Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.291
    Допаѓања:
    92.006
    Пола работа од чистење си завршив уште од денеска за утре,утре останува работата која треба да се работи на ефтина струја :rofl:
    Колку убаво ми е секој ден кога ќе се разбудам другарка ми ми праќа фотосесија од бебката нејзина која има само две недели,преубаво бебе е едвај чекам да ја видам :inlove: штета што сме далеку па неможам да ги видам кога ќе посакам :|

Ручек печен компир а мм од синоќа си кажа дека ќе јадел туна :^) па ај да видам дали ќе е така :D

Времето ми лета од Н.Г наваму не почуствував дека помина пола година и повеќе,цело време чекаме нешто.Прво неколку месеци спремавме свадба,па родендени ,па чекавме да дојде денот за свадба ,потоа именден,па во исчекување бев секоја ден кога другарка ми ќе се породи,сега чекам свадба на блиски луѓе,па друга другарка да се породи,па после дата за одмор... цело време има по нешто што треба да се случува и чекаме па времето не го чуствувам како брзо поминува. Како ми изминуваат годините се побрзо ми минува се :|

Утре вечер одам кај свеки очекувајте промена на времето :rofl:

@zeka да се јави на рецепција :lol: :hug:

На bittersweet, kala21, kjukli и 21 други им се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.344
    Допаѓања:
    259.663
    @zhap4e кажа на што токму мислев. Дали не се искажав како што треба или незнам, да не ја должам темава, тоа ми беше поентата.
    И на секој неговата болка е најголема. Вие за мене знаете дел, останатото не треба. Нема да ја намалам болката, нема да оздрави.
    Парите се проблем верувајте. Но да ги баталиме, да завршиме со темава. Отиде во правец кој никако не го посакував.
    Се најде секој еден засегнат и увреден. Па ќе се правдаме колку ни е тежок животот и матријалното не ни е битно, ама ни е. Зад секој човек стои приказна. Некаде болна, некаде среќна.
    Ама не беше тоа муабетот. Се забега малце.
    Нејсе, да прекратам, @vitamina се пронаѓаш каде што не треба. Реков сарказам и иронија од членки кои овие два дена очигледно не сфатиле за што пишувам па терат со постовите. Ако ги тагнам којзнае како ќе ме разберат, а неам лично ништо против нив, ама ете се најдоа засегнати па вака возвраќаат. Нема потреба.
    Кажано е се, да продолжам ќе се повторувам. Да се правдам и дообјаснувам гледам нема зошто. Оние кои сфатија тоа го направија уште со првичниот пост. Останатите се "навредени". Нека им стое.

На green.eyes, Peco, Petar80 и 20 други им се допаѓа ова.
  3. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Здраво друштво,:hai::hai::hai:
    Да ве поздравам и посакам убав ден без нервози ......кои е на одмор убаво да си помине:|
    Ај да се фатам да зачистам нема друг кои да фати:?:

На jasna83, bittersweet, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не се само македонците такви. Сите се. Германците се бетер. Јас би им ги тргнала крпите и ќе си се сместам. Нека ме стане после :) Сум видела и обезбедување да ги трга затоа што најчесто има натпис да не се ставаат така крпи за "резервација".
    Уживај!!

На referentka, kjukli, Petar80 и 13 други им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Јуле верувај ми дека не се пронајдов баш ниакде во темава. Нит сум чатувала нит сум искажувала работи за себе до таков степн да така никаде не се пронаоѓам нит сум навредена.
    Ама, она што ми стои во грклан сакам да си го кажам.
    Секој си е може во право на свој начин и со свое мислење и тоа е тоа.
    Таков е животот.

На Petar80, ph.orhideja, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.158
    Допаѓања:
    137.254
    @jasna83 ке прескокнев да честитам... срекна годишница, да ви се множат

Пак го ,,тупите,, околу тоа кој што ставил или рекол. Ај уште некој збор и од мене на таа тема, после дефинитивно скокам постови т.е есеи у кои уште првата реченица тера на карање.
    Од една страна велите дека материјалното не е битно, од друга ве погодува кој каков лак купил ... па нели не е битно?
    Не знам вие како го доживувате форумот и за што сте дојдени, ама мене ми е виртуелно место кај што можам да се расположам и да скренам пажња од секојдневни проблеми и ич не сакам жалопојки да читам. Треба ли сеа по сите што имаат пишано некој негативен пост, што споделиле колку им е тешко да фрлам со ,,дрва и камења,,.
    Како што рече некој погоре знаете ли позади тие срекни смајлиња колку тага има? Ако више глеаме од агол на некои тука тие тажните постови се да се сврти вниманието кон себе, да се предизвика сожалување...
    Некои не постираат што купиле ама постираат слики од своите деца по еден куп, треба ли тие што се борат со стерилитет, да ги напаѓаат овие првите?

На jasna83, bittersweet, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Девојки и жени ајде кој е за ладно нес :coffee:
    Морам да се пофалам дека ја запознав @Umbrella22 :sun:
    Имав чест кратко да ја видам во друштво со нејзината посилна половина. И само ќе кажам дека баш се две половинки од една целина :l: Двајцата зрачеа! Фини, културни, љубезни... и дефинитивно среќни заедно!!
    :hug: до двајцата, а таа свекрвата може :envy: 8) Зар не гледа колку е среќен синот со прекрасново чадорче !?!
    Само напред миличка, прекрасни сте двајцата!! :l::l:

BTW
    20160723_121600.jpg
    :!: во живо се уште поубави!
    :hug: амбрела!!

На green.eyes, jasna83, PUPICA и 37 други им се допаѓа ова.
  8. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.978
    Допаѓања:
    112.546
    :yawn:
    Аман, аман пак ли, уште ли |(

Денес дома ќе си го преседам со мајстори, мм има тон работа па јас морам да седам со нив :| туку мајсториве си понеле сендвичи, благо, сокови, па и кафе во термос :o не дека ќе ги гоштевав ама кафе секако ќе дадев.. тропаат, лупаат :drunk:
    Инаку да ви се доверам јас месец дена не сум чистела :$

Вечер сме повикани на веридба кај еден детски другар, ама не заслужил па не одиме :nod: нареден месец и свадба ќе правел па и тој момент изгледа ќе го скокнеме :smirk:Мразам да бидам дел од собири само за да бидам бројка, башка не ми се јави ни лично да ме повика, уствари никој не ми се ни јави, мајка му на мајка ми па сите комплет не канат (facepalm)! Ајде не битно пуно среќа посакувам :inlove:

Кој и да беше го споделил тоа турското благо одам да го направам ионака немам никаква друга обврска :D

На jasna83, PUPICA, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  9. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Јас на пиво фест си замислував дека ќе ја видам некаде @Umbrella22 :tmi:
    Каква сум се направила,место да чекам да се видам со некој познат јас чадорче ќе ја барам:DИ да во скопски штанд седев не ја видов феминката шо работи таму,се многу млади девојчина имаше.
    Кафе испиено,сега малку овошје,па ручек.
    Како што пиша во еден пост @referentka мислам беше, првин мислам што е здраво за бебето па тоа со мерак јадам,ја претерувам знам.Одам да си најдам занимација оти слободен ден имам,тие се преретки па незнам што да правам тогаш.Убав ден!!!

На jasna83, referentka, Tajnaotrovna и 14 други им се допаѓа ова.
  10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.540
    Допаѓања:
    125.973
    Надвор е пекол. Само јас и будалите на жешково ама морав да земам некои неопходни ситници. @emkaemka јас го споделив тоа благо ср надевам ќе ти се допадне. Сега сум дома под клима да си дојдам на себе. Кој не мора нека седи денеска и утре дома. Пекол!!

На jasna83, referentka, Tajnaotrovna и 14 други им се допаѓа ова.
  11. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    :sun::sun::sun:
    Ве читaв денoвиве и немaв штo дa пишaм,стрaв ми беше:rofl:
    Пa aј денес дa се пoфaлaм,издепилирaнa,фaрбaнa,нoкти средени,куфери спремни,вечер или утре се тргa нa oдмoр.(нее oл инклузив,нее пaтлиџaн,нештo измеѓу):lol:
    Вo врскa сo зaвистa,мене нити ми е кривo,нити се зaмaрaм,дa ете ме пoгoдувa кoј кoлку имa,кaде бил,штo купил.Не сaмo нa фoрумoв,и oпштo вo реaлниoв живoт.Кoгa некoј немa ете жaл ми е,aкo мoжaм ќе.пoмoгнaм,имaме сoседи имaaт oсум децa штo мoжaм oд хрaнa oблекa им дaвaм,имaм други се кaде кaде финaнсиски пoјaки oд мене,и истo ми е мене тoa не ми менувa ништo,мoјaтa ситуaцијa незaвиснo дaли ти имaш,или немaш,не јa менувa,тaкa дa секoј зa себе.
    А знaм и луѓе,и тoa блиски мoј штo ете ги пoгoдувa aкo некoј oди нa oдмoр a тие не,пa си викa ее тoј дa oди a јaс не,илo ќе купиме ние,некoј др нештo и aкo тoa не им требa ќе си купaт зa дa ете нели И НИЕ ИМАМЕ ВАКВO.А жaлнo е штo и децaтa учaт oд рoдителите пa истите пoстaпки ги прaвaт,тoј имa рoлери сaкaм и јaс,бил нa бaзен aјде и јaс,еднaш дури и рекoв aкo тaкa гледaш кoј штo прaви и имa цел живoт нештo ќе ти фaли,aмa тoa е.
    Едвaј чекaм дa тргнеме,a oд др стрaнa кoлку стрaв имaм зa мaлoвo пo пaт(8 чaсa сo кoлa),пa тaму климaтa кaкo ќе јa пoднесе,пa сaмo гледaм дa не зaбoрaвиме нештo,лекoви зa недaј бoже кoлку сaкaш спремив.А имaм кaжaнo и претхoднo,пaкувaњевo пaк,гoлa вoдa супер негo пoсле леле рaспaкувaње,средувaње врaќaње се нaзaд смрт ми е:whew:.Амa aкo.....
    Се рaспишувaв:rofl:
    @ninja35. Дo кaј си сo дрвaтa,имa и кaј мене 12м кoндицијa сеa тaмaн сo твoјве пoсле мoиве кaкo aлвa ќе ти oдaт :rofl: се зезaм.Убaв ден нa сите:music:

На jasna83, ♡BuBaLe♡, Tajnaotrovna и 16 други им се допаѓа ова.
  12. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    ќути не збори, на пола сум...:x
    може број од Рефик да ти дадам ако сакаш...:lol:

На jasna83, Tajnaotrovna, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.797
    Допаѓања:
    145.361
    @emkaemka утре сме на една ваква прослава. И сосема те разбирам. Блиски сме а сепак далечни.
    Ама мора да одиме, на мм му се најблиски што се вели. Иако не не испочитуваа за веридбата воопшто.

Жал ми е за свекрва ми и мм, мене не ми значат ништо.

На jasna83, kjukli, emkaemka и 12 други им се допаѓа ова.
  14. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Кoј билo дa се пaзaриме сo се цепење редење све кoмплет,oд мене ручек,лaднo пиќе,пo желбa.:lol:

На Bozica1980, Lady Phoenix, MilaP и 4 други им се допаѓа ова.
  15. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Јас пак се прашувам од каде ние знаеме кој зошто го нема и дали се тоа причините за Сите што ги нема.
    Без намера.за расправија да нагласам мада кој како наумил така ке сфати,зарем навистина само таа Тема мислите дека ги оддалечи сите што ги нема?
    Убаво е што вака дискутираме што за кого е Претерување но сигурна сум дека сте свесни оти и други работи бодат во очи ама овој пат се " закачивме" за материјалните работи.

Го туширав мали и ми се фати грбот. Едвај се осправив со се него во раце,кога лрцна помислив се скршив на две.
    Ме измасира тарзан со ракија со рузмарин, ме остави да полежам половина саат,бапнав еден наклофен и го испративме.
    Вариме тарана и ке се успиваме.

И овие муабети предизвикуваат болка некому,не? Дај боже никому.
    На што ке ја сведиме темата ако така дозволиме да не соборуваат предизвиците?

Ете разбирам се претерувало.
    Ајде да намалиме.
    Што да пишувам кога ете мене тоа ми е секојдневие?
    Нели низ темава ги споделуваме напиве секојдневиа?

Ке се пие ли пладневно кафе денеска?

На jasna83, ♡BuBaLe♡, DVAANGELA и 14 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Баш ми паѓа криво кога гледам дека темава ни се руши под нозе некогаш а поготово кога некој се почуствува повреден навреден итн.
    Не ги сакам тие моменти.. веќе милион пати сум пишала и јас и другите дека катчето е прекрасно исто и луѓето што го сочинуваат, секојдневие ни е и не можеш да бидеш индиферентен кога читаш вакви работи, пред се повредувања на некој начин.

Денес сум некако расположена, вчера не бев, човек кога седи цел ден во 4 ѕида трпи трпи и во еден момент пука тиква дал на депресија дал на психа дал на болки во глава.
    Денес убав ден, жешко уште да можев да му ја летнам некаде онака детски и безгрижно ете тоа ми лежи на душата, пред се ми фали и љубов, таква сум можеби на моменти пречуствителна а на моменти индиферентна ама таква сум била одсекогаш.
    Правам ручек и се мислам дали ќе сум дома, во кола со маж на работа или в град.
    Некако ми е ту мач ова седењево дома, некогаш на моменти сакам да сум некаде далеку, некогаш на море, некогаш на планина и снег а некогаш во македонија..
    Тоа се се различни емоции..
    Не ви се искажав се што оставив позади мене а и тоа ме боли..
    Ајде следна прилика..
    Убав викенд жени и мажи!

На jasna83, ♡BuBaLe♡, PUPICA и 20 други им се допаѓа ова.
  18. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Шo бе никoј нејќе кaфе?
    @galapce. Стaј aј јaс ќе те дружaм:coffee:

На ♡BuBaLe♡, DVAANGELA, Tajnaotrovna и 6 други им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Преминавме кафето сега ручекот е на ред па се знае викенд е ќе турат по некоја после ручек и така.. сабота и недела кафе се пие сано насабајле :rofl:

На DVAANGELA, mariatim, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  20. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.129
    Допаѓања:
    43.603
    Добар ден

После вчерашното случување денес ми беше језиво да излеземе некаде :x
    Бевме до Икеа
    Тргнав по корниза и завеса ама се гради баш тој одел па беше хаос. И набрзинка разгледаме. Купив семиња босилек и домати. Мада не им е сезона ама ги насадив :D

Сите спијат сега. надвор спарно. требаше и јас да прилегнам малку
    Ама не кафето ќе ми избега|(

На bittersweet, DVAANGELA, Tajnaotrovna и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.