Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    126.823
    (highfive)
    @duffi честитки,бидете најсреќни!!!

На duffi, DVAANGELA, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.948
    Допаѓања:
    273.276
    За женЦки работи мм не го бива ,ексик ќе речеш ако проба да направи нешто.
    Знае понекогаш палачинки да направи ,да помине со првосмукалка и то.
    Деца додека бе мали слабо ми чувал,само кога мора.
    Е за бушилица тоа му оди од рака:lol:. Блек Декер му е омилена марка.:smirk:

На vitamina, DVAANGELA, anel и 13 други им се допаѓа ова.
  3. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Si pomisliv se zurkate, a vie cel den za mazite zborite(facepalm)nejkam ni da go spomnam...izminuva vtor den i uste drzime ljutina(facepalm):lol:
    Sto pati sum kazala pomaga i toa samoinicijativno za se i toa previse nego sto treba :!:ama dzabe se toa koga ne znae i ne saka da presoblaka,hrani i banja dete.i so setanjeto slabo stoi.Koga go uspiva,pred nego ke zahrci:DNe znael,ne mozel toa bilo rabota na majkata(facepalm):@e so toa ne mozam da se pomiram.Iako poooleka rabotite mrdaat od mrtva tocka daleko je sunce:doh:
    Dremam na terasa,palam cigara brz cigara i pijam radler:Dda odmoram u mir i tisina pa tus.
    P.S.Na nebovo nema nema pa nesto ke mi preleta,svetne...si vikam haluciniram ili NLO ama mi tekna,dronovi ke da se ili kako li vekje se vikaat:rofl:(facepalm)

На vitamina, DVAANGELA, Lady Phoenix и 13 други им се допаѓа ова.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Чим трае уште темава да си кажам дека нит пресоблекува дете нит бања,и кога си играат скоро секогаш се околу моите нозе.
    Денеска за чудо седејки му у скут го нарани. Геврек и јогурт од чаша.

А кога рековте ке биде темата " Да се пожалиме од мажите?" :D
    Ем ке има што за кажување ем нема на никого да боде во очи таа тема. Ке читаме Пикантерии.]:)

Одам да ги успивам.
    Добра ноќ друштво.
    И јас на тераса со цигара ама избањата и без пиво.

На vitamina, DVAANGELA, anel и 15 други им се допаѓа ова.
  5. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    На тераса кај мене е ладно,цигарата набрзина ја испушив и внатре на топло.Се раздувал ветар изгледа ќе врне,одамна не е|(.
    Ми текна на една случка,кога син ми беше бебе му го оставив на мм да го чува,кога се вратив мм беше целиот препотен а син ми гол,среќа му текнало да го покрие.Сакал да му смене памперс пелената и не знаел како,квантна физика е тоа,не е за смеа:rofl:.

На vitamina, Cka, DVAANGELA и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Esmeralda-MD

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    @joy1 Не ти се спие?

На DVAANGELA, Lady Phoenix, Tajnaotrovna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.819
    Допаѓања:
    325.590
    Cekam peralnata da zavrsi da pruzam alistata :)

На vitamina, DVAANGELA, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Esmeralda-MD

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    И јас исто.Било празник следните 3дена а имам многу

На DVAANGELA, Lady Phoenix, Tajnaotrovna и 4 други им се допаѓа ова.
  9. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Праќај адреса одма :o:
    :)

На DVAANGELA, Lady Phoenix, Tajnaotrovna и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.296
    Допаѓања:
    158.143
    Да не ви скоривам лутина, не е дека не ги бива или не знаат, туку не сакаат да се замараат. Сакаат да си се лабави и слободни, да не му ја мислат, да немаат одговорност.
    Вака коа читам, се нервирам.
    А жена ко жена ќе си натовари на грб и тоа што не сака, зошто она мора да знае, а он не мора.
    Ах извини... Пелена не знаел да смени, не знаел да собере по себе, не знаел да се испере, не знае кај што да врати, е нема да може... Све е тоа луцкасто, интересно и смешно, ама ич не е. Со текот на времето станува ужасен товар. Не дека успеав утре да го изживеам вчера, ама многу искусни жени имам во околинава и учам од нивните грешки и од нивните совети.

Не се жалам ама баш ич.
    Сите ми викаат, чекај ќе видиш, ќе се промени, не мислам дека ќе видам, не сум глупава, се гледа тоа дали ќе се смени или нема. Си го гледаш дека не е едно големо дете кое сменило само живеалиште, самостоен е. Срамота е да не знае колку е прашак за перење у продавница и чорапите у ќош да ги остава или да не знае да си направи да јаде.
    Никому не робувам. Од љубов правам и не осеќам задолженија, а кога не сакам, не сакам и тоа е тоа. Он мене не ми ги собира прслуците по соба, па нема ни ја него чорапите, ако му е убаво така, нека му седат, јас не се нервирам.

Правам муабет со другарка, ми вика јас сум - мајка, детенце, сопруга, ама заборавив што значи да си жена. Епа тоа е... мајка нему, мајка на детето... сопруга уз домаќинка, да извршиш се што треба и да му дадеш сигурност, па и брачна должност да извршиш... Ти ќе се почастиш со гардероба, ќе се нафирцаш, ама дали е тоа тоа? Дали он те гледа како жена-жена? Со почит, со гордост, со посебно посакување, со обожавање, со рамноправност, со рамнотежа, со внимание? Бога ми ретко го гледам тоа... за жал.

Он си собира позади себе, мие садови, прави за јадење, чисти кога треба, пазари и знае да пазари за по дома, знае се да поправи, го интересира, па дури и знае да се сошие ако треба (баш вчера тоа правеше. Тука морам да дополнам, мајка ми - па сам се шие? што си го пуштила? А што, сакат е? Си фати си се соши, не дека јас водам инат или тренирам авторитет, ама човекот си фати си се соши, си знае, па во војска порано и тоа ги учеле, ај доста со тоа пусто турско, срамота било). Знам дека ќе биде и грижлив татко. Едина мана му е што не знае со пари, трошаџија голем е, ама јас од друга страна не сум скржава, ама имам концепт и структура, принципиелна сум и не попуштам, па самиот си вика, парите кај тебе. Зборувам за крупни пари, на крупно знае да лупне пари за ексцесна глупост типа електроника што не е забавна за 2 недели.

Последна измена: 28 јули 2016
    На DVAANGELA, Lady Phoenix, chocolade и 20 други им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.570
    Допаѓања:
    104.169
    Мене чоекот ми помага греота е да речам. Знае и да зачисти, да запегла, да зготви, да смени пелена, па дури и какана не само мочкана, да избања дете, да нахрани, да спреми храна... Е остава понекогаш алишта ама оатавам и јас, е остава позади себе маса а тоа јас не го правам и ужасно ме нервира, ама поатигаме компромис пополека. Срамота е да речам, дури бев бремена ко кралица ме гледаше, една кујна на мене беше со алкохолни марамици да ја поминам, се друго он правеше, а продолжи и по тоа. Надвор од дома не сум пипнала ништо потешко од црево за вадење, и тоа тенкото за чешма, он бавча гледа, коси, кастри, бере плодовите, пушта црево, вади, мие двор... Но пред да забременам копав и ја во бавча со него, од мерак додуша, садевме зеленчуци, работев барабар со него, ама сега не можам. Лани кога реновиравме заедно правевме се скоро, па и шут изнесував со него барабар. Кога он може да стави ракавици со цвеќенца и да затрла шоља знам и јас да ставам работнички и да фрлам пет лопати песок, да подржам дур кове шајки, да донесам кутија алат.

Уште нешто заборавив ама ај.

Честитки кај треба упатувам :*

На duffi, Lady Phoenix, Esmeralda-MD и 18 други им се допаѓа ова.
  12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Ги заспав,едниот од десно,другиот за прв пат во креветче после десетина месеци. И којзнае зошто не спијам. Да не се разбуди а не го чујам.(facepalm)

Јасно е дека тој што сака и да не знае се ке научи.
    Јас како не знаев џигер да спремам а тој знаел :wasntme:
    Колку само бев убедена дека сакам маж кој ке си ги тера машките рабити а мене ке ме остави да си уживам во женските.
    Да,да,таков сакав.
    Дали дека долго време си ги терав сама и машките и женските.

Така и почнавме,ама понекогаш случувањата ги менуваат дури и сопствените желби.

На Peco, duffi, vitamina и 17 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.733
    Допаѓања:
    322.892
    Dobro utro
    Samo moevo li dete se budi volku rano??
    20160726_152340-1024x1365.jpg
    Sram-ne sram si izvadov od frizider od snosti menta so tonik..do kafeto ima uste eden cas,a nesto mora da se pie..
    Prvo ke go ispijam pa posle Refo ke go budam..neka pie voda stom ne se budi drustvo da mi pravi volku rano:envy:.

На Peco, duffi, vitamina и 23 други им се допаѓа ова.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Пoзaдинaвa нa сред селo вo Смрдливa вoдa сo фoтoшoп јa среди? Мoре, итрицa.
    Укoченa левел -aкo прoбaм дa стaнaм ќе се рaспaднaм нa пaрчињa. Денес ќе си бaрaм мaсaЖ. Акo се нaфaти некoј aрнo, aкo не ќе си плaтaм. Првo кaфе дa се пие, aмa дa гo рaзбудaм Бетмен, негo му е редoт денес.
    Мoрнинг.

На Peco, duffi, referentka и 18 други им се допаѓа ова.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.819
    Допаѓања:
    325.590
    Wow svakjata prva stanala denes .Sneg ke zavrne poradi toa.

Vecer ke odam do Sk svekrivata da si ja ispratam na bus ke odi na odmor.Ni poveke ni pomalce tuku 12 dena.

I ne sum trudno,dobiv sabajle :(
    Zdravje sleden mesec

На kukla21, Peco, duffi и 22 други им се допаѓа ова.
  16. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.147
    Dobro utro
    Refi ubavo ti pocnal denot :)
    Kaj mene sega zaminaa na plaza a jas ostanav da lezam.
    Cela vecer i od sabajle imam tem. ako prodolzi vaka ke moram da ja posetam ambulantata ....a ic ne sakam.
    Znaci do sega sum nemala odmor a da ne se razbolam,sto maler ke bev :doh:

На referentka, vitamina, Sesil и 15 други им се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.819
    Допаѓања:
    325.590
    Ne ti prija morska klima :)

На referentka, vitamina, DVAANGELA и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    Добро утро,ќе ставам на аватар слика од Аца Лукас пошто се заразив со една песна и си ја пеам два дена по ред,да не излезе после дека се фолирам и не слушам турбофолк (најчесто не слушам ама оваа ме зарази)
    Кафе второ испиено фала на сите во моето опкружување кои ме полнат со позитивна енергија и муабети,тие другите блефери и остали фејкови што даље од мене

На Peco, referentka, evangelina.ina и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    @zhap4e нема повеќе да си сингл лепото ти го најдов жабокот твој и верувала или не,диџеј е (внимание видеото не е препорачливо за луѓе со празен стомак)

На Peco и Petar80 им се допаѓа ова.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Риба ли мези овој? Не е мој тип. :D Нека ми е комплицирано.:whew: Кој ќе чисти и готви риби. Бљак.

Јутар народецу. Немам што да изјавам за денеска и за темиве.

На Peco, vitamina, Sesil и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.