Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Ооо фала ти на потврдата дека може да е од тоа. Зошто сепак ме јадеше јанѕа, а си викам кај сега со мајстори, плус само што му истекла гаранцијата, а и многу си го сакам фрижидеров.

Викендов ко што се изнавозев, не памтам кога било.
    Данка да се јави нешто препоралуваше за флеки на кожа го заборавив како беше. Органски енд шит слабо е за гомцево на лице. Другите ми се средија, се изедначив, ама имам една точка поголема на јаболчницава после алергијата ми остана ептен и не се менува драстично. А на сонце вакви флеки се појачуваат. Ставам и вит ц од ампула, вит е и една крема серум сундари, плус ексивуендс (ваљда вака беше) и нема некој помак, само се нервирам и штитам лице од сонце.
    Сега и антибиотик ставам, па се суши и лупи. На есен микродермоабразија која ја мразам, ама до тогаш морам нешто да му напраам.

Last edited: Jul 31, 2016
  2. galapce

galapce Форумски идол

Јас ке си работам Бриџи:wasntme:
    И онака и досегашново работно искуство не ми разликувало ни делник ни празник.
    Само велигден и божик би запазила.

Затоа пишав Би работела.8)

3. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Ооо @galapce не се согласувам со тебе . мене стварно жал ме фаќа за тие вработени што работат по трговските центри. Ни празник ни делник пошо се работи турбо секој ден за да имаат заработувачка газдите. Буквално за ич пари работот вработените. Сабота недела нема за нив . Секој нормален човек си сака за викенд да си е слободен . барем недела да се види со семејството останува. што е тоа на кој му текнало да пазари за празници , викенди ...па и до 22ч. Овде се знае недела ништо не работи. Сабота во најблискиот град се затвора се во 13ч. Освен слаткари ништо нема да видиш отворено.

Viktorijaaa5, Val-Dim, Sesil and 12 others like this.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Така де, на почеток така е дури ти тргне бизМисот, после веќе се знае како. Па и тие сопственици што работеле сами на почеток и празници и делници најлоши се, стално во уста им е -како јас сум работела секој ден до 10 навечер а тие (работниците) тешко им е, а се жалат работа нема, плата сакаат....дрн дрн, ја знаеме приказната :D

Peco, Umbrella22, lunicka and 7 others like this.
  5. galapce

galapce Форумски идол

Оп оп...полека...:D

Ни животот не ви е осигуран. Како беше рекламата?
    Би Работела.
    Мн добро ни е познара експлоатација на работниците поготово во Македонија.
    Како што им даваат овде по 10 000 плата,со два слободни дена во месецот,па и една вработена да работи двокрарно.
    Работи летово двократно,така и треба,ама ете најди си две продавачки на кои им одговара по пола раб време,има и такви,поготово што се со дечиња.
    А не една па вадии ја маста и колку ке се обогатиш?
    10 000? Нема ни толку,нема да биде ефективна.
    Па седат надвор со цигара,а влегол муштерија и дур не привика не се појавува.

6. Peppermint

Peppermint Популарен член

@lunicka среќен роденден многу здравје и среќа да те следи.

Уште една година...некогаш се чувствувам како баба, некогаш како девојче.
    Еве полека влегувам во својота девојачка фаза, мислам одмор. Прво да кажам дека 90 посто од мојата гардероба е црна, особено во зима. Како се стоплува, воведувам посветли бои, но живи, весели особено за работа-никогаш.
    Но, мојата гардероба за на одмор е друга приказна. Бели фустанчиња, розеви сукнички, розев шешир, цветови за коса. И еве денес на полни 44 години повторно влегувам во истата розева сукничка со романтична чипка на рабовите. Пробав се од планираното за на одмор, а маж ми се радува ко мало дете.

Полека течат припремите за одмор. Син ми се врати од Охрид. Дојде бел, ослабен. Што правеле не знам, најверојатно како дома-легнување сабајле, спиење до 4 попладне. Сега како ќе се усагласиме заедно на море, не знам. Ќе биде весело и најверојатно последна година заедно.

7. galapce

galapce Форумски идол

А што со оние што се слободни само за викенд?
    Каде они и кога да пазарат?
    Односно еден ден од викендот?
    Што попрво во него?

Јас кога работев ми беше битно да ми се двата дена споени слободни,без разлика кои. Или пак тогаш кога мене ке ми требат.
    Дуканите тука отвараат во 9. Од работа си доагав во 17, треба ли туш,малку одмор и кога по дукани?
    Задоволен работник,задоволен муштерија,задоволен газда.
    Се додека секој ден менуваат вработени тури пепел на бизнисот.

Ништо чудно,човечко око ненаситно.:wasntme:

8. julie77

julie77 Форумски идол

Кичмата ми барала штикли, не рамни обувки ... (hollest)
    Сега ќе имам секој ден вежби со штикли за неа. :wasntme:

@lunicka Најсреќна да си! Stay секогаш уникатна и позитивна! :f:

Val-Dim, Peco, Umbrella22 and 9 others like this.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Татко ми ни викаше, девојчиња на месечина сте се сончале кога ќе се вратевме од одмори. Најубавите спомени од детството. Друштво стандард, +/- некоја. Никогаш ништо од дома не ни бранеле ама не сме ја изневериле довербата. Уште знаеме да си раскажеме по некоја глупост од пред 15-20години.
    За излегувањата и казните. Моите секогаш ми кажувале кога треба да се приберам, не им ја разбрав таа потреба ама сум ги почитувала, или се јавував и кажував дека ќе се задржам. Не се сеќавам дека за нешто некогаш ме казниле, умна сум била изглеа :makeup:

@julie77 дај да видиме штиклите (hollest)

10. Lilit

Lilit Форумски идол

Море дај вежбите со штикли.
    Ај да организираме некој јога ритрит поред море ил езеро, една недела да видите кичмите како ќе попуштат.

Ама да се разбереме, не јога типа оние забеганите и бледите у фаца шо ти шепкаат.

11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Јас Лилике не знам да одам на штикли а не да вежбам (facepalm)

12. duffi

duffi Форумски идол

Денес вака :sun:
    20160731_155049.jpg

Среќен Роденден @lunicka ,да бидеш жива и здрава. Да се почастиш со првата плата,си имаш вистинска причина.:f:

13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Ритрит поред море или езеро, бива. Нека јогата не е обавезителна:whew: Такви глупости,не се за овој жабји мозок и тело. :sweat: Јас ќе зјапам во море и ќе лежам на некоја трева дур вие глумите лудило.:P

Val-Dim, vitamina, Peco and 11 others like this.
  14. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Среќен роденден @lunicka, многу здравје и среќа и да си најдеш една подобра работичка, по твој терк.:)
    Си пиеме кафе со ќерка ми, јас си пијам, она ме гледа и се смешка под брк, си брмчи нешто на нејзиниот јазик. :inlove:
    Празно е Скопјево, празно и пеколно, блазеси им на сите на одмор што се. Едвај чекам догодина да се плискаме со малово во море, било каде, не пребирам.:!:

15. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Среќен роденден на @lunicka :f:.

Заборавив да одам на штикли,само на ниско сум деновиве,а пак купив од овде два пара.Само еден ден пешачев со балетанки и одма ми се активираше спондилозата.Најубаво ми е на многу малку подигнато,едни сандалчиња многу ми се погодија за темпово што го набив.

Околу работава за викенди и празници.Само нека има работа за сите и нека биде соодветно платена,со дупли дневници за празници и платени прекувремени саати.И сите ќе бидат задоволни.Не ги жалам тие што работат по продавници.Си го заработуваат лебот.Повеќе ми е жал за оние кои седат дома и бараат работа,а молат Бога да не ја најдат.

bittersweet, kuc, PUPICA and 21 others like this.
  16. julie77

julie77 Форумски идол

@ph.orhideja ... баш така ... идам на скроз рамно и веќе чувствувам проблем. Треба да се носи малку подигнато или повисока штикла. Ама нас ни е најлесно на рамно, а не е здраво.
    Аку бе Лилитке, ја сум за покрај вода, кај било, сос штиклиците и секој ден јогирање и медитација. Омммммм

mareane, Peco, zhap4e and 4 others like this.
  17. anaja1

anaja1 Популарен член

Не би рекла дека на равно,не е здраво
    Во секој случај е поздраво него на високи штикли
    Разговарај со ортопед,и ќе ти каже дека високата штикла,е штетна за рбетот,за карлицата и колковите
    Многу високи штикли,и да се носи нон-стоп е многу штетно
    Тоа се одразува во повозрасни години

referentka and Lady Phoenix like this.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Ja vaka denes
    image.jpeg
    Mirno i tivko ^_^

19. julie77

julie77 Форумски идол

Зборувам за малку подигната потпетица, толку високи и јас не можам да носам често, скоро ич не носам. Ама скроз рамно носам цело време и веќе чувствувам проблем со кичмата и рбетот. Знам дека оние што носат малку подигната пета им е полесно.

PUPICA, Annath, zhap4e and 1 other person like this.
  20. lunicka

lunicka Форумски идол

Жени мили ем драги,ви благодарам за убавите желби.Да ви се враќа тродупло...Желба освем здравје имам и да најдам подобра работа,:angel:Нели секој има право да сонува.
    Да си ја поздравам и @Peppermint ,среќен роденден и на тебе .Да си ми жива и здрава ,се што сакаш да ти се оствари.До едно.:f::f::f:
    Знам дека во ист ден славиме роденден.
    Чекам ручек од мм ама некако килаво му оди.:DПрави некое месо со сос,којзнае на што ќе личи.Ама не наоѓам маана.Ќе јадам и ќе си молчам.:lol:

Thread Status:
Not open for further replies.