Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Dobro utro devojcinja.
    Prostete, so zadocnuvaje.
    Citam ubavo ste se prosetale i najale.
    Kajmene sekogas isto. Od prosetka , pesacenje po laden veter, a od rucek, ako ne si zgotvime, nema sto da jademe.
    Kako i da e ne ni e prvpat, a ni posleden nema da bide.
    Taka site praznici taka i ovoj.
    Raduvajtese, posetuvajtese, koga iamte kade i so kogo da gi slavite.
    Eve nesto sum se razvrednila. Povelete posluzete se.
    Ostanete mi pozitivni.

На Val-Dim, Stories, tessie и 7 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Добро утро
    фала Богу помина прочка.Мене никој не ми се јави да побара прошка, а знаете ли колку грешници има околу мене?
    Ај баталете...
    Кога е Велигден, некој нека пише...јас сум вон временска, изгубена сум...

На anel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.289
    Допаѓања:
    111.751
    И мене празников не ми се виде, поготово затоа што не ми иде некој кому реално секој ден го гледам и секој ден можам да му речам Прости ми! да му барам прочка. Добро адет било, да се отиде кај старите, кај кумовите, кај роднините, да се бара прочка ама што да правам кога на мм не му се адетиве по желба. Отидов кај свекрва ми, со портокали и една салата за ручекот, да не биде снајкава ич не сработела ништо :lol: Си каснавме, си попраивме муабет, одамна така опуштено не сме седеле, машкиот дел од фамилијата нормално си прилегна :D Многу многу не сум по адетите, а и кај нас на југ има други адети па не знам баш како да искоординирам со овдешните адети, кај нас нема портокали, нема такви ми ти работи, кај нас за прочка се прави скара, се јаде баничка, Саботата пред прочка е празник кој се вика Умрело дете за баничка, крипи знам, ама ете гледате колку е различно :D

Ја дојдов да ви кажам дека денес не функционирам, ми се спие ми се плаче, едвај гледам. Се надевам дека и странкиве мои гледале Буба Мара, денес не можам да им бидам многу од корист 8-|

Убав ден жени мили, убав Понеделник ;)

На Ariel, tessie, Mrs.Bass и 9 други им се допаѓа ова.
  4. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077
    На 12 април е Велигден :)

П.с се надевам нема да ме карате и бркате што вака чат пат улетувам во темава :)

На tessie, lunicka, anina и 3 други им се допаѓа ова.
  5. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.491
    Прочка...Морам да пишам иако се чувствувам лошо но,ај да си кажам..Го почитувам празникот и сите оние што си го празнуваат .Влечејки корени години на назад не сум осетила потреба да побарам прошка од свекрвата толку лошо ми правела во текот на годината со нејзините изливи на бес,себичност и барање на внимание што самиот чин бил првен атер за мм а потоа со текот на годините и не подобрување на односите под присила негова.Резултат имам аверзија од барање/давање прошка.Фамилијарно славење на празници кај нас најчесто се дешава со нервози и кавги(првен таа а сега мм е достоен нејзин наследник),Некогаш успевам да ги средам работите некогаш е неможно да се изолираат децата од негативното расположение.И така ручекот беше направен убав,мм нервозен в крај ама јас и децата не му обрнавме нешто многу внимание па дури и роднини си пречекавме на гости:)Единствено грешка правам како и секој викенд што се убивам од работа да ја исчистам куќата(било да е празник или не),некогаш со нивна помош најчесто сама;(.Викендот единствено имам сила да работам по дома,во текот на неделата само одржавам а би сакала баш вака за празник негде на викенд да се одморам и релаксирам како човек.А да и да кажам дека накрај вечерта паднав по скали и убаво си се звекнав на колкот уште еден знак дека треба да почитувам празник,недела...

На Teodora*, Val-Dim, anel и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.356
    Добро утро дами, сте се успале нешто? ;)

Изгледа сите Бубамара гледавте :?: Јас па изрод, не ми е ич интересна некако :x Па не седнав ни да ја гледам, фино лепо со малиот си легнав, си реков може и ќе станам за оскарите (facepalm) ни оскари ни бутур, не се ни наспав ко што треба, и сабајлето во најслаткиот сон, ете ти го телефонот |(

Поздрав до тие што повремено улетуваат во темава, чувствувајте се добредојдени, пишувајте и почесто, само да нема провокации и закачки. Не ме сфаќајте погрешно, ама имаше такви што си дозволија малку повеќе, а не сакаме да ја жртвуваме и оваа тема.

За лесно расонување и убав ден, да ве послужам кафенце, појадок нема, оти не знам кој пости, кој мрси...

На Teodora*, Stories, tessie и 13 други им се допаѓа ова.
  7. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Уф, Уф..... баклаа сте превеле .... мммммммм... кому му се погодила,... браво, ... на кого не,... читам си купил :rofl:

Ја си викам шо благо за празников и праам еден чекап у фриз, ..... а таму ....... кутија сладолед....... јупиииии:).....коа отварам ...... сарми од нова година(facepalm)

На Teodora*, Val-Dim, Ariel и 9 други им се допаѓа ова.
  8. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077
    Знам дека не припаѓам во групава, помлада сум и сеуште без своја фамилија и фала што ме примате овде. Радо Ве читам, секоја од Вас е со свое искуство која го споделува овде. Тврдам дека секој од секого може нешто да научи, дали добро или лошо зависи од ситуацијата. Знам дека имаше провокатори овде ама тоа било поминало нека не се враќа. Тука сме да си помогнеме и сослушаме (прочитаме де ) и да се дружиме нормално. Имајте убав ден :)

На tinan, anel, lunicka и 2 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.423
    Допаѓања:
    279.651
    Добро утро фала на кафе за мене без млеко ако може.Касно станав ам мора малку време да најдам да ве поздравам.Буба мара ја изгледава ама годинава не ме воодушеви многу.Сега нека почне работнава неделава успешно!А за нови позитивни членки секогаш се добредојдени!

На anel, anina, Sky-butterfly и 2 други им се допаѓа ова.
  10. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Имав напорна недела од поплавата во ходникот.:whew:За среќа времето беше убаво па се исуши се, и сега повторно е ист со мали недостатоци кои не се ни забележуваат.
    Единствената лузна е реакцијата на комшивката кога ме виде дека ја сопирам водата.
    Ситејќи се на течењето на водата не ни помислила дека можело да настрада нејзиното семејство ,затоа што водата шприцаше и во штекот кој беше поставен на тераса.
    Знаејќи каков споводник на електрична енергија е водата мене коса ми се крена од помислата.
    Водата течеше по патот кој го делиме заедно,а тие се почести минувачи од нас.
    Кога и го кажав тоа смени боја како семафор.:envy:
    Не е виновна таа,но нејзината постопка многу ме замисли.:?:
    Знам дека е завидлива лицомерна злонамерна ама не ми се веруваше дека е до толку.
    Опростено и е од моја страна.Само што никогаш повеќе во моите очи нема да биде истата личност.
    Затоа мислам дека подобро е да внимаваме да не згрешиме , зошто и ако ни се прости,никогаш нема да бидеме истите кои сме биле порано.
    Има ненамерни гршки кои настанале спонтано без да размислиме сме ги направиле.Дали тоа било во лутина или во некој лош момент не е ни важно.
    Но оние намерните , промислени да ни наштетат,да предизвикаат болка,од која некој се насладува со хистрична насмевка :rofl:место да се обиде да помогне ,да подаде рака , не знам колку заслужуваат опростување , посебно ако знаеш дека таа особа не ти мисли ништо добро.
    Ако се најде во слична ситуација, мојата постапка нема да биде иста како нејзината, но не заради неа.:!:

Денови,поминуваат кои весели кои потажни,навидум наликуваат еден на друг ,или на нас така ни се чини.
    Така и овој се нарекува чист понеделник.Колку е чист којзнае ?Се уште надвор корне на запалени гуми од синоќе.Деца собираа по домовите и којзнае колку запалиле?
    Се сеќавам дека како дете собиравме се што е расфрлано по дворот како стари чевли,слама,беревме и трње за да ја направиме ОРА КОПА така се вика огинот на прочка што е можно поголем и трае повеќе.
    Се правеа и стрелки од земја која се суши и после се пали и така запалена се фрла накај куќата каде што живее девојката што ја сакаат.:inlove:Наликуваат на метеори.:D
    Да можев синоќе ќе фрлев една до Агенција за вработување.:)
    Утрово ми почна листајќи огласи.Зачудувачќи е колку ги има во последно време.Само мислам дека се формални,зошто ми изгледаат како пополнети работни места.
    Велат среќата се чека, што е твое ќе си дојде.:angel:
    Нека биде така.:*:
    Никогаш не е доцна да се побара прошка,затоа нека ми простат сите на кои сум им згрешила

Последна измена: 23 февруари 2015
    На poenta, Teodora*, Val-Dim и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Da se prijavam i jas.
    Dobar den dami.
    Nit Buba mara gledav, nit praznik nesto posebno terav. Standardno po doma rucek, masina, banjanje i vo 9 vo krevet.
    Kafeto utrinsko ispieno, uste malku i vtoro ke spremam. Makedonsko, gorko.
    Pa koga ke zamirisa niz cel stan. Mmmmmm

На Teodora*, anel, lunicka и 2 други им се допаѓа ова.
  12. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добар ден девојки,

Празникот, како и секоја недела,оваа година ни кај моите, ни кај неговите, поштедена бев од непријатност околу барањето прошка. Сум пробала и да речам, ама зборот не излегува од уста, што можам. И како да барам прошка од некој што повеќе ми згрешил мене. Среќа што и маж ми има ист став околу тоа, па нема препирање.

Денов уште не сум го видела, мислам две недели сум во пмс, само јадам и спијам. Какао утрово, па доручек и пак замаена, ајде нескафе да ме раздрма, ама не, си легнав пак и одспав уште два саати. Кој вели дека од кафе не се спие. ;)Сега сум спремна за уште едно и денот може да почнe:coffee::D

На Val-Dim, Mrs.Bass, Daleron и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Жени оваа моја болест (депресија) не е на арно. Колку немам толку повеќе трошам. одам од минусот во минус.
    Ај барем моментално ми прави задоволство, ами после???????????

На mareane, toogood, lunicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Добар ден и од мене, да пријавам присуство да не ми пишете минус случајно.:P:rofl:

Кај мене топло денес, летото полека, полека завршува ово му се последните сили, еве уште една недела и почнува официјално есента.;(

Денес правам муабет со снаата затоа дека нели мм ќе го нема еден месец,(ово као на гурбет да го праќам, да знаеше мак ќе очекував секој момент да ми ја запее "Кога тргнав Цвето во туѓина":rofl:) и детево мое најумно ми вика - Не секираш мама, чувам јас децата твои, биг бој сум јас.:o:rofl:

Бев да барам поклон за мм за роденден, му купив од децата вратоврска, кошула и маичка со AC/DC омилениот му бенд, некои најнови безжични слушалки со блутут|( и 3 најнови игри за wii, а од мене најдов една прекрасна алка, титаниум и кожа и има за гравирање, само што ја видов знаев дека е совршен подарок за него :inlove:. Прво се помислив да му изгравирам, од едната страна all of me, а од другата страна loves all of you, песната од Џон Легенд, после на пат накај дома ми текна една книга која ја читав, едвај ја најдов, каде главниот ликот ја објаснуваше љубовта кон саканата со зборовите entanglement и irreversibility која совршено одговара на нашиот однос, па да ги изгравирам тие две работи на алката, ај имам два-три дена да се одлучам што да му изгравирам, сугестии нема да ми пречат.:lol:

“Entanglement is a phenomenon in which the quantum states of two objects become linked together so that one can’t be fully described without describing the other. Irreversibility is the statement that these objects, after this process has taken place, cannot be changed back to their initial states.”

Се мислам 15 минути ама не знам како да го преведам ово, колку е добар преводот не знам, со мала помош од чичко гугл е, плус физичар беше тој главниот лик, не знам за другите ама мене ми остави впечаток цитатот.:worried:
    :lol::wasntme:

Заплетканоста (вплетканоста) е феномен во која квантната состојба на два објекта стануваат толку поврзани така да едното не може целосно да се опише без да се опише и другото. Неповратноста е изјавата на овие објекта, дека после овој процес, не можат да бидат вратени во првобитната состојба.:^):wasntme:

@Daleron, кажи што те мачи можеби како неутрални, анонимни странки ќе може нешто да ти помогнеме, ако ништо друго барем да ти го спасиме минусот.

На do-re-mi, Val-Dim, Mayyya и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Еве ме и мене жени...Помина викендот, помина и прочка по гости...
    Да не се фалам ама правам баклава прсти да излижеш...:wasntme: со ореви,чоколада,цимет троа и брусница ставив:P што ми се најде при рака де:lol:
    оваа недела ќе одмарам демек , ќе се спремам за роденденот на син ми...
    ми почна денот со УЈП-бев да пријавам тоа К-15 мојот и на мм...Па чекање па ова па она завршив работа...сега домче...син ми спие а јас го чекам мм да си дојде од работа(waiting)

Поздрав женчиња

П:С Ќе ви пишам кога ќе имам време:*

На anina, Sky-butterfly, lunicka и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.356
    @bittersweet, јас вака би го превела тоа твоето:
    Вплетканоста е феномен во кој две суштества на квантно (елементарно) ниво (квантум е најситната честичка според законите на физиката) стануваат толку поврзани така што едното не може целосно да се опише без да се опише и другото. Неповратност е името кое кажува сè после овој процес, дека овие суштества не можат да бидат вратени во првобитната состојба.

Малку послободен превод е овој мојов ;) ама така јас го сфаќам тоа напишаното и како најдобро би се доловила суштината на истото, искажано на македонски.

На Teodora*, do-re-mi, Val-Dim и 8 други им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.289
    Допаѓања:
    111.751
    Не знам колку од вас си имаат можност да слушаат музика на слушалки на работа ама нема подобро од тоа додека колешките ти водат празни муабети а ти имаш работа. Со Балашевич сработев еден куп работа денес, понеделнички. Кога сум кај неговата музика, не знам дали ви имам кажано ама човеков за мене е безвременски, го обожавам. Кога ќе пораснам сакам да бидам како неговата жена, згодна една низаедна. Прекрасна е.

Е само ова сакав да ви го кажам, а и на Далеронка да и кажам да не се сеќира, ништо не е битно ко сопственоста личност. Нит празниот новчаник, нит минусот на кредитна, откако го научив ова живеам многу посреќен живот ;)

На Teodora*, Val-Dim, joy1 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    За колешките. Теодорка ми е во концеларија (со ја наредивме) и сами сме. Кога не сакаме никој, клуч на врата кој сака да влезе нека звони на мобилка, музиче имаме бубамара на офф нет.
    Ангелче, Балашевич ми е љубов. Бубамара има музиче од она безвременко време.

Последна измена: 23 февруари 2015
    На Val-Dim, anina, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.289
    Допаѓања:
    111.751
    Да те поздравам со мојата омилена ;)

На Teodora*, Annath, toogood и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.874
    Допаѓања:
    101.847
    @AngelOfArh да не ти го кршам филмот за Џоле ,ама не е баш како што го замислуваме.:|
    Сум имала можност да разменам неколку реченици и впечатокот ми беше :|
    Додека неговите песни го имаат мојот наклон и поклон.

На Teodora*, Val-Dim и Annath им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.