Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Деца заспани, маж исто (као ќе гледавме филм(facepalm)) јас надвор со кафето, цигарата, фемина и таа проклетата птица што грака, дење, ноќе.:@

Од кафе само турско не сакам, ептен по гости кога одам и тоа ми носат ќе го испијам на зорт, ич не ми е убаво, дома пијам еспресо ама му ставам ладно млеко, со куп шеќер, пијам по 3-4 на ден, не ми смета за спиење, сега пијам и можам одма да си легнам да спијам без гајле.:lol:

Еве јас ќе си кажам каква недомаќинка сум.:lol:
    Видов глушец во гаража:bug:и се решив дека стварно е преполна со глупости и редно време е да ја испразнам, не е чудо и крокодили да излезат од некаде.:lol:
    Викнав комшиките да земат што им се допаѓа, купови тенџериња, вакви тањири, онакви тањири, апарати секакви а ништо не користиме, играчки, кревечиња, алишта од децата, земаа што им се допаѓа, другото се однесов во Salvation Army, прв пат во 100 години и двете коли внатре во гаража се паркирани.

Имам едни две комшики што стварно се напорни ама не прифаќаат дека не ги поднесувам, не им одам, кога доаѓаат со пола уста муабет правам и пак си идат, ако имате лек за вакви кажувајте.:rofl:

Конта ќе бил доктор за цицки, реакцијата на Матео (facepalm)(facepalm)(facepalm)|(мм кога му преведов што сака да биде син му, се надува како паун некој, каква ли ќе му биде реакцијата ако Лети сака да биде уролог.:wasntme::lol:

Ми правите лиги со летувањето:envy:, ако, ако кога ќе ви биде на вас ладно и јас ќе ставам слики од плажа.:lol::lol:

На kjukli, Peco, mareane и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Убава е да. АМА ЖЕЛБАТА ПАК ДА ОДАМ ВО БУДВА МИ Е НЕОПИШЛИВА :D
    Грција да одиш Крв, Тасос, Санторини :inlove: и Лефкада ми е многу симпатична.
    Од Будва за жал немам слики бидејќи тогаш од апаратот ги избришав, ама најубаво би ми било со кола да одам али многу трошок е, па да го видиш и Дубровник, Плитвечките Езера нешто кое мора да се види, Сплит, Трогир :inlove:
    400_F_69562422_SHqNEldWemfxjhhbwHC8MbUOIQJDo2u6.jpg plitvicka_jezera_borje.jpg plitvicka_jezera_vii_by_dark_lady_sizuka-d5asdrm.jpg plitvicka-jezera_v.jpg plitvicka-jezera03.jpg th (1).jpg th.jpg
    @JuLleE Да стави слика од Јадранот плизз :drunk:

Последна измена: 29 јули 2016
    На mareane, ALISA0000, JuLleE и 7 други им се допаѓа ова.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.200
    Допаѓања:
    106.245
    helloo!!!
    me zaboravivte mene znam :(
    imam gostin, licno Marfi, definitivno duhot mu e kaj mene:@
    telefonot uste na servis, internetot ne mozam da go koristam, smartfonite i tabletot se od telekom i ne ja citaat simot, vcera menunanvme operator za televizija internet i fiksen i vo nivni uslugi modem sleduva pa nemam wifi mora ruter da si kupime... zgora na se mi rikna osigurac i sporetot izgore, ko pukna ko prosmrde na kabli peceni, pa kujnata ne mi e vo funkcija;(;(;( zgora na se me mava nekoj jak pms, za site posporodilni meseci ko da e sobrano, cela sum naostrena denes :punch: a nema so koj da se karam pa zedov edno zulenje vo kujnata sum svetnala sve ]:)
    sega cekam da mi dostavat sladoled, ma so saka neka bide8)

imajte ubav den:sun:

На mareane, galapce, Lady Phoenix и 15 други им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.591
    Конечно направив торта ејј домаќинлк левел 100 |( се сум направила и почистила туш и кревет |-)

На kala21, mareane, Lady Phoenix и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Од нашава држава по луда мислам дека не постои :^)
    Одам во АВРМ да се разберам со онаа за апликацијата и ми кажува дека огласот не бил активен :| дури во Септември и викам: Па нели вчера рече дека е активен и дека ми треба само бизнис план за да аплицирам.
    И будала ме направи на крај демек не сум ја слушнала убаво од Септември ќе имало нов оглас и не ми требало бизнис план, ако ми била прифатена апликацијата дури тогаш со помош на "стручни" лица ќе сум направила .
    Ми вика чим сакаш, јас лично ќе те барам кога ќе пуштат оглас :wasntme:

После тоа бев на кафе кај пријателка, па се прибрав.

Во сетек цените дупло по ефтини од Нептун, поготово на големите апарати :D

На Peco, mareane, Lady Phoenix и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.000
    Допаѓања:
    135.391
    Убав и мирно местенце у Грчка, Лака селцето на Паксос, ко од филмовите е, мало е ама многу убаво. Ако наидете на некои тури за крстарење до таму додека сте во Грција, не е лошо да го посетите
    l1.jpg l2.jpg l22.jpg

На Peco, mareane, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.279
    Допаѓања:
    157.888
    Бидна!!!
    Епа растурив!!!

На mareane, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Ariel и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Како мамат овие сликите за Грчка :( сакам и јас
    Песочни плажи, чиста вода, рај..
    Само никако да го убедам мојов патриот |(

Лек за уво? Два дена мислев дека врат ме боли ама еве сега чувствувам болка во увото.
    Аман мир да се нема ]:)]:)

Браво Лилит, не ни помислував дека ќе утниш :clap::clap:

На mareane, Lilit, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Мислам од чувар куќа цвеќето се става на уво само како и што капка треба да ставиш мислам.
    Калитеа 5 евра лежалка без пијалок |( ама гирото беше превкусно, уф ми се пријаде :$
    Сесил ми се допаѓат камењата (y)

На mareane и Annath им се допаѓа ова.
  10. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    На mareane, Lady Phoenix, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.814
    Допаѓања:
    325.476
    @Lilit da castis sea(taka si veti)

@Sesil ova ko nekoe ribarsko mestence,fino e mn. Kade otprilika e?

Bev i pazariv sitnici za po pat za decata
    Si odlucivme sepak Grcija
    Del od parite gi dadovme i nema logika da ne odime.A i toa sto go cuv za suto more ne mi prai cejf

На mareane, galapce, Lilit и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    А што не си уплатиш со мајка на 5 дена било каде, има фини места во близина во Грција.
    Ко ти се запнав |( :D

На mareane, Lady Phoenix, JuLleE и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.618
    Допаѓања:
    201.953

Ич дa не се лaжиш oд Сетек дa купувaш, не ги бивa :( знaaт репaрирaни aпaрaти дa прoдaвaaт, зaтoa и се пoевтини. Акo сум грешкa, некa ме пoпрaви некoј, aмa oд личнo и oд искуствo нa блиски, Сетек никoгaш не би ги oдбрaлa. И oнaкa, oд кaде и дa купувaш е мaчкa вo вреќa, кaкo ќе ти се пoгoди.

На LivingGlam, mareane, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Исто сакав да го кажам ако има можност зш да не поуживаат.
    Данке да не ти мешаме сметки, идеи ти даваме само.
    Инаку фризурата ја видов убави прамени имаш ама локните ич не се убаво направени.
    Јас да те правев подобро ќе беше.
    Ама како пто си кажа ти повеќе време ќе те прави за тој ден па белки ќе ти ја направи секаде убава и изедначена вака левата страна стои малку со локни другата скоро ич.

На JuLleE, danichap и Bridget им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.000
    Допаѓања:
    135.391
    Околу 14км јужно од Крф, има од некои места директни тури до таму со бротчиња.

@Annath јас имам тостер, соковник и рутер од Сетек, океј ми се, фукнционални. Имам купено некои работи од друго место, демек поскапи и од попознат бренд, на трето вклучување цркнале. Од тогаш имам одбивност кон познати, исфорсирани брендови за бела тела техника. Grunding на пример е помалце познат, за разлика од Philips, LG, Samsung, aма јас сум презадоволна од него.

На Lady Phoenix, Umbrella22, Bozica1980 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Јас не знам што ви е убава Калитеа. Тоа кога видов какво удолница до морето да дојдеш (а јас мразам удолници/угорници секаде), никогаш не би отишла таму.
    Можеби е морето убаво, ама додуша кај и да си на море, убаво е. :)

Јас не сакам искормецијализирани и пренатрупани места како Калитеа или Будва.
    Па таму еднаш бев и тоа девојка и реков никогаш повеќе. Само бетон и карпи и од сите страни музики ко на циганскиот пазар.
    Ноќен живот ок, Будва е за млади, ама за преку ден ми е лоша, а посебно не за фамилија.
    Би отишла повторно за промена ама на помирни места.

Во Албанија бевме еднаш. Малиот имаше 10 месеци тогаш. Беше фин и мирен смештај, ама не ми е тоа тоа. Самата таа атмосфера, нивните музики и храната, не ми се допаѓа. Не би отишла никогаш повеќе.

Во Грција ми се допаѓа морето. Топло е и убаво, посебно за деца.
    Сега на одморот бевме и до Калитеа, Сивири (убава, средена, широка песочна плажа има)и до Неа Модања.
    Посиди беше прекрасно мало местенце. Многу мало, ама многу романтично. Ниту еден единствен Македонец немаше. Имаше Срби додуша и странци што сакаат поинтимно вероватно.
    Таму многу ми се допадна.
    Само една маана има. Во морето има стени, ама такви како рамни плочи, не бодат во нозе ама и не е баш убаво за газење. Се лизгаат од алгите.
    Ама е многу слатка плажата со кафиќи со убави тераси и ресторанчиња(таверни).
    Ова е Посиди. Е гору на брегот има една куќа и му љубоморам на газдата :D
    received_10154253661629906.jpeg
    received_10154253658764906.jpeg
    Во принцип сакаме да менуваме местенца.
    Мм сакаше да го обиколиме цел крак за ова време ама малата е мала за такви авантури.
    Има време.

Друго дојдов да кажам. Изумив веќе :wasntme:

На Peco, mareane, galapce и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.018
    Допаѓања:
    81.359
    А што подразбирате поточно под поимот "локни"?
    Мене воопшто не ми се допаѓаат такви пренагласени или завиткани како сарми кои не се расплеткуваат ниту со расчешлување.

Дани, косата е одлична, со венче во стилот на грчка божица (со некои ливчиња и сл.) ќе изгледа феноменално, иако и така лежерно како што си паѓа изгледа одлично.

Само тоа имав да го кажам дур чекав машината да ми скува еспресо и се враќам на купот листови, сед стори оф мај лајф.

На LivingGlam, mareane, galapce и 9 други им се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.814
    Допаѓања:
    325.476
    @Sky-butterfly za Kalitea i udolnicata si vo pravo.Ogromna e ne se simnuva a za iskacuvanje,srcev udar moze da te rokne.Nie imavme sreka najdovme vila skroz do plaza .Vila Posejdon.E za v grad veke ja palevme kolata i ja ostavavme gore.

Zaspa malata,aj laden sendvic da si napravam.

На mareane, galapce, referentka и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.618
    Допаѓања:
    201.953
    Кaкo ќе ти се пoгoди изгледa. Ние фaмилијaрнo имaме лoшo искуствo сo Сетек.
    Oд Нептун и Агрoтехнa купувaме нaјчестo, не секoгaш пoзнaти мaрки.

На Lady Phoenix, joy1, Umbrella22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.804
    Здраво друштво;(;(;(;(
    Не можам да ве исчитам, се уклучив само да споделам со вас еден мој проблем......
    Повторно доживеав стрес, истото ми се случи како пред Велигден незнам дали се сеќавате на мојот пост.
    Дефинитивно некој(а) сака да ми го. Растури бракот ( семејството) и тоа со пораки од странски броеви, тие тоа што ми го прават се знаат за мене и мм бидејќи знаат и дека од понеделник сме на одмор......
    Едвај се помирив не можев да се смирам а бев предупредена од мојте дека пак ке добивам пораки, да бидам спремна и силна се да поднесам..... Ама не можам среќа децава ги пратив кај свекрва ми доле да не гледаат и они стресови пишувам и плачам...... Многу мие тешко......
    Не можам да сватам до каде оди светов колку проклет народ има (кур.и) еден куп со лопата да ги ринеш..... Ова изгледа сакаат да ми го упропастам одморот кои со душа го чекавме со мм и децата 10 дена да бидеме заедно сами како право семејство...... Се надевам мм увиде што значи да имаш фамилија, а што значи и да ја изгубиш за еден миг..... Ова беше повторно стрес и за него. Големиот примети и ја прашувал баба му " бабо што е работата да не е некој многу болен што се случува"
    Верувајте луѓе ова ни на душман не му го посакува само господ е голем на чесен и пуштена душа вакво нешто да му правиш не е на арно.....
    Сакајте се ,бидете со своите најмили ,со мажите (жените) децата гушкајте се,љубете се ........ Животот е еден и единствен не дозволувајте да ви го растурат болни особи.......
    Ќе се борам до последно да го зачувам семејството и овој дом во кои што ги вложив овие 15 години од мојов живот во него........ Нема да дозволам децата да ми страдаат и да растат без еден родител.....
    Извинете за мојава болка што морав да ја кажам ,ве осекам сите како мои другарки........;(;(;(;(

На mal.ecka, mareane, ph.orhideja и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.