Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Добро утро и од мене!

Се успав. Исцрпена сум од секојдневново дружење, ама ќе издржам уште неколку дена и после ќе пекаме сите по другаров.

За швалери што да кажам. Почнува тоа уште со првите врски и останува така цел живот. Како болест, порок. Јас не се плашам дека мојов ќе фати такви патишта. Имаме меѓусебен договор дека ако не оди - прво ставаме крај, а после тераме како знаеме во животот. И на двајцата ни е прекомплицирано да водиме двоен живот, мрзи сме за такво нешто.

За свадби - досега не сум била на ниедна. Излажав. Бев на една, во соседствово. И беше ужас. Се надевам дека кога другариве ќе прават такви работи, дека ќе биде помалку традиционално. Ние - само регистрација. Мислам дека веќе знам и што ќе носам. :lol:

Сега на крај на август треба да сме на роденден+крштевка. Ама не знам дали ќе се случи. Битно, јас сум речиси спремна за настанот.

И така. Продолжен викенд со Лордов ќе имаме, цели 4 дена ќе мувлосаме од лежење и јадење. Нема да биде лошо и да поработам за тоа време, за да не го надминам рокот. :^)

Имајте убав ден! :clap:

На Peco, Val-Dim, Tajnaotrovna и 15 други им се допаѓа ова.
  2. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526
    @Petar80 ти уште поубаво и од мене знаеш како треба, не ми се смеј. Ова го кажувам за тие што се уште тазе да не грешат ко мене.

На Tajnaotrovna, Sesil, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.935
    Допаѓања:
    273.003
    Добро утро и од мене!
    Кафе немам пиено ,ќе пијам зелен чај ,метаболизмов да пробам да го размрдам а и вагава од сабајле ме разочара.Се надевам дека се вишок течности оти сум цела подуена ко балон ама ова обично ми се случувало во пмс а не после...
    Денес треба да пречекам неомилени гости ,нив ги чувствувам како обврска еднаш на два месеци дека треба да ги нагостам убаво да им држи влага.Сега прашање е дали на село со скара или овде со ордевери ...И цела вечер да слушам оговарања,:swear:од нив редовно добивам информации за швалерај на овој и овој...Е овие се тие со кои не можам да се справам ама поврзани сме со кумство па мора да се истрпи иако контактите ги сведовме на средби само по нивна иницијатива(сами се најавуваат кога ќе идат и сами те повикуват кога да појдеш:?:)

На Peco, lunicka, Tajnaotrovna и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Е да. Неомилени гости немам, ненајавени може само нашиве родители да бидат.

Непожелни ликови имам и или молчам кога сум во нивно друштво, или сосема ги избегнувам кога можам.

Кафе обожавам, ама не ми прија. Па почнав да си правам од тие со вкусови на нескафе, по пола доза и да уживам. Понекогаш. Затоа не пропуштам прилика да го "јадам" во сладоледи и разни слатки. Од кога се токмам да одам во 7 гр., ама се прашувам какво кафе да се напијам за да немам после проблеми. Се' изгледа превкусно.

На Tajnaotrovna, vitamina, Eli23 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.080
    Така е, умно треба да се даде совет од пример како не треба да прават по дом младите брачни парови. Што повеќе мафе помалку карање македонско.
    Туку одам во архива да заверам предмет сега и влагам без да тропнам како токмак кога архиваркава си пуштила едно клипче дечкиве работат таа се збуљала хаха кога ме виде се збрка не можеше да го исклучи хахахха сум се изнасмеал.

На ALISA0000, Tajnaotrovna, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    На ALISA0000, Tajnaotrovna, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.171
    Допаѓања:
    259.437
    Јас тука сум :bandit:

На Umbrella22, Tajnaotrovna, Lady Phoenix и 10 други им се допаѓа ова.
  8. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.885
    Допаѓања:
    40.541
    Добро утро
    мене денот ми почнува со кафе . Зависи кога како. Долче густо, нес, 3во1 , филтер кафе ... турско пијам преку ден , пошо ме замара тоа варење (facepalm)

@duffi честитки за регистрација

денес сум некако како успорена снимка . Мали ме довикува .. мама мама , подава рака и ми ја тресна мувата во рака :worried:
    ич не е страшлив . Мене ми се згрози животот . Одма миење раце , дезинфекција :puke:
    денес за ручек ќе подгреам само . Има од вчера . :whew:
    купував материјали вчера , се мислам само што да сошијам .
    За фстани ладничко е некако . Може еден со долги ракави за малата :*:

и така за кафе зборевме , скоро 11 дојде . Време е за второ кафе :lol:

На ALISA0000, Tajnaotrovna, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  9. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.995
    Кај сте??
    Ја се вратив од состанок,жива гладна,сега јадев ми дојде срце на место

На ALISA0000, duffi, Tajnaotrovna и 7 други им се допаѓа ова.
  10. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Добар ден :hai:

Црвчето ептен е ранобудно денес, ја разбуди мува во 7 сабајле, па сега спие (втора среќа, а пак мува лета :@).

Ја знаете таа, да ти остават желка ќе ја изгубиш?
    Епа, тоа ни се случи сабајле со Енџела (facepalm).
    Вчера желка се прошета низ дворот, па си ја земавме на терасата да си игра Енџела.
    И многу си играше џанам, не и' даваше да излезе од оклопот на жалната.
    Јас и' викам, тргни се мами да излезе да ја видиме, да прошета малку.
    А она, неее, вонка е жешко, нека си е у ДНЕВНАТА дома на сенкичка :x.
    Па ја теши на желката, не се плаши желко, не се секири ти :rofl:.
    Ја прашувам како ќе се вика, и она, ТРТЛ :fubar: (као нели се подразбира, што ме прашуваш глупости :^)).
    Сношти цела вечер шеташе низ терасата, за сабајле за две секунди да ни избега низ дворот (facepalm).
    Ама не е тоа никаков проблем, Енџела си продолжи исто како да е тука :lol:.

Инаку, Енџела кога ќе порасне ќе биде или глумица или докторка :nod:.
    Цееел ден сака да ја снимам со телефонот, вика сними ВИДИЈО мамо, нека свете (блицот :lol:).
    А кога не ја снимам, ги прегледува животинките во цртаните, па стои пред екранот и става боцки, мачка крем, диши не диши, модерно здравство :rofl:.
    А за колку е педантна да не расправам.
    Што не смее ни со вода да е испрскана е едно, ама кога ја дигна чинијата со баница за да и' дојде баницата до устата (само да не ја фати), е тоа беше врвот (facepalm) :rofl:.

Јас сношти кошмари сум сонувала, од бегалец Сириец требало сендвич да си купам, па немало помфрит, па сум чекала, за на крај сите да добијат помфрит, само јас не :@.
    Ауу, кога сум се налутила, викам барем ладен сендвич ќе успеам ли да добијам :punch: :rofl:.
    Инаку ако помфритот не е во сендвичот ВНАТРЕ, ништо од бизнисот (не сакам посебно во чинија, не е тоа тоа :!:).
    Ме стигнаа сите хорор филмови што ги гледав во последно време.
    Мм ми вика дека сум била психопат (ај саа де :angel:).
    На него му е лесно, во десет години дали пет пати сонувал, два пати змии (имаме и двајцата голем страв од змии), а три пати како го изневерувам |( :lol:.

Кога сум кај хорорите, читам и јас за силувањето, а уште некни напишав за девојчето во Србија, ама го избришав постот оти ептен беше хардкор.
    За такви луѓе не треба смртна казна, треба да се одржуваат во живот само за да се мачат, мачат, мачат...А бе, да моли да умре.
    Некогаш си викам дали стварно имаат влијание тие антените HAARP, оти на друг начин не можам да си ги објаснам сите грозоморни чинови во последно време :worried:.

За свадби, освен што мразам, да кажам дека најмногу свадби ми се собраа баш кога бев бремена.
    Ама си бев многу убава трудница :$ :lol:, така да не се жалев многу.
    Само фустани морав да шијам, и сега се чудам зошто не сум шиела досега.
    Сто пати било подобро од купено.

Следно во концептот, ОБЛЕКА ВИО ПОЛИ ????
    Што сакал авторот да каже, ни самиот автор не знае :?:.
    Мразам дупки во мозок, кога нешто ми е на врв на јазик (или мозок), ама не ми текнува за жива глава :@.

@vitamina, тука сум, ама и јас не знам што да пишам, Енџела, Енџела, Енџела, си здосадив и самата на себе :lol: :hug:.

@Ana Marija 1, мило ми е што сум те насмеала со некој пост, обожавам да се смеам и јас, а и другите околу мене :hug:.
    И црвчето е исто, ако се насмеам на нешто, сто пати ќе го повтори да се смеам, а кога ќе престанам ми вика, смеј се мамо, смеј се :inlove: :l:.

@duffi честитки, да сте среќни и долговечни :hug:.
    Нашата регистрација помина во сенка на крштевањето на Енџела, ама денот кога мм ме побара за жена и ме донесе официјално дома, никогаш нема да му го заборавам заљубениот и среќен поглед.
    Се смееше со очите и мислам тогаш повторно се заљубив во него :inlove:.

Инаку, кај мене има многу убави вести, ама ќе ги кажам во понеделник кога ќе е официјално (keep calm, не е бебе :rofl:).
    Само едно ќе кажам, СРЕЌНА СУМ :).

Убав ден на сите :hai: :hai:.

На Ana Marija 1, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, ALISA0000 и 19 други им се допаѓа ова.
  11. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.500
    Допаѓања:
    97.091
    Тука сум Чадорче, фала што ме мислиш:hug:. Ве читам, во тек сум со настаните тука, ама немам инспирација никаква за пишување:|.
    Истата песна е, работи, спиј, спиј, работи... Вчера отидовме на целодневен спа со девојките, па разбив малку монотонија.

Еве сега кафево го лигавам, моето утринско прво е секогаш средно накај горко турско, а после шта год... капучино, 2во1, нес, макијато. Повеќе од две кафиња не пијам на ден. Утринското ми вреди за три, шолот ми е поголем од главата:rofl:.

Цел месец гледам едни црни миди фустани, ми пратија табела со димензии иии... градите во еден број, струкот во друг конфекциски број, колковите во трет|(. Па рекоа и по димензии шиеле за плус 50ден. И синоќа дефинитивно решив да пратам димензии од змисково тело:D, па ај грабнав метрото и сабајлево се мерев(facepalm).

ТоВа е. Од истокот на шарена Македонија, Ем4е Феминковска:lol:.

@duffi честитки за регистрацијата, да сте среќни и секој ден позаљубени и исполнети.

П.С. Луѓе да летне времево тој бугарскиот да ми излезе, НЕ МОЖАМ и НЕ САКАМ повеќе овде! Отупев, отупев во пустелијава и простотијава мме:swear:.

П.П.С. Супервизорот од работа многу ми е посветен и многу ми помага. Ако го прашам нешто одма ми се јавува:^). Какво става рабоТТа не знам8-|.

Последна измена: 29 јули 2016
    На Peco, duffi, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.814
    Допаѓања:
    325.477
    tuka sum nervoza me fakja od dosada
    ne sum naucena da sedam vo mesto

На Annath, Tajnaotrovna, Bozica1980 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.591
    Допаѓања:
    252.243
    @promeneta почна да роси и на син му капна врз патиките, па ме тераше да ја бришам капката со влажна марамица(facepalm):rofl:.
    Вода ме тера да бришам и тоа од патики и тоа со влажни :@(facepalm):rofl:.
    Мојот ќе биде ветеринар, по цел ден успива, храни животни.
    Вчера шетаме и овде има некој настан, србиве и босанциве имаат штандови со скара и печат прасе и јас и мм си збориме и му велам види и прасе печат, а синко не слушнал па кога почна прасето да го бара, а тоа жалното се пече, се врти на огнот:worried::rofl:. Ај заборави и почнавме пак коњ да бараме|(:D.

На Val-Dim, LivingGlam, Umbrella22 и 18 други им се допаѓа ова.
  14. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.080
    Па мрдај не мора да си во место

На Umbrella22, Annath, Tajnaotrovna и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.281
    Допаѓања:
    157.913
    Се препотувам...
    Ај нека помине 4...

На Umbrella22, Annath, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.814
    Допаѓања:
    325.477
    nemam ni drustvo za kafe
    koleskite mi se na odmor

На Umbrella22, Annath, Tajnaotrovna и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.080
    Еве јас пијам сега кафе ако си ајде ќе ставами з атебе едноодносно ќе и кажам на кафекуваркава ќе свари какво го пиеш

На Umbrella22, Annath, Tajnaotrovna и 5 други им се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.814
    Допаѓања:
    325.477
    so mn seker
    ajde idam

19. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.080
    Порачувам земи ус пат нешто благо да не искачам јас

20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.814
    Допаѓања:
    325.477
    Krem banani
    Omileni mi se
    Tebe?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.