Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Добро утро.

Секогаш ке постои по некој на кој нешто му смета.
    Сметаа бебиња,тролови,тажни постови,луксузи...
    Ке помине и ова.
    Убаво е човек да се искаже но немора да значи дека за грото ке биде секогаш во право.

Зошто би ми сметало кој што има и ако го потенцира низ темава?
    Човек може било што да го демотивира.
    Ете сите си пишувате мм а јас морам на долго Тарзан да пишувам за да не испадне лажам.:D
    Ма нека пишува кој што сака,секој може на моменти да ми е прифатлив или неприфатлив.
    Кога може едни исти зад сто ника да се кријат,се е дозволено.

Денес ја очекувам другарка ми од Бугарија. Ке одат на Мерлин во Охрид па ако можат ке поминат.
    Далечината некако ни го намали интензитетот во дружење и тоа ме загеижува понекогаш. Не сакам такво пријателство да стивнува.

Убав петочки ден на сите.

На Val-Dim, ALISA0000, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  2. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Галабо бејб а бе мора ли да бидеш опашка на се што убаво ти се напишани последните три реченици. Зш само тие не ги напиша знаеш колку поубаво ќе изгледаше постов. Биди срце бе не ставајте масла.

На Peco, DVAANGELA, ninja35 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Добро утро.
    Од сабајле на тераса, малку да ме фати убав свеж воздух, оти времево лудо па денес пак пеколни жештини во најава.
    Се токмев и да се наспијам, ама малава како некое патче КВАК КВАК од сабајле....

Гравот се вари, цела куќа мириса :D.
    Среќа дома ладно ни е, инаку на топлово уште тој ни фалеше:tmi:.

Вчера свеки донесе неколку паковања.
    Ги имавме купено уште пред пола година може, во фазата кога беа воодушевени со свекор ми од моите готвачки способности и он на глава и се качи дека сака и дома грав....ама дали се откажа женава од обидите да го погоди :tmi:.
    Па вака си вика кај нас ќе апнат. Нели денеска петок, ден за на гости им е :D. Со план ова вчера ни го донесе, сакаше нешто да ни каже.
    Се радувам пак да и го наполниме базентчето на малата. Неќна кои радости беше, се изнарадува дете. Кога веќе одмор нема и море/езеро не видела, барем приватна забава на тераса ќе и правиме (poolparty).

На Val-Dim, bittersweet, Peco и 28 други им се допаѓа ова.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Петре да не ти е селективен видот и денеска?
    Ај следен пат ке ри го пратам постот за одобрување.:D

На Peco, joy1, Eli23 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.378
    Допаѓања:
    259.916
    Погрешно толкувате, никој не пиша да не се пофалете. Никој не ви пиша и ви прави есап колку заработувате и каде да трошите. Зошто извртувате зборови и постови? Не е до сметање работава. Ама реков јас снобизам еден тон.
    Дали не сакате да сфатите што е поената, еве незнам.

На evangelina.ina, Peco, Tajnaotrovna и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Добро утро.

Тргнав нешто да пишам и да се изјаснам, Петре ме пресече :x :D

А само јас ли разбрав дека Лилит се зеза со колата?

Денес немам ништо посебно во план, цел ден овошје и зеленчук ќе јадам, па ќе изберам да не се движам многу :D

На SAMIRA, Peco, Tajnaotrovna и 21 други им се допаѓа ова.
  7. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Нее и не ги гледај така работиве ти ми беше репер читај малку меѓу редови се однесуваше за сите. И верувај Галабо немам предрасуди кон никој, а зошто би бил селективен кон тебе ајде дај ми една причина ако не сакаш тука и во ЛП нека е

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Уживај Петре,не сум по пораките.
    Нема замерка.

Стави кафе ајде за сите.
    Да има и без млеко.

Моево сабајлево со превриена вода,а ич не сакам така. Ама неможев да дочекам за да стане малото.

На Eli23, vitamina и Petar80 им се допаѓа ова.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Верувала или не, има многу што тука балансираат. Има многу што купуваат повеќе и поскапо, има многу што секој ден дома со сопругот и децата им е ко постер слика за насловна, има такви чии деца се баш за пофалба дали со успех во училиште дали зборуваат од мали неколку странски јазици, верувам има директорки, бизнисменки, успешни жени на многу полиња, прошетани на дестинации кои за повеќето се недостижни...ама ти за тоа не знаеш, оти не го потенцираат редовно или воопшто, можеби ако се отвори конкретна тема на муабет нешто ќе спомнат, ама не се качуваат на глава постојано со својот убав живот.
    Толку од мене за темава, испари алкохолот од синоќа па сега нешто друго ќе си читкам, интересот за ова помина :coffee:

На Val-Dim, evangelina.ina, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  10. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Гледам дека Петочки ќе биде весело.
    Ајде Галабо честам кафе за сите [​IMG][​IMG]послужетесе и не одете во екстремности.

На Peco, green.eyes, Tajnaotrovna и 13 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.935
    Допаѓања:
    203.218
    Нема да коментирам за темава што сте ја начнале, ама имам чувство дека сте во колективен ПМС... ќе помине и тоа, утре пак ќе се гушкате :D

Јас само наминав да ве поздравам :!:

@WORRIED.BT главата горе. Тешко е, стварно тешко да се најде работа, ама не губи надеж, ќе излезе нешто. Сигурна сум. Мора да излезе. Сега одмори се, уживај со децата и сопругот, одмори си ја душата од црни мисли. Верувам дека ќе се снајдеш, и дека има нешто и за тебе. Јасно ми е дека во БТ е тешко, ама и тука во Скопје не е лесно, а годините не би требало да се пречка.

Друго нема да коментирам, битно денес петок е, ќе одмараме викендов... уствари може и нешто по дома да се подработи, ако дозволуваат условите. Ми лета некако летово, а уште не сум спремна за септември :tmi:

На SAMIRA, Val-Dim, bittersweet и 28 други им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Јас постот го напишав со сарказам а вие комплетно сте ми го испревртиле , ако нема врска. Јас да си кажам дека тоа што го пишав беше шала ради кометарите за скап живот и ако приметивте одоздоле и потенцирано дека ми е без врска некој да води туѓ есап.
    Тоа е тоа.
    Не сакам повеќе да коментирам, поздрав.

На Dust, Peco, kukla21 и 10 други им се допаѓа ова.
  13. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Ај добро ви утро!

Ми се спие, кере изгледа заби вади па цела вечер кенка, малку температура имаше и така.:yawn:
    За сонување- сонувам од мала и по сонот знам денот каков ќе ми биде. Сама си ги толкувам соништата и многуууу пати ми се исполниле. Кога останав бремена прв пат, имав лажна менструација. И мислев дека сум добила и се утепав од плачење. ММ ми вика зошто плачеш - а јас со цел памет му викам абе мора да сум трудна по сонот, а сега и соновите ми откажуваат.(facepalm)(facepalm)(facepalm) Кога по два дена тест и трудна. и многууууу други ситуации.
    Во последно време многу сум сменета. Искрено за никој ништо не ме интересира, секој со своите имања и немања. Си го гледам мм и детето се друго е ирелевантно.
    Ама морам да кажам дека вчера кога прочитав за ворид, душата ме заболе. Искрено. Секогаш ме лаши тоа. деца, фамилија... и да немаш работа. Страшно е барем за мене, колку и да звучи песимистички.
    Едвај чекам денот да помине.

На Val-Dim, Peco, kukla21 и 21 други им се допаѓа ова.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Таман е, нормално дека и ние се шалевме отпосле, оти такви сме, вицкасти :D

На evangelina.ina, JuLleE, referentka и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Јас па едноставно немам веќе желба да зборам на таа тема. Само ќе кажам дека мене муабет за политика ми пречи и се радувам што не се прави тука, а кога ќе се спомне нешто - игнорирам. :) Мислам дека како што политика знае да раскара луѓе до срж - ништо.

За ова другово што да коментирам. Сум имала (не)среќа да се најдам во таква средина каде сите или се фалат, или се жалат, а имаат, или молчат, а немаат, или ги бидува, а демонстрираат лажна скромност, или не ги бидува, ама се истакнуваат... Па сум отрпнала изгледа. Не препознавам лак од 50 евра, не гледам што му фали на некое место за летување што се потценува. Затоа што кога имаш помали познавања - помалку боли. И сметам дека во мојот свет во кој живеам е таман, па не ни посакувам полуксузни нешта.

Ајде доста беше, кој знае дали и како ќе ме разберете.

Имајте убав петочен ден и колку што може поопуштен. :)

На Dust, SAMIRA, Val-Dim и 27 други им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Препрочитај и ќе видиш дека горниот текст е сарказам а потоа со редот подолу зборувам за мој став.
    Повеќе од очигледен е постот дека е така а зошто ми го вадиш муабетот од контекст и испревртуваш зборови не знам.

На DVAANGELA, ♡BuBaLe♡ и galapce им се допаѓа ова.
  17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Како бе да го сфатам сега ова меѓу редови?:D
    Јас ти нагласувам без млеко ти само со млеко частиш.
    Не,не,ова е намерно.]:)

@WORRIED.BT не е лесно без работа ама не смееме да губиме надеж.
    Не ретко се испоставило дека секое лошо е за некое добро што ни претстои. Да се надеваме дека ке биде така.

Баш и Брижит пред некој ден пишуваше за промена на работа. Кога се мислев за промена на моето прво асално работно место,се си мислев дека нема да соберам храброст ако фирмата сама не се затвори. А знаев дека можам нешто потребно. Требаше да поминат седум години за да се решам.
    Иако сум сеуште дома а тоа се осека итекако на домашниот буџет не губам надеж дека ке испадне решението на мегдан.

На SAMIRA, green.eyes, jasna83 и 14 други им се допаѓа ова.
  18. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Ај добро утро:hai::hai::hai:
    Гледам денес петок па се рчкате.... Ај, ај.......
    Уживајте бре луѓе животот е толку краток и суров да се замараат кои што рекол......
    На денешно мени гравче за едни тавче за други чорба (facepalm) абе кои си нема работа во кујна ќе си сто..... Судбина:?:
    Вчера сто пати стави, крени маса, миј садови, па јас несакам ориз ....пржи ми компири]:)мислам дека дефинитивно на работа од понеделник ке одморам :!:
    Убав ден без расправии :hai:

На SAMIRA, zhap4e, Val-Dim и 19 други им се допаѓа ова.
  19. Evripigi

Evripigi Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    1.143
    danas-cemo-kuvati-jel.jpg

:rofl: :rofl: :rofl:

На SAMIRA, evangelina.ina, Tajnaotrovna и 9 други им се допаѓа ова.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сакам да кажам... јас Фемина ја имам сфатено како поле на класен натпревар меѓу луѓето кои си ги вежбаат алтер-егата.(zilmer)Како тука,така во реален живот...си ги вежбаме.
    Затоа, не мислам дека станува збор за љубомора кај тие што немаат, насочена кон тие што имаат и нон-стоп верглаат за тоа што имаат, дал преку муабет, дал преку слики... нити па станува збор за тоа дека тие што имаат и нон-стоп верглаат за тоа немаат осет. Ич не станува збор за тоа дека некој треба да има осет или некој не треба да биде љубоморен и треба да избегава теми каде овие што верглаат за тоа што имаат, верглаат. Станува збор за тоа, кој како си ја сфатил феминава, какво алтер-его си избрал да проектира лево-десно.:D ...кој што и колку има да понуди на светот и околината - феминава и пошироко..ко, кому-колку му сече:D.
    Некој ќе тера филм на секси, згоднуша... оти нејзиниот сексуљав јузер и сексуљава профилна слика од х манекенка прави да се осеќа така.:D И ќе го зрачи сексуљавото во секој пост,независно што под неа и над неа членките во реален живот се некои бомби чии нозе се долги колку неа целата.
    Некој ќе се прави командант прве класе.. јузерот ем му е таков и ќе си избере фотографија што му дава екстра сила кога ќе пљампа во темите и ќе биде бибер на секое, ќе превоспитува, исправа криви дрини.
    Трет,увек ќе биде миротворец... четврт - вечна жртва, гревче. Ќе бара сожалување, разбирање во секое едно, се нешто ќе му е. Петти ќе биде несфатен бунтовник, а десети уметник кој ќе демонстрира креативен хаос. Само тука може 100% да бидеме алтер-егото.:D Откако ќе се извидиме по фотографиите... се паѓа во вода:D во вода паѓа и моето крекање коа ќе видите дека жабава не е зелена, ами црна.:D

Сите не заболе патката за тоа кој-колку има. Кој-што постира и колку пати во денот постира. Ете, има луѓе кои ги заболува и кои, си го препишуваат тоа како „личен неуспех“,демек, овие им се може, они не можат. Е за нив, сори ама.. нивни проблем е што им пречи што некој има и го гледаат ко личен неуспех. Оти.. они тоа го посакуваат, окото и душата им се полнат од луксузот, би они да имаат се тоа и они можеби и би биле истите такви утре, ќе постираат фотки и ќе верглаат за тоа нон-стоп. Им го посакувам на тој тип на луѓе сиот луксуз кој им создава чувство на неисполнетост,нереализираност.
    Ама, еве, мене стварно,озбилно ме заболува мојата патка кога, некој ми го поставува луксузот..дали во храна каква треба да јадам и готвам, во шминка каква треба да користам, од кој бутик треба да купувам, каде на одмор треба да одам...како критериум за нешто, како нешто кое е обавезително. Ама, патката престанува да ме боли во ист момент кога ќе ми текне дека моето алтер-его, ко и она другото... никад не сакале да бидат во фенси-шменси групата. Не јадеме ние француски сирења и кавијар. Не оти не можеме да си дозволиме,него оти се грозни.:D:D Иди кажи му на фенси-шменси тоа.:P :D Биено сирење ни е наше,на јас и алтер егото, фенси-шменси.:mm::D

Вау постиште, а се што сакав да кажам е... заборавив.:| :hai:
    Кре-кре..јутар.:D

Последна измена: 22 јули 2016
    На SAMIRA, Val-Dim, mareane и 36 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.