Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

(highfive)
    @duffi честитки,бидете најсреќни!!!

2. mareane

mareane Форумски идол

За женЦки работи мм не го бива ,ексик ќе речеш ако проба да направи нешто.
    Знае понекогаш палачинки да направи ,да помине со првосмукалка и то.
    Деца додека бе мали слабо ми чувал,само кога мора.
    Е за бушилица тоа му оди од рака:lol:. Блек Декер му е омилена марка.:smirk:

vitamina, DVAANGELA, anel and 13 others like this.
  3. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Si pomisliv se zurkate, a vie cel den za mazite zborite(facepalm)nejkam ni da go spomnam...izminuva vtor den i uste drzime ljutina(facepalm):lol:
    Sto pati sum kazala pomaga i toa samoinicijativno za se i toa previse nego sto treba :!:ama dzabe se toa koga ne znae i ne saka da presoblaka,hrani i banja dete.i so setanjeto slabo stoi.Koga go uspiva,pred nego ke zahrci:DNe znael,ne mozel toa bilo rabota na majkata(facepalm):@e so toa ne mozam da se pomiram.Iako poooleka rabotite mrdaat od mrtva tocka daleko je sunce:doh:
    Dremam na terasa,palam cigara brz cigara i pijam radler:Dda odmoram u mir i tisina pa tus.
    P.S.Na nebovo nema nema pa nesto ke mi preleta,svetne...si vikam haluciniram ili NLO ama mi tekna,dronovi ke da se ili kako li vekje se vikaat:rofl:(facepalm)

4. galapce

galapce Форумски идол

Чим трае уште темава да си кажам дека нит пресоблекува дете нит бања,и кога си играат скоро секогаш се околу моите нозе.
    Денеска за чудо седејки му у скут го нарани. Геврек и јогурт од чаша.

А кога рековте ке биде темата " Да се пожалиме од мажите?" :D
    Ем ке има што за кажување ем нема на никого да боде во очи таа тема. Ке читаме Пикантерии.]:)

Одам да ги успивам.
    Добра ноќ друштво.
    И јас на тераса со цигара ама избањата и без пиво.

vitamina, DVAANGELA, anel and 15 others like this.
  5. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

На тераса кај мене е ладно,цигарата набрзина ја испушив и внатре на топло.Се раздувал ветар изгледа ќе врне,одамна не е|(.
    Ми текна на една случка,кога син ми беше бебе му го оставив на мм да го чува,кога се вратив мм беше целиот препотен а син ми гол,среќа му текнало да го покрие.Сакал да му смене памперс пелената и не знаел како,квантна физика е тоа,не е за смеа:rofl:.

vitamina, Cka, DVAANGELA and 16 others like this.
  6. Esmeralda-MD

@joy1 Не ти се спие?

7. joy1

joy1 Форумски идол

Cekam peralnata da zavrsi da pruzam alistata :)

8. Esmeralda-MD

И јас исто.Било празник следните 3дена а имам многу

9. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Праќај адреса одма :o:
    :)

10. Lilit

Lilit Форумски идол

Да не ви скоривам лутина, не е дека не ги бива или не знаат, туку не сакаат да се замараат. Сакаат да си се лабави и слободни, да не му ја мислат, да немаат одговорност.
    Вака коа читам, се нервирам.
    А жена ко жена ќе си натовари на грб и тоа што не сака, зошто она мора да знае, а он не мора.
    Ах извини... Пелена не знаел да смени, не знаел да собере по себе, не знаел да се испере, не знае кај што да врати, е нема да може... Све е тоа луцкасто, интересно и смешно, ама ич не е. Со текот на времето станува ужасен товар. Не дека успеав утре да го изживеам вчера, ама многу искусни жени имам во околинава и учам од нивните грешки и од нивните совети.

Не се жалам ама баш ич.
    Сите ми викаат, чекај ќе видиш, ќе се промени, не мислам дека ќе видам, не сум глупава, се гледа тоа дали ќе се смени или нема. Си го гледаш дека не е едно големо дете кое сменило само живеалиште, самостоен е. Срамота е да не знае колку е прашак за перење у продавница и чорапите у ќош да ги остава или да не знае да си направи да јаде.
    Никому не робувам. Од љубов правам и не осеќам задолженија, а кога не сакам, не сакам и тоа е тоа. Он мене не ми ги собира прслуците по соба, па нема ни ја него чорапите, ако му е убаво така, нека му седат, јас не се нервирам.

Правам муабет со другарка, ми вика јас сум - мајка, детенце, сопруга, ама заборавив што значи да си жена. Епа тоа е... мајка нему, мајка на детето... сопруга уз домаќинка, да извршиш се што треба и да му дадеш сигурност, па и брачна должност да извршиш... Ти ќе се почастиш со гардероба, ќе се нафирцаш, ама дали е тоа тоа? Дали он те гледа како жена-жена? Со почит, со гордост, со посебно посакување, со обожавање, со рамноправност, со рамнотежа, со внимание? Бога ми ретко го гледам тоа... за жал.

Он си собира позади себе, мие садови, прави за јадење, чисти кога треба, пазари и знае да пазари за по дома, знае се да поправи, го интересира, па дури и знае да се сошие ако треба (баш вчера тоа правеше. Тука морам да дополнам, мајка ми - па сам се шие? што си го пуштила? А што, сакат е? Си фати си се соши, не дека јас водам инат или тренирам авторитет, ама човекот си фати си се соши, си знае, па во војска порано и тоа ги учеле, ај доста со тоа пусто турско, срамота било). Знам дека ќе биде и грижлив татко. Едина мана му е што не знае со пари, трошаџија голем е, ама јас од друга страна не сум скржава, ама имам концепт и структура, принципиелна сум и не попуштам, па самиот си вика, парите кај тебе. Зборувам за крупни пари, на крупно знае да лупне пари за ексцесна глупост типа електроника што не е забавна за 2 недели.

Last edited: Jul 28, 2016
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Мене чоекот ми помага греота е да речам. Знае и да зачисти, да запегла, да зготви, да смени пелена, па дури и какана не само мочкана, да избања дете, да нахрани, да спреми храна... Е остава понекогаш алишта ама оатавам и јас, е остава позади себе маса а тоа јас не го правам и ужасно ме нервира, ама поатигаме компромис пополека. Срамота е да речам, дури бев бремена ко кралица ме гледаше, една кујна на мене беше со алкохолни марамици да ја поминам, се друго он правеше, а продолжи и по тоа. Надвор од дома не сум пипнала ништо потешко од црево за вадење, и тоа тенкото за чешма, он бавча гледа, коси, кастри, бере плодовите, пушта црево, вади, мие двор... Но пред да забременам копав и ја во бавча со него, од мерак додуша, садевме зеленчуци, работев барабар со него, ама сега не можам. Лани кога реновиравме заедно правевме се скоро, па и шут изнесував со него барабар. Кога он може да стави ракавици со цвеќенца и да затрла шоља знам и јас да ставам работнички и да фрлам пет лопати песок, да подржам дур кове шајки, да донесам кутија алат.

Уште нешто заборавив ама ај.

Честитки кај треба упатувам :*

12. galapce

galapce Форумски идол

Ги заспав,едниот од десно,другиот за прв пат во креветче после десетина месеци. И којзнае зошто не спијам. Да не се разбуди а не го чујам.(facepalm)

Јасно е дека тој што сака и да не знае се ке научи.
    Јас како не знаев џигер да спремам а тој знаел :wasntme:
    Колку само бев убедена дека сакам маж кој ке си ги тера машките рабити а мене ке ме остави да си уживам во женските.
    Да,да,таков сакав.
    Дали дека долго време си ги терав сама и машките и женските.

Така и почнавме,ама понекогаш случувањата ги менуваат дури и сопствените желби.

Peco, duffi, vitamina and 17 others like this.
  13. referentka

referentka Moderator Staff Member

Dobro utro
    Samo moevo li dete se budi volku rano??
    20160726_152340-1024x1365.jpg
    Sram-ne sram si izvadov od frizider od snosti menta so tonik..do kafeto ima uste eden cas,a nesto mora da se pie..
    Prvo ke go ispijam pa posle Refo ke go budam..neka pie voda stom ne se budi drustvo da mi pravi volku rano:envy:.

Peco, duffi, vitamina and 23 others like this.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Пoзaдинaвa нa сред селo вo Смрдливa вoдa сo фoтoшoп јa среди? Мoре, итрицa.
    Укoченa левел -aкo прoбaм дa стaнaм ќе се рaспaднaм нa пaрчињa. Денес ќе си бaрaм мaсaЖ. Акo се нaфaти некoј aрнo, aкo не ќе си плaтaм. Првo кaфе дa се пие, aмa дa гo рaзбудaм Бетмен, негo му е редoт денес.
    Мoрнинг.

Peco, duffi, referentka and 18 others like this.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Wow svakjata prva stanala denes .Sneg ke zavrne poradi toa.

Vecer ke odam do Sk svekrivata da si ja ispratam na bus ke odi na odmor.Ni poveke ni pomalce tuku 12 dena.

I ne sum trudno,dobiv sabajle :(
    Zdravje sleden mesec

kukla21, Peco, duffi and 22 others like this.
  16. MilaP

MilaP Форумски идол

Dobro utro
    Refi ubavo ti pocnal denot :)
    Kaj mene sega zaminaa na plaza a jas ostanav da lezam.
    Cela vecer i od sabajle imam tem. ako prodolzi vaka ke moram da ja posetam ambulantata ....a ic ne sakam.
    Znaci do sega sum nemala odmor a da ne se razbolam,sto maler ke bev :doh:

referentka, vitamina, Sesil and 15 others like this.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Ne ti prija morska klima :)

18. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Добро утро,ќе ставам на аватар слика од Аца Лукас пошто се заразив со една песна и си ја пеам два дена по ред,да не излезе после дека се фолирам и не слушам турбофолк (најчесто не слушам ама оваа ме зарази)
    Кафе второ испиено фала на сите во моето опкружување кои ме полнат со позитивна енергија и муабети,тие другите блефери и остали фејкови што даље од мене

19. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

@zhap4e нема повеќе да си сингл лепото ти го најдов жабокот твој и верувала или не,диџеј е (внимание видеото не е препорачливо за луѓе со празен стомак)

Peco and Petar80 like this.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Риба ли мези овој? Не е мој тип. :D Нека ми е комплицирано.:whew: Кој ќе чисти и готви риби. Бљак.

Јутар народецу. Немам што да изјавам за денеска и за темиве.

Peco, vitamina, Sesil and 12 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.