1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.170
    Допаѓања:
    221.895
    Малечка многу добро ти го разбирам стравот, го имав и го имам сеуште, таму ми е мислата секогаш но малечка да ти кажам дека треба да размислуваш позитивно и да се радуваш на животот во тебе, стави си во глава дека се ќе биде во најдобар ред и дека ќе се радувате. Аир од лоши мисли никој не видел. Наместо да се плашиш ти дај со кураж во себе дека се е ок.

На referentka, Petar80, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добро утро.
    Рано рано...
    Кафе испиено.

Јасна, да сте вечни. :*

На Petar80, Annath, mariatim и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    33.897
    @mal.ecka zoshto takvi misli? Vo sebe go nosish najubavoto neshto na svet, ke bide se vo red veruvaj. Izoliraj se ako treba od odredeni luge koi ne ti odgovaraat, ne slushaj i chitaj sekakvi prikazni, posveti se na nesto ubavo ispolni si go vremeto so ubavi neshta makar toa bilo nekoja dobra kniga, muzika, film, proshetki so mazeto. Misli si na tvoeto malecko i na ubavite momenti koi vi sleduvaat zaedno, slushaj poveke muzika taa e lek za se.
    Mislam imash vnuka ili vnuce, imash zboruvano so ogromna ljubov za nego. Pominuvaj poveke od slobodnoto vreme so nego, toa nema da ti dozvoli mislite da ti lutaat na pogreshna strana.

На bittersweet, lunicka, Petar80 и 17 други им се допаѓа ова.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Добро утро друштво!
    Како сте утрово?
    Јас добра, поручана, кафе напијана:D
    И јас сум во друштвото на осамени жени, летна шема на работата на мм е од 6 до 21... мада и зима сум навикната претежно сама јас :?:
    Вчера ми текна во19 да одам на плажа. Децата под рака и отидовме, уживанција беше пливање на зајдисонце. Секоја втора шо ме загледуваше си помислувавкоја феминка е оваа, може ме препознава дека сум јас, самс со три малишани нема да ме промаши. И на бубале се одзивам :lol: @mareane ми е тука деновиве, ај може ќе се видиме:)
    @Sesil за изборот за зацрнување на косата, јас од плавуша се сторив катран црна со к'на и после злосторот научив дека црната не е ко другите к'ни и НЕ СЕ ВАДИ!! Две лета сум таква и само два пати сум мачкана, еднаш на 12 месеци на корен само и црна е.. затоа размисли добро дали сакаш трајно зацрнување:emo:
    Друго шо сакав да кажам.. да, сите ми сте мили и интересни за читањ и секоја со свој посебен шарм ме пленила:hug:
    Имајте убав ден, паметно искористен,секоја минута од животов ни' минува неповратно...:sun:

И да не заборавам, @jasna83 честитки и од мене, да сте секогаш среќни и заљубени!

На green.eyes, bittersweet, kjukli и 23 други им се допаѓа ова.
  5. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    Добро утро женски :hai:
    Фала ви на сите за честитките :hug::hug::hug:
    Вчера беше еден од најубавите денови во мојот живот,оддамна не сме биле така сами со маж ми.:inlove::inlove::inlove:
    Станав пред едно 30 минути,малку чудно бидејки сум позната како спанка.:tmi:
    Планови за денес па и немам нешто,да ја земеме малечката од кај баба и па можно е да прошетаме до некаде или зоолошка или парк ќе видиме.:)

Заборавив да кажам дека ми се допаѓа многу новиот аватар на @vitamina :hug:

На bittersweet, kala21, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.722
    Допаѓања:
    153.905
    Добро утро!

Ко возот да ме поминал утринава...не спиев добро ..се разбудив кај 5 и не можев да презаспијам до 7...и тоа што го отспав отпосле ко во немир...после првово кафе белким ќе се освестам...

треба да излегувам а ич не ми се оди по жешкото...морам сметката од мобилниот да ја платам и некое евро да направам...
    немам поим што за ручек?!дајте некоја идеја ама по можност да не вклучува шпорет:lol::?:

На Peco, Petar80, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.170
    Допаѓања:
    221.895
    Мило ми е што ви се допаѓа. Девојката со шеширот ми беше во срце ептен ама оваа е попроценлива дефинитивно.
    Да бидам искрена едвај чекав да имам ваков аватар :)

На green.eyes, kala21, Petar80 и 21 други им се допаѓа ова.
  8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.722
    Допаѓања:
    153.905
    те жалам со нејадењето, галапче..... нема полошо од дете што не јаде...ќерка ми беше таква ...живци кинев со години...и денес јаде колку да преживее ...обврска и е јадењето а не потреба...затоа е ко грисина...брат и јаде и за двајцата

На green.eyes, Petar80, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  9. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    19.508
    Добро утро,постот го почнувам со овој цитат и јас размислувам идентично..
    "Иако мислам дека голем дел (ова е мое мислење) си сонуваат со отворени очи а го прикажуваат овдека тоа како јаве".
    @lunicka за постот еден длабок:bow:..Едноставно кога на човек му е години по ред тешко е тогаш едноставно луксузот на другите иритира не во смисла на љубомора (како да му љубомориш на некој што е отиден на одмор на незнам кој дел од ГР кога дома немаш 100 ден.да си купиш топол леб..)значи во смисла на очај..(Ок е СЕ што си има другиот но, зошто бе ЈАС немам? Калимеро-правда..)
    Имав фб и кога моите проблеми станаа очајни а нон стоп гледав слики од прекрасниот живот на другите -го деактивирав фб..
    На форумот сум подолго време,активно читам но не пишувам често..Внимавам кога пишувам да не навредам некој,се внесувам во проблемите на другите ,таква сум и во реалниот
    живот..Некои теми и јас едноставно ги избегнувам (не сакам да се чувствувам губитник повеќе од ова што сум:()
    @Lilit ја читам од старт и големо браво за речитоста и но морам да признам најчесто се губам низ постот и не сфаќам баш се што сака да кажи..па си велам на повисоко ниво си пишува..
    Секој со своја специфика..Најблиска по крв си ја чувствувам @lunicka..
    За @WORRIED.BT :hug: само храбро,знам точно како се чувствуваш..Прво убаво да си поминеш на одмор а потоа со обновена енергија ќе имаш повеќе позитивна енергија да се бориш.
    Пушти СВ во Кронберт..
    Турското го испив..Почнува денот е јас немам план(план со 300.00 ден во новчаник баш и не се прави:|)..

На green.eyes, PUPICA, ALISA0000 и 23 други им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.533
    Допаѓања:
    260.988
    Нема потреба од толкав сарказам и извртување на муабетите. Никој не ви кажа да не ставате слики. Не сум ви воопшто љубоморна, си пишав мислење, се пронајдоа и тие што не треба. Да сакав конкретно да пишам ќе ставев никови. Јас зборев за ситуации, за сосема друго од водење на есап. Луничка сликовито тоа го објаснила.
    Па и јас се фалам, ама не е тоа муабетот. Кој ме сфати ок, нема зошто да се дообјаснувам.
    И стварно ова иронијата и сарказмот само уште толку додаваат масло. Зошто?
    Сакав уште многу да кажам, прочитав секакви работи, ама кому ќе се правдам и ќе се објаснувам. Нема потреба.
    Си знаев едно време, молчењето е злато. Се наоѓам веќе повеќе пати во ваква ситуација, ама таква сум, не знам да молчам и увек си кажувам што мислам. И на крај ќе си читам секакви комемтари и зборови вадени од контекст. И да не бидам пак погрешно сфатена, не ми смета што некој ќе ме цитира, ќе ми се спротиставе, сум за дискусија, но не и за овој сарказам што го читам низ постовите.
    Тоа е што сакав да кажам на темава.

На green.eyes, bittersweet, lunicka и 23 други им се допаѓа ова.
  11. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    Мојава како мала беше како бумбарче,едно време и ние мачевме мака со јадењето колку да се рече дека јаде.Ама еве ја сега е ок.Така да не се секирајте со тек на време ќе им се стабилзира тоа,иако нели се зависи до организмот.:hug:

На green.eyes, Petar80, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.722
    Допаѓања:
    153.905
    @evangelina.ina последна опција ми е кронберт да бидам искрена....не ми се работи на лента а за друга позиција немам врски....мал ми е синко за да речам дека може да работам во смени без проблем...

нека мине летото ,сега нема побарувања никаде...сум останала во истиов период без работа пред неколку години...

не завидувам ,не љубоморам ..напротив се радувам на туѓата среќа ...ама некако на форумов некогаш му пристапувам со детска наивност и верувам дека секој е искрен ко јас што сум...никогаш не се претставувам ко нешто или некој што не сум...таква сум и реално,не знам воопшто да глумам...а тоа не секогаш е добро!

На green.eyes, lunicka, Petar80 и 18 други им се допаѓа ова.
  13. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Povtorno pocnavte so istoto..
    Sekogas ima poloso ne zaboravajte.
    Molete se samo da ste zdravi i vie i vasite,rabota ke se najde koga togas,pari..nikogas dosta.
    Posakuvam i moite najgolemi problemi i neprespieni noki da bea zaradi neplateni smetki.
    Kako sto kaza sanjaeva mozeme vo postovite da piseme milion smajlinja a koga ke legneme da ja namokreme pernicata od solzi..
    Toa imam da go kazam na temata.

На green.eyes, jasna83, PUPICA и 27 други им се допаѓа ова.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    На jasna83, Petar80, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.440
    Добар ден.
    Станав рано, ја наранив малата, испив едно нес....и пак си легнав :tmi:.

Настанов во Минхен ме вознемири некако. Седиме сега и е мислиме дали да испаѓаме да ги довршиме обврските.
    Првичниот план, зоолошка со малата, го сменивме со образложение не е супер времето. Како да ми олесна дека нема сонце. Јас сум била еднаш, мама ниту еднаш...плус и свекор ми е свекрва ми ги поканивме.
    Групниот фамилијарен излет ќе почека подобри времиња, во секој смисол.

@MilaP :hug:
    @WORRIED.BT :hug:

Јасна среќна годишнина. Да ви се множат заедничките години и убави моменти :sun::f:

На green.eyes, jasna83, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.533
    Допаѓања:
    260.988
    Колку си во право.
    Но се додека не ти дојде на глава, не веруваш, не знаеш како е.
    Да имаме пари ќе му ја купиме најскапата терапија, витамини. Ќе стагнира болеста, ама никогаш нема да оздрави. Парите ни се проблем, нив утре може да ги заработиме. Неговото здравје не. И секој ден се молам и надевам дека уште долго ќе е ваков.
    Е тоа е животот.

17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.814
    Допаѓања:
    145.446
    За тебе твојата вистина е најголема, за мене мојата!

Добар ден!:sun:

Сите се готови само јас не, фустанот уште го нема.
    Да не треба на крај да се венчам во ноќница. :tmi:

Вчера шетавме со мајка ми и сестра ми трите низ град. Оддамна немавме излезено женското друштво. Малиот веќе не сака да не дружи, а до скоро не се делеше од мајка му.
    Ни порасна и тој. :f:

Светот врие,толку злоба собрана во луѓето.
    Која е поентата да убиеш невини луѓето.
    Па и натписите на нашите медиуми. :x

18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.170
    Допаѓања:
    221.895
    Луѓе.. секој гради свој карактер, став .. принцип спрема тоа како живее нема што да замеруваме и да се лутиме на луѓето само ако не делат ист став како нашиот.
    Дома во нашата куќа секогаш не делиш ист став со маж ти, со мајка ти па и со тие што си секојдневно со години а не па на форум со форумски ликови.
    Зошто да се навредуваме да си замеруваме и да превртуваме очи постојано кога нема потреба?!
    Став си е став, денес ќе се сложиме утре можеби нема да се сложиме но не значи дека за тоа треба очи да си копаме и постојано да се докажуваме.
    Секој има право на свое и поразлично мислење од другите, секој има право врз основа на својот живот да си гради сопствена перцепција на нештата и ако тоа е за лутење и вртење грб не знам што да кажам.
    Но треба да сватиме дека секој по себе си е различен и нема што да замеруваме и да се препукуваме секојдневно.

На green.eyes, bittersweet, bella.s и 15 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Фино би било да не си ги минимизираме проблемите. :) Ако некој се чувствува непријатно и го иритира нешто... и изреагирал на ист начин на кој многумина претходно изреагирале и биле сфатени од многумина претходно, и ги сфаќаме и разбираме за нивните проблеми, фино би било да покажете исто такво разбирање кое некогаш и некаде во темава сте го побарале, сте го искажале и сте го добиле без било кој да ви го минимизира проблемот нафрлајќи ги своите. Никој од тие на кои проблем им се парите не раскажа што се освен парите им е проблем,оти освен парите имаат уште многу проблеми.. и баш дека немаат финансии, не можат да си ги решат или во најмала рака ублажат. Се некој има деца кои чинат, се некој има болни деца, се некој нема деца а посакува... и илјади други болки кои не може да си ги залечи ако утре не отиде на х место и искешира х сума. Никој не брцка во туѓ џеб и не зборува за тоа дека треба да се постави граница - колку пати на ден да се постираат слики, кое време да се дискутира за маникирите, педикирите, одморите, кондурите... ама, зборува за тоа дека муабетите на темава се претвараат во чат сесија за кој е побогат од кој и кој е по трошаџија од кој, што секому е драго..никој вам не ви завидува, љубомори..не ви брцка во џеб,ама ете, и нив им се релаксира и муабети на темава и ко што да речеме тролови ја брануваат и станува досадна и напрегната така и нив им станува досадна и напрегната атмосферата ако On and on се прават муабети за дебелите суми кои ги оставаме лево-десно, секој ден, за се нешто за да ни е фино на душата, а они не можат да се вклучат во нити еден муабет, дури некогаш нити во темите кои се поставуваат не можат да се вклучат со коментар... и потоа се чудиме оти некои луѓе не се јавиле пар денови и повеќе, па тагнување и чудесии, а они само пишуваат некој учтив коментар од типот: тука сум,ама само читам...без да кажат дека им е скиснато уствари од муабети во кои не се пронаоѓаат и осеќаат ко да нема смисла да зборат за било што особено за нивните проблеми да споделат ко и секој, пошто ко епп и рушење на атмосферата испаѓа.
    Да, секој има проблеми некои се поголеми и посериозни ама ај да не бидеме толку сурови и да ги минимизираме туѓите. Ако може.:)

Последна измена: 23 јули 2016
    На green.eyes, Evripigi, PUPICA и 26 други им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.170
    Допаѓања:
    221.895
    Јуле јас се извинувам и на тебе и на сите останати кој што се навредиле од мојот пост со сарказам. Јас само се нашалив бидејки тогаш имаше само 1 2 поста а и не верував дека дискусијата ќе премине на толку драстично и озбилно ниво. Не го замислував вака како што испадна, мислев дека е само една од шалите на темава кога почнаа и останатите, затоа не ми е срам ниту гордост да извинам на сите кои што ненамерно со мојот пост сум ги навредила.

За жал, секој различно ги толкува зборовите и за секој еден ист збор нема исто значење, да така многу често доаѓаме до конфликти и навреди бидејки сме погрешно разбрани и сватени а поентата била некоја сосема друга.

На green.eyes, Petar80, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.