Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. darcy

darcy Популарен член

Ете биднаа и прегледите... Гинекологот задоволна, дечкото машала напреден :inlove:, недела дена поголем од вистинската недела, со мене се во ред. Трансфузилогот ме прати на нов тест и да продолжам со инекции :(. Ама кога се мора, тоа е...

bittersweet, SV1911, Moira and 5 others like this.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Jас утре вечер ќе се спремам на балот (родителски).Знам какви му се оценките еден,два ,два три.три,три,четири...како да се час по физичко.Џабе и да урлам кога не ги тера од внатре да седнат да учат.Додуше син ми рече дека за викендов ќе викнел еден познаник да му покаже.Му кажав дека немам намера да му плаќам,нека си заштеди пари сам да си плати.Се согласи.
    Кај мене дупла мака @Daleron ,ама не ми чудно кога видам колку малку време посветуваат на учење.Математика се учи кампањски а не само за тест како што знаат.Не успеав да им всадам навика за такво учење.
    А баш знаат да одбрусат.Имаат обичај да ми кажат џабе ти биле оценките добри кога сега си без работа.
    И тогаш занемувам.

3. danichap

danichap Moderator Staff Member

@lunicka тежината на некои зборови децата ја осознаваат дури кога самите ќе бидат во улога на домаќин/родител...
    Уште се сеќавам кога бев многу мала еднаш на мама и реков дека кога ќе остари ќе ја тепам(facepalm):x

Кај ми текнало де. Дете:rofl:

mal.ecka, green.eyes and tessie like this.
  4. Daleron

Daleron Истакнат член

Знаеш што ме иритира во сето ова?
    Кога ќе ми каже па сите имат такви отцени, е тогаш ми иде да ја заплескам. Како бре сите кога видов неколку ливчиња на родителската да ти е милина да ги гледаш.
    Се можам да разберам ама веќе 6 години плаќам курс по англиски и на тестот да извади единица.
    Уствари генерален став за таа професорка беше дека е ненормална.
    Полна со своето јас ги делела децата на дотерани и недотерани, па оние понедотераните ги понижувала. Сега се спремам да и појдам да видам каде е проблемот.
    Не бе дефинитивно не учат. Уствари не памтам јас каков ученик сум била, таа само ме критикува ми ги нашла сведителствата (јас не знам каде се) бла бла.

И викам мори мало јас моето го завршив одамна не е важно какви биле отцените и факултет завршив на времето. И овде имаш одговор: Па што ако си завршила кога не работиш за тоа што си учела, е ајде де.

Teodora* and lunicka like this.
  5. Annath

Annath Форумски идол

И најди и го крајот после... деца :D

Овој мојов уште сеа на три години знае така да ме остави со подотворена уста, а тек што ќе биде во пубертет (facepalm)

Daleron likes this.
  6. galapce

galapce Форумски идол

@Daleron @lunicka

Ја чекале мајка им да си дојде од родителска,па да си играле Fast and furious:rofl:

така и вашава работа:tmi:

Last edited: Nov 25, 2014
    lunicka and Daleron like this.
  7. lunicka

lunicka Форумски идол

Во тие приказни дотерани недотерани,луда професорка,јас не верувам.Никој не може да ти го оспори добро направениот тест или писмена.Тоа им се само финти да се извлечат.

sanjaeva and Teodora* like this.
  8. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Стварно ли не се критични годините, па да се случуваат трагедии?За денешната трагедија немам зборови.
    Маж на четириест години да постапи на таков драматичен начин?
    Зошто во секоја бракоразводна постапка се вмешани родители?
    Жално, навистина.Ги убил родителите на сопругата и чичкото на нејзиниот љубовник, па се обесил.
    А примерен платен војник, кој вчера ја бранел нашата граница.
    Татко на две деца.
    Сето тоа предизвикано од неверство.(facepalm)

Се сеќавам на родителските како да беа вчера.Ретко сум се враќала незадоволна.Понекогаш навистина има и откачени наставници и професори.Верувајте им на своите деца.Едноставно и да го сакаш предметот ти се одмилува да учиш.Згора на се ниту оценките не се реални.Наоѓаат грешки таму каде нема и замижуваат онаму каде има.
    Оставете ги децата сами да се изборат.Никогаш не сум ги карала ако донесат слаба оценка.Напротив , сме се смееле заедно на погрешните одговори за да после бидат поправени.Се секавам за една споредба на сонцето.Било погача што не се јаде.:D
    Па именката сестра, место сестричка, напишала сестриште.:D
    Има многу примери каде правиле грешки ама сето тоа на шега кога ќе се сврти полесно се поправа.

Last edited: Nov 25, 2014
    sanjaeva and Teodora* like this.
  9. Daleron

Daleron Истакнат член

Затоа ќе одам да видам каде е проблемот. Ќе се снајдам во тестот.
    Само што и класната рече дека им дала тест на 10 минути од крајот на часот. Отиде малава на дополнителна таа не се појавила и потоа ге набедила децата дека тие не биле, 2 недели ја немало да се појави на часови губеле. Сето тоа класната ни го кажа и ни рече да одиме да видиме што ќе каже. Сепак тие се колеги и си се штитат.
    @vinozito1 Јас многу не им верувам на медиумите сега ќе направат разни сценарија и некако секојдневие ми дојде ова за убиствата.

10. lunicka

lunicka Форумски идол

@vinozito1 можеби човекот си имал некои психички проблеми.И тоа што ја чувал границата не значи дека бил психички во ред.Всушност познавам многу кои вршат такви одговорни функции а се вистинскип пример за пациенти.

11. galapce

galapce Форумски идол

Богами не се за верување медиумите,тоа веќе одамна го знаеме.
    Имал ги поминато сите психички тестирања.
    И тие пак шо тестирањња се (facepalm)

Туку и ова со прегазениве илегалци?
    Аман бе,јес да се преморени,ама ко круши ли почнаа да паѓаат по пруги за да ги прегазат.
    Сами се лажеме?
    Да не ги уапсуваат кога ги пренесуваат од граница до граница па можно ли е да се почнало инаков бизнис со нив?Ма не ѓи оправдувам во нивните постапки ама и тие се луге.Дај нека опули државата малку очите кко тоа наводно сами лугево гинат.

12. lunicka

lunicka Форумски идол

Тестирањето го прават за да одговараат на работните задачи а не каков човек си спрема домашните.
    Имам пример роднина,беше на времето воено лице,строг,жена му не смееше да излезе без него.Значи војничка дисциплина.Имав чувство дека жена му секое сабајле мора да му салутира.И сега го потфати воениот виор ме знам како и од каде ненормално се збогати.Си поминува времето и оп...го фаќаат со маж.Пукнува срамота...што да кажам.Верувам дека секое зошто има свое дебело затоа што.
    И не верувам ниту во тоа што го пишуваат медиумите.Никој не знае зошто жената имала љубовник?!Далеку од тоа дека оправдувам,ама знам дека секоја приказна има две страни.Така и оваа.
    За гинењето на луѓето ...жално е што се обидуваш да избегаш од беда а завршуваш како лице Н.Н. покрај пруга.

Annath likes this.
  13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

denes vredna za site pari...od sabajle metla ,briska,rucek komlet-supa ,oriz i bataci...otkako se vrati kerka sekerka od uciliste i na pazar otidov...eve sega pijuckamkafe i da ve proveram pa ke prodolzam da mu spremam nekoja uzinka na bebulevo..do naredno prijavuvanje...pozz

green.eyes likes this.
  14. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Кога човек ќе се подзамисли,нема да знае што е вистината.
    Мене само не ми е јасно, зошто родителите секогаш се виновни?:wasntme:
    Мислам дека нашиот балкански менталитет ни е таков и за кавга не се потребни двајца туку тројца.
    Тој е најмногу виновен оти го распалува огнот.
    Во овој случај едно е сигурно.Настрадаа невини,како и да е.
    Жално навистина.
    Работава стана човек ни вести да не слуша.Само лоши работи соопштуваат.
    Па подобро да се викаат црна хроника.Ми го зезнаа денот и онака ми беше тапа.:(

15. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Еве ме и мене:)
    И кај мене иста песна книга не погледнува а не па да отвори да прочита нешто:worried:
    Јас не знам како и овие оценки ги добива кога ништо не учи .... Интелегентно дете имам гарант8)
    Ми се јавува среќна се решив на тестот по француски,кога по една недела им ги дава резултатите од тестот таа тројка (facepalm). Абе како можеше детево ич на мене да не се метне :^).Денес трчам после работа во библиотека лектира да и земам, влегувам дома жива среќна еве ти ја мамче лектирата,а таа ми вика ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ закасни за утре ми е нема кога да ја читам (facepalm) Е како бе за утре во петокот ми кажа дека ти треба.... А не уште на 1 ноември ти кажав си заборавила (facepalm)
    Леле жени или јас сум одлепила и не го слушам детево од премногу обврски или па таа мисли ми кажала, а уствари заборавила :sweat:. Одма следува ситуација она лута и драматизира,а јас мртва ладна и викам е добро бе не се нервирај следната на 1 декември ќе ти ја донесам:D.

@Daleron не дамла кој знае што ќе не удри кога ќе ги земат книшките на полугодие.Море да ти кажам право немам јас више сили да се нервирам. Нема веќе од каде да црпам се се потрошило :(. Пет дена се нешто ме боцка, ме стега, ме боли желудник.... Со сила убавина не бива , јас сум должна да и укажам и да и објаснам, а со сила немам намера да се обидувам.Со дерење само контра ефект се добива. Казни не ја тангираат. И викам ако учиш ќе работиш како мене, ако не учиш кој знае што ќе работиш таа повторува само знам,знам мамо и пак по старо.
    До сега ќе ја прочиташе лектирата ама таа си цртка и си лепи нешто (facepalm)

sanjaeva, lunicka and Daleron like this.
  16. Daleron

Daleron Истакнат член

@Teodora* кај мене барем кучето е умно, а кај тебе ни тоа.:rofl:
    Те чекам утре сабајле на :coffee: Да раскажеш дали доволно стручно се усоврши.
    Жени многу сте мирни бре!! Кај мене денес цело попладне се брмчи, учиме за тест и кога ќе дојде утре ќе биде: „Се напишав“ на крај отцената да бид 2-3.

Teodora* likes this.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Кога читам како се жалите за децата кои не учат се тешам дека не е само мојата не е лош ученик ама се со сила со терање усте од мала асега во пубертет ама ич не и се фаќа книгај основно некако ке протуркаме ама за средно се плашам навистина.
    А ова со трагедииве стварно страшно е многу лесно посегнуваат по пиштол и мислам дека сето ова последниве 2-3 децении што се слушуваше кај нас и општо на балканов(војни, поделби, сиромаштија лажна демократија,неморал) ќе придонесе за се повеќе вакви случки

Teodora* and Daleron like this.
  18. Teodora*

Teodora* Истакнат член

@Daleron Во право си и кучево е катастрофа :D
    Замисли пола саат ги слушам како се расправаат. Тој ја клецкаона само се дере по него. Јас се правам дека не слушам иако секој втор збор и е мамо ма види го што ми прави :D. Морам да го носам на парење инаку готова сум ќе ме пукнат. Ух не знам од кога станав волку толерантна околу мене дерење а јас 8).
    Поканата за :coffee: е прифатена. Околу стручното усовршување ќети раскажам ама не е доволно. Од 4-7 декември пиши ме на стручно усовршување во Тирана. Ќе одам со измачениот одпрекувремена работа ;). Може и таму прекувремени ќе тера :rofl:
    Ај отидов да си гоприберам кучето ''зошто јас и барав на мајка ми да купиме куче'' (facepalm)

lunicka and Daleron like this.
  19. Daleron

Daleron Истакнат член

Подружи се уште малку со мене и не да ќе се научиш на дерење туку и ќе почнеш да применуваш.:D
    @mareane Не му ја мисли уште малку време, одмори сега зошто после ќе биде „Док траје обнова нема одмора“:tmi:

Teodora* and mareane like this.
  20. lunicka

lunicka Форумски идол

Се вратив од одење.Да ви ја кажам релацијата што ја изодев ќе се уморите од читање.Ако не друго барем вечерва ќе заспијам без апчиња.
    Убава вечер дами!

mal.ecka, Teodora* and Daleron like this.
Thread Status:
Not open for further replies.