Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Добар ден и од мене, сите ги легнавме со мадам сега ние ќе си се дружиме сами, си имаме ние двете ексклузивен гирлс клуб, не примаме машки во него, плус само ноќе фунционира нашиот клуб.:lol:8):yawn:

Ја читам Луничка и морам да кажам гледам и по братучедите мои таму, многу се децата разгалени таму, немаат никаков респект спрема никого, не ценат ништо, жалосно е тоа.:doh:
    Имам и јас тука комшивчиња што ми доаѓаат, 14,15 годишни ете и на мм внуци двајца има на тие години, никогаш не ми се случило да се однесуваат како на другарките на синот на Луничка, да ми оставаат улошки, тампони на видно место, да ми тарашкаат по ствари, да се послужуваат со мои работи без да прашаат, не знам, мене ми е тоа крајно невкусно, некултурно и крајно невоспитано, се знае како треба да се однесуваш во туѓа куќа.:?:

Да си кажам и јас од што се нервирам цел ден, знам ќе си помислете, леле оваа нема проблеми па сама си ги измислува ама некои работи едноставно ти делувааат на психата колку и да знаеш дека до некаде се ирационални.:worried::wasntme:
    Туку сонував дека мм ме изневерува, не само што ме изневерува туку девојката ја донел дома кај нас, во сонот ги начекав заедно во нашиот кревет.:o:tmi:
    Се рабудив препотена, срцето ми лупаше 300 на саат, стана и мм, му кажувам што сум сонувала и се смее, као за каква глупост сум се вознемирила, му викам ааа од кај знам дека не е како за Конта сонот, може некој сака нешто да ми каже со време, се наљути и стана да си легне во дневна.
    Мене уште толку ме вознемири тоа дека отиде во дневна да си легне, кај сонот ме изнервира, ја донел дома бре во нашиот кревет па место да се извинува ме напушти:punch::devil:па си отидов да си викам безвезе по него и така цел ден си го заебав ина двајцата, уште ми е љут.
    Знам дека сум ненормална, знам дека не би ме изневерил а цел ден сум вознемирана од сонот, стварно изгледа имам превише слободно време кога се занимавам со вакви глупости, сабајле ќе го разбудам мм со кхм, кхм, ваљда ќе ми опрости.:P:rofl:

Се читам што сум напишала и стварно сум мрдната стопосто.:drunk::talk::mm:

10384028_450894628393396_4826334238345361020_n.jpg

2. galapce

galapce Форумски идол

Bitterke mori,na sto da ti se izvini covekot,na toa sto ti si sonuvala?:lol:
    Moze ne trebal da zamine vo drugata soba ama nema ni na sto da se izvini.:wasntme:
    @danichap od kako pocna malku poveke da jades i ni ja izbegnuvas temava .Pa neli edna od pricinite radi koi sme tuka e da si jademe?(heidy) :lol:
    @sanjaeva si vodime dnevnici ovde,potpolnuvame vreme.Nekoi 5% vo denot,nekoi
    poveke,ama jas od beter po beter..

Prasav i na druga tema,daj preporacajte masina za susenje alista?:^)

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Гулапке, Миеле ти е секогаш добар избор за убави пари, ама види си Аристон во последно време многу ги фалат и Блумберг ;)

galapce likes this.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Јас што да ти препорачам Галапке, немам таква технологија. Моја пријателка има Индесит, друга има Горење, двете се задоволни, им вршат работа. Не сум прашувала, си имам јас најдобра „машина за сушење“ :lol: свеки ми ги пружа алиштата на вакво убаво време надвор, па суви ми се кога ќе си дојдам дома. И како после да зборам лоши работи за неа? :| Иначе си ги сушам во посебна соба со денови |( во зимно време, а надвор во лето. Олкав двор, греота е машина да купувам за три месеци во годината. Башка и најскапите месеци што се однесува до струјата :worried:

Битерке, од исцрпеност ти е тоа. Затоа сонуваш глупости. И јас пред некое време истото го сонував, со таа разлика што мојов не ја донесе дома, ги начекав на друго место, не се ни сеќавам каде, ама битно тоа беше. И ништо не му кажав, го пуштив сонот по вода да си оди. Малку имам за мислење, уште тоа ми фали... ама жена, шта ќеш :wasntme:

joy1, ozbilnazena, Val-Dim and 6 others like this.
  5. anina

anina Популарен член

Морам да се надоврзам на муабетот на @lunicka . Ај кај тебе се тинејџери... Кај мене истите проблеми ми ги прави воздрасна жена со преку 30 години.(facepalm)
    Професорка по физика:?: Аман веќе!
    Еве баш синоќа дојдоја и да ви кажам дека ни оди муабетот со нив. Поточно маживе ни се ловџии па така почнавме да правиме иди ми, доџи ми. Со неа можам да разговарам за се. Опуштени сме во однос на отварање на душата.
    Ама, ај што не се замара женава за децата туку не се замара за себеси. Легна на троседот и си ги зема пуканките пред неа па гризе како зајак. Тие половина во уста, половина на под(facepalm)
    Мене ми се крева притисокот до максимум.
    Си стана да си ги услужи децата сама со сок. Ана, дај сок за дечкиве!
    Чекај бре жено, дали имам? Си им тури сама па пак си се оптегна на креветот.
    Си зема далечинското и си пушта тоа што сака.
    Си ровари во фрижидер да си се послужи ако нешто и запне за око.
    Обично ќе и помолчам заради тоа што постојано се маживе заедно. Некогаш и работаат заедно
    Ама пред два месеци буквално се мрднав од умот и, да не речам, ги избркав:drunk:
    Извинете на изразиве ама детето три годишно оди во wc и излегува до гуша лајносано:headbang:
    Таа наместо да го земе назад и да го избриши, извади влажни марамици и го бриши на сред дневна:envy: :puke:
    Па барем малкку осет имај, да ти ебам мајката.
    И, и ги избркав.
    Почнав да се дерам ко ненормална дека дневната моја не е јавен нужник. Дека јас имам бебе па го ставам на посебна мушамена прекривка за да го преслечам.....
    Синиќа си дојдоја пак како ништо да не било и пак истата приказна.
    Јас разбирам да се дружиш ама се има граница.

ozbilnazena, anel, Val-Dim and 13 others like this.
  6. danichap

danichap Moderator Staff Member

@galapce Признавам:tmi:
    Ескивирам и не го подмесувам редовно мојот дневен рапорт. Не сум малку поарна да се видам, или акам по дуќани или околу јадењето]:).
    И денеска сакав да шеткам до тоа бебешките дуќанчиња...да си гледам, пофаќам, па во искушение и да нарачам нешто де:rofl:. Сите предходни нарачки ќе идат кај свеки бидејќи не знаеме дали на оваа или другата адреса ќе бидеме кога ќе стасаат. Мојов вика будалче што ќе плаќаш, ќе им отидат на врата со бебешките работи, ќе нема кај да бегаатм ќе вадат еврата:rofl:.

Ама со свеки вака фин фин однос не расипувам јас со такви работи, плус да не може сон да ме фане поради такви хоштаплерски зделки:tmi:.
    Си нарачувам и си плаќам. Ама ме зезнаа вестите тука. Многу грип имало, епидемија:o:worried:. И си викам ај седи си мадро...цеди сокови.

Туку соништава.
    @bittersweet претпоставувам колку реален ти бил сонот. Јас така вчера сабајлина во ниедно време го бидам мојов да му кажам што сум сонувала. Еден човек го нападнал него..и таман тргнал накај мене мојов го застрелал(facepalm). Демек он мене и бебчево не штити де, херојот мој. Срце ми лупаше од гради ќе излеташе кога се разбудив.

И врвот на се беше кога му реков дека стварно треба да го набавиме огледалото. Ова еден друг муабет. Најдов во еден салон за мебел дрвено огледало на постоље кое се отклучува и внатре може да се става бижутерија, ситници. Е мојава луда глава кога го виде прво што ми текна беше тука оружје може да се крие, таман блиску до рака а под клуч:bandit::tmi: ).
    Ме опули и ништо не ми рече, мислам нормално ниедно време беше. Ќе си ќутам и не спдоелувам такви екцентрични идеи иако на шала, да не испадне на крај ни огледало да не фатам:rofl:

do-re-mi, anel, Val-Dim and 8 others like this.
  7. lunicka

lunicka Форумски идол

@galapce јас би ти препорачала убаво да се распрашаш како стои било кој вид на машина со резервни делови.Гледам дека во последно време ги фалат и на Беко,демек ефтини а си вршат работа.
    Јас имам Горење ама ретко ја пуштам,страшен голтач на струја е.Цели 3-4 часа врти нон стоп
    Во врска со соновите свашта имам сонувано,него со друга ,јас со друг...(facepalm),:D,ама викаат соновите не се остваруваат,

bittersweet, Annath and galapce like this.
  8. anel

anel Популарен член

@bittersweet си го налутила многу штом се преместил во дневна. Му се лутиш што те изневерува во твојот сон, а замисли тоа да го прави во неговиот.:D Може и тоа е, што велиш од што немаме проблеми па си ги правиме сами. Јас пред некој ден на маж ми му направив сцена, пред легнување, забележав дека е со светки на лицето, а претходно беше на некоја прослава од работа. Од каде, што, со која се гушкаше? А тој само се правда. И потоа ми текна го бакнав со сјај на уста кога си дојде, веројатно се миел, па се размачкал секаде без да забележи. Е немав срце да му признаам дека згрешив, и сега ми е криво, ама и онака си помисли луда сум, што има да му потврдувам:rofl: И нека почувствува малку љубомора, зошто скоро никогаш не сум љубоморна, мислам премногу сум сигурна за да бидам, дај боже да не грешам:)

9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

@galapce абе луда женска глава (facepalm), виде дека нема разбирачка со мене па си отиде во дневна да спие а ја си очекувам со цел памет да ми се извини........ај ќе си се вадам на хормоните, уште не ми се стабилизирани.:wasntme:]:)
    Јас имам whirpool машина за сушење, ради децата ја користам и тоа само во зима и стварно многу струја трошат, некогаш знам да ги однесам алиштата во ландри на автомати за 4 долари сушам две полни машини алишта, дома којзнае колку ќе ми потроши струја, инаку мојата и пере и суши ама суши пола од тоа што пере па мора на два пати да сушиш алишта.(facepalm)

Не ми текнало дека може и од исцрпеност да сонувам вакви глупости, Луничке кога се сонувам јас со други мудро си молчам.:wasntme::angel:

Значи мене нешто највеќе што ме вади од контакт е кога некој дома кај мене се однесува како да е во своја куќа, сакам убаво да им е на гостите ама сакам и да се знае дека се само тоа, гости, не може бре кај мене дома да си се однесуваш како да си дома, така можат само моите и неговите, другите сакам да си го знаат местото и тачка.:@
    Не сакам кога ми се тарашка низ ствари, не сакам кога ми се влегува по соби, не сакам да ми бркат во фрижидер, сакам да си седат таму кај што ќе ги сместам и да се послужат со тоа што сакам и имам да ги послужам и да си одат.:bandit:
    И моите и неговите кои ја имаат целата слобода кај нас дома па не ми влегуваат во спална, не ми бркаат по ствари, не ми менуваат канали, прашуваат децава дали може да си играат на лаптоп/ипад, wii/x-box, никој ништо не фаќа без прашање и тоа го ценам бескрајно, можат слободно да си јадат/пијат тоа не ми пречи, таа слобода и јас ја имам кај сите и тие ја имаат кај мене и колку и да си слободен во туѓа куќа треба сепак да се знае дека е туѓа куќа.:talk::^)

Last edited: Feb 20, 2015
    do-re-mi, anel, Sky-butterfly and 6 others like this.
  10. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

galapce za masina za susenje jas imam kombinirana za perenje i susenje indesit. OK e samo ako i stavam 5 kg kolku sto i e kapacitetot mi gi ostava vlaznicki. A inaku celo zimo dusata i ja izvadiv, osobeno vo nedela peri-susi, peri-susi po cel den raboti.

galapce likes this.
  11. Peco

Peco Форумски идол

Здраво, сакам да ве прашам нешто.
    Еден мој пријател ме покани на мекици, му се родило синче.
    Ме интересира каков поклон да му однесам, што се носи за ваква пригода?

12. anina

anina Популарен член

Има посебна тема за тоа и таму можеби ти е се поубаво објаснато.
    Кај нас, на мекици се оди само со нешто благо. Торта, мафини, колачи.... Се друго се дава откако ќе си дојде бебето

Peco likes this.
  13. tinan

tinan Популарен член

За сат време .... на сонце ... со другарчињата на грав у Дебармало ... и ракија... и ракија ...:d::d::d:
    Ќе си е*ам детство... знам... :drunk:

Annath likes this.
  14. Daleron

Daleron Истакнат член

Ај викај ако си расположен идам веднаш, ама само за кафана.
    Жени мојата патологија е арчење. кога нешто ми оди назад одам од минусот во минус и пак не ме прави среќна. Купувам работи кои што веќе го имам во плакарот.Денес сум цел ден на клиника, палам и гасам, така ме створил Господ, себап правам фала Богу. Буџет нула, плакари место нема, ама ако. Имајте уав викенд и со среќа Прочка, простете да ви биде простено.

tinan, Annath, anina and 1 other person like this.
  15. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Мојата е whirlpool и задоволна сум. За викенд парче ја правам :) инаку точно е дека влече многу струја

Annath and galapce like this.
  16. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Jas nosam ili bombonjera ili nesto malku za bebeto(mece, tropalka). Za poveke ke si odneses posle.

Annath, Peco and anina like this.
  17. Daleron

Daleron Истакнат член

Само нешто благо, било што.

Peco likes this.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

kako ste mili moi zencinja????
    me nema vo komentari ama ve citam sekoj den...

sekojdnevie isto te isto na rabota do 18,uste edna smena obvrski doma ..prespivanje nekoj saat ,pa pak isto sekoj den ama se naviknav nekako ..vlegov vo ritam ,izgleda...

odam da gi legnam decata pa i jas da si ja gusnam pernicata...imajte ubava vecer!

Annath, MacenceEna, anina and 3 others like this.
  19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

@bittersweet ova sonov izgleda site go imame sonuvano :| na slicen nacin, neverstvo.
    Uuuhh so placenje se imam razbudeno posle vakov kosmar :( losa rabota.

Inaku dobra vecer :)
    ovie moive dvajca si zaspa a jas kako zverko :| legnati vo krevet e sega treba da se piknam vo noze ili vo krevetceto od malata,ona veke de nauci kaj nas da spie :| ah smestija vo krevetce ete ja place :D treba da ja trgnam ednata strana od krevetceto pa da ja stavam taka,ama aj denes aj utre uste ja ostranuvam o_O

slatki snista ubavi zeni :*

bittersweet, Annath, anel and 2 others like this.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Околу соновите да кажам,Не се сеќавам да сум го сонила мм со друга а (затоа пак јас сум се сонила со друг:lol:)Незнам зошто и како ама јас воопшто не сум љубоморна и не помнам некогашда сум направила некоја сцена за тоа искрено се зачудив и во почетокот мислев се шали Битерче.Туку да ви кажам оваа тинејџеркава моја вечерва ме прашува дали можела косата да ја направи минивал јас се изнасмеав а мм ко се воспали леле,леле Таа никако да ја надмине фазата на самопронаоѓање и самоприфаќање а ние возрасните пак дека се тоа само т периоди(се надевам барем)

Thread Status:
Not open for further replies.