг, до крај на исплатата на возилото...што е најверојатно во случајот.
    оти во тој случај компанијата би имала и наплатен долг и возило, што нема логика...

6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.930
    Допаѓања:
    163.977
    Долгот ќе го наплати, ама возилото ќе го земе. Прочитај суштина на лизинг што е... таа е природата јбг... Лизинг е наем уствари.

Потоа, по договор или се договараат они да го откупат од еднаш или се дава на лицитација или си го ползуваат они било како. Една автокуќа на пример си има свое рент а кар и таму си ги користат возилата.

Не сум сигурна пак ќе речам, зошто кај нас се прават од случај до случај различно... кој како си толкува...
    Случајот за кој јас зборам вака беше. Си го откупија возилото инаку на крај во целост.

7. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    сепак најпаметно ќе биде веднаш да се исконтактира извршителот... и лизинг компанијата.
    а сигурно и кај купувачот во договорот е наведено што во случај на спор....само треба да се прочита

8. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    На лизинг мислам никогаш не би земала.
    Неможам со такви работи да се замарам да не можам да го возам и да може секој ден да ми го дигнат.
    Колку што знам од дома не можеле да ти го земат, ама од улица да а зошто незнам. Имале резервен клуч.
    Знам луѓе кои не смееја да го возат дека не платиле рата мислам.
    Има кола од 30.000 евра и дома ја крие ? И што фајде, па купи си ефтина и вози си ја.

9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Не сфатив ништо или сум преморена.
    Ќе кажам посликовито и белким ќе ми кажеш како стојат работите.
    Вака долгот е 45000 ден и е дадено на извршител и денеска во 10 вечерта видовме дека колата нее пред зграда.
    И друго нешто што ми се врти во мозок е дека е украдена бидејки татко ми клучот го изгуби во тревникот пред зграда и неуспеавме да го најдеме.
    Како и што е ќе дознаеме сабајле.

10. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    а да пријавите во полиција вечерва....

На Bridget и Lilit им се допаѓа ова.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.930
    Допаѓања:
    163.977
    Aaa... да пријавите одма во полиција?

Ma да голема е сумата... ништо чудно да ви ја одзеле.

На ninja35 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.239
    @Bridget не треба да се замараш со ничииј животен стил.Ни во real life а уште помалце виртуелно.

И оној што ги става сликите(купување,шетање,хранење по ресторанти) веројатно стварно живее така .Зар некој туга слика би стаил само за лажно овации да прима?

Има и такви кои стварно имаат идеално семејство,идеален брак трети имаат супер кариера .Нај на крај кој што сака нека има битно нему нека му е ок.

Јас често ставам слики во онаа тема но никогаш со намера за да изигравам некаква си дама.
    И малце по твојот пост непријатно ми падна,да не речам почувствував ко да е индиректно за мене .

Пишував и кога живеев во една соба
    Пишував и кога бев полна со кредити
    Сум пишувала и за моите почетоци и за периоди кога не сум имала ни 100 ден во мене
    Но пишувам и денес кога можам да отпатувам некаде и кога ке купам нешто

Но никогаш со намера за да му се потпикам некому

На Peco, ♡BuBaLe♡, Eli23 и 21 други им се допаѓа ова.
  13. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Oвaa сумa се пoследните некoлку рaти штo сте ги зaкaсниле или oстaнaтиoт дел oд целиoт изнoс нa кoлaтa?

14. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Сега ќе им се јавам на моите им кажам одма да се јават
    Крајните рати се ова уште ова да се плати и колата веќе е исплатена.
    Сега ќе им се јавам на моите и ќе им кажам одма да пријават.
    Фала ви многу на советите.

На kukla21, Bozica1980 и Lilit им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.930
    Допаѓања:
    163.977
    ^ Џој, мене ме интересира како се одглави од кредитите и кој е патот до успехот?!
    Како млада дамо вашиот живот тргна во нагорна линија?
    Која е вашата тајна на успехот?
    Како се промени вашиот живот од Пепелашка во Елса?
    Како вашиот прстен сваровски направи да се чувствувате?
    И за крај, скромно прашање, колку ви се вкупните месечни приходи? (се зезам нормално со прашањава)
    :D

Замислете да се замарав што ќе помислите што животен стил терам после картите...
    Ваљда си мислите дома дека имам маринирани мадиња од лилјак, нокти од гавран и опаши од стаорци.

Реално... ја никад не би ставила што сум си купила. Освен козметика и тоа не сликам. Не се осеќам ок со тоа. Козметика ми е слабост и сум мераклика, ама не сакам претенциозност и таму (јер и таму има неколку феминки кои се...на дневно, неделно и месечно ниво претплатени и тоа гледаш шо е упражњавањето околу тоа ама ај)

Ама и реално, исто така знам кога некој се фолира по форумов. Исто така знам и кој лечи комплекси од немати па имати и имати па немати причини.

Не ми смениле мислење, ни па ми предизвикале воодушевување оние со сликите од новите коли или од не знам што. Индиферентно реагирам до баш убаво, ама тоа е така додека не осетам дека некој сака да се прави курац и пол со тоа и ја гледам поидејата на сличето.
    А некад и знам дека и е од маж и... па уште по смешно ми паѓа... да не речам потажно. А зошто? Па долга е темата... ама гледаш други компоненти во сето тоа.
    Можда требаше да си ги сликам клучевите од домата ми...

Ќе отворам тема Форбс, и на месечно ниво ќе бирам феминка за насловна и ќе и праам интервју...
    Затоа еднаш пишав дека темава треба да се преименува у клуб на милионерки.

Епа моли бога да не е украдена... баш ќе биде штета.
    Ништо ќе ви ги наплатат само ратите ако е така, ако има нешто пенали ситно, ама ќе морате се у кеш и пренос на сопственост и со здравје да си ја возите.

Последна измена: 22 јули 2016
    На SAMIRA, Peco, Tajnaotrovna и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Oбидoт дa ме нaпрaвите мене или некoјa другa љубoмoрнa или љубoпитнa или желнa дa се плеткa вo туѓи живoти зaрaди стaвoт штo гo пишaв, не ви е нa местo oти oчигледнo не ви е дoбрo прoчитaн пoстoт. Кaкo пoсликoвитo дa кaжaм декa збoрaм зa мaтеријaлни ствaри, a ти еве веќе пишa некoј мoже ствaрнo имaл идеaлен живoт и зoштo ми е тешкo дa верувaм...Не ми е, сaмo пo oвa нaпишaнo oчигледнo е штo е зa тебе мерилo зa идеaлен живoт, oти зa мaтериaјaлни рaбoти збoриме тукa нели? Кaкo штo кaжaв, кoгa се претерувa симптoмaтичнo е, не симпaтичнo.

На evangelina.ina, Peco, do-re-mi и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Зaр нa крaј oстaвивте неплaтенo? Мoжaт дa јa земaт без oкo дa им трепне, сaмo не знaм сo извршители кaкo е, спaсувaјте aкo мoжете штo пoбрзo.

18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Им кажав ќе пријават и ќе видиме што ќе биде.
    Греота е толку време да ја плаќаш и на крсј за ситни пари што се вика да ја земат.
    А колата е усигурана каско и за кражби исто така.

На Bridget и Lilit им се допаѓа ова.
  19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Се се случува во животот,човек снемува и тоа е тоа.

На menelele, MilaP и Bridget им се допаѓа ова.
  20. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Ти љубомори Џој на шминките од 40 евра, може и она сака ама скржла пари не и се дава.
    Бриџит на игнор ме ставила не ми одговори ништо, а и пред некој ден кога ја прашав за свекрва и.
    Ок, нека ^_^

Последна измена: 22 јули 2016
    На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.