Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.186
    Допаѓања:
    43.997
    @Mrs.Bass како вчера да беше кога и двете соопштивме на Фемина дека ќе имаме бебиња . :party:
    Тие бебиња пораснаа. :o
    Утре ќе ви честитаме роденден :)
    Возбдата е нормална, јас уште сега се спремам за двата родендени .
    2 години и 10 дена се малите само разлика 8) Како планирано беше :rofl:

На anina, Mama25, toogood и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Еве сум и јас на кафенце :)

@Mrs.Bass да знаеш и јас се сетив кога чекавме првиот роденден на синко, како вчера да беше, а сепак толку голема промена има во него. Многу бргу минува време, многу бргу дечиња растат. Некогаш земам албум да ги гледам сликите и како со носталгија некоја ги гледам, а што ќе биде кога ќе порасте уште поголем, кога нема да ми дава да го гњавим и бакнувам и гушкам. Додуша, тој и сега се буни ама јас се уште можам да го "измачувам" со тоа :D
    Жив и здрав да расте, и само радости да ви носи. Уживајте во секој момент.

Моето синче едвај го разбудив сабајле за градинка. Изгледа од дождов и на него не му се стануваше, а последни денови стануваше уште во 6 и пол. ]:)

И сабајлево стана за во вц некаде околу 6 ако не и порано, дури се изнервирав мислејќи дека нема да презаспије, па го ставив со мене на спална, заспа дете за две секунди, ни аларм слуша, ниту да го разбудиш, сакал да спие :yawn: Ама затоа јас не заспав и веќе сега сум кома, ќе си прилегнам пак :wasntme:

На do-re-mi, Mama25, anel и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.468
    Допаѓања:
    144.065
    Добро утро жени!

@Mrs.Bass нека му е среќен роденденот на малиот!

Многу брзо растат децата. Понекогаш имам чувство дека цел живот ги имам, а друг пат како да беше вчера кога се родија. Големи се веќе, особено ќерката. Можеш најнормален муабет да направиш со неа, како со возрасен. Па не можеш ни да ја зафркаваш веќе! За син ми тоа не можам да го кажам :D. Само 2 години е помал од неа, ама уште е дете во паметот. Па добро, има 8 години и не е емногу голем.

Понекогаш знаат да ме извадат од такт, секој ден се расправаме за средување соба и местење кревет и затоа што само се тужакаат кој што направил, ама генерално, многу сум задоволна од тоа во какви деца израснаа. Воспитани деца се и ги почитуваат истите вредности коишто и јас ги почитувам.

Двајцата имаат по една силно изразена карактерна црта која многу ми се допаѓа и која за жал многу возрасни ја немаат.

Син ми никогаш не лаже. Што и да направил, подготвен е да се соочи со последиците.

Ќерка ми има огромно срце. Спремна е да гине ако некому му треба помош.

Не знам колку ќе им помогнат овие карактеристики во гнилово општество, ама горда сум што ги имаат. Можеби ќе им биде тешко, ама мислам дека така треба да биде и дека не грешам што го негувам тоа кај нив.

На Teodora*, do-re-mi, Mama25 и 17 други им се допаѓа ова.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobro utro mamicki i idni mamicki..

Utre ke vi cestitame rodenden na malite angelcinja,mozam samo da zamislam pod kakov stres se stavate pred proslavata za prviot rodenden..Daj boze site da pomineme niz takvi slatki "stresovi"..
    Ajde i ovoj mesec pomina...
    Cimerceto da mi e zivo i zdravo,ama mnogu mi e glasovito..(lalala) mi gi dekoncentrira mislite i zaboravam sto sakam da vi pisam ponekogas..:lol: samo si zboruva ponekogas.."Ajde sega da jadam,sega da pijam apcinja,leleeeeee eden kup apcinja pijam :doh: (a ono skorose vitamini..)..ajde sega da odam do wc,lele kojznae utre koja sestra e na rabota"..i se taka so red,ne zastanuva:D
    Dur jas go pisuvam postov celo vreme mi zboruva a gleda deka pisuvam..:worried: ...ako neka zboruva,barem koristi toaletna hartija koga odi vo wc,sekakvi ne ima niz svetov. Kolku zencinja zapoznav ovde,kakvi se ne sudbini..:|

Prijaten den na site..
    Cuvaj Boze od luge koi namesto obraz,gon setat so sebe..:!:

На Val-Dim, Mama25, anel и 8 други им се допаѓа ова.
  5. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Е... лесно прашање...

Пембе:rofl:

Те работат ..... сите.... не ги слушај ;)

Последна измена: 27 февруари 2015
    На sanjaeva и zalosna им се допаѓа ова.
  6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    @galapce ме потсети кога јас бев пред некој месец во болница, тие два -три дена. Е сега имав една цимерка Албанка од некое село, каков интересен лик беше, цел ден зборуваше, ништо не ја разбирав, ама таа се ми зборува на албански. Па пет минути се смееше ко ненормална, па после пет минути плачеше не можеше да се сопре. А што јадеше :o Леле, во животот не видов толку некој да јаде.
    обавезно за доручек и носеа пржено месо, тоа јадеше, па два варени јајца, па бурек со цело канче кисело млеко и после сето тоа обавезно нешто благо. И ми вика демек бебето да порасте :D
    Сигурно ме сожалуваше, на секое ми нудеше нешто да јадам, а јас со семки и сушена брусница, кој знаеше што мислеше за мене, дека немам што да јадам... :D Интересно искуство.

На Val-Dim, Mama25, Bozica1980 и 9 други им се допаѓа ова.
  7. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    Trebase da dojdam i odma tebe da te prasam a ne vaka gles:D

На Daleron и tinan им се допаѓа ова.
  8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @Sky-butterfly najlosoto iskustvo do sega mi e so edno zence so mi jadese podluceni piperki vo soba.Aj da bese pacient koj mora da lezi,peki.
    Ama taa mozese da odi da jade vo trepezarija..Vo soba pet na tri,so tri kreveti uste lukot falese :puke: :D sega se smeam ama togas begav na terasa..Koga se jadese domata na primer,noz neli ne postoi,pa se grize celata a ti slusas zvuk..shlaaaaapp..:envy: .Hamburgerite bea od polesnite jadenja...Navecer se premestuvav vo druga soba za spienje koga imase prazna soba,oti tolku glasno rcenje nemav slusnato.Duri sestrite doagaa na sred nok da ni ja zatvorat vratata da ne im preci nim i na drugite..:sweat:
    Veruvale ili ne,pred eden mesec se porodi istata,prirodno,i samo sto ja donesoa od boksot,odam da i cestitam(neli cimerki bevme)taa veke jadese hamburger :rofl: ..da e ziva i zdrava,krv da i se stori.Od nejze "nauciv"deka sudbinata na deteto zavisi od imeto.:!: Nemojte slucajno da pomislite deka ne e taka.:rofl:
    Pametam,ti bese trgnata na skijajne pa zavrsi vo bolnica so
    bolki,no fala Bogu ne bese seriozno.

На MacenceEna, Mrs.Bass, Sky-butterfly и 4 други им се допаѓа ова.
  9. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Денес решив да си земам слободен ден и ќе одам во посета на една старица која живее во дом за стари лица надвор од градот .И купив црвени рози и нејзиното омилено благо а питата која ја обожава е прикрај.

Ја посетувам оставена ми е како аманет од свекрва ми а и многу ми се нашла кога децата ми беа мали.
    Колку малку им е потребно за да бидат среќни, колку се радуваат кога ќе ги посети некој,
    колку имаат потреба да ти кажат што им лежи на душа, да ти кажат дека и тие имаат деца и внуци...

Солзите на нивното лице не можат да се скријат исто како и радоста кога ќе им подадеш нешто
    а тие ќе посегнат по твојата рака да ти ја стегнат цврсто и да ти кажат да си ми жива и здрава ќерко.
    Биди ми жива и ти мајче, и таа е нечива мајка...

Mrs.Bass, среќен нека е роденденот да ви е здрав и жив само радост да ви носи.
    Децата брзо растат, уживајте во секој миг поминат со нив:angel:

Моите ко вчера да беа бебиња, како вчера да проодеа, а денеас едниот ми е некаде во светот
    а и другиот се учи да полета со сопствени крилја...

Ги пуштив но секогаш сум со нив, исто како и мене што ме пуштија моите а секогаш беа до мене.
    Ви посакувам ден исполнет со убави нешта :hug::hug::hug::f::f::f::f:

На Teodora*, Mayyya, do-re-mi и 18 други им се допаѓа ова.
  10. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077

Мене ми е време за второ кафе, па како помлада овде во темава, и за Вас има.
    П.с денес иако е тмурно надвор мене ми е убав ден.

На anina, toogood, anel и 6 други им се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Edvaj cekam da pomine denov ej!

12. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Ете Петок.
    Уште малку и ќе идам да се напраам :drunk:
    Со другарите :d::d::d: .... толку бројам... до три... ако некој сака точна статистика колку испил у кафана.... нека си ја земе жената :rofl:

На do-re-mi, anina, zalosna и 8 други им се допаѓа ова.
  13. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ме изнасмеа Џој, ќе те посвоиме само немој после да се пожалиш, луда куќа сме кога сме сите заедно.:drunk::rofl::P

@Mrs.Bass нека му е среќен роденденот на синчето.:hug:

Еј ќе частам мадам кога ќе преспие една цела ноќ, не и се ни цица ни ништо ете така да си седиме будни, да ја играм изгледа си мисли во тоа тиквичето мало дека преку ден нема да дојде на ред од батковците па вака ноќеска сум ексклузивно само со неа, а таман што убаво сум си заспала.|-):lol:

Мене уште не ме фатила некоја носталгија колку брзо растат децава, дека сите се исти, си личат едно на друго па таман едното потпораснала другото го заменило, си имам три мали копии на мм и само по должината на косата се разликуваат во сликите, толку се исти.:inlove:

На do-re-mi, anina, Val-Dim и 15 други им се допаѓа ова.
  14. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  15. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Јас и викам "да те соберам на идење накај дома" ....
    а таа "Зошто"?....:smoke:
    Па да те одземам тогаш .... ебате :^)

На tessie, Bozica1980, Ariel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Тури и к....., зарем сеуште не разбра дека не е за тебе, барем според твоето пишување.

17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.422
    Допаѓања:
    279.637
    Добар ден и од мене оти сабајле не стигнав да ве поздравам голема спанка сум едвај стигнав да се спремам за на работа .Конечно крај на работнава недела имаше неки најави за и утре да се работи ама не се работи сепак .Не дека незнам што посебно имам планирано за викенд крпата и кутлачата на ми бега.Може ќе подизлезам утре со децава нешто да им подкупам иде пролет се им треба ама барем нешто да се намали оти иде бурна пролет-лето сезона: свадби,крштевки,матури полуматури,родендени еден куп.Мај мислам кредит ќе ми треба за поклони само[​IMG]

На Teodora*, tessie, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.080
    Допаѓања:
    184.215
    Еве ме женички ,ве читам цело време не сум ишаладека нема ништо ново кај мене ,полна со негатива несакам да ја пренесувам и тука па си траам оваа недела имајте убав викенд

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Добо утро. Надвор е сончево, време е да се разбудите.

nautro.jpg

Последна измена: 28 февруари 2015
    На Teodora*, girl-miri, tessie и 2 други им се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    ајде на кафеее

На anina, anel, tessie и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.