Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. galapce

galapce Форумски идол

Dobro utro..

@Annath vide sonce i pocna da upotrebuvas letni rekviziti:lol: :*

Na red e cajot od brusnica,posle ke sleduva pojadokot pa apcinjata..
    So kafe i vitamin C go pocnuvame sekoj den denot.
    Vaka odi redosledot odprilika
    sekoj den.
    Favorit jadenje vo posledno vreme kaskaval i majonez i crven patlidjan.:tmi:
    Sinko bara ednostavni raboti,ne e na majka mu,ne e ni na TarzanO :drunk: :rofl:

Imajte ubav den...i pazete nadgleduvaat..:bandit:

Mrs.Bass, anina, ozbilnazena and 3 others like this.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Поздрав на сите.Денов ми почна безвеза со лоши соништа со телефонски повици облачно време.Наместо да се спремам за на работа јас овде си читам за тетоважи.Кафево не ми помогна за разведрување па сега ќе пробам со чај ајде повелете[​IMG]

Mrs.Bass, anel, Val-Dim and 2 others like this.
  3. CrazyOne

CrazyOne Модератор Staff Member

Повели нешто благо за разведрување. Мене тоа ми помага :) Има за сите послужете се

anina, mareane, anel and 2 others like this.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Нема сонце денеска, ама ако, јас пак со реквизитите 8)

Одвај чекам лето, сериозно. Не за друго, нозете ми плачат за сандали, се угушив во овие чизмиве. Доста беше! И да, доста беше и од кафе, и ова сериозно. Вчера не можев да се оправам од кафето што го испив утрото, па морам да го исфрлам од секојдневието, ќе го заменам со зелен чај. Не ни требаше пак да му се вратам на кафето после сите бенефити кои ги видов од зелениот чај, ама ете :?:

5. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Добро утро девојки[​IMG]!!! Многу вреднички сте биле утрово и се сте послужиле - чај, благца за развеселување... Ммммммм...[​IMG]На здравје!!! Инаку и јас како Луничка првото утринско кафе го пијам сама, па изгледа и јас најмногу си се сакам самата себе[​IMG]...
    Земав да зачистем по дома... Ова, собните цвеќиња скоро сите ми се разболеле :(, а толку мноооогу ги негував!!! Се утепав од собирање суви листови - шифлерата и бенџаминот се оретчиле во листовите, па изгледаат јадно, на папратот листовите му пожолтеле, а дифембахијата цела се „соголила“ па ја изнесов на скали... Ако преживее добро, а ако не ја биде - здравје... Само палмите супер се држат!!!
    Денес облачно надвор, па негативно влијае на расположение :punch:... Не се давајте!!![​IMG]

anina, vinozito1, mareane and 6 others like this.
  6. anel

anel Популарен член

Е како сами го пиете првото кафе, нели заедно го пиеме:D:D:D

И јас уживам првото кафе да го испијам сама, со фемина или fb, ама деновиве не ми се отвара fb, луѓево опседнати со бомбиве, или по директива, незнам, половина споделуваат провладини, половина проопозициски линкови. Не сакам тоа да читам.

И јас да се пофалам бев вредна утрово. После еднонеделно одложување собрав храброст да се соочам со нечистотијата дома. Се сум светнала. :D . Кога речам, "ми се чини дека само работам низ дома и пак се нешто не е на место", ми викаат "колку повеќе се вртиш дома повеќе неред си правиш".Па решив да заклучам врата од надвор, да видам дали тоа функционира и до кога.:D И може прошетка, гледам сонцево се мачи да ѕирне низ облаци и едно кафе надвор да се испие.:)

Имајте убав ден

Mrs.Bass, anina, vinozito1 and 9 others like this.
  7. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Zdravo dragi dami!
    Mi treba vase mislenje za prasanjeto: Dali koga vi doagaat na gosti bliski luge vi se javuvaat pred da dojdat?
    Jas imam luge koi sto smetaat deka nemora da se najavat. Pa ne odele kaj nekoj minister za da se najavat.
    Tocno ne odat kaj minister, ama pak ne sum jas na klince obesena pa otkaci me i teraj rabota. Pretezno sum doma so decata, ama nekogas si imam isplanirano nesto i treba da go batalam zatoa sto mu teknalo na nekoj da mi se tupne doma (i toa od drug grad).

Vo vrska so tetovazite nemam, ama bas bi sakala nekoja mala, skriena. Primer iminjata na decata.

joy1, anina and Annath like this.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Па во принцип сакам да ми се најават, пошто не сакам со празна маса да ги пречекам :D без разлика за кого се работи, јас сакам да спремам и да почестам. Од таа причина. Исто, сакам да ми се најават да не случајно правам генералка или слично. А друго, било што да ми е планирано, може да се одложи.

Додуша, мислам дека се ретки оние кои ненајавени одат некаде. Сите си го ценат времето и не сакаат да го губат залудно, ниту да го трошат туѓото. Мое мислење и искуство, што не значи дека кај сите е исто :)

anina, vinozito1, anel and 6 others like this.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас па пекам за гости, кај нас никој не иде, ние никаде не идеме. Ама сакам да ми се најават, не за друго, сега засега не сме средени и во една кујна седиме и се знае како може да биде во една кујна, несредено. Кај мене се најавуваат, свекрва ми ми се најававува вчера за да дојде после 2 саати, ептен ми е жената ко што треба. Многу ретко некој да дојде ненајавен.

anina, ozbilnazena, Annath and 3 others like this.
  10. CrazyOne

:punch: И кај мене сите си доаѓаат најавени. Ниту пак ние идеме ненајавени. Одамна сме немале случај некој да дојде така пред врата. Дури мислам дека и се оддалечивме, се поретко е дружењето.

Се случува и по цел ден да не нема и среќа сите си научија да се јават претходно ако сакаат да дојдат.

anina, Annath, Val-Dim and 1 other person like this.
  11. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Abe aj so ne se najavuva, pa nekogas i na zvonce ne zvoni tuku direktno vleguva. Sreka sto pretezno drzam zakluceno. Znaci ne e toa sekoj den, na nekolku meseci se slucuva (kako sto rekov od drug grad e). Ama nervira bre moze maz mi saka po gaki doma da se seta.

Lele i mene krajot ne mi se naogja ednas se zalam nema socijalizacija, drugpat zosto ima.(facepalm)

12. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Ниту одам некаде без да се јавам претходно, ниту сакам некој да ми дојде ненајавен!!! Не за друго туку можеби луѓето нема да ги најдам дома или пак си планирале нешто!!! Ненајавени гости ретко кога ми доаѓаат, скоро никогаш и тогаш ме „фаќа“ паника што да ги почестам - мразам масата да ми биде празна т.е само со кафе и сок!!!
    Кој рече дека темава ќе се затворела??? Еве јас треба да се спремам за на работа, а уште Ве читам!!! Оваа тема никогаш нема да го изгуби шармот :clap:... Секако заради форумџиките кои што редовно ја посетуваат, а нели ...околу и по 40-тата... сите сме неодооооливо ШАРМАНТНИ!!! :inlove:
    Уууу... 13:30 треба да одам на работа... Да се напијам едно кафенце набрзинка, за енергија ...
    Чао, имајте убав ден!!!

13. CrazyOne

@Cuci81 Ме потсети на една комшика од зграда. И таа знаеше на времето ( пред 3-4 години) така да си влезе без да звони ниту да тропне, така си влегуваше. Ама почнавме да заклучуваме, па проба еднаш, два пати и почна да си звони на звонче. Сега бидејќи се преселивме, иако сме сеуште блиску си се најавува.

Annath and Cuci81 like this.
  14. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Uf polesno mi e koga ke si 'pomuabetam' so vas.
    A za zatvoranje na temata, nikako. Pa jas samo sto ve otkriv.
    Najmnogu mi se dopagja faktot sto moze da se komentira za se, a odgovorite ke se od luge koi se na priblizna ili ista vozrast, i doziveale otprilika isti situacii. So drugi zborovi se razbirame vo potpolnost.
    Abe so da vi kazam prosto ve obozavam :rock::inlove:

15. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ола секси лејдис.:hai::lol::makeup:

Денес колку сум се смејала со помалиот син, спремав ручек и гледам мало раче нешто ми грабнува од масата, одам да видам што грабнало малото раче, го гледам син ми под помошната маса грицка младо кромитче како зајак што грицка морков, пробувам да му го земам, не дава, ми вика јами мами.:o(facepalm)
    После па ми доаѓа да ме бацува, како некој да го учел, јас бегам тој ми ја држи главата да ми залепи бакнеж со кромидисан здив, ѓаволче мало.:devil::rofl:

Ме потсети Маченце и мм после само два месеци врска го истетовира моето име и плус остави место околу за децата наши, снемав здив кога ми покажа, прво си помислив дека е скроз мрднат а после дека никој нема направено ништо толку убаво за мене.:l: Тогаш бев 100% сигурна дека стварно ја сфаќа врската сериозно и дека се што зборел за заедничка иднина било вистинито а нешто онака безвезе кажано.:inlove:
    За останување на една тетоважа, јас првата тетоважа ја ставив на 18 години а последните три ги направив во еден ден, тоа лани за 30 тиот роденден на мм, 33 години имав.:)

За гости ненајавени, богами ги мразам, јас докај снаа ми кога сакам да поминам се јавувам иако скоро секој ден се гледаме, од кај знам може легнала, може си планирала некаде да оди, исто и она се јавува, уствари јас секаде се јавувам, не сакам на никој да му биде незгодно кога ќе им се појавам на вратата ненајавена.
    Само тука имам неколку комшики што доаѓаат ненајавено ама тоа пак ако ме видат во двор па сами се покануваат на кафе или мене ме покануваат кај нив, друг вака се мислам нема така што ми се појавува од нигде, никаде на врата.
    Инаку обожавам гости, сакам полна куќа луѓе, со мерак спремам за гостите ама као што рекоа и другите за тоа треба време и затоа сакам и да се најавени, обично преку недела се договараме за викенд гости па имам и по неколку дена да се спремам:call:.:lol:
    Има една стара поговорка, неканети гости зад вратата седат]:).....така некако беше.:?:

16. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Поздрав цурке:hai:
    Јас само кај дада одам ненајавена:)
    ...тако речи викам од врата где си мацооо шта има за клопа:angel:
    Ќе стегнам ако има нешто за стегање уз мезе, ќе се накркам и ќе се бапнам во кревет.
    Ќе им преспијам и на одење ќе си побарам, стави мацо едно сиктер кафе[​IMG]

А кај мене само тета из Београда прави резервација ко за во хотел,
    тражи жена собу са поглед на тревник:D
    Да не пропушти жена кој пошол кој дошол :lol: каже зелена боја одмара очи:D
    Јеботе нисам знала[​IMG]
    Другите што најавени што ненајавени некои со куфери од печалбарскион свет...
    Србиве со печени прасенца, вино и ракија:d:
    Отварај снајо врата биче клопа и весеља, а снаја баш тога почнала некоја своја диета :?:
    Во летниот период во дворот ми е мислиш свадба правиме.
    Радознали Митко подава глава и кога нема никој ќе праша, сите ти дојдоа или има уште некој(facepalm)

Дефинитивно Белград е град со најак ноќен живот:d::dance:(poolparty)На балкану.

У хотел некој странец од соба по телефон се јавува на рецепција и вели :
    - Ту ти то рум ту.
    Овој на рецепција не знае што е тоа и го прашува шефот, а овој му одговара :
    - Па ти речи му : - Там тарам, там ,там, там !-[​IMG]
    Тука е и Озбилна:hai: Там тарам, там ,там, там !:wasntme:

joy1, Val-Dim, anina and 11 others like this.
  17. galapce

galapce Форумски идол

@ozbilnazena najavnata muzika za sitel televizija..:lol:

Doma nenajaven nikoj ne mi doaga oti nema da me najde doma.I da sum doma moze da ne me najdat.So smensko odenje na rabota arno so Tarzano me najde a kamoli gostite..
    Tuka vo bolnicava nemozam da izbrojam kolku nenajaveni bez da tropnat vleguvaat vo sobata :envy: ..mazi,zeni,deca,se po red..oset da se nemalo.|(
    Da se barem od onie sto se za poseta vo nasata soba.Ke gi otvorat sie vrati edna po edna dur ja najdat licnosta sto ja baraat.Oti mnogu e tesko da se
    informiraat vo koja soba so koj broj e nivniot blizok.
    Nemozam da gi razberam pogotovo mazite koi prebaruvaat po sobite vo zenski odel..

Stories, Val-Dim, anina and 4 others like this.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Ненајавена ни одам ни обожавам некој да ми дојде.Имама само уште едни пријатели кои знаат така на врат зврр и да дојдат Ама па и имам едни други кои еден или 2 дена порано се најавуваат да си знаеш да се спремиш а кај нив па не може и најавен да појдеш туку треба тие да те поканат

Annath likes this.
  19. Ariel

Ariel Форумски идол

Тетоважи не сакам, ниту пак сум сакала некогаш. Не знам, не сакам вечни работи, а не сакам ни цртежи по телото. Не ми се допаѓаат ни кај други. Не се работи за предрасуди, едноставно не ми се допаѓа.

Ненајавени гости не ми пречат ако се блиски, ама одамна не ми дошол некој ненајавен. Често се случува да не сме дома, па не им се исплати да не се јавуваат :)

Шетнав малце од работа, до Маврово, многу убаво си поминав. Леле ама си ја сакам работата, еј!

lunicka, Annath, Bozica1980 and 6 others like this.
  20. Stories

Stories Популарен член

Обожавам тетоважи,помали кај жени,поголеми кај мажи,ама да се добро осмислени,не кичести.
    Имам намера за брзо да се тетовирам,само,сакам повеќе работи вклопени во една тетоважа и затоа уште ми се процесира во главава.
    А и за место никако да се решам каде.Ај ќе биди.

А за гости ненајавени ептен ретко се случува.Затоа има телефони,инаку можи(mooning)

Annath, anina and bittersweet like this.
Thread Status:
Not open for further replies.