Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.666
    Ооо фала ти на потврдата дека може да е од тоа. Зошто сепак ме јадеше јанѕа, а си викам кај сега со мајстори, плус само што му истекла гаранцијата, а и многу си го сакам фрижидеров.

Викендов ко што се изнавозев, не памтам кога било.
    Данка да се јави нешто препоралуваше за флеки на кожа го заборавив како беше. Органски енд шит слабо е за гомцево на лице. Другите ми се средија, се изедначив, ама имам една точка поголема на јаболчницава после алергијата ми остана ептен и не се менува драстично. А на сонце вакви флеки се појачуваат. Ставам и вит ц од ампула, вит е и една крема серум сундари, плус ексивуендс (ваљда вака беше) и нема некој помак, само се нервирам и штитам лице од сонце.
    Сега и антибиотик ставам, па се суши и лупи. На есен микродермоабразија која ја мразам, ама до тогаш морам нешто да му напраам.

Последна измена: 31 јули 2016
    На Umbrella22, Lady Phoenix, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
  2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Јас ке си работам Бриџи:wasntme:
    И онака и досегашново работно искуство не ми разликувало ни делник ни празник.
    Само велигден и божик би запазила.

Затоа пишав Би работела.8)

На Umbrella22, Lady Phoenix, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
  3. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.853
    Допаѓања:
    40.269
    Ооо @galapce не се согласувам со тебе . мене стварно жал ме фаќа за тие вработени што работат по трговските центри. Ни празник ни делник пошо се работи турбо секој ден за да имаат заработувачка газдите. Буквално за ич пари работот вработените. Сабота недела нема за нив . Секој нормален човек си сака за викенд да си е слободен . барем недела да се види со семејството останува. што е тоа на кој му текнало да пазари за празници , викенди ...па и до 22ч. Овде се знае недела ништо не работи. Сабота во најблискиот град се затвора се во 13ч. Освен слаткари ништо нема да видиш отворено.

На Viktorijaaa5, Val-Dim, Sesil и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Така де, на почеток така е дури ти тргне бизМисот, после веќе се знае како. Па и тие сопственици што работеле сами на почеток и празници и делници најлоши се, стално во уста им е -како јас сум работела секој ден до 10 навечер а тие (работниците) тешко им е, а се жалат работа нема, плата сакаат....дрн дрн, ја знаеме приказната :D

На Peco, Umbrella22, lunicka и 7 други им се допаѓа ова.
  5. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Оп оп...полека...:D

Ни животот не ви е осигуран. Како беше рекламата?
    Би Работела.
    Мн добро ни е познара експлоатација на работниците поготово во Македонија.
    Како што им даваат овде по 10 000 плата,со два слободни дена во месецот,па и една вработена да работи двокрарно.
    Работи летово двократно,така и треба,ама ете најди си две продавачки на кои им одговара по пола раб време,има и такви,поготово што се со дечиња.
    А не една па вадии ја маста и колку ке се обогатиш?
    10 000? Нема ни толку,нема да биде ефективна.
    Па седат надвор со цигара,а влегол муштерија и дур не привика не се појавува.

На JuLleE, Umbrella22, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    @lunicka среќен роденден многу здравје и среќа да те следи.

Уште една година...некогаш се чувствувам како баба, некогаш како девојче.
    Еве полека влегувам во својота девојачка фаза, мислам одмор. Прво да кажам дека 90 посто од мојата гардероба е црна, особено во зима. Како се стоплува, воведувам посветли бои, но живи, весели особено за работа-никогаш.
    Но, мојата гардероба за на одмор е друга приказна. Бели фустанчиња, розеви сукнички, розев шешир, цветови за коса. И еве денес на полни 44 години повторно влегувам во истата розева сукничка со романтична чипка на рабовите. Пробав се од планираното за на одмор, а маж ми се радува ко мало дете.

Полека течат припремите за одмор. Син ми се врати од Охрид. Дојде бел, ослабен. Што правеле не знам, најверојатно како дома-легнување сабајле, спиење до 4 попладне. Сега како ќе се усагласиме заедно на море, не знам. Ќе биде весело и најверојатно последна година заедно.

На bittersweet, julie77, MacenceEna и 23 други им се допаѓа ова.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    А што со оние што се слободни само за викенд?
    Каде они и кога да пазарат?
    Односно еден ден од викендот?
    Што попрво во него?

Јас кога работев ми беше битно да ми се двата дена споени слободни,без разлика кои. Или пак тогаш кога мене ке ми требат.
    Дуканите тука отвараат во 9. Од работа си доагав во 17, треба ли туш,малку одмор и кога по дукани?
    Задоволен работник,задоволен муштерија,задоволен газда.
    Се додека секој ден менуваат вработени тури пепел на бизнисот.

Ништо чудно,човечко око ненаситно.:wasntme:

На Umbrella22, joy1, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  8. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Кичмата ми барала штикли, не рамни обувки ... (hollest)
    Сега ќе имам секој ден вежби со штикли за неа. :wasntme:

@lunicka Најсреќна да си! Stay секогаш уникатна и позитивна! :f:

На Val-Dim, Peco, Umbrella22 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.165
    Допаѓања:
    259.356
    Татко ми ни викаше, девојчиња на месечина сте се сончале кога ќе се вратевме од одмори. Најубавите спомени од детството. Друштво стандард, +/- некоја. Никогаш ништо од дома не ни бранеле ама не сме ја изневериле довербата. Уште знаеме да си раскажеме по некоја глупост од пред 15-20години.
    За излегувањата и казните. Моите секогаш ми кажувале кога треба да се приберам, не им ја разбрав таа потреба ама сум ги почитувала, или се јавував и кажував дека ќе се задржам. Не се сеќавам дека за нешто некогаш ме казниле, умна сум била изглеа :makeup:

@julie77 дај да видиме штиклите (hollest)

На bittersweet, Viktorijaaa5, MacenceEna и 16 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.666
    Море дај вежбите со штикли.
    Ај да организираме некој јога ритрит поред море ил езеро, една недела да видите кичмите како ќе попуштат.

Ама да се разбереме, не јога типа оние забеганите и бледите у фаца шо ти шепкаат.

На Umbrella22, Lady Phoenix, julie77 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.165
    Допаѓања:
    259.356
    Јас Лилике не знам да одам на штикли а не да вежбам (facepalm)

На Umbrella22, joy1, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.185
    Денес вака :sun:
    20160731_155049.jpg

Среќен Роденден @lunicka ,да бидеш жива и здрава. Да се почастиш со првата плата,си имаш вистинска причина.:f:

На bittersweet, Viktorijaaa5, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Ритрит поред море или езеро, бива. Нека јогата не е обавезителна:whew: Такви глупости,не се за овој жабји мозок и тело. :sweat: Јас ќе зјапам во море и ќе лежам на некоја трева дур вие глумите лудило.:P

На Val-Dim, vitamina, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  14. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.119
    Допаѓања:
    67.121
    Среќен роденден @lunicka, многу здравје и среќа и да си најдеш една подобра работичка, по твој терк.:)
    Си пиеме кафе со ќерка ми, јас си пијам, она ме гледа и се смешка под брк, си брмчи нешто на нејзиниот јазик. :inlove:
    Празно е Скопјево, празно и пеколно, блазеси им на сите на одмор што се. Едвај чекам догодина да се плискаме со малово во море, било каде, не пребирам.:!:

На Viktorijaaa5, VladeMila, kukla21 и 21 други им се допаѓа ова.
  15. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019
    Среќен роденден на @lunicka :f:.

Заборавив да одам на штикли,само на ниско сум деновиве,а пак купив од овде два пара.Само еден ден пешачев со балетанки и одма ми се активираше спондилозата.Најубаво ми е на многу малку подигнато,едни сандалчиња многу ми се погодија за темпово што го набив.

Околу работава за викенди и празници.Само нека има работа за сите и нека биде соодветно платена,со дупли дневници за празници и платени прекувремени саати.И сите ќе бидат задоволни.Не ги жалам тие што работат по продавници.Си го заработуваат лебот.Повеќе ми е жал за оние кои седат дома и бараат работа,а молат Бога да не ја најдат.

На bittersweet, kuc, PUPICA и 21 други им се допаѓа ова.
  16. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    @ph.orhideja ... баш така ... идам на скроз рамно и веќе чувствувам проблем. Треба да се носи малку подигнато или повисока штикла. Ама нас ни е најлесно на рамно, а не е здраво.
    Аку бе Лилитке, ја сум за покрај вода, кај било, сос штиклиците и секој ден јогирање и медитација. Омммммм

На mareane, Peco, zhap4e и 4 други им се допаѓа ова.
  17. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    7.475
    Не би рекла дека на равно,не е здраво
    Во секој случај е поздраво него на високи штикли
    Разговарај со ортопед,и ќе ти каже дека високата штикла,е штетна за рбетот,за карлицата и колковите
    Многу високи штикли,и да се носи нон-стоп е многу штетно
    Тоа се одразува во повозрасни години

На referentka и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.430
    Ja vaka denes
    image.jpeg
    Mirno i tivko ^_^

На Tajnaotrovna, bittersweet, Viktorijaaa5 и 31 други им се допаѓа ова.
  19. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Зборувам за малку подигната потпетица, толку високи и јас не можам да носам често, скоро ич не носам. Ама скроз рамно носам цело време и веќе чувствувам проблем со кичмата и рбетот. Знам дека оние што носат малку подигната пета им е полесно.

На PUPICA, Annath, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.571
    Жени мили ем драги,ви благодарам за убавите желби.Да ви се враќа тродупло...Желба освем здравје имам и да најдам подобра работа,:angel:Нели секој има право да сонува.
    Да си ја поздравам и @Peppermint ,среќен роденден и на тебе .Да си ми жива и здрава ,се што сакаш да ти се оствари.До едно.:f::f::f:
    Знам дека во ист ден славиме роденден.
    Чекам ручек од мм ама некако килаво му оди.:DПрави некое месо со сос,којзнае на што ќе личи.Ама не наоѓам маана.Ќе јадам и ќе си молчам.:lol:

На Tajnaotrovna, bittersweet, Viktorijaaa5 и 25 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.