Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Чек жени не кажав за тетоважите:)

Немам тетоважа иако имам внук од страна на мм кој одамна црта по човечкото тело.
    Пред две три години брат ми ја истетовира пола рака, минатата година и снаата да не остане покуса. Дадо и јас ќе се тетовирам.
    Дада ме викаат што на зафрканција што дека им сум дада:)
    Тетовирај се, твое тело твоја ствар. Истетовира на нога.
    Оваа година и поголемиот син изрази желба и досега остана на желба.
    Мм се тетовирал во војска.
    Не, не е моето ими, тогаш не знаел дека озбилна ќе ја земе па удрил крст:)
    Мене ме носи во срце:wasntme: Додека не му писнам:D
    А јас се тетовирам на рерната, овој пат нешто во вид на змија.
    А ракавица си имам за украс ми стои :)
    Важно тортата ја промачкав и кога се вратив ја немаше пола:party:
    Каде сте женииии:)

Last edited: Feb 25, 2015
    Adi888, Serafima, anel and 13 others like this.
  2. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Браво мор Озбилна, море нов тренд на тетовирање промовираш а :D пази да не се залепиш, скроз само 8-|
    Таман ќе ти речев да пратеше дел од тортата, ама гледам ја мавнале пола :D

ozbilnazena likes this.
  3. Peco

Peco Форумски идол

Не сакам тетоважи, ни мали ни големи. Човечкото тело е доволно убаво, нема потреба од дополнителни "украси". За мене тетоважата претставува нагрдување на телото, за цел живот, исто како лузна од рана.

4. ozbilnazena

Нов мор, жена домаќинка сум си јас:D Чек ќе бијам нова:hug:

anina, Serafima, anel and 4 others like this.
  5. danichap

danichap Moderator Staff Member

Девојки јас забушант прва класа станав во темава :rofl:.
    Ме снемува.
    Да ви пишам, да ве поздравам оти утре кога ќе го варите првото кафе јас гарант во длабок сон уште ќе бидам.
    Непоканети гости последнава тема. Уствари јас не паметам кога последен пат нас гости ни дошле:tmi:.
    Јас арна инаку, да не ме мислите. Шеткам, уживам...се спремам за преселбата. Со ова интернет нарачкиве беља си остворив.
    Секоја сабајлина ексел листа го чека мојов со работи кои сум ги ископала а ни се нужни и неопходни:wasntme:.

Уште ситници останаа, килимите, пердиња и некој лустер. Све остало у процес на испорачка. Кога ќе стаса е друго питање:rofl:. Важно јас сум го шкртнала од список, не го мислам.
    Среда стандард бевем испаднати. Ден за лепота:makeup:
    И то.

Од мене :hug: за сите.

mal.ecka, Serafima, anel and 12 others like this.
  6. galapce

galapce Форумски идол

@danichap edno vreme ti se lutev sto ne ne druzis tuka kako porano ama koga te citam niz temite za tridnite kako bez da se stedis na site sovet i podrska davas,mi teknuva odma na moite pocetoci tuka i kolku mi znacese tvojata pomos,ti prostuvam.]:)

Ve citam na poveke mesta so ova internet pazarenje i se prasuvam kako se resavate.Jas nesto ako ocickite ne mi go vidat ne se osuduvam
    da kupam.A pametna rabota e ne deka ne.Em zasteduvas vreme em nervi,em izbegnuvas guzvi.

EeeeeEeeeEee,vreminja zlatni,koga si pravevme sedenki niz temava do kaj 3h nautro...:?:

Serafima, anel, Sky-butterfly and 4 others like this.
  7. danichap

@galapce за најголемиот број работи и јас сум така. Сите салони за мебел што се на оддалеченост од 1.5 саат ги свтрев неколку пати додека се одлучив за детска/кујна/спална и поголеми елемети од трпезарија. Ама и кај нив се чека испорачка и до два месеци.

Проблемот настанува кај специфични парчиња мебел или ситници кои можат да се најдат само онлајн ( а и бебешкине работи). Дуќанот е стотици километри оддалечен. Доколку го сакаш парчето ќе бидеш шизик на ризик :rofl:.

Сепак тоа се работи(на пример ноќните ламби) кои оптички целосно ми одговараат на вкус и после акање во икс салони не сум видела ништо слично и морам да ги имам]:).
    Стојат димензии, висина, ширина, материјал, сликата кажува доволно а и многу коментари и рецензии. Кога купуваш од реномирани салони за мебел и проверени дуќани нема простор за сумја.

А јас кога ќе го видам вистинското нешто, макар и преку интернет....знам тоа е тоа.

8. galapce

galapce Форумски идол

Po dva meseci?
    Ke se otkazam od kupuvanje |(
    Uste ja nemame nie taa navika za kupuvanje online raboti..Ete jas barem ja nemam.
    Nemam uslovi za renomirani(ne deka gi nemame).
    Mebelot od kaj sto go kupuvav e od drug grad ne od tamu kaj sto ziveam a tie uvezuvaat del i
    od Srbija,sva sreka sto taa linija ja imaat so godini na raspolaganje pa mozam od istata serija da poracuvam dodatno ako nesto posakam ili mozam finansiski da si dozvolam odposle.Odam do drugiot grad ama ne im veruvam na katalozite.:lol:
    Si priznav deka sum svesna deka gubam ama ne se menuvam.

anel, ozbilnazena, Annath and 3 others like this.
  9. galapce

galapce Форумски идол

@tessie ti samo mudro molci i nabljuduvaj.8-|
    Dani bar kaj trudnite ja ima,ti kade si?]:)

ozbilnazena, Annath and danichap like this.
  10. danichap

Мене и во супермаркет да ме остават да пазарувам јас ќе се радувам:rofl:.
    Па и ако има делче со ситнурии, работи за домаќинството..одма заглавувам. Ќе погледам, пофатам.и веќе сум поопуштена.

Одлична терапија.

anina, bittersweet, Serafima and 11 others like this.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Ne da uzivam.^_^
    Sabajle ostavi me,dojdi vecer priberi me.Samo da nema guzva.Pogotovo vo takvi kako Ikea.
    Odamna ne sum videla maalska prodavnica a kamoli supermarket.
    Mi se cini deka i vo maalskata ako vlezam nema dva saati da izlezam.
    Sega preku viber pazaruvam.:lol: t.e.pravam spisok a Tarzano vrsi isporaka sirotiot..
    Za sabajle spisokot ne e golem..Toaletna hartija,bekutan vlazni maramcinja,paket voda i krusi..:wasntme:

anina, bittersweet, Serafima and 7 others like this.
  12. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Добра вечер или ноќ :hug: ... Малку касничко се вклучив!!!
    Па не само седенки до 3 часот туку и забава „без граници“ - шипки, танци, масажи...
    Но, иде викенд - спремете се жени за забава :rock: :music: :d:...
    Добра ноќ на сите, каде и да сте во моментов...:hug:

anina, tinan, bittersweet and 8 others like this.
  13. ozbilnazena

Времето поминато на форумов ми е влез во оваа тема, да ве читнам и да прочукам нешто набрзина.И во темата сп да удрам лајкот на поздравот.
    Виртуелниот живот ме е слаб, но затоа периодов во овој реалниов активна сум на многу полиња.

За пазарување што треба за дома си пазарувам јас.
    Сдк, пазарна кошничка за иасхрана и лична хигена.
    Паркирам кола влегувам и си купувам што ми треба за цела недела...
    количката до кола и се во багаж.
    Односно пазарувашае мм и често не бев задоволна од изборот на маркетот а и од цените на сметката.
    Со прости зборови не ми се допаѓаше што влага, дај ми тоа, тоа и тоа колку кошта толку плаќа.
    А истите производи во друг маркет се поевтини и кога ќе удриш математика ти останува
    да се почастиш нешто и за себе да си купиш. Жена каскатија:D
    Како старим се повеќе на баба ми личам...
    ама баба ми и во сон да ја прашаше ќе ти кажеше кај има скриено пари:D Е тешко се печалат:$

Уживам да пазарувам во големи маркети каде што продавачките не се влечат по мене.
    Уживам да истерам шопинг во последно време сама, мм ме брза и не можам да разгледам
    а сестра ми е тешка на одлука и ако ја земам неа може да ме врти по сите продавници за еден пар гаќи:) .
    Мене ако ми се допаѓа и ми стои убаво го купувам без многу мислење.
    Што во кеш што трпи картичка.

Мирисна нота која ме ja подарија девојкиве утрово е Мiss Dior.
    Лелеава марама пред осмомартовско го гали мојот врат.
    Не е важно што е, важна е пажња, а како беше спаковано да ти е жал да го отвориш:inlove:
    Јас и на малите нешта се радувам, а на големите летам:D Што па вие да не не;):*
    пак ми ги заебале буквиве :?: ми бегаат редовив...

lunicka, anina, toogood and 15 others like this.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Добро утро жени, добри? :coffee:
    Јас кафе вака само виртуелно, во реален живот не!

Кога сме кај пазарување - уф, да не ме оставиш никаде, како што вика Галапче и во маалски маркет со саати можам да се задржам :$ жена :P
    А за онлајн купување - само ако немам избор. Направив прв чекор, нарачав од фамозниот алиекспрес неколку ситници (две чанти и еден куп накит) и се изначекав додека да ми стигнат. Па реков, јас не сум сè уште за онлајн купување. Понатаму. ќе видиме здравје Боже.

Добив зелено светло за втора бременост... а што ми фуфка мене, тоа е друг проблем. Ај, коа ќе се фати, ќе се пофалам ;)

lunicka, anina, kukla21 and 16 others like this.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Dobro utro zenicki...

Se vaka za ubavi raboti da ne izvestuvate,da ni se mnozat mesinjata na forumov.
    Babica za porogaj imame,stomatolog imame,arhitekt isto taka,i uste sto li ti ne imame ama uste ne sum fatila na radar..8-|
    Pocnala osmomartovskata treska,jas i nea ke ja prelezam..Pokloni ne spremam i ne ocekuvam godinava.Edini poklon i dovolen e ako uspeeme do izdrzime do togas i ke vlezime vo osmi..
    Ako ja prezemam nekogas obvrskata pazarenje toa edinstveno ke go napravam od ista pricina koja ja spomna Ozbilnata..
    Odi so majka mi,ne deka nemoze sam,ama bas deka ne prasuva za ceni ja pustiv majka mi so nego,da mi kupat pizami,dolen ves,corapi(deka neli porasnavme :?:)se vrakaat,se ubavo zemale,taman prema mene i da mi e taman i da mi se dopaga.Gi prasuvam za cena poedinecno ne znaat :envy: ...Barem pizamite da znaea,ama se dogovorile ako ne mi se dopagaat da dozvolat da gi vraime.
    Mi se cini deka nikogas nema ni da nauci da prasuva za ceni.Ako nestoni se dopagalo,ne bila bitna cenata..:yawn: Ko bozemski deca na Tramp sme.:lol:

ozbilnazena, lunicka, anina and 9 others like this.
  16. referentka

referentka Moderator Staff Member

8-ми март иде.
    Значи овој празник органски не го поднесувам.Тој ден сум не дружељубива.
    На работа дури срам ми е, колегите ,,ај честитоооо,, (па следи смокање, па разни благослови)...па жените на работа си одат два часа порано (никако не сватив зошто????)..па раководителот купил по еден каранфил (од свој џеб оти фирмата пет пари не дава ха,ха)
    Некои женички на тој ден на работа доагаат со фризура и свилена кошула па по работа одат некаде на чајанка (сте чуле за чајанка ????)...па таму се игра оро, се пие и се качува по маси, нели празник им е...друг ден освен овој за да се пие кафе со пријателки и да се забавува-нема...односно нема да те пуштат од дома.
    Се очекува од мажот поклон...
    Ебате празникот ако го чекам за да ми дадат една китка или да ми купат нешто.
    Мојо Тарзан дома си знае-на тој ден несакам церемонии.Никакви.Ни од атер.
    На мајка ми, свекрва ми...и толку.Ги почитувам јас нив двете 364 дена во годината и нема потреба од лигавешки на овој ден.Скромно и чесно.

sanjaeva, WORRIED.BT, anina and 5 others like this.
  17. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

med_mleko_shutterstock_41087386.jpg

Добро утро девојчици!!! Сабајлево мед и млеко - доцна зима е па треба малку да се закрепнеме!!! А треба и малку да се размрдаме!!! Станувајте од столчињата и одма малку утринска гимнастика :D...
    А за пазарењето, оддамна се сама пазарам. Мислам на секојдневните потреби - храна, козметика, облека... Мм само за гоолемеи работи го земам со мене - намештај, техника... Уште пред многу години забележав дека не го бива за секојдневно пазарење... Испрати го по нешто тој ќе купи три пати од истото, па количини дома да им се чудиш што да правиш со нив!!! Инаку знам да заглавам по маркети - сите цени ги знам, кое каде е најевтино, најквалитетно... А од дуќанчиња за ситници за дома со саати разгледувам, вртам, гледам што е интересно и за што може да ми послужи...:D Од тие причини, да не ме брза некој де, си одам секогаш сама... И сама си уживам 8)...

Убави работи вака утрински... Што побрзо „да биде“ па да ни се пофалиш... :)

ozbilnazena, anina, danichap and 8 others like this.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас ко Данка можам со саати да разгледувам по продавници, прав одмор, поготово па ако е продавница од типот на Практикер и Икеа, заборави ме, цел ден ќе бидам таму. Исто можеш да ме заборавиш и кај зачините, се ми треба, од се ми е малку и се можам да искористам, затоа ризикував на царина да не ме пуштат кога се враќав од Истанбул, претерав на тоа пазарот за зачини. Секогаш ми фали некоја лажица за тестенини, некоја штипка, некоја црпалка или силиконска шпатула, некоја здела за зачините од погоре :lol:

Добро утро! Денес е прекрасен ден :D :sun: :f:

ozbilnazena, do-re-mi, anina and 10 others like this.
  19. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Добар ден и од мене..ај по ред8)

1-Какво затварање на темата! јас тука само читам и само заради темава се вратив ..ах жени жени..такви муабети не...:doh: мене ме немаше 3 4 дена тука бидејќи го закачив најгадниот вирус :puke: е ваква бев ама добра сум денес па работно....

2-за тетоважите...уфф многу сакам :), сака и мм ..дури има една папка на компјутер специјално за таа намена (со тетоважи он интернет вадени) ме убедува кутриот ..вика ај првин ти па јас:D...дојам уште сега, ама за некоја година ќе се решам и јас! немам никакви предрасуди за тетовираните и мажи и жени дали цели истетовирани или со мали тетоважи..додуша многу сакам големи тетоважи што зафаќаат голем дел од телото ама јас не би се решила за толкава голема тетоважа кај мене...

3-за најавување на гости - се најавувам секогаш и мене ми се најавуваат..:mp:ало дома ли сте?- да дома! ајде се гледаме...

4-пазарење- пазарам јас ама и мм..тој мора со список да оди оти ако го пуштам така купува количини мислиш во војна сме..дома имам залиха на сол, шеќер (мислиш во слаткара работам), зејтин, брашно, кафе и сл секојдневни намирници..тоа е дете од стара мајка учено што се вели..за онлине купувањето -имам нарачано 2 3 работи за ѕверчето мое досега добро е, секогаш убаво испаднало...кај нас нема навика за така ама полека мислам дека ќе се смени...

@galapce фаќај уште еден архитект на радар:)

море жени за 8 март не напишав - нит го славам нит ора водам на чајанки(n)

се запишав јас...:!:

и на крај да ве поздравам со мојата ноќна поза ( добро е уште немам бронхит фатено)

20. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Хај женски :)

Вчера бевме на роденден , требаше да го цицам мали и отидов во друга соба нели да не им пречам на другите ...и да се симнам пак во дневна по едни стрмни скали со дете во рака ... се здробив .
    Среќа на мали ништо не му се случи , го стиснав во мене , со раката го одбранив да не се утепа и он со мене. Битно јас цела рака изгребана , со крвови , ногата исто ... Ама најбитно е што мали остана читав .
    Срце ми застана во тој момент.

Инаку да дадам и мој одзив на темите :rofl::rofl::rofl:
    Сакам гости и ретко да дојде некој ненајавен . Сакам да спремам многу за гости , ги викаме или на ручек или на доручек .
    Другарки со деца знаат и ненајавено да поминат што не е проблем , ми се драги особи.

За пазарење сме со мм двајцата задолжени. И двајцата сакаме да пазариме . Одиме сите со децата пошо нема на кој да ги оставиме нали ... па мора сите :rofl:
    Одиме често во Икеа. таму наоѓаме потребни ситници.

Денес полнети пиперки *за прв пат спремам* Ајде женски ако сте за повелете
    Може и за кафенце нели и блачко некое :rofl:

@Mrs.Bass ете ме мене на сликата , вчера мм ми вика мали станал од спиење кенкал јас сум си спиела . Па ми го донел до мене јас сум кренала пижамката и пак сум продолжила . Мали се најал и си заспал .
    Баш е практично :rofl:

Thread Status:
Not open for further replies.