Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Јас сум денес на контрола кај гинеколог, па после на трансфузиолог. Не знам на колку доктори годинава отидов, ама си викам ај за добро да е, ќе издржиме јас и бебуш уште два-два и пол месеца...

2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Ќе одам в четврток здравје ,ако не завее снег..,:D. @darcy ќе помине,и тоа одење по доктори.(y)

3. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Женички ајде добро утро. Јас санувам, се фаќам настината, период не знам ни кога треба да ми дојде,шашаво се чувствувам до тука и назад. Ќе се чајосувам после кафенцево и ден као за одмор, ама изгледа замор. Влечење кеси по супермаркети ме чекаат, а нозе одвај одат. До сега не сакав да се фарбам, и искрено не знам до кога ќе издржам оти беливе влакни ти корни тие како повеќе да растат. Хаос, депре муд.

4. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Добро утро на сите.
    Некако низ глава ми се врти песната :music::music::music::music::music::music:
    Проџе лето тридесето, година ми жао није, није важно шта је било, сад је важно како ми је.:music::music::music::music::music:

Вчера бев во заводот за вработување.На запад ништо ново.:shake:
    Ама се има крај па и ова ќе биде еден ден.
    Ќерка ми си се почасти нова фризура,од нејзината заштеда, и стварно ми се допаѓа и ако ја плати илјадарка.Цел ден го поминав правејќи и друштво.Јас се фарбам само дома.Не можам да се замислам со часови во салон со чалма на глава.Како мало дете сум.:!:
    Вчерашниот ден ги потикна да размислат дека и од занает може да се живее убаво.Речиси ништо работа а илјадарка.За тие пари градежник се отепува од работа.
    На мм не му е лесно.Само тој е маж во семејството и во последно време е многу тивок.
    Сите сме невработени, и сега му е ред да се покаже.Се труди човекот но за него е најтешко.
    Долги години е без работа и не знам дали тоа е олеснителна околност или е дополнителен товар.
    Знам само едно, да трпам, чекам а во меѓувреме се борам .
    Време, мора да помине а и се што носи со себе.
    Мојот живот, почна да ми наликува на филм.Емоции,емоции,секојдневно и се навкнав на нив како де се задожителни.
    Ќе дојде ли ден , кога конечно ќе воздивнам со олеснување?
    Се обидувам да уживам во денот.Домашните работи отсекогаш ми претставувале повеќе задоволство, отколку обврска.Се зависи од моето расположениее.На скала од еден до десет тоа сега е шест.
    Не ни пмс ,ни климатерум, ни втор пубертет.Едноставно е .Се вика невработеност.

На NoellePage, green.eyes, Moira и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.006
    Добар ден од мене! Еве ме назад во темата, немојте да се жалите дека никој не пишува.

Виножито, јака ви душа на сите, како издржувате. Воопшто не е лесно кога сте сите невработени. Поминавме и ние дома еден таков период, од почетокот на годинава, некаде до средина на април, и јас и мм дома седевме без работа. Штом тогаш не се разведовме или не се убивме меѓусебно, ќе нè биде изгледа...

Јас што да се фалам, викендот одев на свадба и слави, ама баба ми почина во петокот, па ништо од тоа. Навистина, беше стара, ама сепак боли, срце не ти дава да се веселиш. Друго е да поминало одреден период, ама вака не. Mалиов ми настина во Охрид, секоја зима иста приказна, многу е ладно таму, плус во ладно се спие. Детето ми се освежи и се надиша чист воздух, ама сега е цел затнат и со гурелкави очиња. Ај ќе помине, не му е првпат. Си велам, да седеше со моите, ќе го оставев во Охрид зимава, малку да се зајакне и да не дише од овој воздухов тука. Ама тоа е, не сака да седи без мене. Мамино синче!

На JuLleE, NoellePage, Moira и 6 други им се допаѓа ова.
  7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис:hai:

Кај мене конечно тишина, сите се изпозаспани, мм успивајќи ги децата заспал и он, уште од сега се мислам што ќе правам кога ќе тргне другата недела на работа.
    Да ѕирнам и ја што има тука па да си легнам и ја као некоја пензионерка во 9.30.:lol:

Да ве насмеам малку бидејќи сте ми малку даун:?:
    Сабајле во 2 ми ѕвони мобилниот, гледам дедо ми врти, прва мисла ми беше дека некој умрел:worried: а втора аман луѓево никако да научат за временската разлика, се јавувам и дедо ми ме прашува каде ми е помалиот син, уште нерасонета си викам да не полудел човекот што ме прашува кај ми е малиот, дома спие, каде може да биде.
    Излегов од спална да не го разбудам сопругот и гледам во дневна малиот на ипадот збори со дедо ми на скајп, не збори туку му вика путииииииииии паааааааааа.(facepalm)
    Како го уклучил сам ипадот кој го знае ама битно барал од дедо ми да му пушти кунфу панда да си гледа детето на тв, дедо ми дека не е упатен во јазикот на малиот па овој да му објасни поубаво му ја покажувал плишаната играчка за да знае за што збори.

И така сите си спиеме детето само си ровари низ куќи, добро е што вртел на скајп а не на телефон па да паднам во несвест кога ќе добијам сметка.:D

На Adi888, senza.parole, JuLleE и 17 други им се допаѓа ова.
  8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Добро утро и од мене женички.
    Го посетив и Скопјето вчера.
    Се потсетив колку по скап може да биде од другите градови,колку по напорен ама богами и колку по убав.
    Еднаш имам кажано и пак ке повторам.Пола од досегашниот живот гго поминав во него.
    Ама не би му се вратила.Може само на шеткање.
    Од никогаш не сум ги сакала гужвите,така и остана.Доста работи научив од него.Таму созреав,таму научив што е животот,научив да се борам,научив дека човекот не се врзува за местото туку за луѓето.
    Ма уште доста други работи научив.
    За станувањето рано не сакам да чујам.:tmi: Ужасно е,поготово ако го искомбинираме со трети смени.Ужасно поготово ако си научен да седиш на комјутер и кога имаш пред тоа слободен ден.|(
    Пријатен ден на сите,а кој е за јуфки нека повели.:nod:
    Најубаво јадење од како останав бремена,поготово кога мажот ми ке ги загори.:lol:

На Teodora*, lunicka, green.eyes и 2 други им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.865
    Ај и јас на рапорт.

Си лежам.
    Де во спална, де во дневна, де се тегнам на фотеља..и така. Легач сум станата.
    Среќа не сум со свекрва па да се штрекнам што ќе рече жената, демек за срамови па да се активирам нешто поактивно низ куќа:rofl:

Појадокот ми е во последно време банана и лате. Ги шкртнав и нив од дневен ред, па сега меретно за ручек треба да мислам. Врти сучи се околу јадењето.
    @galapce што ти требаше муабетов со јуфкиве:worried:

Пет месеци сум без работа а веќе се чуствувам како никогаш да не сум ни работела. Првите три месеци ај ја пишував дипломската, екстра ми беше зедена паузата за да учам и си имав занимација, ама сега...

Ај барем цела мака ја заборавив(poolparty)
    Кога ќе ми текне стануавње во 03 и смени на аеродром од 04(facepalm)

На bittersweet и Teodora* им се допаѓа ова.
  10. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @danichap
    И јас секоја ноќ си ветувам дека од утре по дисциплинирано ќе се хранам.Се засрамувам ете и тебе кога те читам што јадеш ама..:tmi:

11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Жени абе да ве прашам нешто!
    Сега јадам портокал и гледам рацете ми се портокалови, во живот никогаш не ми биле портокалови (како од боја за јајца). Да не има врска нешто она отровот (сгдјефгњејфгјдењ како ли се викаше) што го избација брача Срби.:?:

На Teodora*, ozbilnazena и tessie им се допаѓа ова.
  12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.865
    @galapce Само нека помине оваа фаза, да почнам како човек да јадам и асално да можам да се најадам па налет и дисциплина и се. Јуфкиве твои како добро би ми дошле сега:wasntme:
    Сега ќе морам нешто слично да згмечам направам. Малку да експериментирам зашто немам јас.

Изминативе две недели на моменти се чуствував како хронично неухранета. :@:puke:

Ама ајде здравје. Се е за убаво:l:

На Moira и galapce им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.006
    Ако претераш со храна богата со бета каротен, може да се случи да добиеш портокалова нијанса на кожата. Ова кај тебе да не е портокалот бојадисан, па да ти пуштил малку боја на рачињата? :^)

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Daleron, не е отровот избацен само од брата Срба, се е сестро прскано за подолго да стои,
    и полно е пестициди кои тивко не убиваат.
    Ќе дадам вистинит пример- пиперка купена за ајвар од пазар, домаќинката го приготвува исто како и пиперката земена дирекно од нива каде што земјоделецот ја работи, сее, копа,наводнува читај не праска затоа што е за своја душа . Бидејќи дома има болно дете, кое секој производ мора да биде испитан пред да се конзмира, по испитувањето на двете тегли ајвар на мајката докажано и е дека теглата ајвар
    со купената пиперка од пазар и покрај целиот процес на печење, пржење содржи во себе штетни состојки кои и на високи температури опстануваат и знаа во организмот со послаб имунитет да направат хаос.
    За доматите лично се уверив од престој кај роднини по занимање земјоделци, додека бев тие денови кај нив,тие неколку пати одеа на нива и го прскаа доматот... Оди после јади, никаков вкус.
    Уште еден пример со тивкиот убиец месото купено од продавница и дирекно од лице кое животното го храни ко за своја душа... разлика одавде до неба...по вкус и мирис.
    Ама тоа е, некој се богати на штета на другиот...

На bittersweet, NoellePage, Moira и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    Добар ден женски.
    Е да ви кажам труднички мене не ме настрвивте со јуфки, дури и додека им пишувам името ми се гадат, не треба ни да ги видам... Ама ај, јас сум друга приказна, едвај чекам тоа апетитот да ми се врати, па да јадам и пијам ко човек.

@bittersweet најзанимливи се сега во таа возраст, кога веќе прозбориле. Често си помислувам дека не сакам да одрасте, ќе ми недостига тоа неговото бесконечно Зошто на се нешто. Зошто така, па јас му одговорам, а зошто така, па ајде пак се обидувам да му одговорам и се така во круг, додека не ми снема инспирација и му викам: е па, ете така :lol:

Прееска учевме називи за животните на англиски, и го прашувам малиот: како се вика на англиски мачка?
    Тој ми одговара: Том :rofl: ( од Том и Џери)
    Малите се сунѓери, празен лист од хартија, што нацрташ тоа останува, само собираат во тие главчиња паметни. Ај доста, се разнежив :sun:

Додуша, денеска сум цеееел ден сама со него, па белким ми треба и на мене малку мотивација, подобро разнежена, отколку оно друго :rofl:

На bittersweet, pilenka, SV1911 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Само мене ли не ми покажува кога некој ке ме означи во пост?
    Ај вас да ве прашам да не прашувам таму во соодветната тема.

17. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @galapce , мене ме означува, не знам сега дали ти стигнала нотификација :)

Добро утро и од мене. Во врска со реткото пишување на темава.......со оглед на околностите :D , животот ми се состои од стани, стави вода да се грее, олади ја малку од кога ќе зоврие, додај 5 лажички АД, убаво измешај и стави во другото шишенце, стави го да се лади, пресоблечи го малиша, почекај да се олади млекцето, дај му да јаде (во последно време овој дел трае скоро саат време вкупно), успиј го, и на крај врати се во кревет. И пак. И пак. И пак. Успат се јаде по нешто и се пие некое кафе, се пречекува и испраќа сопруг на работа, и покрај неговото противење на ова и терање да спијам, и повремено одење до супермаркет :D Главна занимација и искачање од дома ми е моментално супермаркетот :yawn::D Прилично еднолично, ама ни малку досадно, со оглед на тоа какво ѓаволче е малиша :D Да ве прашам, не знам дали јас си умислувам.....можно е на 2 месеци да почне да гуга? Ми се изнаправи муабет сабајле кога не сакаше да заспие. Душа му спие, очињата веќе потечени за спиење, он желен за играње до максимум, па збори ли збори нешто, а-г, а-к......:inlove: Ме растопи така сабајлечки. Уствари, не знам кога беше, може и ноќеска да било. Појма немам жени ни кое време е ни кој ден |-)

На bittersweet, pilenka, Moira и 3 други им се допаѓа ова.
  18. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    @green.eyes нормално е .Син ми баш почна на таа возраст да испушта звуци,ќерка ми подоцна.Баш се слатки сега кога гукаат и се смешкаат.
    @Daleron најверојатно е премачкуван.Лимоните и портокалите јас ги оставам да одстојат во вода со сода бикарбона.Велат ги отстранува пестицидите.
    И така ручекот е пикнат во рерна,ќерка ми весела ги решила задачите од тестот,син ми со прашање ќе ми оди ли оваа блуза на патиките:smirk:.Нешто почна да ми се дотерува мора да ископам која е дотичната :D.МаМан со нејзините стандардни коментари,свекрва ми се зажелела за мене да сум одела да ја видам...маж ми ќе ме нервира попладне а дотогаш имам уште некој саат релаксирање.(waiting)

На mal.ecka, Teodora*, green.eyes и 4 други им се допаѓа ова.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ти благодарам зелено око,овој паат ми покажа означено.
    Абе се учам на форумчево пополека благодарение на Галапчето.
    Волку слободно време не сум имала за 36 години,и ми годи.
    И ручек да немам нит некој,нит сама си замерувам:wasntme:
    Сега увидувам зошто луѓето забушавале,убаво им било.

На bittersweet, Moira, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    @lunicka Од тоа се решив ме извади на табла се знаев ми иде веќе да :@
    Кога ќе ја добие отцената не е баш дека се решила.Да решила нашкрабала, ама колку точно решила и напишала.Отварам сега е-дневник и :envy:. :mp: и урлам седни учиииии пм не туку ми седи на компјутер.
    Учам мааааааааааааа ќе поправам, е кога бе уште 23 школски денови имаат до распуст.
    Дамла ќе ме мавне до полугодие и така овие 3 дена ми се дига и ми паѓа (притисокот).
    Како јојо да е.(wtf)(wtf)(wtf)

На Teodora*, WORRIED.BT, lunicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.