Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Annath

Annath Форумски идол

Добар ден! :D

Како сте ми денес? Се спремате за Прочка?

Од сабајле рано рано ми е разденето, со убаво, машко кафенце ми почна денот, додека синко малку повеќе си поспа :party: не паметам од кога не сум пиела раат кафе сабајле :D

Затоа и сум расположена, оф корс. Вчера на работа, па на шетање, денес по дома, ручек спремен од свеки, само за уживање... па ви посакувам пријатен неделен ден...

Простете ако сум ви згрешила нешто!:D

2. referentka

referentka Moderator Staff Member

Прочка.

Некако не ми се дава да одам на ,,бацирака,, и да барам прошка..

Е оти да барам прошка кога не сум згрешила ништо...а и да сум згрешила, кои се ТИЕ ете некои да клекнувам на колена и да барам да ми простат нешто што можеби тие си ставиле во глава дека сум грешна??!!?

Уфффф...
    Патетичен празник.

Сакам фамилијарни средби, ама ова - добар ден, срекен празник, простете ми ако сум згрешила...пих !!:puke:

Незнам зошто и како, психологијата не ми е јака страна, но има луѓе кои може да ми се какаат на глава и да не ми смета , а има и такви кои со самата појава ми прават нервоза...па и ако треба од нив прошка да барам...

Извинете, незнам што ми е денес.

evangelina.ina, anina, tessie and 4 others like this.
  3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

dobro utro zenicki...
    eve me i mene ko od voz pregazena...mrtva umorna ama zatoa kuka sija:D...a bre budala zena:shake: ama toa koj za kako e skroen...briska metla -the story of my life...denes malku pegla i rucekot i toa e...

a za praznikot, na pomos neka e ama od sekogas sum go nejkela...pametam kako pomali ne teraa na baba mi i dedo mi raka da bacuvame za proska a nie deca od 5-6 god...ete ti traumi od detstvoto:D:D..si gi sakam praznicite i vernik sum ama do nekoja granica....smetam deka izvinuvanja i proska treba da ima vo sekojdnevnata komunikacija a ne ednas godisno...

imajte ubav den ...ke ve zirnam pokasno

Teodora*, anel, bittersweet and 9 others like this.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Dobar den..

Prostete site na koi sum vi zgresila..

Deneska pak :rain: ,pak makedonski narodni prikazni,prikazani po 9856321665479 pat..:drunk:
    So vika edna od sestrive ovde,jedan dan da dodje drugi da prodje..e na takvo deredje e rabotava.
    Se iznaodmoriv za tri zivoti,ne smeam da se pozalam.
    Moze nemozam da naravam baklava i ravanija,ni kiflicki,ni rucek,ni bakni raka,ama ne smeam da se pozalam.Cuvaj boze od poloso.
    Neka mi go cuva gospod Tarzano,ako e pomal,mu pobarav procka,sega mozam nanovo da gresam..:lol:
    Zdravje na cela familija,i bebusov da izdrzi,drugo nema sto da posakam.

Bidete mi i vie zivi i zdravi,se drugo sami mozete...:l:

Cuci81, Val-Dim, bittersweet and 8 others like this.
  5. Serafima

Serafima Форумски идол

Добар ден и убав ден на сите,
    „Падобранецов“ само да ве поздрави на кратко :$. Простете што не ве дружам често, но периодов беше малку турбулентен со обврски. Да не речам, шетање :$.

Околу празникот....
    Сите сме луѓе, сите на еден начин грешиме. Без разлика дали со дело, збор, помисла..
    Убавината на човекот ја гледам во доблеста секогаш да побара простување за своите грешки, да се извини, да се повлече од некоја ситуација, се’ со цел да не повреди некој друг.

Далеку сум од се’ ова, но од срце го посакувам. Се трудам да се извинам, да побарам простување, не само овој ден, туку и секој друг, во секојдневието. Но сепак, знам дека понекогаш и еден збор знае некој поинаку да го сфати од својата вистинска суштина која што сум сакала да кажам. Па затоа, еве уште еднаш и покрај сите мигови кога сум се извинувала, од Вас дами просам простување за секој збор кој поинаку прозвучил во Вашето срце. Од срце се извинувам :bow:!

Што сакав да кажам...
    Простувањето за мене не е ништо друго, туку една добрина од наша страна. А за оние кои најмногу не повредиле и сеуште не повредуваат, таа добрина знае да биде еден нов пат кон тоа срце. Кон придобивање на таа душа, придобивање на покајанието и сфаќање на она каде погрешиле самите.
    Една од моите многубројни и многупосакувани добродетели кои би сакала еден ден да ја имам во себе.

Ви посакувам убав ден :f:.

Teodora*, vinozito1, anina and 8 others like this.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Добар ден и од мене на сите !Гледам дека не сум била единствена на која не и се допаѓа ова вештачково простување.А и во мојов крај тоа и не е толку нагласеноДенес не бев ни кај мајками ни кај свеки .Дома си направив пастрмајлија сварив јајца толку за пеазников.Ја прочистив куќата неделно уште капењето на малава и се спремам за вечерно опуштање на умов со Златна бубамара(единствената наша забавна емисија во годината )

evangelina.ina, anina, Annath and 3 others like this.
  7. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Кога и каде почнува буба мара?

8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

vo 20 casot na kanal 5

kukla21 likes this.
  9. kukla21

фала, да пуштам да гледам. Мк канали скоро и да не гледам, па не сум видела дека ќе има :)
    Ќе правам кафе, кој е за? :)

Annath and mareane like this.
  10. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Леле кај мене колку е топло, станав целата испотена а не од мадам, гледам 32 степени а 4 саат сабајле.:sweat::sweat:

Помина празникот :whew:, бевме по гости, си го направив редот како што треба, си поминавме прекрасно кај кумовите, секогаш дружбите ни се убави, всушност тоа и е празникот за мене, сите оние кои се сакаме и почитуваме на едно место, полно луѓе, деца еден куп, смеење, јадење, пиење, малку пеење, преубаво време, преубави луѓе и нема што повеќе да посака човек.

Мм дека не му се јасни сите правила на нашиве празници, ми вика ми се допаѓа овој празник твој, тоа дека го разбудив со кхм, кхм, да ми прости де:*, дека ми беше љут, плус за друг пат ако имаме кхм, кхм на празник да ни биде простено, две муви со еден удар.:P:rofl:

Пуштив и машина, запеглав, зачистив, измив дури и садови на раце, нели се да биде простено за ако се работи на празник.:?:

Мм другата недела ќе оди во друг град на дообучување, ќе биде таму цел месец;( па се организираме како, што да се прави додека е отсутен, јас сега седам и правам планови за роденденот во сабота, ме прашува од околу што планирам, му викам па рано е за роденден, тек догодина ќе е 29-ти:lol:нема роденден за тебе, кој ти е крив дека си се родил на толку глуп датум, е многу се нервира кога му викам така.:rofl::party::rofl:

Ај доста си лупетам, и вие женски простете ми ако сум ви згрешила, не било намерно.:lol::hug:

joy1, Mrs.Bass, Bozica1980 and 13 others like this.
  11. Ariel

Ariel Форумски идол

Овој мм каков ручек направи, не е нормален! Ептен го бива за готвење, штета што не сака да готви секој ден :).
    Направи некоја плешка со компири, ама што направи со зачини не знам, нешто толчеше, мачкаше, бибер, сол, стави и мед, не знам што друго ама јадењено беше перверзии. А бе се ќе му простам за такво јадење :D

Јас ја зезнав работата со баклавата, купив вчера, ама до сабајле веќе ја немаше. Најдов некој сладолед дома, ама сладолед не е баклава.

И сега како и за секој друг празник прејадена сум до смрт и си ветувам дека уште еднаш вака никогаш во животот нема да се прејадам.

Решив да постам. По ѓаволите и ЦИН и се по список. Ќе бидам добра, се ќе биде во ред. Не знам, страшна потреба имам да постам, не можам да си објаснам зошто, особено што не сум голем верник.

Денес е еден од ретките денови кога не сум излегла од врата. Јас настината, ќерката со температура. Опнав 1 ракија и 3 чаши вино против вируси и сега со задоволство би си легнала, ама треба да пишувам домашно германски, да ги проверам домашните на децата, да се бањам, да пружам алишта, пуштам машини и штотијазнам што.

Сакам да дојде утре.

12. kukla21

Ариел утре е понеделник.. најлошиот ден во неделата (за мене).. сигурна си сакаш утре да дојде? :)

Ariel likes this.
  13. mareane

mareane Форумски идол

@Ariel и јас ќе постам и исто како тебе незнам зошто некоја година како сега имам стварно потреба да постам а некогаш на пр.лани не воопшто и не помислив да постам.И јас не сум голем верник ама велигденскиве пости некоколку пати сум ги постела.А за цинот јас мислам дека со постењето можеби и ќе го потсредиш оти посната храна мислам е поздрава(повеќе зеленчук, овошје, печурки...)

14. lunicka

lunicka Форумски идол

Да се запишам и јас денес.Не знам мене ми убав овој празник,можеби не толку по традиционалното бакнување рака на постарите :D,туку онака да си ги гушнеш најблиските и да простиш.Нели е тоа и едно од нашите главни христијански црти,молитвата,постот,светото помазание и простувањето.

Така да,простете ми ако сум ви погрешила...а сум некогаш намерно под наплив на хормони,некогаш со мисла,некога свесно,некогаш несвесно...некогаш со пишан збор.Јас сум само човечко суштество кое си има многу мани и малку доблести.
    :f:
    п.с. мозоков како да ми е во друга хемисфера или паралелен универзум.

Teodora*, MacenceEna, toogood and 7 others like this.
  15. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Здраво мили :hug:... Помина и празников со проштевањата, па од утре можеме одново да си грешиме :D!!! Како па да не!!! Се знае што може да се прости, а што не!!! Мали, ситни, секојдневни гревчиња лесно се простуваат одма, а гоооолеми гревови ни за ПРОЧКА не се простуваат... Затоа треба сите да се трудиме да не им грешаваме на родителите, роднините, пријателите, колегите... И да се трудиме да „сееме“ добрина. прегратки и насмевки секој ден... Ако секогаш бидеме фини и позитивно настроени, сите луѓе околу нас, ке не препознаваат по насмевката и со исто ќе ни возвраќаат!!! Добро :D, скоро сите...
    Пред десетина години во фирмата каде што тогаш работев имаше една директорка која што ме праша - Добро, како можеш секогаш да си насмеана, никој ли не те нервира??? Како можеш со сите да си добра и фина??? Е, сега да ме види таа иста жена нема да ми го рече истото !!! Во меѓувреме ми се сменија некои работи во животот, па и јас вечно ведрата личност станав помалку „лошка“... и почнав да им возвраќам со иста мера на тие што не се баш фини!!! А, за останатите само убавини и безгрешност од мене...:)
    А, ако на некоја од Вас пријателки од ...околу и преку 40... сум Ви згрешила, не било намерно, простете...
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Mrs.Bass, galapce, Annath and 9 others like this.
  16. Daleron

Daleron Истакнат член

Ако некој решил да ми прости во ред, ама во себе, а не пред мене.Да бе ќе грешат постојано па еден ден во годината се ќе простам, е нема.
    Не се чувствувам грешна за да барам прошка. Со среќа празников.
    Си бев во Велес на ручек и толку.
    Имајте убава вечер.

Teodora*, joy1, tinan and 3 others like this.
  17. Daleron

Daleron Истакнат член

Пројде редактирај.
    Убави соништа девојчиња.

Mrs.Bass and Annath like this.
  18. anina

anina Популарен член

Добро вечер и од мене девојки. Иако, официјално, Прочка беше вчера, не сум преспала и не се важи. Ако сум му згрешила на некој нека ми прости. Човек и грешник сум.
    Си бев кај мама на ручек. Свинско каре со сос од павлака и печурки. Не ми ја испочитува диетата ич. Ама за десерт на сите им даде торта а за мене Баланс со трици и суви сливи:smoke: Го испапав и пак си се послужив со едно парче торта:lol:. Сума сумарум јас изедов повеќе од сите:$. Не е страшно еден прескокнат ден.
    Бев и кај родителите на мм. И од нив побарав прочка а и тие од мене:emo:. На врв на јазик ми беше, да и речам на свекрвица: „Прости што те плукам на Фемина„ ама ај си го поткасав јазикот:D
    Не знам за други места ама кај нас се даваат јајца за овој ден. Јас ги сварив а мене ми дале несварени па му ги дадов на син ми да ги носи. Омлет се направија пред прагот на влезната врата(poolparty)
    Сонувајте слатки сништа

Last edited: Feb 23, 2015
    Teodora*, joy1, WORRIED.BT and 9 others like this.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Jas bev podzaboravila za adetot so jajcata,ama nekoj odozgora se gleda.
    Tarzano sekogas pred da dojde me prasuva so sakam za dorucek pa denes za prv pat rekov jajcinja vareni.Bese umoren mnogu pa ne sakav przeni da gi poracam.
    Use sabajle se javiv na sVite od potesnata familija,oti sum najmala.I od sveki isto pobarav
    procka.
    Ne mislam deka akoi denov se izdvojuva za baranje procka,samoto toa deka pottiknuva deka samo eden den se prostuva.Toa ne znaci deka cela godina ovoj den ni gi opravduva site grevovi.
    Ne mi e licemeren denov.Tuku mi e bas familijaren.
    Sekoj den prostuvame,nekoj poveke nekoj pomalku,no ovoj den e nekako za mene specijalen,taka barem se cuvstvuvam koga bez konkretna situacija vo momentot za prostuvanje,a baram procka.
    Prostuvanjeto znaci mir vo dusata.Kolku poveke uspeeme da prostime,tolku pogolemo smirenie ke cuvstvuvame.Taka barem jas cuvstvuvam koga prostuvam.

Dobra nok i miren son,so mirna dusa vi posakuvam.

20. Stories

Stories Популарен член

Ubav praznik,se` ubavo ama ne mi e jasno zosto samo pomladite od postarite da baraat proska.Ne deka nesto mnogu ke smeni,ama mislata e bitna.Zar postarite ne gresat kon pomladite?
    So moive se prostevame vo dva pravci,duri i tie prvi mi velat.Ne znam nekako mi e nerazbirlivo samo pomladite da baraat.
    Kako i da e,praznicite zblizuvaat i na krajot samo toa e bitno.
    Inaku da vi se pretstavam nova sum, ne sum vo vozrasnava grupa od temava,nekade sum vo sredinata na vtorata polovina na dvaesetite,ama se nadevam ne smeta sto pisav.
    Ve citam nadolgo i nasiroko.
    Ama sum se pretstavila, ko od istoriski ucebnik.

Thread Status:
Not open for further replies.