Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Завидливост? Инаку :bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow:

На DVAANGELA, ♡BuBaLe♡, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.856
    Допаѓања:
    101.644
    :smirk::shake:

На Petar80, DVAANGELA и jasna83 им се допаѓа ова.
  3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    обесправеност.

На Petar80, DVAANGELA, evangelina.ina и 7 други им се допаѓа ова.
  4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    @lunicka Работам месарка значи сечам лупам со сатарот на мои 27 години и стално си доаѓаат друштва си купиваат за скара, и јас си сечам си лупам со сатарот они си се смешкаат па едни си се бакнуваат па следува она не така вака,па една ми кажа девојчее ова е машка работа значи ми зовре ама си реков несмеам да гледам така на работите ова е привремено.
    И кај тебе е истото верувај се ова е повремено и ќе дојдат подобри денови,како на мајка и од срце ти кажувам.

На Dust, kala21, Petar80 и 23 други им се допаѓа ова.
  5. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    Женски јас ве поздравувам одам малку да се дотерам,ќе прошетаме сами со маж ми :inlove:
    Да си го одбележиме денов :inlove:

На kala21, Petar80, Tajnaotrovna и 17 други им се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Дома со 4 во вис :)

За темава, не ми се допаѓа тоа што се води туѓ есап. Можеби можам да си дозволам некои работи повеќе од други, ама не мислам дека се е во парите. Во друштво ниту двојам, ниту се истакнувам. Не сум таква. Да не заборавиме дека најубавите работи во животот се бесплатни.

На Dust, bittersweet, Petar80 и 20 други им се допаѓа ова.
  7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.553
    Допаѓања:
    126.026
    Последна измена: 22 јули 2016
    На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Тие се жaпче...

На Petar80, mal.ecka и zhap4e им се допаѓа ова.
  9. zvecarka

zvecarka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2014
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    739
    Денес ја читав темава и расправата, но ете твојот пост ме испровоцира да пишувам.
    Јас не знам како е да немаш пари, сум имала одсекогаш. Моите, иако финансиски добро стоевме, ме ,,тераа“ да си го заработувам џепарацот, па дури и дел од студиите, работам од 16 години и имам доволно, да не звучам нескромно и повеќе од што можам да потрошам. На парите никогаш не сум гледала поинаку освен на средство со кое треба да управуваш. Парите никого не може да направат среќен кога ги имаш , но можат да те напарават несреќен кога ги немаш. Звучи нелогично, но вистинито. Јас би рекла можеби те прават да се чувствуваш сигурно и несигурно.
    Ама, нели секогаш постои едно ама, со парите не можеш да купиш се . Кога би можело би ги дала сите пари и би ,,купила“ едно бебе и би почнала се одново, од нула.
    Но животот не е фер, и за оние кои имаат и за оние кои немаат.
    Секоја слика во што последено купивте и секој лик од форумот и од реалниот свет има своја приказна и има нешта кои не може да ги купи со пари.

На ph.orhideja, Dust, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  10. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Вечни да сте и имајте убава вечер.

На Petar80, jasna83 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.856
    Допаѓања:
    101.644
    @zvecarka те разбирам.Но кога го пишував постот пишував исклучиво за материјални работи.
    Теми од типот љубов,бебиња,здравје ,семејство,не ги опфатив ,и се неспоредливи со материјалното.
    @jasna83 честита годишница.
    Одам да пеглам...или сепак не...:?:

На Petar80, DVAANGELA, jasna83 и 11 други им се допаѓа ова.
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.553
    Допаѓања:
    126.026
    За расправата. Ја повикувам @Bridget да тагира и посочи кој тоа тука и смета и да завршиме со ова. Веќе станува смешно.

Последна измена: 22 јули 2016
    На ALISA0000, Petar80, ♡BuBaLe♡ и 5 други им се допаѓа ова.
  13. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.132
    Допаѓања:
    43.614
    леле страшно. А вчера шетав со децата во еден трговски ама со страв. Сите ми беа сумљиви ... аман веќе

На Tajnaotrovna, ♡BuBaLe♡, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.553
    Допаѓања:
    126.026
    Не бе лудило е ова. Никаде да не си сигурен. А според мене Германија ќе биде тек најлошо. Кога бегалците што ги собра ќе почнат да страдаат од посттрауматски стрес синдром. Онај пат и се што поминале да стигнат до таму тек ќе се рефлектира.

На Dust, Petar80, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.362
    @joy1
    мм е веќе извесен период вака. Од кога фирмата е практично во негови раце. Во овие убави денови сакам заедно да си правиме планови.

Проблемот е што често патува, се шират, он договара се, он одлучува за се. А мене паметот само таму ми е. Вози ноќе, тргмува рано сабаље, вози уморен. Некогаш е сам, нема кој да му зборува.

И кога некој ќе спомне пари , па есап ми доаѓа да му брцнам во очи оти не знае низ што минуваме.

Ми тежеше да си кажам.

На Dust, bittersweet, Petar80 и 12 други им се допаѓа ова.
  16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Еве ме и мене, конечно се прибравме :sweat:.
    Акањето на жешково, мало дете кое вади заби и проодува, и бременост веќе ме исцрпија, па ни концентрација да сврзам неколку збора кои освен хахаха хихихи би биле и општо разбирливи ми паѓа тешко :tmi:.
    Ве читнав на пат накај дома во колата инајискрено планирав да се воздржам од дискусијата, но сепак да и одговорам на @Lilit.
    Не можеше да се сетиш кој ти има спомнато за редактирање, па да дигнам два прста.
    Истото тогаш не беше ниту злонамерно кажано ниту пак во некоја потценувачка конотација.

Се наоѓавме среде дискусија и во моментот приметив дека пост кој е постиран на предходната страна е редактиран и со тоа она што јас сум го напишала нема веќе никаква логика.
    во сеќавање ми е останато во моментов дека беше нешто во стил мајките се одговорни во врска со децата кои имаат алергии. споделив дека никоја мајка не може точно да знае како ќе реагира едно дете при воведување на нов продукт...па да се каже дека она е крива доколку детето покаже алергиска реакција.

Покасно видов дека имаш дадено конкретен пример, што беше сосема точно. Имаше набројано кои продукти по колку саати покажуваат реакција и сл. со што целосно се сложувам уствари. Да го прочитав навремено воопшто енмаше да те цитирам.

Втората ситуација не ми е во сеќавање на жалост.
    За мене во конкретниот сслучај не беше спамирање, односно не стануваше збор за два твои поста едно под друго бидејќи ти веќе беше цитирана дури и некој друг имаше веќе пишано ми се чини. За конкретната ситуација и за подобар развој на истата мислев дека е подобро едноставно да ме цитираш или под мене нов пост да пишеш.

Претпоставив само дека во моментот кога си притиснала испрати спонтано си одлучила да дипишеш уште нешто, па сум те претицала за некоја минутка. Мислев, ти го кажав тоа за конкретната дискусија. Да имаше уште нешто плус и друго ќе сум пишела.
    Независно кој е секогаш сум цитирала или означувала кога сум имала што да му кажам. Сум водела дискусии независно дали имаме слични и спротивни ставови и немам проблем да се сложам со пост на истата личност и да го лајкнам на друга тема.

Толку за ситуацијата.
    Мажево се стокми. Чевли, смокинг, лептир машна и појас. Не оти ќе го женам, најубав е :inlove:.

Слушам за случкава во Минхен. Аман веќе.

На green.eyes, Dust, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    ^А невестата што стори со фустанот?!

На Petar80, Tajnaotrovna, ♡BuBaLe♡ и 5 други им се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Вторник ќе одам на шнајдерка со свекрва ми.
    Пењил не пењил пари се давале. Има да го шириме :rofl:

На Dust, AngelOfArh, LivingGlam и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Evripigi

Evripigi Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    1.143
    Издишавте готово.:lol:

На Petar80 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  20. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Луѓе неделава лоша, ептен лоша. Оваа оптегнатава на плажа лево, далеку е, далеку. Сакав да антиципирам убаво лето, ама ете..

Не знам од што попрво да се жалам. Стариве како да склучиле пакт против мене. Сите четворица одеднаш неарни. Работава да не раскажувам...

Пред некои десетина години, помлада и поамбициозна направив едно истражување за изворите на работно незадоволство во нашата работа. Имав и презентација, одлично поминав со многу пофалби, во смисла ете може да се направи неште за унапредување на задоволството, условите. Утредента една колешка и раскажувала на ќерка и која тогаш беше невработена и оваа прокоментирала нешто во смисла -некој плаче за работа, тие за работно незадоволство дискутираат.

Колку се субјективни нашите фалби/жалби/задоволства/незадоволства, толку се субјективни и туѓите доживувања на истите. Понекогаш и со некој обичен муабет, без намера може да отвориш нечија рана... Мојата мака никој не ја знае. Луѓето зборат, без намера и знаење ми создаваат болка во моментот. Ќутам, стискам во себе, продолжувам да се борам понатаму. Знам дека ќе биде подобро.

Имаше четириесетина години. Ја имав видено на слики од помлада, лепотица. Сега беше многу пропадната. Ги знаев сите нејзини желби, соништа, планови. Денес ги гледав незините последни издишувања. Не знам кој момент беше полош тој или погледот на мајката и сопругот. меѓу толку доктори и сестри ме бараа мене, да прочитаат надеж. Немаше.
    Кога го гледаш секојдневно лошото, повеќе го цениш доброто, или би требало да е така. Во прв момент велиш веќе не се нервирам за глупости, си ги гушкам моите, им се радувам. Утре на првото криво влакно збеснувам...Човек

На ph.orhideja, green.eyes, Dust и 34 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.