Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Добар ден ..
    Не сум спиена цела ноќ, се разбудив и сватив дека сум се преладила, се живо ме боли од кревет не можам да станам ако знаете некој лек на природна база кажете.

Инаку.. форумот не е наш и наша сопственост, кога веќе сме решиле да влеземе во една толпа нема што да се зажалиме кој што му сметало, пишувај и читај толку колку што сакаш ти а ако нешто не ти се допаѓа слободно прерипни и тоа е тоа.
    Во темата "што последно си купивте" икс жени и девојки простираат и сега ако некој се пофали со нешто поскапо одма се рипа како се немало осет и некој се фалел. Како па да не.
    Јас како што забележувам во темата даваме сите корисни информации кој од каде си купил нешто и прашуваме, тоа е секојдневно да ни излезе во сусрет нешто убаво нешто што ни се залепило за око нешто што е на попуст и така натаму не гледам никаков сеир спрема членките.
    Исто и тука некој што се пофалил што ќе правел и каде ќе одел, и што ако се пофалил ако се радува му е ќејф. Не сум забележала ниту една членка да се изложува постојано со свои пари и да се фали во секој пост.
    Работава од ништо нешто испадна и мерило за "најпаметниот" на темава како и секогаш.
    Ако тие сите теми за "фалби" сметале за туѓи самодоверби и го реметиле форумот тогаш реин би била прва што ќе ги заклучи не?!
    Не знам, не водам туѓ есап на никого, кога и да сподели некој нешто се радувам за него што ете успеал и се радува и тој.
    Сите во својата куќа си знаат како им е и како пред се запечалиле да така нема потреба од накнадна дискусија.

Убав ден и слободно пишувајте си која што сака и и е кејф форумот е за сите еднаков.

На SAMIRA, Val-Dim, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.637
    Допаѓања:
    152.707
    dobro utro!

i feel like sh*t!

nemam volja ni zelba da pravam nesto....a za na odmor treba da se spremam....na koj vo momentov ne mi se ni odi...

depresija me mava ,znam...takva sum i za sitnici a ne za vakava golema rabota....

imajte poubav den od mojot!:hug:

На ALISA0000, mareane, evangelina.ina и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    Жими се последен пат пишувам у темава со надеж дека ќе пише некој повратен одговор.
    ДАЛИ НЕКОЈ ШТО Е ОД ОХРИД ЌЕ МИ КАЖЕ КАДЕ ИМА ДОБАР СЕРВИСЕР ЗА МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ?
    итно ми е многу
    конекторот го расипав не се полни.
    фмп.

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Добро утро друштво, или добар ден веќе!
    На темава, само ќе заклучам дека форумов е место за дружба меѓу личности кои во реалниот живот никогаш не би се дружеле но ете тоа е убавината и магијата на форумот.
    Во еден неодамнешен пост убаво кажа @sanjaeva дека сите со некоја своја причина сме на форумов, компензираме за нешто што во реалниот живот ни фали..
    Јас се разбудив со мисла дека е сабота, мада не ми менува ништо секако тоа
    И ја сонував мајка ми, прекрасен реален сон :inlove: , ја осетив вистински како ме гушна, го чув гласот, нејзиниот мирис:inlove: :u:

На Val-Dim, mareane, evangelina.ina и 22 други им се допаѓа ова.
  5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Во трговскиот центар оди кај Таљат,ке те упатат прашај околу тебе @Feminka22

На Tajnaotrovna, LivingGlam и Petar80 им се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    Кој трговски?После О.Б накај гимназијата?

7. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Во право си Жапче за се. Мене ми е убава тема за размислување.

Виртуелен свет е всушност лажен луѓе, да се потсетиме.
    Не се лажни профили,те.луѓе кои пишуваат зад нив, ама она што ние читаме или гледаме се само моменти од нечив живот. Моменти кои ние и тие луѓе избираме да споделиме. Врз основа на тие моменти ние создаваме слика за некој лик, ама само врз основа на она што самиот лик избрал да ни сподели.
    Сакам да кажам, целосната слика за нашиот живот ја знаеме само ние.

Вие имате изградено една слика за мене, она што јас изберам да ви го споделам, и може да ме симпатишете или не, ама верувам дека вистинските луѓе во вистинскиот живот, кои ме знаат подлабоко, и кога бев долу и кога бев гору, и кога бев долу зошто бев долу, и бракот, и децата и темперамент уживо, и моите ставови, можат само да имаат изградено мислење за мене ... со основа.

А сите виртуелно се правиме нешто што не сме... понекогаш.
    Еве конкретно темата за менито во градинка. Ја начнав и потоа ја прекинав. Оти видов истата тема и битка и објаснувања дека се водат на фб група( по милионити пат) и кога видам толку многу нереалност и лицемерие, кога оние што најмногу се удираат во гради, моето дете никогаш не ставило тоа во уста...
    А јас лично ја знам и знам дека не е вистина тоа.
    Затоа вакви и секакви виртуелни расправии и дискусии не видов дека водат во нешто полезно. Ќе се створат двата табори кое се натпреваруваат кој повеќе истомисленици ќе има, кој повеќе ќе се издигне од другиот и на крај останува - ништо. На крајот ќе се скриваме еден од друг кога детето ќе ми касне чоколадо, оти нели јас сум против тоа... итн...

Затоа, реалните луѓе ми доаѓаат пред се.
    Јас не можам да сфатам и да се помирам со тоа дека некој може да биде задоволен со виртуелни пријателки. Всушност, предизвикот е да бараш реални пријатели и да се соочуваш со она што секој еден човек поседува: и себичност, и љубомора, и гордост и сите други слабости кој секој еден помалку или повеќе има, и пак да го сакаш. Зашто, ние не сме совршени, и нашите вистински пријатели не се совршени секако, ама ние пак ги сакаме.

Од моето искуство луѓето кои многу имаат и кои имаат можност за секакви луксузи, никогаш не зборуваат и не ги истакнуваат истите, тоа не го ни сметаат за некоја си вредност.
    Од друга страна оние кои сакале да имаат и го имаат сега, сакаат да споделат. Ваљда се мотивираат самите себе. Сакам да верувам дека зборуваат за тоа само поради лична радост ради оствареното.
    Зборувам за луѓе од мојот реален живот.

Синоќе Цуци сподели своето мислење, кое јас разбрав само како искажување на својата мака, дека таа лично се чувстувала неспособна (ваљда има право така да се чувствува), зошто па веднаш мора да се најдеме увреѓени, зошто веднаш суетата проработува и ни доаѓа да се браниме?

Ако сум сигурна во нешто штто го правам и дека не правам лошо, нема да ме тангира многу кој што ќе каже.
    Всушност, не, ќе го наречам љубоморен :D За ова и се шалам и не се шалам.
    Ја разбрав Бриџет што сакаше да каже целосно, разбирам ја и другата страна, барем некои де.

Што сакав всушност да кажам знам само јас, така испаѓа.
    Ама ако, мое право :P

Всушност сакам да кажам дека ако претерував некогаш сега ќе гледам да не претерувам. Ни во што.
    Свесна сум за некои работи, и некогаш и самата на себе звучам неблагодарно и снобовски, некогаш од шала, некогаш од инает, ама не е убаво.

Секој од нас си има мака, некој навистина повеќе носи отколку јас. Не би да влегувам во филозофии зошто е тоа така. Некој се труди, ама не бива, некој воопшто не се труди, па пак има се што посака.
    Животот не е фер. Животот е тркало. Животот е борба. Животот е авантура!
    Затоа има толку многу вакви фрази, затоа што ништо не е конечно, не постои апсолутна вистина околу ова. Само може да избереме преку каква "филозофија" ќе живееме.
    Јас ја имам мојата, за која нема многу да се согласат, ама мене ми е верна и во неа пронаоѓам мир.

Прашањето за самата себе: зошто всушност и пишувам на форум тогаш? Е ајде де! :D
    Можеби треба дневник да пишувам всушност.

Не знам како на вас ама мене рефератот ми пријаше.. во тишина, на компјутерот го напишав, јеее :)

На SAMIRA, Val-Dim, mareane и 34 други им се допаѓа ова.
  8. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Vcera ja procitav ovaa statija i odma mi tekna na tebe, na joy1 ,bittersweet .... na site nas sto imame zagubeno roditel.. :hug: :hug: :hug:

http://www.zivamegjumrtvite.com/zos...to-me-ostavi-vo-vakov-mizeren-i-proklet-svet/

На mareane, bittersweet, jasna83 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Кога те читам мислам дека роман читам (без лутење )

На referentka, Annath, Sesil и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Evripigi

Evripigi Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    1.143
    :bow: :bow: :bow:

На JuLleE, Petar80 и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  11. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Е ако де, барем нешто да прочиташ :P :D
    Се шалам и јас Петре знаеш :)

На Peco, Tajnaotrovna, jasna83 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130

Е, браво за Бубале. На Таљат мислев и јас во другата тема кога пишав. Биди таму додека го поправа по можност. Си подлажнува човекот. Ама ќе ти го направи веројатно. :D

На Annath, ♡BuBaLe♡, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    да се просветлам и јас да се начитам де па има и од кого да се читне така е

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  14. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Ова ептен е итно штом е со болд:lol::D
    Кај Палма, карши Тобако 2. Скопјанка, мислам мегамобил се вика, не сум сигурна.

15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    За во Скопје ова.
    Инаку да итно ми е;(

16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    Како си подлажнува?Планирав кога ќе одам на плажа да го оставам да го земам после.
    Нема да се снајдам осеќам.

17. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Феминка, без намера да те навредам, ама ако некој не ти одговорил - тоа е можеби затоа што во моментот нема информација. Прашањево ти е поставено и во друга тема, може и во трета. Биди стрплива и чекај одговор. Начинот на кој пишуваш не ти е културен.

На evangelina.ina, Peco, Sesil и 4 други им се допаѓа ова.
  18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Она што мене ми е " интересно" е што кога тогаш на секого ама баш на секого нешто му засметува,само што постојат два типа на луге.
    Едните тврдат дека само она што ним им смета е основано и разбирливо.

Крај краева се е прифатливо се додека се води на ниво на дискусија.

На Peco, referentka, Glasna и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    Не ме навредуваш никако.
    Знам дека во повеќе теми пишав пошто знам дека некој би требало да знае.Сите си разменуваме искуства итн.Морав да пишам со болд за да у падне на некој во очи.Телефонот веќе 12 часа не ми работи.Се чувтвував ко да ме игнорираат, да ме скролаат само.

На JuLleE, menelele, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  20. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Многу одамна ми смени мемориска картица со нефункционална, па ги изгубив сите броеви и мораше да купам нова. Требаше да го смени екранот на телефонот, ми наплати ко за нов а не беше нов, го имаше ставено од некој стар телефон затоа што се познаваа гребнатинки. Други луѓе се задоволни од него, изгледа само јас имав вакво глупо искуство.

Ќе се снајдеш. И мобилен стварно не е голем проблем. Баш упаѓаш во темава кога се разговара за сериозни проблеми, егзистенционални. Некој загубил работа па сега не знае што. Олади малце. Само мобилен е, и се поправа.

На Dust, evangelina.ina, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.