Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mamaMace

mamaMace Активен член

не само што сме млади и неодоливи туку и убави и паметни немој да заборавиш те молам :D:D:D

Sky-butterfly, bittersweet and tessie like this.
  2. bittersweet

bittersweet Форумски идол

^^^А ти ако не се умешаш со некоја навреда за женскиот пол не те бидува ах?:?:

Еве јас си мислам уште дека сум млада и неодолива :P така барем ме лажи сопругот, ќе ме примите ли тука, само неќу кафе пијана су какао:D, ово по сугестија на @AngelOfArh .

Се чувствувам како експериментално глувче кој што слушнал да се пие или јаде за подобрување на крвта мене ми прават и само голтам нешто одвратно.:puke:

SV1911, do-re-mi, lunicka and 3 others like this.
  3. lunicka

lunicka Форумски идол

Докторе ама одма да се извиниш за тоа -тема за баби [​IMG].Баби ќе бидеме само на нашите внучиња,здравје,за сите други сме дами.Така ли е жени???!!!

И јас не сум ургирала за децава,освем на почетоков на годинава кога се запишуваше ќерка ми,се падна во клас каде никој не познава.Се затвори во соба и тивко плачеше.Искрено ми падна жал и повлеков врски ја сменив во клас во кој сакаше.Ама ете,пак е слаба...И кажав дека нема шанси повеќе да и помагам,си ги истроши џокерите.
    Ма само нека е жива и здрава и среќна.Што ми вреди мене што сум била одлична?Можеби денес совршено чистам ама тоа нема допирна точка со оценките ,нели.
    Инаку ручекот е во рерна,направив и колачи,во сабота имам 2 парастаса кај блиски,..
    Чисто да си кажам дека не дремам само на нет [​IMG]

@tvix мило ми е што темава те инспирирала да се зачлениш.
    @tessie [​IMG]

4. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

@bittersweet како да не сме примале, еве уште се пребројуваме. Штом одбиваш кафенце, еве барем локумче за добредојде.;)
    Pelit-Cikolata-Kapli-Lokum.jpg

bittersweet likes this.
  5. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Хај, ајм Еспадрила анд ај лајк ит.
    ^ Битерке јас те примам во друштвово, ама и јас сум троа помлада од 40, цирка една деценија....ама фино ми е друштвово....не дека се баби, врска нема....ами дека се како Швепс...рекламата за Швепс е дека швепс е за ЖЕНИ....:)....за искусни...;)
    Јас - жена, мајка, вработена, дома месам, чистам, пеглам, перам....а бе се....ама и си се отегам во хоризонтала и тоа ми е најубаво...:lol::lol:, нормално.
    Кафе пијам, какао пијам, чај нејќам не ме нудете .

Туку околу децава работава, чинам време е за второ. И одлучна сум дека сакам. Ма во неврат нека одат и закони и неизвесности за работни места... и неубави искуства...Време е, да, дефинитивно...

А околу слабата крв Битерке...ти си медицинско лице и сигурно знајш....ама шо и да пиеш за крв, обавезно со нешто со витамин Ц, да се врзало железото...така викат :)

Поздрав феминки и фемини... coffe.jpg

bittersweet, do-re-mi and lunicka like this.
  6. lunicka

lunicka Форумски идол

Море да ја пратиме ние @bittersweet некаде на планина,на свеж воздух,да и се размрда крвта...само ризично е да ја пратиме со сопругот?Освем ако не е спремна за 4-то бебуле...[​IMG]
    @Espadrila овде е закон вишновка.Значи без да ја дегустирате нема влегување на темава.Друго по избор,желба и можности...[​IMG]
    535_0_1332253736_Gallery_Vishnovka_etiket1_1.jpg

Ariel, Bozica1980, do-re-mi and 3 others like this.
  7. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Primate mlada majka na dve maloletni deca :angel:

Bozica1980 and lunicka like this.
  8. bittersweet

^Немојте живти се 4 бебе, леелеееее ќе си умрам млада и убава:rofl:едвај со мажот со овие 3 се справуваме, џумбус ни е дома, ама убав џумбус.:D

Нема кај мене планини;( ќе си пијам напитоци и ќе ме шибаат со инекции, битно за малата има железо а за мама што остане.

Инаку како кафехоличарка не одбивам никако кафе само сега на пауза сум со кафето, никако не ми оди кафето без цигарче.:smoke:

Ariel and lunicka like this.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

MacenceEna likes this.
  10. Espadrila

Espadrila Форумски идол

^^ Луничка може вишновача...ама оваа фабричка е , да не е љута многу ???Имам дома една поздрав ми е од една сваќа...башка од неа правена...мераци....
    Добра идеја за поодвечер ;)

lunicka likes this.
  11. Dr.Strangelove

Dr.Strangelove Истакнат член

“Баба“ е релативен поим! За некого е баба Рада, а за некого е баба Сузана Манчиќ:rofl:

12. lunicka

lunicka Форумски идол

@bittersweet ќе ти купиме антибеби пилули и еден месец во Швајцарија со либето.А за децата ќе најмиме дадилка нема да ги оставиме така...[​IMG]После има да имаш сила и вишок железо...
    @Dr.Strangelove многу ми се интересни мажи кои невешто се извлекуваат од својата мрежа...[​IMG]

tessie and bittersweet like this.
  13. bittersweet

@lunicka после еден месец во Швајцарија да не си ја пејам Мој је живот Швицарска?:rofl:

Швајцарија прифаќам, антибеби пилули одбивам, хормоните идат во млекото, да не и пораснат на малата гради уште сега:worried: а за дадиља што ќе ни е, ќе ти ги оставам двајцата кај тебе, ќе ти пејат, ќе те смеат само мало предупредување, 90% од денот се :devil: ама за тие 10% од денот кога се :angel: ептен ќе ти биде интересно со нив.:D

* Zence * likes this.
  14. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Здраво и од мене дамички,:)
    Што да се каже за нашите рано-зрели години? Па најубави се секако. Сега (барем јас) имам време да надокнадам многу работи кои сум ги сакала, а за кои порано немав ни време ни енергија. Одамна завршив со пелени, повраќаници, учење математики :sweat:, тајм-шеринг за чување, слободно време = научна фантастика.
    Е сега се подруги работите. Имам време скоро за се! Не можам да се доначитам, донаучам, изнагледам тв, да се изнапрошетам и доизнакажам работи со мои блиски ( а кои не се поврзани со високи температури и лектири). Затоа уживајте во овие години, терајте ги работите „натенане“, појдете таму кадешто отсекогаш сте сакале да одите, ама порано не сте можеле. Сега е вистинскиот момент! Зошто, ако сега имаме воља, можност и енергија за се ова, не значи дека ќе ја имаме и за 10 години. Тогаш најверојатно, ќе думкаме внуци!:hug:

Orthophill and lunicka like this.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

Прифаќам @bittersweet само твоите знаат ли македонски.Јас со англискиот слабо ,мислам јас разбирам ама не знам дали тие мене ќе ме разберат.:D
    @orevokrsacka сосема си во право ,сега има време за се.Само што страшно бргу ми лета времево...

16. Daleron

Daleron Истакнат член

Ту ту ту ама сте се расприкажале без мене!!!
    Докторе веднаш да го повлечеч зборот БАБИ ние ќе бидеме баби еден ден, ама ти никогаш нема да бидеш, затоа СУС глас да не ти чујам.:x:x
    Биднаа ли ручеците? Како по дома сите арни? Јас добро на работа, благодарам што прашавте.
    @lunicka доста ме стрвиш со тоа Вишњовачата цело биро го исполигавив.
    Едит: Што ти реков. Се решила:swear: и резултатот ќе остане 1:1

tessie likes this.
  17. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

И јас да ви се придружам, можам ли?
    Вишњовача ќе одбијам, бремена сум со второ, рана бременост, мада ми треба нешто за загревање... Бременост, стрес, паднат имунитет и јас со херпес на усната. Па се испаничив, прочитав на нет некои коментари демек опасно било за плодот, па пак читав, па се пронајдов во неризична група, ама се испаничив.
    Некое чајче ќе се напијам јас, по повод убава дружба, убава тема, убави луѓе :coffee:

Daleron likes this.
  18. Marick14

Marick14 Истакнат член

Не им викај баби, се лутат. За мене се тетки, госпоѓи, дами. Нели и за тетки не се лутите? :angel::$

19. tessie

tessie Форумски идол

Ехх драги мои женички, уживајте во овие проблеми. Колку и сега да изгледаат страшни, верувајте слатки се во споредба со грижата за идните предизвици што ги чекаат вашите деца. Не си кинете нервите уште сега. И оцени ќе се поправат и факултети ќе се завршат... и ќе ги барате тие гајлиња повторно. Ви стискам палци таму и на вас и на ученичињата. ;) Лунич, фала за цвет и за добродошлица. ;) :f:

Daleron and lunicka like this.
  20. bittersweet

@lunicka - Знаат, знаат македонски, ќе се снајдеш, нешто на англиски, нешто на македонски и завршена работа, ќе го вежбаш англискиот со нив.:D

Малиот уште не збори, тук, таму по некое зборче ама Матео збори и на македонски и на англиски, додуша си ги меша ама се разбира, ќе си драјвате по стритотовите со карот.:D^_^

@Daleron кај мене е 2 часот наутро, јас сум во иднината:lol: нема ручеци, мучеци се мислам што да ми спрема сопругот за доручек.:rofl:

@Marick14 јас сум тетка односно тете само на внуците мои за друг никој.:P

Не се жалите од децата многу, многу да не ве приберам тука кај мене па да видите што е лудница на квадрат.^_^

lunicka likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.