Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077
    Мене некогаш ме мрзи прашина да избришам, е тогаш ме караат имаш време избриши барем прашина. Плус во купатило црни плочки имам, секој втор ден ги поминувам. А и разбирам со помали деца како е.

На Teodora* и tessie им се допаѓа ова.
  2. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.111
    @Mrs.Bass среќен роденден на синчето!!! Уживај во гушкањето со него се додека ти дозволува... Кога ќе порасне, како моиве јунаци, ќе има се помалку и помалку време за гушкање со тебе :D!!! Имајте убава и весела роденденска забава!!!
    @galapce јас малку касно се вклучив за да ти дадам идеја за свекрвин ручек :D... Ама гледам дека Озбилната жена направила сарма исто како и јас - полно тенџере :clap: и тоа најголемото дома, за два-три дена, со могу месо и сланина - јадење за мажи (facepalm)... А алвичката со лепче е супер појадок кога се постите... Сум пробала и многу ми се допага!!! Инаку обожавам алва, алва со фстаци, таан со мед и лешници... Ммммм убавини...

На Mrs.Bass, ozbilnazena, Teodora* и 3 други им се допаѓа ова.
  3. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Чекајте и јас да се пофалам каква домаќинка сум од време на време :rofl: исто ја правам сармата како Озбилна, полно тенџере сарми и сланина, суво месо или ребра измеѓу секој ред, мм прв пат кога виде што правам беше скептичен околу вкусноста, (не знам зошто се што правам е превкусно:wasntme:) а сега редовно си бара сарма за ручек.:lol:

001.JPG 002.JPG

На AngelOfArh, Val-Dim, joy1 и 17 други им се допаѓа ова.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Koga sme kaj sarmata,epten gi sakam tie sitnite,eden zalak edno sarmice.Pa makar i posno.Se mi se cini deka @Serafima imase istaknato vo femina instagram..^_^

Eve nesto da vi predlozam.Da izbereme edno jadenje i da dademe izvesno vreme na raspolaganje(da receme edna nedela),pa da glasame.Malku da ste i poinaku aktivni.Ne velan da sme oti mene mi e prosteno..:rofl: :$
    Ama samo ako se soglasi mnozinstvoto i avtorkata na temava.Jas ke vi se pridruzam taman koga ke se razraboti.

Edit.Bravo za nasite Vardarki :rock: gi pleskame Germankite.:party:

Последна измена: 28 февруари 2015
    На Val-Dim, ozbilnazena, tessie и 3 други им се допаѓа ова.
  5. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Dobro vecer ubavi zeni :) Arni ste?
    Jas naminav na kratko niz forumov, cekam 01 od nov mesec bidejki od kako ide 20 od mesecot jas sum skoro bez internet :D
    Ah cistenje kaj mene nema sabota nedela za cistenje, sekoj den e sabota i nedela :/ mora da imam cisto oti malava ke treba da brise :D celo vreme na pod, de vo kunja, dnevna, spalna pa i vo kopatilo odi :D pa toa ti e ;)
    Denes malce stres a takov ubav den odamla nemalo, sonce nadvor site rastrcani rasetani :) ubavini, tuku malata pad od krevet ili sama se simna ne ja ni vidov :( spiese a naednas vo salon ja najdov placestin :( se tresese srcoto moe :l: me preplasi, dusa samo da nema nisto...

Aj imajte ubava vecer, me boli glavata od uplav :/
    ke pisuvam pokasno ako ne zaspijam ;)

На Teodora*, tessie, anina и 3 други им се допаѓа ова.
  6. CrazyOne

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077
    Јасс не сум љубител на сармите. Едно време успешно ги одбегнував кога правеше мајка ми, па откако виде дека ниту јас ниту сестра ми не и ги јадеме,се откажа од правење.
    Ама признавам сликата на Битер ме настрви.

На tessie и bittersweet им се допаѓа ова.
  7. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    уф сармите... :clap: ги сакам!
    Ама никогаш немам правено сама, значи откога сум во брак никогаш :tmi:, мислам овие класичните со лист од кисела зелка, правам само онакви од лозов лист. Тие ги наредам во тавче, во рерна, па после со кисело млекце, многу се убави.
    А за овие, ем не ставам таква зелка, не знам каква би била да ја купам, плус многу и треба претпоставувам готвење, не знам така ми остана во глава кога ја гледав мајка ми кога ги правеше, по неколку саати варење :^)

Денес бевме надвор зафатени, па и прошетавме малку, јадевме нешто успат, па кога се вративме дома заедно со синко си легнав, се комиравме, за ручек импровизирав: од вчера имав домашно правена супа со кнедли и зеленчук, помфрит и пирошки од Кам, и марула салата. ;)

Вчера да ви кажам убав ми беше денот, до вечерта кога се нешто депримирав, се изнервирав од луѓето неодговорни, што не си стојат на збор кога треба да завршат некоја обврска, па си седнав и изедов цела чоколада, и тоа од 200 гр. (facepalm):tmi: Беше со лешници, не беше се чоколадо, се тешам :lol: Барем ми беше подобро, ми го поправи расположението, грижа на совеста што изедов толку благо ја изигнорирав успешно :lol:

@galapce немам приметено дека ме игнорираш :D. Ама и јас како тебе колку пати стиснам пријави мислење наместо ми се допаѓа, среќа има опција да го поништиш на време.
    Ај наздравје алва, комбинацијата им е боли глава (facepalm)

На Val-Dim, ozbilnazena, tessie и 5 други им се допаѓа ова.
  8. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    @Sky-butterfly што се нервираш па бебето сакало чоколадо од 200 грама, ти како добра мама мора да му дадеш на бебушот тоа што сака.:wasntme::rofl:
    Кај мене сите три како да беа во договор, леле колку благо сум јадела додека бев бремена, како да сакаа да ме здебелат а јас за инает па не се дебелеев.(hollest):rofl:

А за зелката јас ја купувам, каде тука на топлово би можела да ставам зелка во буре, продаваат цели зелки, ја наоѓам по деликатеси или во некои продавници наши/српски. За долготрајното готвењето па помачно е додека се направи а после тури на тивко што подолго тоа поубаво (јас ја оставам цела ноќ да крчка) и воила ручек за мерак.:mm:

На joy1, ozbilnazena, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И јас сум кандидат ајде и кај мене :)

На joy1, Annath, tessie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. CrazyOne

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077
    @kukla21 Може :) Ссамо едно кафе ќе ми направите? или ич да не доаѓам? :D

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    се што сакаш ќе ти направам :)

На CrazyOne му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    @galapce нека си ја сперма венчката на 35 и со среќа раѓањето на бебето.
    Поголем благослов нема.:)
    @kukla21 мојата е со инсиминација, Господ е голем

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.422
    Допаѓања:
    279.636
    Еве јас касно вклучувам вечерва за да дадам совет на галапче јас денес јувки потпеков за останатите а за мене макарони со туна ама од прее се думам што за утре обично недела нешто месам ама некако за утре не ми се меси.А да направам нешто што сите ќе јадат нема шанси се некој нешто нејаде а плус јас посно.Најдобро ќе биде да појдам кај свеки а таа ако чуе идеме веднаш гравот го става оти јас ако праам ручек арч поголем и правам.А за чистењето не спомнувајте се ми е за генералка ама чекам поубави денови.Денес сонцето ме излажа излеговме со децата по бутици па ко не фати еден дожд аман веќе.А и да прашам вие што имате тинејџерки као се справувате со купување облека мојава ме поболе се не и се свиѓа се не и стои целата е искомлексирана оти е бааѓи слабичка и едвај едно кошулче зеде а иде полуматура ќе ме умре.

На Val-Dim, Annath, Teodora* и 2 други им се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.440
    Јас утре кај свеки сум на ручек. Јас што ќе му ја мислам, вака она нека му ја мисли:rofl:.
    Туку вчера со машинката сум му направила нов фриз на мојов:tmi:.
    Одамна му ја имав сменето фризурата, ама не му држеше да направи таков драстичен чекор и скроз кратко, со маишнка да се постриже. Е вчера свршив јас работа.
    Мајка му кога ќе го види ќе доживее гарант шок. Ама никако да се откажам од мојата склоност за брада од неколку дена и таков фриз.
    Морав]:).

Денес го зедовме клучот од новиот дом. Пола стан прекопан. Нови плочки, ламинат...моравме да ја одложиме испорачката на мебел за една недела:envy:.
    Потоа навративме да докупиме столови за трпезариската маса, ама такви не произведувале веќе, па решивме да одиме шизик на ризик. Односно ја покажав компромис и способност да прифатам еден единствен предлог од либево па зедовме 4 крем за да ги комбинираме со 4 те кафени кои веќе ги имаме и да ги напасуваме со кафената трпезариска маса8-|.
    Најдовме и мало масиче за во дневна, па кога ќе го подигаме него, можеме да докупиме крем столови доколку неговава идеја на дело е (n).

И то:hug:

На Val-Dim, ozbilnazena, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Ахх бре зеноо како ставаш такви слики лиги ми потекоа хх мозе да позајмиш едно 5-6 топк4ки

На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Fala ti na blagoslovite,prosti so te citiram,moram da ti se zablagodaram i pokraj toa so ti smeta da te spomnuvam i citiram.
    Moram i da te popravam,ne spremam vencavka,a imam 36.Ja odlozivme pdamna.
    Nemam seuste se porodeno,i ne daj Boze predvreme.Znaci sepak ne znaes "Se za mene"kako sto poveke pati mi povtoruvas.:P

Da te potsetam oti ne mi odgovori od kade ti se informaciite za mojata IP adresa,markata na mojot telefon i operatorot.:wasntme: Oti neli forumot ni garantira cuvanje na vakvite informacii?

17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    spiete zeni :D i jas pak :/sakav da pisam ar setkate de :D

Последна измена: 1 март 2015
  18. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Добра вечер женски!
    Долго ве немам поздравено ама ве читкам. И лајкови ви удирам. (highfive)
    Кој споменува ручеци додека сум на диета? ^_^
    До дома ми замирисаа сармите:?: Ама не попуштам:makeup: До сега 4кг се во аут:bow:
    А денес кај мене ден за правење кифли:muscle:
    До сега се сум згрешила ама за се има прв пат, нели?:^)
    Квасецот бил со поминат рок а јас не видов и кифлите останаа како соленки:envy:
    Не беа малку... 5 кг брашно (facepalm). Ќе ги јаде загарот:inlove: Сигурно ќе му се допаднат:sun:
    Еден спешл поздрав со песничкава во чест на моите кифлички

На Serafima, Bozica1980, toogood и 11 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.422
    Допаѓања:
    279.636
    Кажи веднаш рецептот за диетата де а и за кифлите

20. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Познатата на Жан Митрев. Ама ми се стемна од портокали и јајца јадење:punch:

На toogood му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.